Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Re: Απάντηση: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

ΟΧΙ με ειδική παραγγελία σε έλληνα ντιούη , που έχει σπουδάσει ακουστική στα φόρουμς και δεν ήταν ποτέ του συντονιστής !!!:flipout:
Ευτυχώς, δεν είμαι Ντιούης!
Ούφφ, τη γλύτωσα... :tongue:

Αν ήταν συντονιστή?
:flipout: :flipout:
:aetsch:
Οι τέως δεν πιάνονται! :lehrer:

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει σχετικό με την κατασκευή custom made ηχείων από ιδιώτες είναι και αυτό της τιμολόγησης. Νομίζω ότι απαγορεύεται η κατασκευή και η διάθεση ηχείων από ιδιώτες που δεν εκδίδουν τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά.
Οπου εντοπίζονται τέτοια περιστατικά θα πρέπει να καταγγέλονται .
Εδώ έχεις κάποιο δίκιο, ως προς τα παραστατικά.
Υπάρχουν όμως κάποιες καλές λύσεις ως προς το νομικό πλαίσιο. Οι σχετικοί θεσμοί δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Λίγη υπομονή, ώσπου να κάνω μιά ολοκληρωμένη παρουσίαση, όπως υποσχέθηκα στο post #93 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

ΟΧΙ με ειδική παραγγελία σε έλληνα ντιούη , που έχει σπουδάσει ακουστική στα φόρουμς και δεν ήταν ποτέ του συντονιστής !!!:flipout:

:grandpa: Εξαιρούνται οι ημίθεοι.

Το κάνει η Crystal Audio στα ηχεία, το κάνει και η FolliFollie στα κοσμήματα και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να βρούμε κι άλλους. Το πρόβλημα είναι όμως τι τζίρο και παραγωγή πρέπει να έχεις φτάσει να έχεις για να πας στην Κίνα. Θυμάμαι εισαγωγέα να μου δείχνει πληροφοριακό υλικό για κινέζικα dvd player με πολύ καλά χαρακτηριστικά κι εξευτελιστικές τιμές, αλλά ήθελε ελάχιστη παραγγελία ένα κοντέινερ! Φαντάζομαι ότι για να τους βάλεις να σου φτιάξουν κάτι φασόν οι ποσότητες θα πρέπει να είναι τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα.

Το γνωρίζω και το επικροτώ αλλά μάλλον είναι περιορισμένη η κλίμακα που αυτό συμβαίνει. Περισσότερο οφείλεται στο πείσμα και προσωπικό όραμα ορισμένων ανθρώπων και λιγότερο στην βιομηχανική/κατασκευαστική/επιχειρηματική κουλτούρα μας που απλώς δεν υπάρχει...:-(

Μπορεις παντα να κανεις ενα κλωνο γνωστου ηχειου οπως
http://diy-nation.blogspot.com/2007/01/proac-25-clone-project.html

Καλά, το συγκεκριμένο έχει κλωνοποιηθεί άπειρες φορές και υπάρχει τεράστια ποσότητα πληροφορίας στο διαδίκτυο απο διάφορους χρήστες. Αυτό βέβαια είναι ειδική περίπτωση και δε συμβαίνει το ίδιο μέ όλα τα ηχεία ...

Επίσης, πολυφτιαγμένο. Και γι αυτό υπάρχει πολύ πληροφορία ....

Ναι, αλλά ο DIPIE μπορεί να έχει βάλει στο μάτι κανένα Tidal που δεν το έχει καν ακούσει ο ντιούης, πως είναι δυνατόν να του το κατασκευάσει ;

Ναι, αλλά ο DIPIE μπορεί να έχει βάλει στο μάτι κανένα Tidal που δεν το έχει καν ακούσει ο ντιούης, πως είναι δυνατόν να του το κατασκευάσει ;

Μπα, δεν νομίζω...
Ο Dipie έχει γούστο!

:flipout:

http://www.vaporsound.com

Αυτοί εδώ έτσι ξεκινήσανε όπως λέτε... και λένε ότι φτιάχνουν και κατά παραγγελία ότι τους ζητήσεις... με το αζημίωτο βέβαια... χεχεχεχε...σπεύσατε πριν ανεβάσουν τιμές...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

... ο Dipie, έκανε λόγο για ηχεία και όχι για ξυριστικές μηχανές. :grinning-smiley-043

Ο Dipie, επιστρέφοντας από την Ανταρκτική, είχε απλώς την επιθυμία να αποκτήσει ένα ηχείο hi end και επειδή φοβάμαι ότι έχουμε καθυστερήσει να δώσουμε συγκεκριμένη λύση, προβλέπω να πληρώνει τα original ηχεία τον άλλο μήνα σε δραχμές και στη διπλάσια τιμή αφού η υποβάθμιση του νομίσματος (greek drachma) θα είναι της τάξης του 50%. :flipout:

Last edited:
πάντως πρέπει να είμαστε θετικοί στις νέες προσπάθειες και ιδέες.
Γιατί οι Βούλγαροι βγάλανε πχ τα Antelope? είχανε καμμία παράδοση στο hi-fi? γιατί να μην είχαμε και εμείς έναν κατασκευαστή dac ή ενισχυτών ή ηχείων να μην πω καιι υπολογιστών , που να τα βλέπουμε κάθε μήνα στα ξένα περιοδικά και σάιτ?
αυτά θα μπορούσαν να με κάνουν περήφανο σαν Έλληνα, ούτε τα εγέρθητω ούτε οι ψευτοτσαμπουκάδες

πάντως πρέπει να είμαστε θετικοί στις νέες προσπάθειες και ιδέες.
Γιατί οι Βούλγαροι βγάλανε πχ τα Antelope? είχανε καμμία παράδοση στο hi-fi? γιατί να μην είχαμε και εμείς έναν κατασκευαστή dac ή ενισχυτών ή ηχείων να μην πω καιι υπολογιστών , που να τα βλέπουμε κάθε μήνα στα ξένα περιοδικά και σάιτ?
αυτά θα μπορούσαν να με κάνουν περήφανο σαν Έλληνα, ούτε τα εγέρθητω ούτε οι ψευτοτσαμπουκάδες

Γιατί δυστυχώς οι κύριοι που μας κυβερνούν τόσα χρόνια δεν στήριξαν την κατασκευή όπως θα έπρεπε.

Εδώ εισάγουμε λεμόνια, που κάθε σπίτι εκτός Αθηνών έχει και από δύο λεμονιές.

Αφού πάνε και τα αγοράζουνε μωρέ τι ψάχνουμε, οι εισαγωγείς φταίνε...?
Γιατί όλοι εδω μέσα στο φόρουμ είναι τίγκα στα Τσακιρίδης και στα Ελληνικά CANTA AUDIO δε βλέπεις....

Φιλος μου καθηγητής στο ΕΜΠ στους μηχανολόγους, ο οποίος ήταν και στην Αμερική για ένα φεγγάρι καθηγητής, όταν ερώτησε στην αμερικάνικη τάξη "ποιος θέλει να στήσει δική του εταιρεία όταν αποφοιτήσει", σήκωσαν όλοι τα χέρια. Στο ΕΜΠ που έθεσε την ίδια ερώτηση, σήκωσε μόνο ένας! Μου την έλεγε πριν κάνα δύο χρόνια αυτή την ιστορία.

Νέες εταιρίες στην Ελλάδα υπάρχουν αλλά όλες είναι κρατικοδίαιτες και περιμένουν επιδοτήσεις οι οποίες ομολογουμένως αφθονούν εδώ και 30 χρόνια. Νέες εταιρίες που να απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό δεν υπάρχουν - και για το χώρο του high-fi, δείτε πόσες μικρές εταιρίες υπάρχουν με πολύ μικρή γκάμα προϊόντων από νέους μηχανικούς απόφοιτους των γερμανικών πολυτεχνείων. Δυστυχώς η άποψή μου είναι ότι έχει να κάνει με την έλλειψη κουλτούρας επιχειρηματικότητας που δεν καλλιεργείται από κανένα και σε κανένα στάδιο διαμόρφωσης των νέων ανθρώπων, σε μία κοινωνία δημοσίων υπαλλήλων που έχει δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα.

Η Antelope και για μένα είναι μυστήριο. Υποθέτω ότι κάποιος βούλγαρος καλός επιστήνμονας πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης που μάλλον πέρασε από Καλιφόρνια και στην συνέχει έστησε ετιαρία στην Βουλγαρία για φτηνό κόστος αλλά τα νήματα τα κινεί σε διεθνές επίπεδο. Κάπως έτσι το κόβω.

Πολύ πιθανό αλλα ρε παιδιά εντάξει το hi-end δε λέω αλλά για λίγους, εγώ που θέλω cd player πχ και είμαι στην κατηγορία harman kardon HD990 ή XTZ cd100 υπάρχει Έλληνας κατασκευαστής σε αυτό το εύρος τιμής αξιοπρεπής με τα ωραία του τα dac, με τους επίχρυσους ακροδέκτες ,με τα xlr του, όπως τα δύο προαναφερθέντα ξένα μοντέλα και σε τιμή κάτω των 400 ευρώ που πωλούνται τα άλλα μοντέλα και θα πάω ΤΩΡΑ να τον αγοράσω.....
πώς θα σπάσει το ξένο κατεστημένο όταν οι Ελληνικές υλοποιήσεις είναι δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μια Ελλάδα της δραχμής...
αλλά βλέπεις όλοι τους θέλουν την ξένη αγορά σιγά μην στραφούν την Ελλαδίτσα....άσε τους Βούλγαρους να το κάνουν.....!!!!