Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

Απο τα 25χιλιαρικα που κοστιζει ενας τετοιος ενισχυτης, ποιο αραγε μπορει να ειναι το κοστος των υλικων ?

Ακόμη, εαν εξαιρεσουμε το σασι, τα εντοσθια του ειναι κατασκευης της εταιριας αυτης ?

Τελος, και επειδη δεν γνωρίζω, η εταιρια πουλα και τεχνογνωσια, ή μονο μονταρισμα, και τοποθετηση σε κουτια.

Τα λεω απλα, για να κανω κατανοητες τις ερωτησεις μου.
Δεν εχω ειρωνικη διαθεση.
Εαν θιγουν τον οποιονδηποτε, δεν εχω αντιρηση να διαγραφει το ποστ μου

Απο τα 25χιλιαρικα που κοστιζει ενας τετοιος ενισχυτης, ποιο αραγε μπορει να ειναι το κοστος των υλικων ?

Ακόμη, εαν εξαιρεσουμε το σασι, τα εντοσθια του ειναι κατασκευης της εταιριας αυτης ?

Τελος, και επειδη δεν γνωρίζω, η εταιρια πουλα και τεχνογνωσια, ή μονο μονταρισμα, και τοποθετηση σε κουτια.

Τα λεω απλα, για να κανω κατανοητες τις ερωτησεις μου.
Δεν εχω ειρωνικη διαθεση.
Εαν θιγουν τον οποιονδηποτε, δεν εχω αντιρηση να διαγραφει το ποστ μου
Φαντάζομαι μιλάς γενικά και όχι για συγκεκριμένη εταιρία αλλά για προϊόντα αντίστοιχης τιμής audio.
Είμαι σίγουρος ότι έχεις προσέξει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι ενισχυτής / ηχείο κ.ο.κ. το κόστος των υλικών δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή λιανικής.

το θέμα δεν είναι αν αξίζουν τα λεφτά τους τα ελληνικής προελεύσεως μηχανήματα αλλά αν μπορούμε εμείς οι έλληνες να τα κρίνουμε επι ίσοις όροις.

Γιατί έχω την αίσθηση ότι αν είχαμε ως λαος ένα ποσοστό του βρεττανικού....σωβινισμού ελληνικές εταιρίες θα έκαναν εδώ και πολλές δεκαετίες...διεθνή καριέρα...

Φαντάζομαι μιλάς γενικά και όχι για συγκεκριμένη εταιρία αλλά για προϊόντα αντίστοιχης τιμής audio.
Είμαι σίγουρος ότι έχεις προσέξει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι ενισχυτής / ηχείο κ.ο.κ. το κόστος των υλικών δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή λιανικής.

Γενικα, αλλα και ειδικοτερα....

20.500 ευρω πιστευω οτι ειναι εξωφρενικα πολλα χρηματα για ενα dac (20 κιλων...)
Εντος αυτου του dac υπαρχει η τεχνογνωσια της εταιριας αυτης, ή απλα ειναι ενα μονταρισμα εξαρτηματων τριτων κατασκευαστων ?
Αυτο το απλο ρωταω, δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος φυσικα ουτε να ξερει, ουτε και να απαντησει.

Re: Απάντηση: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

το θέμα δεν είναι αν αξίζουν τα λεφτά τους τα ελληνικής προελεύσεως μηχανήματα αλλά αν μπορούμε εμείς οι έλληνες να τα κρίνουμε επι ίσοις όροις.

Γιατί έχω την αίσθηση ότι αν είχαμε ως λαος ένα ποσοστό του βρεττανικού....σωβινισμού ελληνικές εταιρίες θα έκαναν εδώ και πολλές δεκαετίες...διεθνή καριέρα...

Θελεις να πεις Στέργιο οτι αν ο Πετροπουλος ειχε σωστο marketing δεν θα έκανε διεθνη καριερα? 1 στα 10 audiophile σπιτια στη Ελλαδα εχουν audio spectrum, αυτο δεν ειναι στήριξη?Πως η Crystal και η Υψιλον εφτιαξαν ονομα δηλαδη?
Πασχουμε γενικως, αυτο ειναι το θέμα, δεν φταιει ο σωβινισμος, φταιει το κομπλεξ του ραγιά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

Θελεις να πεις Στέργιο οτι αν ο Πετροπουλος ειχε σωστο marketing δεν θα έκανε διεθνη καριερα? 1 στα 10 audiophile σπιτια στη Ελλαδα εχουν audio spectrum, αυτο δεν ειναι στήριξη?Πως η Crystal και η Υψιλον εφτιαξαν ονομα δηλαδη?
Πασχουμε γενικως, αυτο ειναι το θέμα, δεν φταιει ο σωβινισμος, φταιει το κομπλεξ του ραγιά.

αυτό που εννοείς λέω κι εγώ.

Αλλά μη μου πεις ότι τα ελληνικά προιόντα ήχου έχουν από τους έλληνες όση υποστήριξη έχουν τα Αγγλικά από τους Άγγλους...

Ακόμα και η πιο διαδεδομένη εταιρία ήχου στην Ελλάδα που είναι η αudio spectrum δε νομίζω ότι έχει τη διεθνή αναγνωρισημότητα που της αξίζει...

Ακριβώς!
Συνέντευξη για τους αδιάβαστους. :grandpa:

Απάντηση: Re: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

δεν παίρνω μιά βρεμένη μαγκούρα καλύτερα...

Εντάξει μην το κάνεις κι εσύ λάστιχο...Εχουν και σχετικά προσιτά μηχανήματα,εννοείται για "μας" τους τρελλαμένους.Δεν μιλάω για τους κοινόυς θνητούς:flipout:

Αλλά δεν είναι η μόνη ελληνική εταιρεία...Ψώνισε απο άλλες φθηνότερες.Πάρε τα μικρά ηχεία του Μανώλη για παράδειγμα.:AFADF0:

μιλάω γιά τα συγκεκριμένα.
Απευθύνονται σε 5-6

υπάρχουν εταιρειούλες που πάνε μια χαρά.
πχ crypto...

Κι αυτοί Μήτσο δεν πουλάνε σ' αυτές τις τιμές που έχουν αναφερθεί εδώ.Αυτές είναι για έξω.

Μιλάμε για πολύ-πολύ κάτω.Συμφέρουν απο κάθε άποψη,σε σχέση μ' άλλα ξένα ανταγωνιστικά μηχανήματα,άν κάποιος σκοπεύει και μπορεί να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο τιμών.Γι' αυτούς που μπορούν γίνεται η κουβέντα...

Last edited:
Γενικα, αλλα και ειδικοτερα....

20.500 ευρω πιστευω οτι ειναι εξωφρενικα πολλα χρηματα για ενα dac (20 κιλων...)
Εντος αυτου του dac υπαρχει η τεχνογνωσια της εταιριας αυτης, ή απλα ειναι ενα μονταρισμα εξαρτηματων τριτων κατασκευαστων ?
Αυτο το απλο ρωταω, δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος φυσικα ουτε να ξερει, ουτε και να απαντησει.

και ξερουμε και απανταμε. αλλα ας μας πει ο Νικος ο Κορακακης καλυτερα...
http://www.ypsilonelectronics.com/press/CDT-100-DAC-100 REVIEW-in-HI-FIDELITY.pdf

"Η εξαιρετικα υψηλη τιμη των υλοποιησεων της Ypsilon δεν μου αφηνει πολλα περιθωρια για καποια συσταση αγορας. Ωστοσο μπορω να σας πω οτι το ζευγος cdt100/dac100 ειναι ΜΑΚΡΑΝ το καλυτερο ψηφιακο συνολο που εχω ακουσει μεχρι σημερα, ανεξαρτητου τιμης."

Re: Απάντηση: Hi-end made in greece... ποια η γνωμη σας?

Κι αυτοί Μήτσο δεν πουλάνε σ' αυτές τις τιμές που έχουν αναφερθεί εδώ.Αυτές είναι για έξω.

Μιλάμε για πολύ-πολύ κάτω.Συμφέρουν απο κάθε άποψη,σε σχέση μ' άλλα ξένα ανταγωνιστικά μηχανήματα,άν κάποιος σκοπεύει και μπορεί να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο τιμών.Γι' αυτούς που μπορούν γίνεται η κουβέντα...

το λεει το ξαναλεει ο διονυσης δεν ακουτε.
οποιος ψωνιζει στην κατηγορια πχ Pass, mcintosh κλπ κλπ (πολλοι εδω μεσα..) ας κανει μια βολτα.
τα παιδια ειναι φιλοξενα και θα σας λυσουν ολες τις αποριες. οταν σας πουν και τι μπορουν να κανουν για αγορα κατευθειαν απο αυτους, ταλεμε....

ότι η υπερτιμολόγηση είναι δεδομένη δεν αμφισβητείται

από κει και έπειτα όμως είναι πώς εκλαμβάνει την υψηλή πιστότητα

πχ ως έργο τέχνης, οπότε η ηχητική υππγραφή καστολογείται κατά
το δοκούν
ή απλώς ως μηχάνημα οπότε είναι αναπότρεπτη η ανάγκη να συνυπολογίζονται τα κόστη υλικών, η έρευνα και η διαφήμιση

Νομίζω πάντως ότι ανεξαρτήτως (ευλόγων ή μή) ενστάσεών μας
τα "φίκια και μεταξωτές κορδέλλες" made in Greece,
όταν έχουν το ανάλογο περιτύλιγμα,
πρέπει - έστω ηθικά κατά το βαλλάντιό μας-
να υποστηρίζονται

καθόσον η όποια βιομηχανία ή βιοτεχνία της ημεδαπής
είναι η μόνη απάντησή μας
στην πλήρη αποικιοποίησή μας

ήτοι δεν πρέπει να σκεπτόμεθα μόνον βάσει ορθολογικής αποτίμησης κόστους
ή προσωπικών μας παραστάσεων αλλά και παραπόνων ίσως
μα πρέπει να κατισχύει και στον παρόντα χώρο,
όπως πλέον παντού στις δραστηριότητές μας,
η αίσθηση της "μεγάλης εικόνας", του δάσους αν θέλετε

Ούτως ή άλλως οι Τσακιρίδηδες ο Λογοθετίδης ακόμη εν μέρει και ο Πιτακούδης
προσφέρουν σε κινέζικες τιμές τίμια ευρωπαικά μηχανήματα

Θα πρέπει ακόμα να ξέρετε,ότι μιλώντας με δικούς μας κατασκευαστές, αποκόμισα αναφορικά με τις εξαγωγές τους στο εξωτερικό,ότι όπου εμπλέκονται εισαγωγείς,μαγαζιά,τελωνεία κλπ, ούτε ένα 20% της τελικής λιανικής δεν τους μένει στην τσέπη.Εξού κι οι άλλες τιμές για έξω...

Εχει δίκιο για τις τιμές ο Διονύσης, φανταστείτε ότι όταν αγοράζετε από έναν Ελληνα κατασκευαστή, αγοράζετε factory direct, ενώ στο εξωτερικό έχουμε επιπλέον distributors, dealers (στις μεγάλες αγορές είναι δύο ξεχωριστές οντότητες) και βέβαια τελωνεία, φόρους κλπ

Με τυχαία σειρά:

YPSILON ELECTRONICS,TLA,AUDIO SPECTRUM,ROISTER,CRYSTAL AUDIO,AUDIO TECHNOLOGIES,TSAKIRIDIS DEVICES,TUNE AUDIO,MYTHOS AUDIO,SPICOM,SPL AUDIO,SONUS AETERNA,ANALYSIS AUDIO,MINIMALTONE SPEAKER SYSTEMS,ARIES CERAT,COSMOS AUDIO,BLUETONE....

attachment.php

TLA
attachment.php

MYTHOS
attachment.php

SPICOM
attachment.php

ARIES CERAT,TUNE AUDIO
attachment.php

TUNE AUDIO,COSMOS ELECTRONICS
attachment.php

TSAKIRIDIS DEVICES