Hi-End Εργαλείο

Το άκουσα γι αρκετή ώρα σπίτι.Παρόντες αρκετοί συνφορουμίτες.
Αν θέλουν άς γράψουν κι αυτοί.
Οι διαπιστώσεις κοινές σε σύγκριση Α-Β.
Ουδεμία σχέση με καλή πηγή.Σε σχέση με την δική μου ακούστηκε θολό,ασαφές και χωρίς άκρα.Απο εικόνα κι αέρα δεν συζητάμε...
Του είχαμε δώσει ic VDH κι αντικραδασμική βάση.

Γνωρίζοντας και τον ήχο του CDR μου Pioneer 609,το οποίο όμως δεν έπαιξε συγκριτικά κι αυτό παίζει πολύ καλύτερα.

Απορώ ειλικρινά με την όλη παραφιλολογία.

Ετσι είναι, όπως ακριβώς μας το περιέγραψες.
Σε σύγκριση με το δικό σου player, το Digital όντως έχανε σε όλους τους τομείς. Το μπλεσκατούλι πρέπει να το ακούσει κάποιος σε ένα καλό σύστημα για να καταλάβει πόσο φτηνό άκουσμα έχει.
Δεν ξέρω πως θα ακουστεί όταν θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές. Θα σου το ξαναφέρω όταν θα έχω τελειώσει.

Σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για την πολύ καλή επιλογή της ταβέρνας.
Περάσαμε καλά και αυτό έχει σημασία. Καλό και το γαρδουμπάκι :award:

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Ετσι είναι, όπως ακριβώς μας το περιέγραψες.
Σε σύγκριση με το δικό σου player, το Digital όντως έχανε σε όλους τους τομείς. Το μπλεσκατούλι πρέπει να το ακούσει κάποιος σε ένα καλό σύστημα για να καταλάβει πόσο φτηνό άκουσμα έχει

Το Digital ή το μπλεσκατουλι? ποιο απ τα δυο ακουσατε ?

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Ουδεμία σχέση με καλή πηγή.Σε σχέση με την δική μου ακούστηκε θολό,ασαφές και χωρίς άκρα.Απο εικόνα κι αέρα δεν συζητάμε...

Μία ερώτηση αν επιτρέπεται...
Ποιά είναι η πηγή σου και σε τι επίπεδο τιμής είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Μία ερώτηση αν επιτρέπεται...
Ποιά είναι η πηγή σου και σε τι επίπεδο τιμής είναι;

Γι αυτό και δεν το έγραψα-Esoteric scad,απλά το έκανα για να δώ προς τι όλη αυτή η φασαρία.Ασχέτως του τι ισχυρίζονται κάποιοι,η σύγκριση με σοβαρή πηγή σε σοβαρό σύστημα είναι καταλυτική...
Ωστόσο και με το CDR των 400 ευρό,δεν υπάρχει σύγκριση.Το ακούω τακτικά κι αυτό στο σύστημά μου κι είναι σαφώς καλύτερο απο κάθε άποψη.

Η σύγκριση έγινε με το τελευταίο το μαύρο(496).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Γι αυτό και δεν το έγραψα-Esoteric scad,απλά το έκανα για να δώ προς τι όλη αυτή η φασαρία.Ασχέτως του τι ισχυρίζονται κάποιοι,η σύγκριση με σοβαρή πηγή σε σοβαρό σύστημα είναι καταλυτική...
Ωστόσο και με το CDR των 400 ευρό,δεν υπάρχει σύγκριση.Το ακούω τακτικά κι αυτό στο σύστημά μου κι είναι σαφώς καλύτερο απο κάθε άποψη.

Η σύγκριση έγινε με το τελευταίο το μαύρο(496).

Μα αν ειναι δυνατον τοτε θα ειχαν κλεισει ολοι...!!!

Σιγουρα ομως παιζει παρα παρα πολυ καλα για τα λεφτα του!

Εγώ που δεν το έχω ακούσει ακόμη μπερδεμένος είμαι... :flipout:

Τελικά παίζει πολύ καλά αν το συγκρίνεις με CD των 40 ευρώ, 100 ευρώ ή 200 ευρώ;

Άλλο το ότι για 40 ευρώ παίζει πολύ καλά (δεν αντιλέγω) και άλλο ότι είναι και High End εργαλείο βρε παιδιά!

Θα ξαναγράψω την επισήμανση που έκανε ο Μανωλάκος στην προηγούμενη μπόρα με το BlueSky.

Αυτό το μαραφέτι έκανε τα χίλια κακά αλλά έκανε και ένα τεράστιο καλό. Ολοι μας πήραμε ιδέα και το τι και πως ακούνε οι ηλεκτρονικοί μας συνομιλητές.
Πρωτόγνωρο καλό, που μας έβαλε όλους σε σκέψεις και αναθεωρήσεις.

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Θα ξαναγράψω την επισήμανση που έκανε ο Μανωλάκος στην προηγούμενη μπόρα με το BlueSky.

Αυτό το μαραφέτι έκανε τα χίλια κακά αλλά έκανε και ένα τεράστιο καλό. Ολοι μας πήραμε ιδέα και το τι και πως ακούνε οι ηλεκτρονικοί μας συνομιλητές.
Πρωτόγνωρο καλό, που μας έβαλε όλους σε σκέψεις και αναθεωρήσεις.

Εγω ακομα ακουω με το Cary μου, αν και σε ολους προτείνω, πριν δωσουν λεφτα για CDP, να δοκιμασουν πρωτα το BlueSky. Καθε τοσο ξανασυνδεω και το BlueSky και το συγκρινω ξανα με το Cary.

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Τελικά παίζει πολύ καλά αν το συγκρίνεις με CD των 40 ευρώ, 100 ευρώ ή 200 ευρώ;

Άλλο το ότι για 40 ευρώ παίζει πολύ καλά (δεν αντιλέγω) και άλλο ότι είναι και High End εργαλείο βρε παιδιά!

τελικα μπορει να απαντησει καποιος σ αυτο το ερωτημα,κατηγορηματικα,αντι να εωρειται τοσο καιρο η απορια?:furious3:

Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

τελικα μπορει να απαντησει καποιος σ αυτο το ερωτημα,κατηγορηματικα,αντι να εωρειται τοσο καιρο η απορια?:furious3:

...έχεις δει πολλά ερωτήματα να απαντούνται και άλλες τόσες απορίες να λύνονται στο "high-end"...?????:lehrer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

...έχεις δει πολλά ερωτήματα να απαντούνται και άλλες τόσες απορίες να λύνονται στο "high-end"...?????:lehrer:

ΙΜΗΟ τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα φθηνά player απο σοβαρούς κατασκευαστές όπως Marantz,Nad,Sony....
Δηλαδή κάπου στα 150-200 ευρά.
Προυπόθεση βέβαια ένα σύστημα,που θα βγάλει τις διαφορές.Σε αντίθετη περίπτωση,σ' ένα budget σύστημα,δεν είμαι και τόσο σίγουρος άν οι διαφορές θα είναι τόσο ξεκάθαρες κι επομένως μπορεί πράγματι να είναι ένα μηχανάκι με εξαιρετική αξία προς απόδοση,στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

ΙΜΗΟ τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα φθηνά player απο σοβαρούς κατασκευαστές όπως Marantz,Nad,Sony....
Δηλαδή κάπου στα 150-200 ευρά.
Προυπόθεση βέβαια ένα σύστημα,που θα βγάλει τις διαφορές.Σε αντίθετη περίπτωση,σ' ένα budget σύστημα,δεν είμαι και τόσο σίγουρος άν οι διαφορές θα είναι τόσο ξεκάθαρες κι επομένως μπορεί πράγματι να είναι ένα μηχανάκι με εξαιρετική αξία προς απόδοση,στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος.

δηλαδη αν καταλαβα καλα,μεχρι 100Ε ειναι πολυ καλο.Οποτε καμμια σχεση με Hi-end!:guitarist:

ο τίτλος hiend και η τοποθέτηση του θέματος στην κατηγορία, είναι σύμφωνα με τη γνώμη μέλους που υποθέτω ότι την τεκμηρίωσε και δεν έχει υπαναχωρήσει.

Γιά μένα αξίζει περισσότερα από όσα γράφτηκαν στα τελευταία 3-4 ποστς.

Όλα είναι υποκειμενικά.
Επισήμως, ως θέση avclub δεν είναι hiend ούτε θα μπορούσε να είναι.

icon9.gif

Δεν παίζει τίποτα.
Πως θα μπορούσε άλλωστε;

Μη πετάξετε 35 ευρώ.
Πάρτε καλύτερα ένα δισκάκι.

icon7.gif

Στο δικό μου σύστημα που δεν είναι αποκαλυπτικό παίζει για $1m.

Μανώλη γιά πολύ κόσμο είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπιούν την αίσθηση ότι κάτι που κοστίζει 32 ευρώ μπορεί να παίζει έστω το ίδιο με κάτι γιά το οποίο ξόδεψαν πολλά.

Είναι ψυχολογικός παράγοντας.

Και εμένα δεν μου αρέσει που παίζει καλύτερα από το 50άρι...
έλα όμως που παίζει...

For whatever reasons people attribute the cost as “sonic factor”.

Το παραπάνω ισχύει ΙΜΟ και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Μου πήρε χρόνια για να καταφέρω ν ακούω με τ αυτιά μου.

Και σίγουρα τα σύνορα πχ με τους αναλυτικούς απ την μια και τους μη αναλυτικούς απ την άλλη δεν βοηθά.

Ρε παιδιά χέ#!ε τα συστήματά μας.Αυτό είναι το ζήτημα;Γι' αυτό και στην αρχή δεν έγραψα με τι έπαιξε και συγκρίθηκε...
Αφού το ρημάδι έτσι ακούστηκε τι να κάνουμε;Να πούμε ότι ακούστηκε άλλιώς;Αφού κι ο ίδιος ο συνφορουμίτης που τ' έφερε κι οι υπόλοιποι τα ίδια άκουσαν,τι να πούμε;Οτι έφταιγε το σύστημα που το ξεμπρόστιασε;
Είναι δυνατό το ίδιο μηχανάκι να ακούγεται εντελώς διαφορετικά μέχρι εξαιρετικά,σ' ένα άλλο καλό σύστημα;
Ισα-ίσα με καλή λάμπα ενισχυτή έπαιξε,δεν έπαιξε με κανένα υπεραναλυτικό τρανζίστορ.

με το πρώτο ζορίστηκα πολύ να αποδεχτώ ότι το σονυ ήταν υποδεέστερο.

Με το δεύτερο πολύ πιό εύκολα...

εμένα πάντως αυτό το ξεκούραστο άκουσμα του μου αρέσει, δεν θα μπω σε διαδικασία να βάλω ταμπέλα στο πόσο high είναι .

Είναι αυτό που είναι,

όποιος το άκουσε και του άρεσε καλώς, σε όποιον δεν άρεσε πάλι καλώς ....

μου φαίνεται ότι πάει να (ξανα)γίνει ο ντόρος που είχε γίνει με το μπλεσκατούλι.

Εγώ το έχω στο σπίτι, του έβαλα και ένα καλώδιο supra εναμισάρι, κολημένο κατευθείαν στην πλακέτα του.

Ούτε πισσόφυλλα, ούτε τίποτα.

Το έβαλα να παίξει και αν πω ότι δεν υπήρξαν στοιχεία τα οποία με εντυπωσίασαν στον ήχο του (άσχετα με την τιμή του), θα πω ψέμματα.

Αυτή η μεσαία περιοχή που βγάζει δε συναντάται συχνά σε γήινα players. Λεπτομέρεια και φυσικότητα, θα το έλεγα απλά.

Δε ξέρω πως τα καταφέρνει, αλλά δε με ενδιαφέρει.

Δε θα το κρατήσω ως κύριο player, γιατί το θεωρώ υποδεέστερο του παρόντος ψηφιακού μου συστήματος (Nakamichi cdp-4 ως τράνσπορτ, καλώδιο ψηφιακό canare, μπεριντάκ απσάμπλερ και μπερι-DEQ2496 ως ντακ).

Οι μεσοχαμηλές και κάτω στερούνται ανάλυσης και λεπτομέρειας με απόλυτα κριτήρια. Αυτό βέβαια σε κάποια συστήματα μπορεί να βγει σε καλό.

Εγώ προσωπικά δε μπορώ να ζήσω με τον ήχο που βγάζει στο δικό μου σύστημα, αν και πολύ θα το ήθελα...

Συγκρίνοντάς το με κάποια players που άκουσα πρόσφατα όπως το DVD Pioneer 797 και το Copland 823, στερείται...γενικώς.

Επαναλαμβάνω, στο δικό μου σύστημα.