Hi-End Εργαλείο

Λοιπόν, ίσως και να μην χρειάζονται πολλά-πολλά για να βρεθεί η φάση:
Με το χάι-εντ εργαλείο ΣΒΗΣΤΟ και ακούγοντας από το tuner, πρόσεξα (μετά από... είκοσι μέρες) ότι είχα ένα υπόκωφο "σμπουφφφ" κάθε τόσο από το γούφερ.
Να μην τα πολυλογώ: Bραχύς παλμός ανά 12 sec, με το φτηνιάρικο πολύμετρο να προλαβαίνει να καταγράφει εύρος 940~1000 mV. Μόλις ανέστρεψα το φις, ησυχία.
Αυτό συνέβη με δύο διαφορετικά BS (που βέβαια ο Κος Μέρφυ είχε φροντίσει να συνδεθούν αμφότερα ανάποδα).
Ανάλογες παρατηρήσεις από εσάς; Κάποια εξήγηση από τους γνωρίζοντες; (επαναλαμβάνω τα BS ήταν σβηστά από τον διακόπτη τους, όχι απλώς stand by, και άκουγα από διαφορετική είσοδο).

παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ . Το χάι εντ εργαλείο σβηστό , αλλά μόλις έβαζα τον επιλογέα του ενισχυτού στην θέση που αντιστοιχούσε το εργαλείο , ακουγα ένα υπόκωφο επαναλαμβανόμενο θόρυβο ( εμένα μου φάνηκε ανα 11 δευτερόλεπτα , αλλά δεν ορκίζομαι κι όλας :flipout:) .

παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ . Το χάι εντ εργαλείο σβηστό , αλλά μόλις έβαζα τον επιλογέα του ενισχυτού στην θέση που αντιστοιχούσε το εργαλείο , ακουγα ένα υπόκωφο επαναλαμβανόμενο θόρυβο ( εμένα μου φάνηκε ανα 11 δευτερόλεπτα , αλλά δεν ορκίζομαι κι όλας :flipout:) .

Μα όλοι ανάποδα την βάλατε την φάση; Ο νόμος του Murphy επιβεβαιώνεται! :flipout:

Να τολμήσω να ρωτήσω κάτι και ας μου εξηγήσει κάποιος, τελικά τι είναι αυτό που εμποδίζει μια πηγή ήχου να αποδώσει σωστά βάζοντας απλά το φίς όχι με την σωστή πολικότητα.
Θεωρώ ότι εφ´ όσων οι περισσότερες συσκευές έχουν συμβατικό η τοροειδή μετασχηματιστή τροφοδοσίας , υπάρχει η σχετική απομόνωση απο το δίκτυο, τι είναι τελικά αυτό που κάνει τα μηχανήματα να τρελαίνονται; Bασικά λέω να δοκιμάσω και στην τηλεόραση το ίδιο κόλπο μήπως και πάρω υψηλότερη ανάλυση στη εικόνα :flipout:

ρε παιδες εξηγείστε μου κάτι για την φάση. Γιατι τόση φασαρία με μετρήσεις? Αφου σχεδόν όλες οι συσκευές έχουν ενδειξη φάσης πανω στην πλακετα τροφοδοσίας, οπου καταλήγει και το καφέ καλώδιο. Ελεγχουμε με ενα πολύμετρο ποιος ακροδέκτης του φις αντιστοιχεί στο καφέ καλωδιο και το μαρκάρουμε. Δεν εχω blueshit, αλλά ενα αντιστοιχο UpXus επισης των 30 ευρώ με το ίδιο chip, εχει ενδειξη L και Ν στην πλακέτα.

Εχω χάσει κάτι ?