Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

Εγώ πάλι γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ μέσα κατηγορούν την Ypsilon. Και γιατί την κατηγορούν;

"Γιατί πουλάει ακριβά προϊόντα". Ε, και λοιπόν; τόσες και τόσες εταιρείες το κάνουν αυτό στο χώρο του χάι εντ. Και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι κάποιο μονοπώλιο που πουλάει είδη πρώτης ανάγκης (δεν εμπορεύεται π.χ. γάλα). Ενισχυτές φτιάχνει! Όποιου του φαίνονται πολύ ακριβοί (όπως εγώ) ας πάρει κάτι άλλο.

"Γιατί πουλάει προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή και όχι για την ελληνική αγορά".Χίλιες φορές μπράβο στην Ύψιλον! Μακάρι να υπήρχαν και πολλές άλλες τέτοιες ελληνικές εταρείες που να κατασκεύαζαν προϊόντα μόνο για εξαγωγή με ελληνική τεχνογνωσία. Τότε ίσως να μη μας είχε κάτσει η Τρόικα στο σβέρκο. Αντίθετα, έχουμε πήξει στους εισαγωγείς.

"Γιατί κατασκευάζει προϊόντα για πολύ περιορισμένο κοινό". Καλά, σοβαρά τώρα, πόσοι από μας θα αγόραζαν καταναλωτικά ηλεκτρονικά made in Greece; Αν η Ιντρακόμ έβγαζε DVD player στην κατηγορία των 150 ευρώ και ενισχυτές home cinema στα 500 ευρώ, πόσοι από μας θα την προτιμούσαν από τη Sony ή την Panasonic;

"Γιατί τα υλικά αποκλείεται να δικαιολογούν την τιμή τους". Α, μάλιστα, τώρα το βρήκαμε. Ενώ ένας τελικός της MBL ή της Goldmund δικαιολογεί την τιμή του με τα υλικά...

Εγώ πάλι γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εδώ μέσα κατηγορούν την Ypsilon. Και γιατί την κατηγορούν;

"Γιατί πουλάει ακριβά προϊόντα". Ε, και λοιπόν; τόσες και τόσες εταιρείες το κάνουν αυτό στο χώρο του χάι εντ. Και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι κάποιο μονοπώλιο που πουλάει είδη πρώτης ανάγκης (δεν εμπορεύεται π.χ. γάλα). Ενισχυτές φτιάχνει! Όποιου του φαίνονται πολύ ακριβοί (όπως εγώ) ας πάρει κάτι άλλο.

"Γιατί πουλάει προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή και όχι για την ελληνική αγορά".Χίλιες φορές μπράβο στην Ύψιλον! Μακάρι να υπήρχαν και πολλές άλλες τέτοιες ελληνικές εταρείες που να κατασκεύαζαν προϊόντα μόνο για εξαγωγή με ελληνική τεχνογνωσία. Τότε ίσως να μη μας είχε κάτσει η Τρόικα στο σβέρκο. Αντίθετα, έχουμε πήξει στους εισαγωγείς.

"Γιατί κατασκευάζει προϊόντα για πολύ περιορισμένο κοινό". Καλά, σοβαρά τώρα, πόσοι από μας θα αγόραζαν καταναλωτικά ηλεκτρονικά made in Greece; Αν η Ιντρακόμ έβγαζε DVD player στην κατηγορία των 150 ευρώ και ενισχυτές home cinema στα 500 ευρώ, πόσοι από μας θα την προτιμούσαν από τη Sony ή την Panasonic;

"Γιατί τα υλικά αποκλείεται να δικαιολογούν την τιμή τους". Α, μάλιστα, τώρα το βρήκαμε. Ενώ ένας τελικός της MBL ή της Goldmund δικαιολογεί την τιμή του με τα υλικά...

Πολύ σωστά τα λές :a0210:

Σωστός!!!!

Μην ξεχνάμε ότι προϊόντα της Ypsilon (phono stage, amplifier) έχουν χαρακτηριστεί ως class A και class A+ από το Stereophile , άρα μόνο τυχαία
δεν μπορούν να χαρακτηριστούν !

Εγώ πάλι μόνο που διαβάζω στα ελληνικά "Υψιλον" επάνω σε τόσο ακριβές αλλα και διεθνώς hot Hiend κατασκευές συγκινούμαι και αισθάνομαι περήφανος.

Δεν έχει σημασία που δεν θα μπορέσω να αποκτήσω ποτέ κάτι απο την εταιρία, η ύπαρξη της και μόνο με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας για κάποιο σοβαρό λόγο και όχι γιατι είμαι απόγονος των "EΛΛ" κλπ.

Αυτό το συναίσθημα είναι που έχουμε ξεχάσει και μας έχει πάρει η κάτω βόλτα. Κύριοι όπως μπορέσαμε κάποτε στην πρόσφατη Ιστορία μπορούμε και τώρα, οι αντξοότητες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα για να τις ξεπερνάμε.

Ας πάψουμε να στρεφόμαστε σε αυτισμούς και αστειότητες ψάχνοντας για την χαμένη μας αξία και ας παραδειγματιστούμε απο τους συμπατριώτες μας της Yψιλον και άλων εταιριών που εν μέσω βούρκου στην πατρίδα μας τα παίρνουν απ' τους ξένους και με αξιώσεις παρόλες τις αντιξότητες λόγω του Ελληνικού σαπιοκράτους.

Εμένα αυτό είναι που μου λέει κάτι και όλα τα άλλα όπως κόστος ή το πόσο αξίζουν μου φαίνονται ψιλά γράμματα..

Last edited:
Και μονο ο τσαμπουκας να σχεδιασουν/φτιαξουν/εξαγουν τα προιοντα τους ειναι αρκετος.Προσωπικα μπορει να διαφωνω με το high-end αυτων των τιμων,αλλα το μονο που μπορω να πω ειναι ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ

Θαυμαστα μηχανηματα,η ποιοτητα της δουλειας τους φαινεται.Δεν αμφισβητω το αντιτιμο που ζητανε για τις υλοποιησεις τους,ευχομαι καποια στιγμη να εχω την ευκαιρια να ακουσω και το αποτελασμα της καλης τους δουλειας.Χαιρομαι φυσικα που υπαρχουν ακομα Ελληνικες εταιριες που δημιουργουν προιοντα παγκοσμιας ακτινοβολιας,αλλα θα παρατηρησω κατι που με ξενισε και μου φανηκε καπως σνομπ.Στην ιστοσελιδα της εταιριας που παρατεθηκε στο ποστ 1 δεν αναφερεται ΠΟΥΘΕΝΑ η Ελληνικη καταγωγη της.Προσωπικα μου θυμιζει λιγο την ιστορια του ταπεινου σε καταγωγη υιου που παντρευτηκε "σαλονατη" κυρια και εκτοτε ντρεπεται για τον ταβερνιαρη πατερα του(μεγιστε Παπαγιαννοπουλε...:grinning-smiley-043).Αποψη μου βεβαια...

Πάντως, πολύ ακριβό είναι και ένα προϊόν που στοιχίζει 5.000 και παίζει σαν 1.000 ή χειρότερα. Και υπάρχουν πολλά τέτοια...

Πάντως, πολύ ακριβό είναι και ένα προϊόν που στοιχίζει 5.000 και παίζει σαν 1.000 ή χειρότερα. Και υπάρχουν πολλά τέτοια...
Τα πλειστα "high-end" δεν ειναι;

Και εγώ χάρηκα που βγάζουμε τάτοια μηχανήματα τους αξίζει ένα μπράβο!:SFGSFGSF:

Και κρίμα που είναι τόσο ακριβό γιατί ταιριάζει με την άσπρη οθόνη μου και ίσως τα μέλη Ελληνικών AV ιστοσελίδων θα μπορούσαμε να είχαμε μία έκπτωση του τύπου 90% λόγω εντοπιότητας..:D

Σε ανεπισημες και προχειρες στατιστικες μελετες που εχουν γινει απο τον ειδικο ελληνικο τυπο εχει βγει το συμπερασμα πως αναλογικα με το πλυθισμο μας εχουμε μεγαλο αριθμο και κατασκευαστων αλλα και χομπιστων.

Ει ναι πολλες οι εταιριες που δραστηριοποιουνται στον ελληνικο χωρομε το αντικειμενο hi-fi, hi-end και ειναι κατι που εμενα προσωπικα με χαροποιει ιδιαιτερα και με κανει περηφανο για αρκετες εταιριες που τυγχανουν διεθνους αναγνωρισης. Πιστευω επισης οτι πολλες φορες καποιοι καταναλωτες που δεν μπορουν να επενδυσουν σε μια πανακριβη εισαγωμενη συσκευη μπορουν να βρουν κατι αντιστοιχα αξιολογο με λιγοτερα λεφτα απο ελληνα κατασκευαστη.

Επισης μπραβο στη πλειοψηφια των Ελληνων κατασκευαστων που τιμολογουν χαμηλοτερα τα προιοντα τους για την Ελληνικη αγορα κατι που πιστευω οτι βοηθαει και τις δυο πλευρες (win-win με ορους marketing).

Εγώ το μόνο που εχω να πω ειναι ενα μπράβο για την καλη προσπάθεια τους και καλές πωλησεις στην Υpsilon και σε ολους τους ελληνες κατασκευαστες για την αξιολογη μεχρι στιγμης πορεια τους

Ζήτω τα ελληνικά μυαλά

Να τους ενισχύουμε και στην πράξη,θα συμπλήρωνα.

Δεν βλέπω πλέον τον λόγο,να τ' ακουμπάμε στους ξένους.Υπάρχουν τα πάντα εδώ,σ' εξαιρετικές κατασκευές και με πολυυυυ καλύτερες τιμές,απο τις τιμές που πωλούνται έξω,άν πάς να συζητήσεις απο κοντά κι ακόμα περισσότερο διαθέτεις μετρητά...

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε,έχει σημασία να στραφούμε περισσότερο στους έλληνες κατασκευαστές.

Last edited:
Re: Απάντηση: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

Δεν βλέπω πλέον τον λόγο,να τ' ακουμπάμε στους ξένους.Υπάρχουν τα πάντα εδώ,σ' εξαιρετικές κατασκευές και με πολυυυυ καλύτερες τιμές,απο τις τιμές που πωλούνται έξω,άν πάς να συζητήσεις απο κοντά κι ακόμα περισσότερο διαθέτεις μετρητά...

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε,έχει σημασία να στραφούμε περισσότερο στους έλληνες κατασκευαστές.

+1

Re: Απάντηση: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

εντάξει ρε Διονύση
να πουλήσω το σπίτι μου γιά να πάρω ύψιλον....:grandpa: