HI - FI ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

makisalev

New member
23 April 2010
29
ΠΑΤΡΑ
[FONT=&quot]Φίλοι καλησπέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω μια καλή HI - FI δικάναλη
(L - R) εξωτερική USB (ή FIREWIRE ?) κάρτα ήχου. Πρόκειται σε πρώτη φάση να συνδεθεί με ένα Laptop H. P. με διπλοπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB RAM, και Windows 7 64 bit. Θέλω να κάνω καλά 2 δουλειές: 1) Να ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου και 2) Να βγάλω σήμα για να οδηγήσω τον ενισχυτή μου ή και τους ενισχυτές των 2 ενεργών ηχείων μου. Δεν με ενδιαφέρει το surround, το 7.1 ή 5.1 η σύνδεση μουσικών οργάνων ή η δυνατότητα mixer. Καταλαβαίνω βέβαια ότι μια καλή κάρτα ήχου θα έχει κάποια από αυτά που δεν χρειάζομαι και αναγκαστικά θα πληρώσω κάποιες δυνατότητες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν με πειράζει, φτάνει να κάνει σωστή μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό και να βγάζει HI - FI ήχο στον ενισχυτή. Μπορώ να διαθέσω γύρο στα 200 ευρώ (είναι αρκετά ?). Διάβασα λοιπόν στο forum, έψαξα και βρήκα CREATIVE X-Fi HD, YAMAHA , E-MU 0404, PRODIGY CUBE, BEHRINGER UFO202, STEINBERG CI-2 ...αλλά οταν έπρεπε να επιλέξω, μπερδεύτηκα και πελάγωσα. Θα σας χρωστούσα χάρη αν μοιραζόσασταν μαζί μου τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχετε στο παραπάνω θέμα.
Ευχαριστώ πολύ και προκαταβολικά.[/FONT]

[FONT=&quot]Φίλοι καλησπέρα.[/FONT]
[FONT=&quot]Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω μια καλή HI - FI δικάναλη [/FONT]
[FONT=&quot](L - R) εξωτερική USB (ή FIREWIRE ?) κάρτα ήχου. Πρόκειται σε πρώτη φάση να συνδεθεί με ένα Laptop H. P. με διπλοπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB RAM, και Windows 7 64 bit. Θέλω να κάνω καλά 2 δουλειές: 1) Να ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου και 2) Να βγάλω σήμα για να οδηγήσω τον ενισχυτή μου ή και τους ενισχυτές των 2 ενεργών ηχείων μου. Δεν με ενδιαφέρει το surround, το 7.1 ή 5.1 η σύνδεση μουσικών οργάνων ή η δυνατότητα mixer. Καταλαβαίνω βέβαια ότι μια καλή κάρτα ήχου θα έχει κάποια από αυτά που δεν χρειάζομαι και αναγκαστικά θα πληρώσω κάποιες δυνατότητες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν με πειράζει, φτάνει να κάνει σωστή μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό και να βγάζει HI - FI ήχο στον ενισχυτή. Μπορώ να διαθέσω γύρο στα 200 ευρώ (είναι αρκετά ?). Διάβασα λοιπόν στο forum, έψαξα και βρήκα CREATIVE X-Fi HD, YAMAHA , E-MU 0404, PRODIGY CUBE, BEHRINGER UFO202, STEINBERG CI-2 ...αλλά οταν έπρεπε να επιλέξω, μπερδεύτηκα και πελάγωσα. Θα σας χρωστούσα χάρη αν μοιραζόσασταν μαζί μου τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχετε στο παραπάνω θέμα.[/FONT]
[FONT=&quot]Ευχαριστώ πολύ και προκαταβολικά.[/FONT]

Πολυ καλη λυση η emu 0404 usb
Την εχω για πηγη συνδεδεμενη σε laptop με win7 ultimate 64bit
και ειναι πραγματικα πολυ καλη
Μπορω να σου τη δωσω για ακροαση για να παρεις μια ιδεα

Ευχαριστώ για την απάντηση και πιο πολύ για την προσφορά για δοκιμή. Σκέφτομαι να την πάρω. Έριξα μια ματιά στο manual ψάχνοντας τη συνδεσμολογία. Η είσοδος του αναλογικού σήματος για ψηφιοποίηση είναι η Β Mic/Hi-Z/Line ? Τι βυσμα θέλει ? Υπάρχει στο εμπόριο ? γιατι στη στη συσκευασία δεν περιέχεται.

την εχω σε pci, ειδικα στις ηχογραφησεις ειναι εκπληκτικη :a0210:

Ευχαριστώ για την απάντηση και πιο πολύ για την προσφορά για δοκιμή. Σκέφτομαι να την πάρω. Έριξα μια ματιά στο manual ψάχνοντας τη συνδεσμολογία. Η είσοδος του αναλογικού σήματος για ψηφιοποίηση είναι η Β Mic/Hi-Z/Line ? Τι βυσμα θέλει ? Υπάρχει στο εμπόριο ? γιατι στη στη συσκευασία δεν περιέχεται.

hi z συνηθως για κεφαλες mm, mic για mc.
θελει ενα πυκνωτη 220pf συνδεδεμενο παραλληλα στο hiz για mm, ή μια αντισταση για mc. ψαξε στο σαιτ του pure vinyl, τα εχει ολα αναλυτικα.
κανε την υπερβαση και κοιτα κατι σε tc (impact twin).
κανε και υπομονη, θα ανεβασω ενα θεμα...

Για να μπορέσει να δεχθεί σήμα κατευθείαν απο mm ή mc θα πρέπει η κάρτα να κάνει ισοστάθμιση RIAA. Αυτή η δυνατότητα όμως δεν αναφέρεται πουθενά απο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι το σήμα πρέπει να περάσει πρώτα απο προενισχυτή ή phono stage. Έτσι δεν είναι ?

Για να μπορέσει να δεχθεί σήμα κατευθείαν απο mm ή mc θα πρέπει η κάρτα να κάνει ισοστάθμιση RIAA. Αυτή η δυνατότητα όμως δεν αναφέρεται πουθενά απο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι το σήμα πρέπει να περάσει πρώτα απο προενισχυτή ή phono stage. Έτσι δεν είναι ?

η να γινει απο προγραμμα σε υπολογιστη οπως το pure vinyl!
ψηφιακη riaa με εκπληκτικα αποτελεσματα (μονο για macintosh)

Χρειάζεται βύσματα τύπου καρφί (TRS Balanced ή TS Unbalanced), που είναι και τα σύνηθη στο χώρο του επαγγελματικού ήχου. Μπορείς να συνδέσεις τα γνωατά σε όλους καλώδια RCA χρησιμοποιώντας κάποιο κατάλληλο ανταπτοράκι.

Θα τα βρρεις σε καταστήματα που έχουν είδη επαγγελματικού ήχου. Θα ζητήσεις adapters από θηλυκό RCA προς αρσενικό καρφί 1/4'' (το μεγάλο καρφί, όχι το mini). Αυτή είναι η επίσημη ονομασσία.
Εγώ τα δικά μου τα είχα αγοράσει από το Νακα στην Ιπποκράτους.
Για την EMU έχω ξαναγράψει. Προσοχή στις ασυμβατότητες. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1494679&postcount=7

Χαιρετώ...

Χρειάζεται βύσματα τύπου καρφί (TRS Balanced ή TS Unbalanced), που είναι και τα σύνηθη στο χώρο του επαγγελματικού ήχου. Μπορείς να συνδέσεις τα γνωατά σε όλους καλώδια RCA χρησιμοποιώντας κάποιο κατάλληλο ανταπτοράκι.

Θα τα βρρεις σε καταστήματα που έχουν είδη επαγγελματικού ήχου. Θα ζητήσεις adapters από θηλυκό RCA προς αρσενικό καρφί 1/4'' (το μεγάλο καρφί, όχι το mini). Αυτή είναι η επίσημη ονομασσία.
Εγώ τα δικά μου τα είχα αγοράσει από το Νακα στην Ιπποκράτους.
Για την EMU έχω ξαναγράψει. Προσοχή στις ασυμβατότητες. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1494679&postcount=7

Χαιρετώ...

Για αυτή http://uk.store.creative.com/products/product.aspx?catid=1&pid=19829 τι γνώμη έχεις ? Τη σκέφτομαι όχι λόγω τιμής (τα 200 για την 0404 δεν είναι πολλά) αλλά γιατί είναι πιό απλή και εύκολη στη χρήση της. Θα ήθελα τη γνώμη σου γιατι η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι απο πολύ μικρή έως ανύπαρκτη.
Σευχαριστώ.

Για αυτή http://uk.store.creative.com/products/product.aspx?catid=1&pid=19829 τι γνώμη έχεις ? Τη σκέφτομαι όχι λόγω τιμής (τα 200 για την 0404 δεν είναι πολλά) αλλά γιατί είναι πιό απλή και εύκολη στη χρήση της. Θα ήθελα τη γνώμη σου γιατι η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι απο πολύ μικρή έως ανύπαρκτη.
Σευχαριστώ.
Η κάρτα που σκέφτεσαι ανήκει στις Consumer κάρτες υπολογιστών. Αν πρόκειται να τη συνδέσεις με κοινά ηχεία για υπολογιστές, για gaming και μουσικούλα εντάξει. Αν όμως τη θέλεις για να τη συνδέσεις με τον ενισχυτή σου ή τα ενεργά ηχεία σου (αλήθεια, δεν μας είπες ποιά είναι), ή για να πραγματοποιήσεις και τις πιο απλές εγγραφές, τότε δεν κάνει.
Η EMU USB-404 είναι μιά χαρά.

Αν θες κάτι οικονομικότερο, που ίσως ταιριάξει καλύτερα με τον ενισχυτή σου, διότι έχει και ένα ζεύγος εξόδων RCA, τότε δες και αυτήν:
M-Audio Fast Track Pro περίπου 150 Ευρώ
http://www.elina.gr/0050000025/fast-track-pro.html

που μπορείς νσ τη βρείς στη Elina, ή και εδώ:
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30124
ή σε κάποιο άλλο παρεμφερές κατάστημα επαγγελματικού ήχου.

Δεν φτάνει πάνω από 96 KHz/24 Bits (Η EMU ανεβσίνει ως τα 192 KHz/24 Bits), αλλά μπορεί και να μη χρειάζεσαι να παίζεις αρχεία σε ψηλότερες αναλύσεις.

Δεν έχω εμπειρίσ από τη συγκεκριμένη, πάντως η M-Audio έχει εξσιρετική φήμη στις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες τιμής και πιθανότατα συνδυάζεται καλύτερα και με τους δύο κόσμους (δηλαδή των υπολογιστών και του επαγγελματικού ήχου).

Αντε, κσλώς όρισες στον κόσμο του Computer Audio! :smile:
Μιχάλης -bye-

Μόλις την εντόπισα!:smile:
Αν ο φορητός ή ο επιτραπέζιος υπολογιστής σου διαθέτει θύρα Firewire, τότε μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξωτερικής κάρτας ήχου σ' αυτή την κατηγορία τιμής είναι και αυτή:

Presonus Inspire
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=11469&Category=719
Αξιοσημείωτο πως η κάρτα δείχνει να έχει φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες ενός συνηθισμένου χρήστη, που δεν θέλει να μπλέξει με επαγγελματικού τύπου δυνατότητες και συνδέσεις.

Διαθέτει:
Εξόδους RCA για την απ' ευθείας σύνδεση της με τους οικιακούς ενισχυτές μας και
Είσοδους RCA για να συνδέσουμε κάποια από τις πηγές μας αναλογικά και -το κερασάκι στην τούρτα-κατ' ευθείαν το πικ-άπ μας (με διόρθωση RIAA) για κεφαλή MM (εννοείται).

Η χαρά του αρχάριου, θα έλεγα!:award:

Από ήχο; Δεν ξέρω, όμως η Presonus έχει γενικά καλή φήμη...

Και για όσους ψάχνουν το ελάχιστο δυνατόν, αλλά να κάνει τα παραπάνω που λέμε, ορίστε άλλη μία πρόταση:

BEHRINGER UFO-202
http://www.stollas.com/vp.asp?dbID=34815

Η σελίδα του κατασκευαστή:
http://www.behringer.com/EN/Products/UFO202.aspx

Για να δούμε και τις τιμές μ' ένα ψάξιμο στον Skroutz:
http://www.skroutz.gr/c/901/mousikos-eksoplismos-ypologist.html?keyphrase=BEHRINGER+UFO-202

33-35 Ευρώ.
Φτηνο, αλλά αξιοπρεπές.

Τα ηχεία που έχω τώρα είναι (μεταξύ των άλλων) ένα ζευγάρι B&W δεκαετίας, τάχα πάρει τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του ευρώ αν θυμαμαι καλά γύρο στις 2500. Τα ενεργά Adam P11A δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά πρόσφατα εδώ και κανα μήνα ένας φίλος (έτσι τον θεωρούσα) μου έκανε μια ζημιά. Με έβαλε να ακούσω αυτά :http://www.atcloudspeakers.co.uk/scm25apro.php Απο τότε αρρώστησα. Δεν μπορώ να ησυχάσω γιατι είναι πολλά τα λεφτά Μιχάλη. (Για μένα). Και άντε πες πως τα κόβω όλλα φαγητό, ποτό, τσιγάρο, πή... και τα μαζεύω. Πώς της λένε ότι αυτή την εποχή θα πάρω και άλλα ηχεία και μάλιστα σε τέτοια τιμή? Και που θα μπούνε και αυτά? Θα με φάει. Τέλος πάντων.
Για την κάρτα τώρα. Επειδή η πηγή μου πάντα ήταν το πικαπ έχω κάμποσα βινύλια και θέλω απο χρόνια να τα ψηφιοποιήσω, ενώ παράλληλα ακούω απο το PC. Όπως καταλαβαίνεις με στόχο τα παραπάνω ηχεία η creative απορρίπτεται και παίρνω κάποια πιό καλή (και πιο ακριβή εννοείται). Απο e-mu 0404 και πάνω.
Σευχαριστώ που με βοηθάς
Μάκης

Last edited:
Τώρα μας μπέρδεψες!
Δεν καταλαβαίνω, με ποιά ηχεία ακούς τώρα, τα BW ή τα ADAM; Κι' αυτά πού τα'χεις συνδέσει; Πως είναι το σύστημα που ακούς τώρα και πως ακριβώς αυτό που θες να φτιάξεις για το μέλλον; Που θα μπουν τα ATC αν τελικά τα πάρεις;

Και τι ρόλο θα παίζει στο σύστημα η κάρτα ήχου; Νομίζω, χρειαζόμαστε κάποιες επί πλέον πληροφορίες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα.

Εν αναμονή...

Έχεις δίκιο. Έχω αρκετά μηχανήματα γιατι κρατάω και αυτά που χρησιμοποιώ ελάχιστα ή τα χρησιμοποιώ για να κάνω συνδυασμούς. Αυτή τη στιγμή το σύστημα ουσιαστικά αποτελείται απο: Πικάπ STD δε θα το ξέρεις είναι παλιό Αγγλικό κάτι μεταξύ ARISTON και LINN SONDEK με βραχίονα GRACE BLACK απο ινες άνθρακα ανακαλωδιωμένο με καλώδια VAN DEN HUL και κεφαλή προς το παρον ROKSAN mm. Ενισχυτής ενας κακός YAMAHA 2 x 120 RMS (η μα.... της ζωής μου ήταν που πούλησα ένα προ και 2 μονομπλόκ MERIDIAN), ένα μέτριο CD SONY και ηχεία τα B&W. Επειδή θέλω να αντικαταστήσω ενισχυτή και ηχεία, σκέφτηκα τα ATC που είναι και τα δύο και μου άρεσαν οταν τα άκουσα. Η κάρτα τώρα μπάινει στο παιχνίδι επειδή απο χρόνια ήθελα να ψηφιοποιήσω τα βινύλιά μου και αν τελικά πάρω και τα ενεργά ATC να χρησιμοποιηθεί να οδηγήσει και αυτά. Πώς τη βλέπεις σαν ιδέα ?

Last edited:
Αυτό πιστεύω και εγώ Στέλιο και γιαυτό ψάχνω να βρώ να πάρω απο την αρχή κάτι πιό καλό. Έχεις υπόψη σου κάτι ?

@makisalev
Απ' ότι κατάλαβα, δεν έχεις ξεκαθαρίσει, ούτε έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις και προς τα που θα κινηθείς. Γι' αυτό και ψάχνεις, αλλά χωρίς κάποιο σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το μόνο που είναι σίγουρο, ότι σε γοητεύει ο καλός ήχος!

Πρώτ' απ' όλα πρεπει να σκεφτείς, τι είδους σύστημα θες να φτιάξεις.

-Συμβατικό: του τύπου πικ-άπ, CD Player ==> προ/ενισχυτής ηχεία

-Με υπολογιστή: του τύπου PC ==> κάρτα ήχου/DAC ==> ενεργά ηχεία

-Δύο χωριστά συστήματα: ένα συμβατικό κι' ένα με υπολογιστή

-Ένα σύστημα που να τα συνδυάζει όλα

Κάρτες ήχου και DAC's υπάρχουν από φθηνές έως πανάκριβες. Μη θεωρείς όμως, ότι όπωσδήποτε πρέπει να στραφείς προς πανάκριβες συσκευές, για ν' ακούσεις καλά. Θα εκπλαγείς, όταν διαπιστώσεις ποσο εξαιρετικά μπορούν να αποδώσουν κάρτες της μεσαίας ή ακόμα και της χαμηλής κατηγορίας τιμής.

Οντως αυτο που λεει ο φιλος Sonus ειναι πολυ σημαντικο, αν ξεκαθαρισεις αυτο, να δεις και τα κοστη σου, ο δρομος θα ειναι λιγο πιο ευκολος.

Και φυσικα μπορεις οντως να παρεις καλο ηχο και απο συσκευες που αλλοι θα ελεγαν low end (επειδη κοιτανε μονο price tags) αλλα μερικες φορες αποδεικνυονται πιο high ;)

Το σύστημα που προσπαθώ να στήσω είναι αυτό που ονόμασες Μιχάλη Με υπολογιστή Τύπου PC με καλά ενεργά ηχεία. Νομίζω όμως ότι με το DAC δεν μπορείς να ψηφιοποιήσεις αναλογικό ήχο. Πείτε μου άν κάνω λάθος γιατί οι καταβολές μου (και η ηλικία μου) είναι αναλογικές. Γιαυτό κοιτάζω για κάρτα πιό καλή (και πιό ακριβή δυστυχώς) απο την 0404. Για αυτή τι λέτε ? http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire610.html