hi end ηχείο σε όσο το δυνατόν budget price...

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
καλό μήνα !

συγκεκριμένα ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με ύψος έως 3.5 μ).

άκουσα ένα "μικρό" ενεργό atc (νομίζω το 10 ήταν , 250wpc, δεν παίρνω κι όρκο) και πολύ μου άρεσε ο ήχος του. (αλήθεια υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στο site της atc δεν το είδα)? τέλος πάντων μιας και πρόκειται ΟΧΙ για το πρώτο σύστημα ακροάσεων, μα για δεύτερο που ίσως συνδεθεί και κονσόλα (για keyboards, μίξεις αλλά και all-around ακροάσεις) θέλω να μην έχω χρωματισμούς (ζητώ monitor αλλά special!) και θα προτιμούσα να προσέγγιζα το ζητούμενο από hi-end μεριά -όχι λύσεις computer-ο-μάγαζων ή thomann εκτός αν...-... γι αυτό σας παρέπεμψα στην ακρόαση του ενεργού atc.

θα βάλω ταβάνι τιμής τα 4000 (είτε είναι ενεργά ή παθητικά με ενισχυτή κλπ) είστε ελεύθεροι να το φτιάξετε όπως θέλετε.. απλά θέλω ιδέες ώστε να κατέβω στο τέλος και να κάνω τις ακροάσεις μου. επίσης εννοείται (ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ) πως αν καθαρίσω με 1000 θα είμαι ευτυχής. τέλος αν υπάρχει (ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) λύση από μεταχειρισμένα ακόμα καλύτερα.

Last edited:
Ελα σπιτι μου να ακουσεις ενα κορυφαιο monitor το οποιο μπορεις να το αγορασεις μεταχειρισμενο χαμηλοτερα απο το budget σου....

Το ονομα αυτου Hyperion Sound HPS-938.... Το μεγαλο του αδερφακι αγοραστηκε προσφατα επισης μεταχειρισμενο απο γνωστο ηχοληπτη που εργαζεται σε μεγαλο ραδιοτηλεοπτικο σταθμο για τοποθετηση σε σοφιτα για επαγγελματικη χρυση με εξαιρετικα αποτελεσματα...

Δε χανεις τιποτα να περασεις για μια ακροαση.

Re: Απάντηση: hi end ηχείο σε όσο το δυνατόν budget price...

Φίλε neXTgen εμένα τα πράγματα μου φαίνονται απλά: άκουσες ATC και σου άρεσαν, είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία, λογικά κάποια ενεργά monitor της θα τιμολογούνται μέχρι το όριο που θέτεις (δε γνωρίζω τιμές αλλά το υποθέτω) οπότε γιατί δεν τα χτυπάς; Εκτός αν θες να εξαντλήσεις όλες τος πιθανές αγορές πράγμα που θα σε βάλει αναπόφευκτα σε κύκλο ακροάσεων.

γειά σου φίλε karavan. η διαδικασία αν δίνεις χρόνο (προσωπικά το απολαμβάνω κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις) σου μαθαίνει πολλά. επίσης δε βιάζομαι . ίσως να μην καταλήξω σε κάτι που να με ικανοποιήσει για τις ανάγκες μου. επίσης μπορεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να το μετανοιώσω . σε κάθε περίπτωση χωρίς άγχος και με γνώμονα την απόλαυση και το αν με παίρνει οικονομικά θα προχωρήσω..

για τα atc δεν έχω ιδέα πόσο έχουν και ποια είναι τα μικρότερα ενεργά που κυκλοφορούν . σκέφτομαι διάφορες λύσεις π.χ. krell ή yamaha ή κάποιον άλλο μαζί με μικρά της σειράς 7/11/19/40 .. δυστυχώς βέβαια με την μεγαλύτερη σειρά που άκουσα το ενεργό της θα έχει αρκετή φαντάζομαι διαφορά .. θα δούμε .

Φίλε μου, λογικά στα 4.000 θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα set με παθητικά ATC και τον ομόσταυλο ενισχυτή τους ή ένα ζευγάρι ενεργά.
Μία βόλτα από την αντιπροσωπεία για να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος θα βοηθήσει περισσότερο από ότι μπορεί να βοηθήσει ολόκληρο το forum. :smile:

Stirling Broadcast Ls3/5a V2 + AB-2 bass extender.
To κλασσικο παλιο καλο bbc monitor σε επανεκδοση.
Ειναι μεσα στο μπατζετ που διαθετεις...

Υπάρχει ένα ζευγάρι SCM10-2A active monitors. Υπάρχουν και άλλες λύσεις προς συζήτηση. Ας έρθουμε σε επαφή.
Θ.Ζ.

Οποτε γινει καποια αναφορα για καλο μικρο ηχειο,το μυαλο μου παει κατευθειαν σε αυτο εδω το μοντελο απο τη spendor...

http://www.spendoraudio.com/HTML/SA_line.html

Το ειχα ακουσει σε μια εκθεση hi-end παλιοτερα,να παιζει βινυλιο(αλλα και με cd),και το ερωτευθηκα... :love: Τα ηχειακια αυτα βγαζουν ωραια μουσικουλα...

Παντως και αυτα που προτεινει ο tyler,παροτι δε τα εχω ακουσει,πρεπει να ειναι πολυ καλα. (Γενικα αν μου εχουν "μεινει" εντονα δυο ονοματα εταιριων ηχειων απο τις high End εκθεσεις που πηγαινα,αυτα ειναι chario και spendor)

ωραίες ιδέες και το spendor sa1 αλλά και το PMC TB2i Signature. αν θέλετε προτείνετέ μου και ενισχυτικά με ταβάνι την τιμή που αναφέρθηκε.

αφού αναφερθήκαμε σε όλη την αγγλική σκηνή, τι θα λέγατε για το 3ράκι harbeth ? ίσως με έναν xs...

επειδή είμαι κοντά στην αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου naim xs. πιστεύετε πως κάποιο από τα ηχεία που αναφέρθηκαν ματσάρει ΑΨΟΓΑ με τον xs? το σκέφτομαι βέβαια (γνωρίζω το χαρακτήρα της naim) αλλά θέλω και τη γνώμη σας. ίσως ένας τέτοιος ενισχυτής να είναι οκ για τον ήχο που θέλω να φτιάξω στη σοφίτα και ταιριάζει και στον αγγλικό χαρακτήρα των αναφερθέντων αγγλικών ηχείων. (τουλάχιστον των πιο ευκολοδήγητων). για πείτε και σεις..(δημοψήφισμα θα το λέμε από δω και πέρα ... :) )

Spendor, Harbeth = κλασικός βρετανικός ήχος. Αλλά και το μικρό PMC είναι ένα παρά πολύ ωραίο και ευκολοδήγητο ηχείο με πολύ μεγάλο ήχο για το μέγεθός του, εξαιρετικό μπάσο και monitor χαρακτήρα.
Αν θυμάμαι καλά στο κύριο σύστημά σου Harbeth δεν έχεις;
Τον xs τον έχω ακούσει με τα 40άρια ATC και τα πήγαινε σχετικά καλά ο άτιμος. Αν σου αρέσει ο ήχος της naim είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Προσωπικά επειδή τον θεωρώ λίγο "σκοτεινό" δε θα τον συνδύαζα με "σκοτεινά" ηχεία. Αν τον πάρεις και τον ακούσεις με τα δικά σου Harbeth του πρώτου συστήματος θα σου λυθούν πολλές απορίες και αναλόγως θα κινηθείς.

Τα ΝΑΙΜ κατα την γνωμη μου ταιριαζουν απολυτα με τα Spendor και τα Harbeth, απο τα ηχεια που αναφερεις.

Η ιδια η Naim παντως, συνδυαζε πολλες φορες τα ενισχυτικα της σε διαφορες εκθεσεις, με τα ηχεια της ΝΕΑΤ, που ειναι τρομερα ηχεια, αλλα δεν θα τα ελεγα και μονιτορ.

επειδή είμαι κοντά στην αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένου naim xs. πιστεύετε πως κάποιο από τα ηχεία που αναφέρθηκαν ματσάρει ΑΨΟΓΑ με τον xs? το σκέφτομαι βέβαια (γνωρίζω το χαρακτήρα της naim) αλλά θέλω και τη γνώμη σας. ίσως ένας τέτοιος ενισχυτής να είναι οκ για τον ήχο που θέλω να φτιάξω στη σοφίτα και ταιριάζει και στον αγγλικό χαρακτήρα των αναφερθέντων αγγλικών ηχείων. (τουλάχιστον των πιο ευκολοδήγητων). για πείτε και σεις..(δημοψήφισμα θα το λέμε από δω και πέρα ... :) )

Eχοντας προσφατη εμπειρεια του συνδυασμου Naim με Harbeth και ως κατοχος naim θα σου πω οτι στα δικα μου αυτια ειναι ο καλυτερος συνδυασμος που εχω ακουσει.Εχω ακουσει πολλα ηχεια με naim,αυτο που "πηρα" απο το Harbeth δεν το ειχα ξαναπαρει.Μιλαμε για ιδανικο,αν υπαρχει κατι τετοιο,ματσαρισμα.

Υ.Γ.Τα Stirling που σου προτεινα εχουν 1250 ευρω τα Ls3/5a συν αλλα τοσα για το Bass extender.

Last edited:
χμ, φίλε superfly και λοιποί φίλοι (γιατί εδώ μέσα είμαστε πλέον ΟΛΟΙ φίλοι, με μια κοινή ερωμένη, βεβαίως-βεβαίως, la musica) αν και θα βγούμε λίγο off-topic (συμπαθάτε με αγαπητοί moderators) πρέπει να σου πω πως ΕΙΔΙΚΑ για τα harbeth -μιλώ για το 5άρι που έχω και ως γνωστόν είναιι ΦΟΒΕΡΑ εύκολο στην οδήγηση ηχείο, και παίζει σούπερ και με "αστείους" ενισχυτές- (πάω να ξεφύγω κι όλο εκεί καταλήγω, και για μικρά τώρα, αν και άλλα δοκιμάζω στο τέλος μου φαίνεται στο 3άκι θα καταλήξω) υπάρχουν καταπληκτικοί συνδιασμοί π.χ. με lavardin, με sugden με leben και φυσικά με naim.

όμως (και καλώ ΟΠΟΙΟΝ θέλει να δοκιμάσει blind/deaf or whatever test) υπάρχει ένας συνδυασμός που σκοτώνει και δεν είναι άλλος από το συνδυασμό Harbeth - LFD.

Δεν διαφωνω φιλε μου.Αυτο που εγραψα εγω ειναι οτι απ'ολα τα ηχεια που εχω ακουσει εγω με Naim,τα Harbeth με κερδισαν περισσοτερο.Και το 5αρι που αναφερεις ειναι εξαιρετικο αλλα πανω απ'ολα το monitor 40 το οποιο ειναι μια κατηγορια μονο του.Το ακουσα με τα naim μου με εχει στοιχειωσει απο τοτε...