Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

Κοίτα όταν πουλάς κάτι ως διακοσμητικό έχεις λόγο να λες είναι χρυσό.
Όταν πουλάς resonator απλά υπολογίζεις τη διαφορετική γεωμετρία/σχέδιο/ποσότητα που απαιτείται για διαφορετικά υλικά.
Και στο κάτω κάτω θεωρώ ότι πρέπει να μετράς και τι συντονίζει… but that’s just me :-)

To μεγεθος του συγκεκριμενου που χρησιμοποιω προφανως "συντονιζει" σε πολυ υψηλες συχνοτητες.Ποσο ψηλες δεν μετρησα και για να ειμαι ειλικρινης ουτε αγχωνομαι :laugh: ....καλα παιζει και το συστημα χωρις αυτα ..... χαχαχα

Αν τελικα ειναι απλα διακοσμητικα;Μπορει οπως πολλα αλλα πραγματα στο χομπυ.

Η θεωρια ομως ειναι σωστη,με την εννοια οτι "κολλωντας" δυο επιφανειες απο τις οποιες τουλαχιστον η μια παλλεται,επιτυγχανεις αποσβεση η ελαττωση του resonance,η και αλλαγη της συχνοτητας που παλλεται ο συνδιασμος των δυο.

Η διαφορα σε 2-3 σημεια ειναι αρκετα εντονη ωστε πιστευω να ειναι και μετρησιμη,αλλα οχι ανεξηγητη.

Εχει διαφορα απο κατι που βαζεις στον χωρο,παλλεται και προσθετει το resonance του στα υπολοιπα του χωρου.

Απάντηση: Re: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

Οι γνωστοι παντως Marja & Henk δεν τα εβαλαν καλα τα αποκατω και την Marja την επιασαν πονοκεφαλοι ......
http://www.6moons.com/audioreviews/acousticsystem4/2.jpg

At this time Marja reported an unsettling pressure in the room not unlike the sort we had encountered at ASI's Paris headquarters when too many resonators were active. This pressure can lead to headaches and general discomfort. Mind you, ASI's stuff is powerful - experiment before you judge prematurely.

:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

Οι γνωστοι παντως Marja & Henk δεν τα εβαλαν καλα τα αποκατω και την Marja την επιασαν πονοκεφαλοι ......
http://www.6moons.com/audioreviews/acousticsystem4/2.jpg

At this time Marja reported an unsettling pressure in the room not unlike the sort we had encountered at ASI's Paris headquarters when too many resonators were active. This pressure can lead to headaches and general discomfort. Mind you, ASI's stuff is powerful - experiment before you judge prematurely.

:firstprize:

:flipout:....... μεν,αλλα δεν μπορω να ξερω και αν οντως δεν ενοιωθαν οπως λεει.Αυτοι ξερουν καλυτερα τι τους ενοχλει................

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

:flipout:....... μεν,αλλα δεν μπορω να ξερω και αν οντως δεν ενοιωθαν οπως λεει.Αυτοι ξερουν καλυτερα τι τους ενοχλει................

Πρεπει να βοηθαει και η...."Ολλανδια" παντως :D

Και γιατί βρω καλέ μου audiolytic δε μας έχεις παρουσιάσει τα χαπάκια και τα μπλέκουμε με τα κυπελάκια?
Δε ξέρω αν είναι και οικονομικά!
Γιατί όπως λες πολλά πράγματα τελικά είναι διακοσμητικά.
Δε ξέρω για τα χαπάκια*

Απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί κανείς αγοράζει το κυπελάκι απο παλλάδιο
Για διακοσμητικό
Ή για ‛άλλους’ λόγους
?

*Μη παρεξηγηθούμε απλά μου βγαίνουν διάφορα αστεία
Του τύπου το χρυσώνει το χαπάκι
Το χρυσό κουφέτο
Άμα έχουμε και κύπελλο και χάπια είμαστε καλά
Και αλλά πολλά

Και μη ξεχνάμε την κορυφαία στιγμή στο Indiana Jones
You Chose Wisely!

Αλλά άμα το πάμε για Holly Grail, έχουμε να θυμηθούμε αρκετό αγγλικό μαύρο χιούμορ.

:D

Και στο κάτω κάτω θεωρώ ότι πρέπει να μετράς και τι συντονίζει… but that’s just me :-)

Πιστευω η αν προτιμας θελω να πιστευω οτι αρκετοι,ισως οχι ολοι που κατασκευαζουν απο αξεσουαρ μεχρι μηχανηματα στο χομπυ αυτο,παιρνουν καποιες μετρησεις,η καποιες μετρησεις περισσοτερες.

Οι μετρησεις συμφωνω οτι ειναι χρησιμες αλλα οχι το παν.

Σε γενικοτερες γραμμες,οχι αποκλειστικα για το συγκεκριμενο θεμα που συζηταμε,διαβασε την δευτερη απαντηση στο πολυ συχνο ερωτημα περι μετρησεων κλπ,απο τον Nelson Pass,εναν απο τους κατασκευαστες που τυγχανουν εκτιμησης τοσο απο απλους audiophiles,οσο και απο πιο τεχνικα σκεπτομενους.......

http://www.firstwatt.com/faq.html

Από το άρθρο της αρχκής αναφοράς του παρόντος θέματος, διαβάζω :

"Όσο όμως αυξάνεται η ένταση της δόνησης, τα κύματα από κανονικά αρχίζουν να γίνονται χαοτικά και στη συνέχεια συγκρούονται το ένα με το άλλο εκτινάσσοντας σταγονίδια"

εκπληκτικό θέαμα !!!

(Να μην το δοκιμάσετε μόνοι στο σπίτι)

Πιστευω η αν προτιμας θελω να πιστευω οτι αρκετοι,ισως οχι ολοι που κατασκευαζουν απο αξεσουαρ μεχρι μηχανηματα στο χομπυ αυτο,παιρνουν καποιες μετρησεις,η καποιες μετρησεις περισσοτερες.

Οι μετρησεις συμφωνω οτι ειναι χρησιμες αλλα οχι το παν.

Σε γενικοτερες γραμμες,οχι αποκλειστικα για το συγκεκριμενο θεμα που συζηταμε,διαβασε την δευτερη απαντηση στο πολυ συχνο ερωτημα περι μετρησεων κλπ,απο τον Nelson Pass,εναν απο τους κατασκευαστες που τυγχανουν εκτιμησης τοσο απο απλους audiophiles,οσο και απο πιο τεχνικα σκεπτομενους.......

http://www.firstwatt.com/faq.html

Βρε συ το άρθρο καλό είναι.

Άλλο λέω - αυτά τα κυπελάκια τα μέτρησε κανείς?
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αντίθετα με ότι πιστεύεις (θες να πιστεύεις ότι μέτρησαν) δεν μέτρησαν τίποτε εκτός από τα προσδοκώμενα κέρδη.

Θα ελεγα οτι αυτα παθαινουν ολοι (μας) οσοι ψαχνουν τον "τελειο" ηχο που δεν υπαρχει............. :laugh:
Πώς δεν υπάρχει! Το cd τι ειναι;;; Σε βρίσκω απληροφόρητο! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

Από το άρθρο της αρχκής αναφοράς του παρόντος θέματος, διαβάζω :

"Όσο όμως αυξάνεται η ένταση της δόνησης, τα κύματα από κανονικά αρχίζουν να γίνονται χαοτικά και στη συνέχεια συγκρούονται το ένα με το άλλο εκτινάσσοντας σταγονίδια"

εκπληκτικό θέαμα !!!

(Να μην το δοκιμάσετε μόνοι στο σπίτι)
Το έχεις δει ποτέ εικονογραφημένο! Το θέαμα μοναδικό! Λ.Σ.

Πώς δεν υπάρχει! Το cd τι ειναι;;; Σε βρίσκω απληροφόρητο! Λ.Σ.

Αγαπητέ μου Λουκά,
Άλλη μια φορά να σε δω να γράφεις ‛τέλειος ήχος για πάντα’ και θα νομίζω ότι :
Πηδάει η βελόνα
:flipout::flipout::flipout:

Αγαπητέ μου Λουκά,
Άλλη μια φορά να σε δω να γράφεις ‛τέλειος ήχος για πάντα’ και θα νομίζω ότι :
Πηδάει η βελόνα
:flipout::flipout::flipout:

Kαλα,το laser πότε "πηδαει"; :flipout:

Βρε συ το άρθρο καλό είναι.

Άλλο λέω - αυτά τα κυπελάκια τα μέτρησε κανείς?
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αντίθετα με ότι πιστεύεις (θες να πιστεύεις ότι μέτρησαν) δεν μέτρησαν τίποτε εκτός από τα προσδοκώμενα κέρδη.
Αυτα σιγουρα ξερουν να τα μετρανε και καλα μαλιστα,ΟΛΟΙ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

To laser δεν πηδάει, γι αυτό ακούγεται "σκληρό" και "κουραστικό" σε σχέση με το βινύλιο.

+1000
Είχα μία τέτοια γκόμενα παλιά...

Re: Απάντηση: Hi End κυπελλακια απο το θιβετ....

Αμα ειναι να γινουμε αλκοολικοι, αστα να πάνε.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον gkon961, δεν πα να άλλαζε ο ήχος τελείως κυπελλάκια δεν θα έπαιρνα ποτέ. Δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. :D

Πόσο μάλλον όταν με τα ίδια λεφτά, μετράω το χώρο μου και κάνω τις όποιες επεμβάσεις.

Μιχάλη κάποτε είχες τα μηχανήματα στο πάτωμα και έγραφες ακούω κορυφαίο ηχο
μετα αγόρασες rack και μάλλον ακούς πιό κορυφάιο ηχο
μην λές ποτέ σε τίποτα που σου φαίνεται παράξενο
άκουσε πρώτα