Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

είναι αυτό που λέγαμε σε άλλο σημείο του νήματος. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!. Οπως κάνει και η ΧΤΖ. Ας τα σχεδιάσει εδώ να παραμυθιάσει τους reviewer (με την καλή την έννοια) και με λίγο μαρκετινγκ για τις φοβερές καινοτομίες και τεχνολογίες και την προστιθέμενη αξία που έχει ενσωματώσει ως αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας κλπ. και να το παλέψει. Όλοι αυτοί: Tend labs, Metrum Acoustics, Lindeman, οι ένα σωρό γερμανικές ειταιρίες που το φτηνότερο μηχάνημά τους ξεκινάει από τα 10.000 ευρώ, ο πατέρας μου και η μάνα μου, καλύτεροι είναι? ΟΧΙ, απλά πιστεύουν σε μία ιδέα, την κάνουν εταιρία και το παλεύουν.

Αφού πάνε και τα αγοράζουνε μωρέ τι ψάχνουμε, οι εισαγωγείς φταίνε...?
Γιατί όλοι εδω μέσα στο φόρουμ είναι τίγκα στα Τσακιρίδης και στα Ελληνικά CANTA AUDIO δε βλέπεις....

Έχω γράψει και σε άλλο νήμα, ότι και να θέλει να αγοράσει κάποιος ελληνικό hi-fi (όπως εγώ) αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες: Στη Λάρισα όπου ζω δεν υπάρχει καμμία αντιπροσωπεία Τσακιρίδη, Audio Spectrum, Audio Technologies, Roister. Ypsilon μπορώ να αγοράσω, αλλά πρέπει να ληστέψω πρώτα μία τράπεζα (ή δύο). Όσο για τα Canta Audio που ανέφερες, με 10.000 ευρώ για προ-τελικό, δεν είναι και φτηνά για να είναι σε κάθε σπίτι...

Κώστα ποιός ενισχυτής το Τσακιρίδιδων σε ενδιαφέρει να στον στείλουν να τον ακούσεις
Παρακάτω θα δεις το νέο λουκ το οποίο έχουν πλέον ολα τα μοντέλα, υπάρχουν και με τη παλια και την πιο παλια εμφάνιση
βγάζουν πλέον και 6C33 SET στα ~15W
Τι ηχεία είπαμε οτι εχεις?

Tsakiridis%20audio%20presentation.JPG

είναι αυτό που λέγαμε σε άλλο σημείο του νήματος. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!. .

Οταν "πας στην Κινα" και πεις τι θελεις να σου φτιαξουν,το πρωτο πραγμα που σε ρωτανε ειναι ποσα κοματια πρεπει να κανεις και σου λενε την τιμη.

Αν τωρα εσυ βρισκεις την τιμη καλη αλλα δεν μπορεις να παραγγειλεις οσα κοματια σου πουν,σειρα σου να ρωτησεις τι τιμη θα σου κανουν για τα κοματια που μπορεις να παραγγειλεις.

Στα 90% των περιπτωσεων δεν προκυπτει συμφωνια :ernaehrung004:

Κώστα ποιός ενισχυτής το Τσακιρίδιδων σε ενδιαφέρει να στον στείλουν να τον ακούσεις
Παρακάτω θα δεις το νέο λουκ το οποίο έχουν πλέον ολα τα μοντέλα, υπάρχουν και με τη παλια και την πιο παλια εμφάνιση
βγάζουν πλέον και 6C33 SET στα ~15W
Τι ηχεία είπαμε οτι εχεις?

Tsakiridis%20audio%20presentation.JPG

Νίκο ευχαριστώ, αλλά τώρα με την κρίση μόνο για ενισχυτή δεν ψάχνομαι. Είμαι ικανοποιημένος με τον Densen DM-10 μου, αλλά και να μην ήμουνα, από σήμερα καταργείται η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και ένας Θεός ξέρει που θα φτάσει ο μισθός μου (προς τα κάτω δεν υπάρχει πάτος), αλλά αυτό είναι κουβέντα για το "Που πάει η χώρα".

ηχεία έχω Triangle Comete, βάσης και ευαίσθητα, 93db αν δεν κάνω λάθος. Ίσως σε μερικά χρόνια που θα δένουμε πάλι τα σκυλιά με τα λουκάνικα να ακούσω τα ηχεία μου με SET...

Οταν "πας στην Κινα" και πεις τι θελεις να σου φτιαξουν,το πρωτο πραγμα που σε ρωτανε ειναι ποσα κοματια πρεπει να κανεις και σου λενε την τιμη.

Αν τωρα εσυ βρισκεις την τιμη καλη αλλα δεν μπορεις να παραγγειλεις οσα κοματια σου πουν,σειρα σου να ρωτησεις τι τιμη θα σου κανουν για τα κοματια που μπορεις να παραγγειλεις.

Στα 90% των περιπτωσεων δεν προκυπτει συμφωνια :ernaehrung004:

Πολύ ωραία, άρα λοιπόν αν δεν σε παίρνει η μαζική παραγωγή στην Κίνα, πας σε περιορισμένη παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογικής προστιθέμενης αξίας για να μπορείς να δικαιολογήσεις υψηλότερες τιμές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τρόπος επιχειρείν, αρκεί να το πιστεύουμε - και να έχουμε τις ιδέες φυσικά και το ταλέντο και γνώση να τις υλοποιούμε. Και μεταξύ μας καλά το παίζουν οι Ελληνικές εταιρίες που στοχεύουν σε μεγάλα βαλάντια, μάλλον είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσής τους.

Πολύ ωραία, άρα λοιπόν αν δεν σε παίρνει η μαζική παραγωγή στην Κίνα, πας σε περιορισμένη παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογικής προστιθέμενης αξίας για να μπορείς να δικαιολογήσεις υψηλότερες τιμές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τρόπος επιχειρείν, αρκεί να το πιστεύουμε - και να έχουμε τις ιδέες φυσικά και το ταλέντο και γνώση να τις υλοποιούμε. Και μεταξύ μας καλά το παίζουν οι Ελληνικές εταιρίες που στοχεύουν σε μεγάλα βαλάντια, μάλλον είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσής τους.

Συμφωνοι.

Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Και μεταξύ μας καλά το παίζουν οι Ελληνικές εταιρίες που στοχεύουν σε μεγάλα βαλάντια, μάλλον είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσής τους.

Αυτό που αναφέρεις, το επεσήμανα από την αρχή του νήματος.
Υπάρχουν δυστυχώς και άθλια παραδείγματα κακών προϊόντων από ακουστικής αλλά και αισθητικής πλευράς που αναγκαζόμασστε λόγω της ελληνικής τους προέλευσης όμως να τα επικροτούμε.

Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Υπάρχουν δυστυχώς και άθλια παραδείγματα κακών προϊόντων από ακουστικής αλλά και αισθητικής πλευράς που αναγκαζόμασστε λόγω της ελληνικής τους προέλευσης όμως να τα επικροτούμε.

Όπως για παράδειγμα?

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κίνα. Οπουδήποτε υπάρχει κατασκευή όσο ανεβαίνει η ποσότητα το μέσο κόστος παραγωγής μειώνεται. Για να πετύχεις λοιπόν ποσότητα χρειάζεσαι μεγάλες πωλήσεις ώστε να συμφέρει να παράγεις. Για να συμβεί αυτό πρέπει να σχεδιάσεις ένα προϊόν μαζικής κατανάλωσης για να έρθει και η μαζική παραγωγή. Τα Hi - End ηχεία όμως είναι περιορισμένης κατανάλωσης και συνήθως είναι και ειδικές παραγγελίες.

Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Γιατί οι Βούλγαροι βγάλανε πχ τα Antelope? είχανε καμμία παράδοση στο hi-fi? γιατί να μην είχαμε και εμείς έναν κατασκευαστή dac ή ενισχυτών ή ηχείων να μην πω καιι υπολογιστών , που να τα βλέπουμε κάθε μήνα στα ξένα περιοδικά και σάιτ?
αυτά θα μπορούσαν να με κάνουν περήφανο σαν Έλληνα, ούτε τα εγέρθητω ούτε οι ψευτοτσαμπουκάδες

"Antelope Audio has a strong background in pro audio equipment manufacturing"

http://antelopeaudio.com/en

που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, ότι η εταιρεία Antelope Audio διαθέτει ένα δυνατό ιστορικά υπόβαθρο στην παραγωγή επαγγελματικών συσκευών για τον ήχο.
Δηλαδή η εταιρεία πρώτα απέκτησε ένα δυνατό προφιλ στα επαγγελματικά συστήματα και μετά αποφάσισε να ασχοληθεί με το Hi End.

Last edited:
Έχω γράψει και σε άλλο νήμα, ότι και να θέλει να αγοράσει κάποιος ελληνικό hi-fi (όπως εγώ) αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες: Στη Λάρισα όπου ζω δεν υπάρχει καμμία αντιπροσωπεία Τσακιρίδη, Audio Spectrum, Audio Technologies, Roister. Ypsilon μπορώ να αγοράσω, αλλά πρέπει να ληστέψω πρώτα μία τράπεζα (ή δύο). Όσο για τα Canta Audio που ανέφερες, με 10.000 ευρώ για προ-τελικό, δεν είναι και φτηνά για να είναι σε κάθε σπίτι...

Αααα μπράβο εδώ είμαστε λοιπόν, γιατί οι κύριοι έλληνες κατασκευαστές να μην έχουν και προϊόντα κατω των 1000 ευρώ στην γκάμα τους με αξιοπρεπέστατη ποιότητα κατασκευής...?
Μια βόλτα απο την κατηγορία hi-fi του φόρουμ θα σας πείσει οτι ο κόσμος πλέον ψάχνει για μικρά μηχανήματα και οικονομικά. Όλα τα παιδιά γράφουν για cd player και ενισχυτές των 400-500 ευρώ γιατί να μην παράγουμε φθηνά προϊόντα..?

Οι audiolab, Harman kardon, advance acoustic, yamaha, musical fidelity, cambridge audio και τόσες άλλες με προϊόντα σε προσιτές τιμές που σε περίοδο προσφορών γίνονται ακόμα δελεαστικότερες είναι καλύτερες....?

Last edited:

Όπως για παράδειγμα?

Οντως, σε ποιους αναφερεσαι; Ειναι κριμα να τα πεταμε στον ανεμιστηρα και να τους παιρνει ολους η μπαλα.

Ποιος σε ανάγκασε να τα επικροτείς ? :D
Εμένα κανείς, ούτε και εσένα φαντάζομαι :-)

Αααα μπράβο εδώ είμαστε λοιπόν, γιατί οι κύριοι έλληνες κατασκευαστές να μην έχουν και προϊόντα κατω των 1000 ευρώ στην γκάμα τους με αξιοπρεπέστατη ποιότητα κατασκευής...?

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτό. Έχω αρκετά Ελληνικά ηχεία και ενισχυτές (κάτω των 1000 ευρώ) παίζουν μια χαρά και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα εδώ και χρόνια. Βέβαια δεν συγκρίνονται με ποιότητα κατασκευής και ήχου Martin Logan, αλλά μην ξεχνάς ότι ''παίζεις'' και σε άλλη τιμή.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτό. Έχω αρκετά Ελληνικά ηχεία και ενισχυτές (κάτω των 1000 ευρώ).

Ποιά είναι αυτά τα προϊόντα; Εκτός από τους Τσακιρίδηδες εγώ δεν ξέρω ελληνικά ενισχυτικά κάτω των 1000 ευρώ. Ηχεία ναι, υπάρχουν πολλά (Αudio Spectrum, Crystal, Roister), αλλά ενισχυτικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Οντως, σε ποιους αναφερεσαι; Ειναι κριμα να τα πεταμε στον ανεμιστηρα και να τους παιρνει ολους η μπαλα.

Πως τους παίρνει όλους η μπάλα, όταν εγώ απλώς αναφέρω ότι υπάρχουν άθλια παραδείγματα από ακουστικής και αισθητικής πλευράς ;
Οπως υπάρχουν τα άθλια παραδείγματα, υπάρχουν και τα εξαιρετικά παραδείγματα, ανά κατηγορία τιμής για να γίνω πιο ακριβής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Ποιος σε ανάγκασε να τα επικροτείς ? :D
Εμένα κανείς, ούτε και εσένα φαντάζομαι :-)

Ανάγκη επικρότησης της προσπάθειας λόγω της ελληνικής τους προεύλευσης, αυτό το επεσήμανα. Μου είναι πολύ δύσκολο να θάψω ελληνικό προϊόν, εκτός κι αν αυτό είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Ανάγκη επικρότησης της προσπάθειας λόγω της ελληνικής τους προεύλευσης, αυτό το επεσήμανα. Μου είναι πολύ δύσκολο να θάψω ελληνικό προϊόν, εκτός κι αν αυτό είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία.

Καταλαβαίνω μεν τι λές,
Αλλά προτιμώ να μη γίνουμε σα τους Άγγλους και τον Αγγλικό τύπο που ευλογάγανε τα γένια τους.