HI END FESTIVAL SON & IMAGE MONTREAL(APRIL 08).

Προς ΚΟΨ. post17.

Γιώργο δεν είπα ότι δεν είναι εξαιρετικά μηχανήματα τα Tenor. Δεν διαφωνώ.
Και επίσης δεν διαφωνώ ότι μπορεί να είναι άξιος αντίπαλος των Lamm.

Είπα την γνώμη-άποψη κατασκευαστών ηχείων που γνωρίζoυν ή έχουν συνεργαστεί με την Tenor, ως προς (και μόνο προς αυτή)
τη σημερινή τιμή τους.

Ο Michel Van de Broeck (ξαναβάζω +, όχι μόνο για την σχεδιάσεις του) φυσικά και είναι ο (μοναδικός) σχεδιαστής των Tenor.
Και των παλαιών (15Wi, 75Wi, 150Hp, 300Hp) και του σημερινού 350Μ όπως έγραψα και πιο πάνω.

Όμως σήμερα, σε αυτή τη δεύτερη φάση της Tenor, δεν είναι μέσα στην εταιρεία.
Έχει παραχωρήσει τη σχεδίαση του 350Μ, φαντάζομαι με τα ανάλογα ανταλλάγματα, στον Francois Lemay.

Όσο για το, εξωραϊσμένο -φυσικό είναι, άρθρο του 6moons (και χωρίς καμία αντιπαλότητα προς εσένα), εκτός του ότι δεν λέει ‘ΟΛΗ’
την ιστορία, φοβάμαι ότι δεν λέει και τον πραγματικό λόγο της παύσης της πρώτης φάσης της Tenor.
Τουλάχιστον όπως την ξέρω εγώ.

(αν κατάλαβα καλά, λέει ότι αιτία ήταν η γρήγορη επιτυχία της εταιρείας ?)

Τώρα, ως προς τις τότε τιμές των Tenor (κατά την γνώμη μου, στις ‘λαμπάτες’ σχεδιάσεις, άκρως ανταγωνιστικές ή αν θες φυσιολογικές για την ποιότητα τους, αν και το δολάριο γύρω στο 2001 πρέπει να είχε φθάσει στις 400! δραχμές) αυτές, ήταν:
19.000 – 20.000$ για τους 15Wi και 75Wi αντίστοιχα (προς το τέλος ίσως να έφθασαν τις 22.000 με 23.000) και γύρω στις 30.000
για τους 300Hp με οροφή, προς το τέλος, τις 34.000 με 35.000.

(αυτά νομίζω ότι εύκολα μπορεί να βρεθούν στο Internet, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Μπορεί να κάνω και λάθος.)

Ως προς τη διαφορά του CAD$ με το US$, αυτή έχει κατ’ ουσία εξανεμισθεί.
(1,524 US 1,532 CAD. Μάλιστα πριν λίγο καιρό το καναδέζικο δολάριο ήταν ισχυρότερο (!) του αμερικάνικου δολαρίου).

Τέλος, ως προς το ότι δεν υπάρχει αποκλειστικότητα σε τίποτα’ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και, συμπληρώνω, όχι μόνο στο Audio.

Το ίδιο συμφωνώ απόλυτα (το έχω αναφέρει και εγώ και άλλοι ‘φίλοι’ που δεν γνωρίζω, π.χ. ο Μιχάλης Σπέρτος κ.α) και για το:
‘Μόνον ο δημιουργός μας είναι το απόλυτο -τίποτα άλλο’

Φιλικά,
Μ.Φ.

Υ.Γ. Επειδή δεν γνωρίζω πως να κάνω Attachment φωτογραφία της αρχικής ‘τριανδρίας’ θα σου στείλω να την ‘ανεβάσεις’
(εκτός αν βρείς εσύ), γιατί πιστεύω ότι τα πρόσωπα των ανθρώπων λένε πολλά.
_

Αγαπητέ Μιχάλη, δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας, όλα είναι στα 2 λινκ που παρέθεσα.
Στα τέλη του 2004 (πριν κλείσει η εταιρεία) ο Τενόρος είχε 35.000$ δηλαδή 45.000$ καναδεζικα, όταν ξανακυκλοφόρησε το 2007 το ΝΕΟ μοντέλο είχε 60.000$ και αντίστοιχα 90.000 καναδεζικα$, όπως σωστά είπες η σχέση των 2 δολλαρίων διαταράχτηκε αργότερα και έχουμε ´σχεδόν ισότιμη σχέση σήμερα λόγω της ανωμαλίας αυτής.
¨Οταν επανέλθει η σχέση των 2 δολλαρίων τότε το 90.000 θα ξαναγίνει 70χ ή 60χ Αμερικής οπότε και θα επανέλθει όπως π.χ. φαίνεται εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=584644

Πάντως σε κάθε περίπτωση Μιχάλη μου τα 60χ, 70χ, ή 90χ είναι πολύ λιγότερα από τα 136χ του Lamm ML3 γιατί εκεί κοντράρει.

Φυσικά η άνεση που λέμε για αυτά τα νούμερα (τα μεγάλα) είναι λόγω περασμένης της ώρας και όπως λέμε για τις Ferrari vs Lamborghini, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ είναι καθαρά φιλολογικό το ενδιαφέρον!!!!!

Εγώ εύχομαι να μπορέσεις να φέρεις τον ML3 να τον ακούσουμε, κι αν έρθουν κι οι Τενόροι καλώς, εγώ ευτυχώς πρόλαβα και τους άκουσα και ξέρω από πρώτο χέρι τον (πολύ καλό) ήχο τους πριν 20-25 ημέρες περίπου. Και όχι κατ' εκτίμηση!

Επίσης και τα πρόσωπα που λες ήταν όλα εκεί και είχα απτή επαφή (έτσι και γνώμη για κάθε έναν ξεχωριστά), άσχετο, αλλά και ο Βλαδίμηρος δεν είναι και τέρας συμπάθειας (χιούμορ κάνω -τέτοια ώρα-)

Καλημέρα

Φιλικά πάντα.

Και για αποφυγή παρεξηγήσεως, σύμφωνα με το δικό μου μετρητικό, μεταξύ του Vladimir vs Francois, θα επέλεγα με διαφορά.........Μιχάλη Φ. αβλεπί!!!!!!! και εξ επί τούτου!!!

Άσε που μεταξύ μας οι ακροάσεις κοστίζουν και τσάμπα και κερνιόμαστε και κανενα καφέ!

Last edited: