HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Re: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

Κώστα, αυτό είναι μια ψιλογενίκευση.

Το είπε ο Δημήτρης για τους περισσότερους απ' όσους γνωρίζει ο ίδιος.

Εχεις δίκιο Στέργιε, σίγουρα είναι γενίκευση και δεν σου κρύβω
ότι και γω ξέρω μερικούς με ακριβά συστήματα και δισκοθήκη 50-100 δίσκων!
Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις που σε καμμιά περίπτωση όμως
δεν είναι ο κανόνας.

Last edited:
Απάντηση: Re: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

εγώ θα πω ένα:
Η καλή μουσική θα σου δημιουργήσει το συναίσθημα και στο καλό και στο φτηνό σύστημα.
Το καλύτερο σύστημα του κόσμου να έχεις, αν βάλεις κακή μουσική δεν πρόκειται να νοιώσεις τίποτα.

+1, δαγκωτό!

Πιστεύω ότι όλοι απο την αγάπη για την ακρόαση (τουλάχιστον) της μουσικής εμπλακήκαμε σε αυτό το χόμπυ. Διατηρώ αμφιβολίες μόνο για αυτούς που σπούδασαν το επάγγελμα αν μπήκαν στις σχολές απο πρώτη επιλογή και αγάπη ή επειδή δεν συμπλήρωναν μονάδες μπήκαν. Το ερώτημα για μένα είναι αν ο μηχανηματάκιας είναι εκ γενετής ή επίκτητο δλδ ενώ ξεκίνησε ο έρμος να ακούσει την αγαπημένη του μουσική (καλή ή κακή) στο σπίτι του απο ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής μουσικής κατάλαβε ότι αυτό που ακούει στο σπίτι δεν έχει σχέση με το πραγματικό και έτσι κυνηγώντας το αληθινό κατήντησε μηχανηματάκιας;

Προσωπικά τις 12 ώρες την ημέρα (όπου βρίσκομαι στο γραφείο) ακούω μουσική από ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία των 50 ευρώ και το youtube για πηγή κατά βάση.
Δε με χαλάει, μπορεί να κάτσω και να χτυπιέμαι σαν το χαζό στο γραφείο επειδή γουστάρω αυτό που ακούω. Πάντα όμως περιμένω τη στιγμή που θα έρθουν τα CD που παραγγέλνω για να τα ακούσω στο σύστημά μου το οποίο btw δεν είναι High End, απλά ένα καλό σύστημα.
BTW, εμένα μετά από 20+ χρόνια ταξιδιού στη μουσική συνεχίζει να μου αρέσει το ταξίδι... Όταν μπουκώνω το σαλόνι με δίσκους και CD τα πουλάω και πάω παρακάτω...

Κώστα, αυτό είναι μια ψιλογενίκευση.

Το είπε ο Δημήτρης για τους περισσότερους απ' όσους γνωρίζει ο ίδιος.

Έτσι κορμάδι ε; Την άλλη φορά που θα έρθεις θα σε βάλω να ακούς μουσική που δεν ήξερες ότι υπάρχει μέχρι που να κλαίς γονατιστός να σου βάλω Έφη Θόδη! :flipout:

Συγνώμη, αλλά τώρα πέφτω από τα σύννεφα!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή 100 δίσκοι είναι πολλοί????
Για κάποιον που έχει ένα σύστημα των 5-10.000+ Ευρώ κιόλας? Και τι το θέλει τότε το σύστημα. Για να γράφει στα forum και να λέει ότι έχει ακριβό σύστημα και να το παίζει χομπίστας? Συγνώμη αλλά ή είμαι εντελός εκτός πραγματικότητας, ή δεν ξερω τι λέω και τι μου γίνεται.... Και πως μπορεί να κρίνει ότι το σύστημά του είναι καλό. Από τα 10 CD που έβαλε μέσα και έπαιξαν καλά και τα review που διάβασε και τα φράγκα που έχωσε? Συγνώμη αλλά κατά την άποψή μου αυτός ο άνθρωπος (αν υπάρχει έτσι όπως τον περιγράφετε που ακούει 5 πράγματα) είναι ΑΣΧΕΤΟΣ. Κατ' αρχίν δεν έχει "μουσικό" αυτί και δεν μπορεί να ξεχωρίσει σωστά τους διαφορετικούς ήχους και την ποιότητα των διαφορετικών ήχων. Διότι αν είχε μουσικό αυτί θα τον ενδιέφερε προτήστος η μουσική και δευτερεβόντος το καλό σύστημα.

Ρε παιδιά, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μόλις έχασα πάσαν ιδέα για τα πάντα. Εγω είχα πάνω 100 δίσκους (βυνίλια) στην 3η γυμνασίου και ότι λεφτά έπιανα στα χέρια μου τα ξόδευα στο Metropolis. Γι αν μην μιλήσω για τα CD που έχω τώρα και τα γίγα μουσικής που έχω στον υπολογιστή μου. Γύρω στα 20 CD αγόρασα μόνο μέσα στον Αύγουστο. Και το σύστημά μου δεν είναι και τίποτα το σπουδέο. Απλά απολαμβάνω τις μουσικές μου και το ευχαριστιέμαι.

Πες τε κάτι γιατί.... χανόμαστε!!

Τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποια ηχεία από πολλούς θεωρούνται πολύ καλά και εγω τα θεωρώ πατάτες....

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμορούνται από τον νόμο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης :flipout:

Απάντηση: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

Ψυχραιμία-bye-

Τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποια ηχεία από πολλούς θεωρούνται πολύ καλά και εγω τα θεωρώ πατάτες....

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμορούνται από τον νόμο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης :flipout:

Κι αυτοί μπορούν να πούν το ίδιο!

Κι αυτοί μπορούν να πούν το ίδιο!

Βεβαίως, αλλά αν εμβαθύνεις και αρχίσεις να ρωτάς "γιατί" και "πως", κάποια στιγμή μένουν από απαντήσεις, ή λένε αρλούμπες και απλά σικώνεσαι και φεύγεις για να μην συμμετάσχεις σε συζήτηση παραλόγου

Γιατί; 100 δίσκοι είναι πολύ καλοί για να ξεκινησεις και να το πάρεις απόφαση να αγοράσεις το πρώτο σου ipod!

100 δίσκοι είναι συμπαθητικό νούμερο αν ακούς μόνο ένα είδος μουσικής και πουλάς ότι δίσκο θεωρείς μη κορυφαίο...
Τότε αξίζει να στήσεις και ένα σύστημα του χιλιάρικου άμα λάχει! -bye-

Έτσι κορμάδι ε; Την άλλη φορά που θα έρθεις θα σε βάλω να ακούς μουσική που δεν ήξερες ότι υπάρχει μέχρι που να κλαίς γονατιστός να σου βάλω Έφη Θόδη!

Μη με προκαλείς, γιατί θα σου φέρω τίποτα περίεργο και θα σου πω εγώ! :flipout:

Γιατί; 100 δίσκοι είναι πολύ καλοί για να ξεκινησεις και να το πάρεις απόφαση να αγοράσεις το πρώτο σου ipod!

100 δίσκοι είναι συμπαθητικό νούμερο αν ακούς μόνο ένα είδος μουσικής και πουλάς ότι δίσκο θεωρείς μη κορυφαίο...
Τότε αξίζει να στήσεις και ένα σύστημα του χιλιάρικου άμα λάχει! -bye-

Και παραπάνω φίλε μου να δώσεις αν έχεις 50 ή 100 δίσκους. Αλλά να δώσεις 10 χιλιάρικα και να ακούς 5 πράγματα όπως υπόθηκε... είναι αυτό που περιέγραψα. Φυσικά ο καθ' ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει για την πάρτη του και να δώσει όσα χρήματα θέλει και χαλάλι του που τα έχει και τα δίνει και να τα χέρεται. Αλλά όχι να το παίζει κάποιος γνώστης όντας άσχετος. Εκεί είναι η δική μου ένσταση.

Μη με προκαλείς, γιατί θα σου φέρω τίποτα περίεργο και θα σου πω εγώ! :flipout:

Μπα... Το Burial το έχω... Δεν μου φταίει κανείς να του το πουλήσω! Μη κουβαλάς και τσάμπα! :flipout:

ΜΜΜΜΜ για να δούμε τι μουσική λοιπόν ακούμε από τα στέρεα μας ,
είναι κριτήριο εντέλει το πρόγραμμα ?

δλδ είμαστε οι ψυχάκηδες με τις ηχογραφήσεις αναφοράς παραμάσχαλα
ηηη

ακούμε διάφορα όμορφα παράξενα ?

ξεσπαθώστε ντε !!

Μπα... Το Burial το έχω... Δεν μου φταίει κανείς να του το πουλήσω! Μη κουβαλάς και τσάμπα! :flipout:

Το burial είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου... μπουαχαχαχαχαχα!!!:devil-smiley-029:

Απάντηση: HIEND μηχανές οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσίκη

Γιατί ρε Μπίλ,στους φρέρυδες πηγαίναμε και μεγαλώσαμε με νταντάδες και πιάνο;

ΜΜΜΜΜ για να δούμε τι μουσική λοιπόν ακούμε από τα στέρεα μας ,
είναι κριτήριο εντέλει το πρόγραμμα ?

δλδ είμαστε οι ψυχάκηδες με τις ηχογραφήσεις αναφοράς παραμάσχαλα
ηηη

ακούμε διάφορα όμορφα παράξενα ?

ξεσπαθώστε ντε !!

Το έγραψα πιό πάνω κυρ΄Βασίλη μου!
Αχ...Δεν προσέχεις!
:flipout:

στη δισκοθήκη μου έχω από Dream Theater και Jacintha μέχρι Slayer και προκλασσική και από System of a down μέχρι Σοπέν.