Πιστεύω στον κορεσμό . Εαν κάποιος ασχολείται περισσότερο από 5-6 χρόνια (το minimum..) αλλάζοντας ενισχυτές,προ,dac,καλώδια, ηχεία, τα πάντα τα κριτήρια αναζήτησης του εμπλουτίζονται ολοένα με περισσότερες παραμέτρους. Κάποια στιγμή, ενώ διαθέτει ένα αξιολογότατο σύστημα απαλλαγμένο από διάφορες σκληράδες και με μια ικανοποιητική ανάλυση,λεπτομέρεια και διαφάνεια έρχεται ο κορεσμός και η αναζήτηση προς σημεία τα οποία θεωρεί ότι του λείπουν. Ποια είναι αυτά? Στην ουσία ένας κάτοχος set 300B μπορεί να ζηλεύει τον δυναμισμό, την έκταση, το "λούσο" από άκρο σε άκρο και το directivity ενός Audio research Reference (πχ). Προσωπικά , κάθε φορά που ακούω το σύστημά μου ορίζω ως reference τα θετικά στοιχεία του (του δικού μου, που ακροάζομαι περι των 3 ωρών καθημερινά , άρα αρκετά) οπου βάση αυτών των επιλογών το έχω χτίσει και προσπαθώ να εντοπίσω αν υπερτερεί κάποιο άλλο στα υπόλοιπα σημεία ή και σε όλα και τι προέχει . Εκει υπάρχει μια μικρή αναστάτωση , το οτι πρέπει κάποιος να ακούσει και πέραν μιας 30άλεπτης παρουσίας σε μια έκθεση για να συνειδητοποιήσει τι προσφέρει το κάθε τί ξεχωριστά.
Εαν δεν ανοιχτείς στα βαθειά δεν ξέρεις ίσως τί ζητάς, τί έχεις ή τί χάνεις.! Βεβαια, το δράμα είναι οτι αν ακούς δέκα χρόνια με λάμπες καποια στιγμή μπορεί να σου κάνει κλικ ένας κορυφαίος solid-state.