hi-fi ή hi-end

filalithis7

New member
27 February 2011
35
Ποια η διαφορα του hi-fi και του hi-end????
Ειναι στην τιμη???Η στην ποιοτητα???
Με τι γνωμωνα θα πρεπει να ποσταρω στην μια η στην αλλη κατηγορια????
Για παραδειγμα:ενδιαφερομαι για super ποιοτικο,ομορφο,λεπτομεριακο ηχο αλλα με χαμηλο(οσο το δυνατον) budget.....που ποσταρω????

Η κυρια διαφορα ειναι στο οικονομικο.
Διαφορες θα βρεις στην εμφανιση, υλικα, χωρα κατασκευης, ονομα, χειροποιητες κατασκευες, ογκο, περιεργες κατασκευες, κα.

Η διαφορά στην ποιοτητα ηχου ειναι υποκειμενικη. Μιας και παντα μια λανθασμενη επιλογη οδηγει σε αποτυχια. Οπως επισης και ενας λανθασμενος χωρος ακροασης.
Και φυσικα η ποιοτητα στον ηχο δεν παει με την τιμη.

Και στις δυο κατηγοριες ολα εχουν να κανουν με το τι ζητας. Μιας και η καθε μια συμπεριλαμβανει χιλιες δυο υποκατηγοριες.
Αλλά το ποια κατηγορια θα επιλεξεις εξαρταται απο το πορτοφολι σου και μονο.
Σε ολους αρεσουν οι Ferrari.
Αλλά δεν πανε σε Ferrari φορουμ να ρωτησουν τι αυτοκινητο να παρουν οταν στο πορτοφολι τους εχουν 10.000 διαθεσιμα.

αν είσαι γνώστης του θέματος μπορείς με χάι φάη μηχανάκια να φτιάξεις χάη εντ ήχο, όπως και το αντίθετο.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το να πάρεις ακριβά μηχανάκια και να τα πετάξεις στο δωμάτιο δε σου φέρνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

τουλάχιστον ηχητικό αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχει high end ήχος. Ο ήχος είναι High Fidelity...
Τα μηχανήματα μπορεί να είναι High End, τα οποία προσπαθούν και αυτά με τη σειρά τους να βγάλουν High Fidelity ήχο. Άντε να πεις Higher Fidelity ήχο... :)

Ότι ισχύει σε όλα τα προϊόντα, υπάρχουν αυτά που κάνεις τη δουλειά σου και τα ανάλογα "αντικείμενα του πόθου" τα οποία σου δίνουν ίσως ένα 20% καλύτερο αποτέλεσμα αλλά σου ζητάνε ένα 1000% παραπάνω σε χρήματα.

Και με Impreza τρέχεις, και με Ferrari τρέχεις.
Και με μία καφετιέρα των 100 ευρώ φτιάχνεις espresso, και με μία καφετιέρα των 500 ευρώ κάνεις espresso.
Διαφορές υπάρχουν αλλά το κατά πόσο κάποιος διατίθεται να τις πληρώσει έγκειται στο πορτοφόλι του, την κάψα του, το κατά πόσο καταλαβαίνει τη διαφορά του ενός προϊόντος από το άλλο.

Ποια η διαφορα του hi-fi και του hi-end????
Ειναι στην τιμη???Η στην ποιοτητα???
Με τι γνωμωνα θα πρεπει να ποσταρω στην μια η στην αλλη κατηγορια????
Για παραδειγμα:ενδιαφερομαι για super ποιοτικο,ομορφο,λεπτομεριακο ηχο αλλα με χαμηλο(οσο το δυνατον) budget.....που ποσταρω????

καλησπέρα.όλα μουσική παίζουν και με όλα μουσική ακούς.άλλωστε το σημαντικότερο είναι η διάθεση να ακουσεις μουσική και ας είναι και από deck του 80.μετά ακολουθούν τα μηχανήματα.όταν ανεβαίνει η τιμή μπορεί να πληρώνεις τη φινέτσα,τη διαφήμιση στα περιοδικά,τη μούρη που σου πουλάνε αλλά μπορεί και τον καλύτερο ήχο(υποκειμενικό).όπως και με όλα τα είδη πολυτελείας.κατα τη γνώμη μου για να μη μπερδευτείς βάζεις ένα όριο στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις,το τηρείς πιστά, και μετά ψάχνεις την αγορά για το πιο αρεστό σε σένα μηχάνημα.

Δεν υπάρχει high end ήχος. Ο ήχος είναι High Fidelity...
Τα μηχανήματα μπορεί να είναι High End, τα οποία προσπαθούν και αυτά με τη σειρά τους να βγάλουν High Fidelity ήχο. Άντε να πεις Higher Fidelity ήχο... :)

Ότι ισχύει σε όλα τα προϊόντα, υπάρχουν αυτά που κάνεις τη δουλειά σου και τα ανάλογα "αντικείμενα του πόθου" τα οποία σου δίνουν ίσως ένα 20% καλύτερο αποτέλεσμα αλλά σου ζητάνε ένα 1000% παραπάνω σε χρήματα.

Και με Impreza τρέχεις, και με Ferrari τρέχεις.
Και με μία καφετιέρα των 100 ευρώ φτιάχνεις espresso, και με μία καφετιέρα των 500 ευρώ κάνεις espresso.
Διαφορές υπάρχουν αλλά το κατά πόσο κάποιος διατίθεται να τις πληρώσει έγκειται στο πορτοφόλι του, την κάψα του, το κατά πόσο καταλαβαίνει τη διαφορά του ενός προϊόντος από το άλλο.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ρε συ Τζιμισκή, ωραία εκείνα τα ηχεία που έχεις στο σπίτι...!

Ηigh-end ειναι η κατηγορια μεγαλο μερος της οποιας ειναι απλουστατα hype και προσπαθεια του κατασκευαστη να μας πεισει οτι στο μηχανημα του υπαρχουν υλοποιησεις που εσυ που τις πληρωνεις δεν χρειαζεται να γνωριζεις διοτι ειναι το μυστικο της επιτυχιας το οποιο σχεδον παντοτε αναγνωριζεται απο τα περιοδικα τα οποια ο κατασκευαστης σπονσαρει η στα οποια διαφημιζει χωρις κανεις να διερωταται πως ενα μηχανημα το οποιο κοστιζει 1000 ευρω να κατασκευαστει μας το πουλανε 20000 ευρω επικαλουμενοι research & development σε τεχνολογιες της δεκαετιας του 50 & 60 :grinning-smiley-043:BDGBGDB55::chinscratch::hanged::behead::devil-smiley-029:-bye-:flipout:

στο high end οι περισοτεροι ακουνε μηχανηματα ενω στο high fi ακουνε μουσικη..

Αυτο φιλε να πας να το πεις στους Hi-endαδες που εχουν τους 10πλασιους δισκους απο εσενα κι εμενα και οπως ισως και τη 10πλασια γνωση στη μουσικη.
Μου θυμιζεις το ρητο οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...

Μην ισοπεδωνουμε τελιως το νημα με τετοια σχολια. Ημαρτον!
Ολοι η κατασκευαστες στα προιοντα που παραγουν καποια στιγμη παρουσιαζουν κι ενα προιον η μια σειρα σαν απολητη δηλωση της αποψης τους!

Το ιδιο γινεται και στην αυτοκινητοβιομηχανια και στα ρουχα και παντου!

Αμαν πια με αυτα τα κοληματα... Δηλαδη αν καποιος που εχει οικονομικη ανεση εξαιρετικη και ειναι τρελαμενος με τη μουσικη, αν αγορασει φτηνα μηχανηματα ''ακουει'' μουσικη κι αν τα ''σκασει'' για κατι καλυτερο γιατι τα ''εχει'' και θελει να ευχαριστηθει οσο γινεται περισσοτερο τη μουσικη του, τοτε περναει στην αλλη μερια σε αυτους που ακουν μηχανακια;;;;;

Φιλικα παντα!-bye-

Αυτό πίστευα και εγώ μέχρι που γνώρισα κάποιους από αυτός και μου έπεσαν τα σαγόνια όταν είδα τι δισκοθήκη και κυρίως τι γνώσεις πάνω στην μουσική έχουν

υπάρχουν και οι αυτοί που λες αλλά δεν ισχύει πάντα

Παιδια ο καθενας ακουει τη μουσικη του οπως κανει κεφι! Κεφι κανουν κι αυτοι που ειναι ''μηχανακιδες''...

Στη τελικη ο καθενας οπως τη βρισκει. Απο τη στιγμη που δεν πειραζει κανεναν τοτε προβλημα του...

Δεν υπαρχει λογος πιστευω να τρωγομαστε και να βαζουμε ταμπελες Hi-fi Hi-end....
Aυτα ειναι για να υπηρετουν τη μουσικη κι οχι το αντιθετο. Τωρα αν καποιος τα χρησιμοποιει για να υπηρετει τα μηχανακια του με τη μουσικη τοτε απλα εχει χασει το δρομο του... Αλλα τι να κανουμε σε αυτη τη κοινωνια με τοσο κοσμο δε γινεται ολοι να ειναι τελιοι η σωστοι....

Αυτό πίστευα και εγώ μέχρι που γνώρισα κάποιους από αυτός και μου έπεσαν τα σαγόνια όταν είδα τι δισκοθήκη και κυρίως τι γνώσεις πάνω στην μουσική έχουν

υπάρχουν και οι αυτοί που λες αλλά δεν ισχύει πάντα

Πεσ'τα φιλε μου Κωστη!

Ασχολουμαι χρονια με το χομπυ... Απο τα 14 μου χρονια μεχρι τωρα. (16χρονια). Εχω γνωρισει πολλους Xαϊενταδες με πανακριβα συστηματα και κανενας δεν ηταν μηχανακιας...
Παντοτε ομως υπηρχαν ανθρωποι που τους χλευαζαν γιατι δεν μπορουσαν να παρουν ουτε φορητο hi-fi για να μην φανε παντοφλα απο τη γυναικα......
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια....

Ηigh-end ειναι η κατηγορια μεγαλο μερος της οποιας ειναι απλουστατα hype και προσπαθεια του κατασκευαστη να μας πεισει οτι στο μηχανημα του υπαρχουν υλοποιησεις που εσυ που τις πληρωνεις δεν χρειαζεται να γνωριζεις διοτι ειναι το μυστικο της επιτυχιας το οποιο σχεδον παντοτε αναγνωριζεται απο τα περιοδικα τα οποια ο κατασκευαστης σπονσαρει η στα οποια διαφημιζει χωρις κανεις να διερωταται πως ενα μηχανημα το οποιο κοστιζει 1000 ευρω να κατασκευαστει μας το πουλανε 20000 ευρω επικαλουμενοι research & development σε τεχνολογιες της δεκαετιας του 50 & 60 :grinning-smiley-043:BDGBGDB55::chinscratch::hanged::behead::devil-smiley-029:-bye-:flipout:

+1

(για να μην προσυπογράψω και το επόμενο πόστ που ακολουθούσε το παραπάνω).

Είναι δυστυχώς ένας κανόνας, που γιά να υπάρχει πρέπει να έχει και τις εξαιρέσεις του.

Γενικά, αρκεί το hifi γιά να ακούσεις σωστά μουσική.
Χρειάζεται και το hiend και ένας σκασμός λεφτά γιά να πείσεις και τους άλλους ότι την ακούς σωστά.

(ή ακόμα χειρότερα ότι εσύ την ακούς σωστά ενώ αυτοί όχι....)

Και στα αυτικινητα ο κινητηρας εσωτερικης καυσης μετραει περιπου κανενα αιωνα... Με αυτο το σκεπτικο θα αγοραζαμε σακαρακες αρκει να μας πηγαινανε στη δουλεια μας...

Δεν υπαρχει καμια σχεση στις ηλεκτρονικες συσκευες του 50 και του 60 ουτε στα υλικα ουτε στο τροπο κατασκευης και στα μεσα κατασκευης ουτε στους αωθρωπους που στελεγχωνουν τις εταιριες με το σημερα.

Ασχολουμαι χρονια με το χομπυ... Απο τα 14 μου χρονια μεχρι τωρα. (16χρονια). Εχω γνωρισει πολλους Xαϊενταδες με πανακριβα συστηματα και κανενας δεν ηταν μηχανακιας...
Παντοτε ομως υπηρχαν ανθρωποι που τους χλευαζαν γιατι δεν μπορουσαν να παρουν ουτε φορητο hi-fi για να μην φανε παντοφλα απο τη γυναικα......
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια....

Αφού ασχολείσαι τόσα χρόνια σίγουρα θα έχεις συναντήσει και ''χομπίστες'' επιδειξίες και υπερόπτες που δεν ακούν μουσική αλλά χαζεύουν τις πανακριβες μηχανές ήχου που κατέχουν.Αν δεν τους αναφέρεις και αυτούς τότε θα είσαι εσύ αυτός που τα ισοπεδώνεις όλα.Υπάρχουν και οι μεν και οι δεν.το θέμα είναι σε τι ποσοστά;
και κάτι άλλο.δεν είναι κακό να έχεις προενισχυτή των 7000 ευρώ που παίζει το ίδιο με αυτόν των 1000 ευρώ.κακό είναι να μη το παραδέχεσαι ακόμα και μετά από συγκριτικό τεστ οπού βλέπεις οτί πλήρωσες επωνυμία και τίποτα άλλο.

Οσοι απο εσας ειχατε ποτε τη τυχη να μιλησετε με τον αειμνηστο Μακη Γερουκη θα καταλαβαινατε πολλα για το search & development = cost. Μια φορα σε ερωτηση μου το 2007 σε εκθεση Hi-end μου εξιγησε πολυ καλα! Οπως και πολλοι αλλοι που ειχα τη τυχη να μιλησω μαζι τους. Ερευνηστε πρωτα... Υπαρχουν αρκετοι Ελληνες κατασκευαστες στο χωρο. Καντε ενα κοπο μια μερα και ρωτηστε...

Αφού ασχολείσαι τόσα χρόνια σίγουρα θα έχεις συναντήσει και ''χομπίστες'' επιδειξίες και υπερόπτες που δεν ακούν μουσική αλλά χαζεύουν τις πανακριβες μηχανές ήχου που κατέχουν.Αν δεν τους αναφέρεις και αυτούς τότε θα είσαι εσύ αυτός που τα ισοπεδώνεις όλα.Υπάρχουν και οι μεν και οι δεν.το θέμα είναι σε τι ποσοστά;
και κάτι άλλο.δεν είναι κακό να έχεις προενισχυτή των 7000 ευρώ που παίζει το ίδιο με αυτόν των 1000 ευρώ.κακό είναι να μη το παραδέχεσαι ακόμα και μετά από συγκριτικό τεστ οπού βλέπεις οτί πλήρωσες επωνυμία και τίποτα άλλο.

Αν διαβασες τα ποστ μου καλα αναφερομαι και σε αυτους!!! Διαβασε τα ακομα μια φορα.

Φιλικα-bye-