HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
Με αφορμή τροπή που πήρε άλλο νήμα ανοίγω αυτό με σκοπό την σχέση των φίλων των μηχανών μουσικής αναπαραγωγής ... με την ίδια την μουσική ..
δλδ το συναίσθημα (sic) το φέρνει το ίδιο το έργο η η μηχανή που αναπαραγάγει , η έχουμε άπλα χάσει την μπάλα και εντέλει δεν ακούμε μουσική γιατί τα μπάσα είναι πλαδαρά και τα πρίμα τσιρίζουν , η το ρεύμα είναι ψόφιο κλπ κλπ ,και μη μου πείτε ότι δεν σχετίζεται το ένα με το άλλο γιατί υποτίθεται ότι αγαπάμε πρώτα απ όλα τη μουσική και βάση αυτού θέλουμε να φτιάξουμε το super system για να την απολαύσουμε ..... η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ?

ΛΕΤΣ ΓΚΟ ΣΠΙΚ !!!

Απάντηση: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

πλην της τιμητικής εξαίρεσης του Λουκά , έχω την αίσθηση ότι οι υπόλοιποι χαιεντάδες ακούνε 5 πράγματα . Και μέσα σε αυτά και Χάρυ Μπελαφόντε . Τιποτα κακό με αυτό βέβαια ( αν είσαι 80 κάτι :flipout: )

Re: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

Έχω κολλητό με κανα 5αρι χιλιάδες βινύλια που έχει γνώθι αυτόν , και η πρόσκληση για ακρόαση είναι .. έλα ρε να ακούσουμε κάνα συχωρεμένο :afro:

εγώ θα πω ένα:
Η καλή μουσική θα σου δημιουργήσει το συναίσθημα και στο καλό και στο φτηνό σύστημα.
Το καλύτερο σύστημα του κόσμου να έχεις, αν βάλεις κακή μουσική δεν πρόκειται να νοιώσεις τίποτα.

Η ακρόαση μιας αγαπημένης μουσικής μέσα από ένα όμορφο σύστημα νομίζω ότι την απογειώνει και της δίνει ακόμα καλύτερη θέση

εγώ θα πω ένα:
Η καλή μουσική θα σου δημιουργήσει το συναίσθημα και στο καλό και στο φτηνό σύστημα.
Το καλύτερο σύστημα του κόσμου να έχεις, αν βάλεις κακή μουσική δεν πρόκειται να νοιώσεις τίποτα.

+100000000000000000000000000000000000000

Η ακρόαση μιας αγαπημένης μουσικής μέσα από ένα όμορφο σύστημα νομίζω ότι την απογειώνει και της δίνει ακόμα καλύτερη θέση

Αυτό γίνεται την πρώτη φορά, άντε και την δεύτερη και είναι από ενθουσιασμό και μόνο. Όταν συνηθήσει όμως ο ακροατής τον ήχο του συστήματος, τότε τέλος... Αν η μουσική δεν του ξυπνάει "κάτι", ένα συναίσθημα, οτιδήποτε, τότε μέσα σε λίγο καιρό αρχίζει και βαριέται. Και μετά αρχίζει η αναζήτηση για κάτι καλύτερο, ένα καινούριο component κτλ. Αυτή πιστεύω ότι είναι η διαφορά μεταξύ μουσικόφιλου και μηχανιματάκια. Ο πρώτος φτάνει σε ένα επίπεδο που τον ευχαριστεί και παραμένει σταθερός, ενώ ο μηχανάκιας ψάχνεται συνέχεια για αναβαθμίσεις, καλώδια, σταθεροποιητές ρεύματος... και καταλίγει να σκάει 800 Ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος! Βέβαια του μηχανιματάκια πρέπει να του αρέσει η μουσική, αλλιώς δεν θα ασχολούνταν ποτέ με το hi-fi ή hi-end όπως θέλετε πές τε το... Αλλά η κυρίως κλήση του είναι στα μηχανίματα και όχι την μουσική.

Δεν είναι κακό κανένα από τα δύο χόμπυ, απλά διαφέρουν.

Πολλες φορες ακουω μουσικη βλεποντας ταυτοχρονα και βιντεο απο το you tube και με πιανει ανατριχιλα. Επισης στο εξοχικο μου εχω ενα mini sustem philips των 250 ευρω και ακομη και σε αυτο ακουω την ιδια μουσικη που ακουω και στο απιτι. Απλα στο σπιτι η ψευδαισθηση ειναι εντονοτερη και η ακροαση μεγαλυτερης διαρκειας...

έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ανακαλύπτει άλλα πράγματα στις ίδιες γνώστες ηχογραφήσεις , απόρροια ίσως ενός καλοστΥμένου συστήματος ?

έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ανακαλύπτει άλλα πράγματα στις ίδιες γνώστες ηχογραφήσεις , απόρροια ίσως ενός καλοστΥμένου συστήματος ?

Φυσικά. Πάρα πολλές φορές κιόλας.

Και βεβαίως-βεβαίως,η μουσική δεν είναι μόνον γι αυτοκατανάλωση(κι άς λένε μερικοί ότι το χόμπυ είναι μοναχικό-δεν φταίει το χόμπυ γι' αυτό...),είναι και για την πορέα και για κανένα ποτάκι και για καμιά γιορτή.Εξ ού κι η επιτακτική ανάγκη να έχουμε κι ελληνικά της παρέας(με την ευρύτερη έννοια:flipout:) στην δισκοθήκη μας.

Και κυρίως,ο κάθε άνθρωπος που αγαπάει την μουσική,πάει να την ακούσει κι έξω απο το δωμάτιό του.-bye-

ΥΓ.Βασιλάκη βρήκα ένα τσίπουρο πολύ μπόμπα:worshippy:

εγώ θα πω ένα:

Θα συμφωνησω αλλα θα το διαφοροποιησω ως αγαπημενη και μη αγαπημενη μουσικη. Η μουσικη ως τεχνη δεν μπορει να υπαγεται σε κακη και καλη, ειναι υποκειμενικα τα κριτηρια.

Με τη μικρη πειρα που εχω, πηγαινοντας σε μαγαζια και εκθεσεις απο το 2000 και μετα, οι πλειοψηφεια οσων ασχολουνται στην Ελλαδα με μηχανηματα αναπαραγωγης ηχου ασχολουνται κυριως με αυτα, με τη μουσικη να περναει σε δευτερη μοιρα.

Επισης για μενα υπαρχει μονο Hi-Fi, ο ορος High End ειναι αστειος και οπως εχει συζητηθει απειρες φορες στο παρελθον κανεις δε ξερει ποτε ενα μηχανημα γινεται hi. Με τη τιμη του, την αποδοση του, την εμφανιση του, τη χωρα προελευσης του ή με τη σχεση τιμης - αποδοσης;

Re: Απάντηση: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

πλην της τιμητικής εξαίρεσης του Λουκά , έχω την αίσθηση ότι οι υπόλοιποι χαιεντάδες ακούνε 5 πράγματα . Και μέσα σε αυτά και Χάρυ Μπελαφόντε . Τιποτα κακό με αυτό βέβαια ( αν είσαι 80 κάτι :flipout: )

Εύκολα συμπεράσματα η προσωπική πείρα από γνωστούς?

Ποιος ξέρει?
Παρ΄ότι δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί χαιεντάς και μουσικόφιλος
και παρ΄ότι το σύστημα μου έχει ενα Χ ποσόν, στη δισκοθήκη μου έχω από Dream Theater και Jacintha μέχρι Slayer και προκλασσική και από System of a down μέχρι Σοπέν.

Και το ίδιο συμβαίνει με πολλούς φίλους που διαθέτουν μεγάλα συστήματα.-bye-

Επισης για μενα υπαρχει μονο Hi-Fi, ο ορος High End ειναι αστειος και οπως εχει συζητηθει απειρες φορες στο παρελθον κανεις δε ξερει ποτε ενα μηχανημα γινεται hi.

γειά σου Χρυσόστομε...
πού ήσουν κρυμένος τόσο καιρό </:grandpa:

Ντοκ και Υπέρηχας με κάλυψαν.

Τα συζητούσαμε και χθες άλλωστε...

Πολλες φορες ακουω μουσικη βλεποντας ταυτοχρονα και βιντεο απο το you tube και με πιανει ανατριχιλα.

κι εγω τις περισσοτερες φορες ετσι ακουω μουσικη. Ειδικα οταν ανακαλυπτω τραγουδια των εφηβικων χρονχν, οπως και οταν ακουω μουσικα ντιβιντις η πολυγρατσουνισμενους παλιους δισκους που κατι λενε μεσα μου.

Αληθεια εμεις οι χαιενταδες με τα πανακριβα μηχανηματα ακουμε με περισσοτερο συναισθημα απο τον οικοδομο που χορευει ζειμπεκικο με ενα φορητο τραντζιστορακι;
Η ακουμε καλυτερα τωρα η απο το μονοφωνικο φιλιπς σε μια ταρατσα των εφηβικων χρονων σε ενα μπλουζ με μια γκομενα αγαρμπα χουφτωμενη μεσ την αγκαλια - λες και ξεραμε τοτε και πως να την πιασουμε;

Θα συμφωνησω αλλα θα το διαφοροποιησω ως αγαπημενη και μη αγαπημενη μουσικη. Η μουσικη ως τεχνη δεν μπορει να υπαγεται σε κακη και καλη, ειναι υποκειμενικα τα κριτηρια.

Φυσικά υπάρχει καλή και κακή μουσική.
Οπως καλή και κακή ζωγραφική εκτός αν κάποιος
δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει ένα Botticelli από τα κάδρα
του κιλού που πουλάνε στα πανηγύρια.

Με τη μικρη πειρα που εχω, πηγαινοντας σε μαγαζια και εκθεσεις απο το 2000 και μετα, οι πλειοψηφεια οσων ασχολουνται στην Ελλαδα με μηχανηματα αναπαραγωγης ηχου ασχολουνται κυριως με αυτα, με τη μουσικη να περναει σε δευτερη μοιρα.

Αποκτώντας μεγαλύτερη πείρα με τα χρόνια, θα διαπιστώσεις
ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράματα.

Επισης για μενα υπαρχει μονο Hi-Fi, ο ορος High End ειναι αστειος και οπως εχει συζητηθει απειρες φορες στο παρελθον κανεις δε ξερει ποτε ενα μηχανημα γινεται hi.

Αν θες να πείς end, ένα μηχάνημα αποκαλείται έτσι
όταν με την αποδοσή του μπορεί να το συγκρίθεί με λίγα μηχανάκια.
Οσο λιγότερα μπορούν να συγκριθούν μαζί του τόσο το καλύτερο!!

Με τη τιμη του, την αποδοση του, την εμφανιση του, τη χωρα προελευσης του ή με τη σχεση τιμης - αποδοσης;

Θα λεγα προτίστως με την απόδοση και την ποιότητα κατασκευής

Megellan δεν είπε κανένας ότι όποιος έχει ακριβό σύστημα δεν του αρέσει η μουσική....

Megellan δεν είπε κανένας ότι όποιος έχει ακριβό σύστημα δεν του αρέσει η μουσική....

Το είπε.

πλην της τιμητικής εξαίρεσης του Λουκά , έχω την αίσθηση ότι οι υπόλοιποι χαιεντάδες ακούνε 5 πράγματα . Και μέσα σε αυτά και Χάρυ Μπελαφόντε . Τιποτα κακό με αυτό βέβαια ( αν είσαι 80 κάτι )

Κώστα, αυτό είναι μια ψιλογενίκευση.

Το είπε ο Δημήτρης για τους περισσότερους απ' όσους γνωρίζει ο ίδιος.