hi-fi ή hi-end

Φιλε vlkr τα εχω φαει κι εγω τα μουτρα μου... Και εχω μαθει αρκετα οπως: Να μη δογματιζομαι, να μην τα βλεπω ασπρα η μαυρα, και να μην βαζω ταμπελακια...

Αφού ασχολείσαι τόσα χρόνια σίγουρα θα έχεις συναντήσει και ''χομπίστες'' επιδειξίες και υπερόπτες που δεν ακούν μουσική αλλά χαζεύουν τις πανακριβες μηχανές ήχου που κατέχουν.Αν δεν τους αναφέρεις και αυτούς τότε θα είσαι εσύ αυτός που τα ισοπεδώνεις όλα.Υπάρχουν και οι μεν και οι δεν.το θέμα είναι σε τι ποσοστά;
και κάτι άλλο.δεν είναι κακό να έχεις προενισχυτή των 7000 ευρώ που παίζει το ίδιο με αυτόν των 1000 ευρώ.κακό είναι να μη το παραδέχεσαι ακόμα και μετά από συγκριτικό τεστ οπού βλέπεις οτί πλήρωσες επωνυμία και τίποτα άλλο.

Εχεις κάποια σχετικά παραδείγματα να παραθέσεις ή απλά
υποθέτεις?

Απαντώντας στην ερώτηση του topic starter θα πω το εξής: διαβάστε τις προτάσεις στην υπογραφή μου.

Οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές.

Απαντώντας στην ερώτηση του topic starter θα πω το εξής: διαβάστε τις προτάσεις στην υπογραφή μου.

Οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές.

Για αυτον τον λογο χτυπιεμαι τοση ωρα και το ανεφερα πριν απο σενα σε προηγουμενο ποστ μου!

Και κολαμε σε τιμες και σε ταμπελακια....

Παιδια ο καθενας ακουει τη μουσικη του οπως κανει κεφι! Κεφι κανουν κι αυτοι που ειναι ''μηχανακιδες''...

Στη τελικη ο καθενας οπως τη βρισκει. Απο τη στιγμη που δεν πειραζει κανεναν τοτε προβλημα του...

Δεν υπαρχει λογος πιστευω να τρωγομαστε και να βαζουμε ταμπελες Hi-fi Hi-end....
Aυτα ειναι για να υπηρετουν τη μουσικη κι οχι το αντιθετο. Τωρα αν καποιος τα χρησιμοποιει για να υπηρετει τα μηχανακια του με τη μουσικη τοτε απλα εχει χασει το δρομο του... Αλλα τι να κανουμε σε αυτη τη κοινωνια με τοσο κοσμο δε γινεται ολοι να ειναι τελιοι η σωστοι....

Να και το μηνυμα μου.

Πάνο...
και εγώ από τα 12 ακούω και είμαι πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία.
Γνώρισα πολύ κόσμο που ασχολείται με το αντικείμενο και η άποψή μου εδώ και πολλά χρόνια είναι κατασταλαγμένη στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που υποστηρίζεις.

ρε συ Τζιμισκή, ωραία εκείνα τα ηχεία που έχεις στο σπίτι...!

Δε λες πάλι καλά που τα αποδέχτηκε το έτερον ήμισυ και δεν ψαχνόμουν για ηχεία που να φαίνονται όμορφα αντί για ηχεία που ακούγονται όμορφα; :p

Πάνο...
και εγώ από τα 12 ακούω και είμαι πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία.
Γνώρισα πολύ κόσμο που ασχολείται με το αντικείμενο και η άποψή μου εδώ και πολλά χρόνια είναι κατασταλαγμένη στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που υποστηρίζεις.

Φιλε μου Παναγιωτη σεβομαι τη γνωμη σου απολυτα! -bye-

Αυτο ομως που δεν μου αρεσει (δεν απευθυνομαι σε εσενα) ειναι οταν καποιος λεει την γνωμη του δογματικα, και βαζει τους παντες σε δυο μεριες. Τους μεν και τους δε.

Ο καθενας εχει το τροπο του που βλεπει τα πραγματα.:ernaehrung004:

.δεν είναι κακό να έχεις προενισχυτή των 7000 ευρώ που παίζει το ίδιο με αυτόν των 1000 ευρώ.κακό είναι να μη το παραδέχεσαι ακόμα και μετά από συγκριτικό τεστ οπού βλέπεις οτί πλήρωσες επωνυμία και τίποτα άλλο.
Αυτο εννοουσα με το ποστ μου απλα το ειπα με καποια δοση χιουμορ ισως καπως ατσαλα.Το 50 & 60 που ανεφερα προφανως παει για λαμπατα μηχανηματα και με ολο τον σεβασμο προς ολους τους "high-end" κατασκευαστες λαμπατων,απλα ειναι εντελως αδικαιολογητοι να πουλανε σημερα τεχνολογια του 50 και 60 ισως και λιγο αργοτερα στις τιμες που πουλανε σημερα.Η κριτικη πρεπει να απευθυνεται σ'αυτους κυριως και λιγοτερο στους αγοραστες.Καλο ομως ειναι οι αγοραστες οι οποιοι πληρωνουν να προσπαθουν να εχουν ιδιαν αποψη και να μην κρεμονται απο τα λογια του καθε αυτοαποκαλουμενου "reviewer"λες και ο "reviewer" ειναι ενα επαγγελμα για τους "εκλεκτους λιγους εξυπνους και ικανους και τα λεγομενα τους ευαγγελιο-bye-

Αυτο εννοουσα με το ποστ μου απλα το ειπα με καποια δοση χιουμορ ισως καπως ατσαλα.Το 50 & 60 που ανεφερα προφανως παει για λαμπατα μηχανηματα και με ολο τον σεβασμο προς ολους τους "high-end" κατασκευαστες λαμπατων,απλα ειναι εντελως αδικαιολογητοι να πουλανε σημερα τεχνολογια του 50 και 60 ισως και λιγο αργοτερα στις τιμες που πουλανε σημερα.Η κριτικη πρεπει να απευθυνεται σ'αυτους κυριως και λιγοτερο στους αγοραστες.Καλο ομως ειναι οι αγοραστες οι οποιοι πληρωνουν να προσπαθουν να εχουν ιδιαν αποψη και να μην κρεμονται απο τα λογια του καθε αυτοαποκαλουμενου "reviewer"λες και ο "reviewer" ειναι ενα επαγγελμα για τους "εκλεκτους λιγους εξυπνους και ικανους και τα λεγομενα τους ευαγγελιο-bye-

Φιλε Audiolytic τωρα το θετεις καλυτερα.... Αλλα ακομα και στις λαμπατες κατασκευαστες τα πραγματα εχουν εξεληχθει πολυ απο τοτε, ειδικα στο τροπο που κατασκευαζονται οι λυχνιες.

Τελος παντων... Τα περιοδικα ειναι καλα για ενημερωση σχετικα με το τι ειναι καινουριο. Στο να διαλεξεις μηχανηματα ο μαλυτερος ''reviewer'' ειναι τα ιδια τα αυτια του χομπιστα μαι οι εμπειριες του.

Για μενα οποιος χτιζει συστημα και αποψη απο τα περιοδικα ειναι αξιος της μοιρας του...-bye-

ειδικα στο τροπο που κατασκευαζονται οι λυχνιες.-bye-
Θα σε μαλλωσω τωρα .......:flipout:

Κατα τα αλλα δεν νομιζω να διαφωνουμε και πολυ,απλα ζητω να με συγχωρεσετε για τα σχολια μου για τους "reviewers",εχω μια αλλεργια:flipout:.......

Last edited:
Καλα παω πασo...........:eviltongue:
Εισαι πιο εμπειρος απο εμενα σε αυτο το κομματι.:2thumb22sup:
:ADFADF1:οχι οχι καμια προθεση να ισχυρισθω κατι τετοιο,απλα μια αποψη

Ολες οι σχεδιάσεις κι οι τοπολογίες στα μηχανήματα ήχου,μα όλες-όχι μόνο οι λαμπάτες-"αρχαίες" είναι...

Το θέμα δεν είναι τι πουλάει ο κάθε κατασκευαστής και πόσο έχει,αλλά άν αυτός που θα το αγοράσει έχει συναίσθηση τι παίρνει και γιατί.

Το ίδιο ισχύει,γι' ότι προϊόν και να κυκλοφορεί στην αγορά.

Τώρα όλα αυτά περί Ηi Fi,Hi End και τρέχα γύρευε,είναι για τους νεοφώτιστους στο χόμπυ και μέχρι να "παλιώσουν"-μάθουν.Εχω ακούσει εκατοντάδες φορές τα ίδια...

Last edited:
Τα περιοδικα ειναι καλα για ενημερωση σχετικα με το τι ειναι καινουριο. Στο να διαλεξεις μηχανηματα ο μαλυτερος ''reviewer'' ειναι τα ιδια τα αυτια του χομπιστα μαι οι εμπειριες του.

Για μενα οποιος χτιζει συστημα και αποψη απο τα περιοδικα ειναι αξιος της μοιρας του...-bye-
Απολυτα συμφωνοι

Re: Απάντηση: hi-fi ή hi-end

Ολες οι σχεδιάσεις κι οι τοπολογίες στα μηχανήματα ήχου,μα όλες-όχι μόνο οι λαμπάτες-"αρχαίες" είναι...

Το θέμα δεν είναι τι πουλάει ο κάθε κατασκευαστής και πόσο έχει,αλλά άν αυτός που θα το αγοράσει έχει συναίσθηση τι παίρνει και γιατί.

Το ίδιο ισχύει,γι' ότι προϊόν και να κυκλοφορεί στην αγορά.

Τώρα όλα αυτά περί Ηi Fi,Hi End και τρέχα γύρευε,είναι για τους νεοφώτιστους στο χόμπυ και μέχρι να "παλιώσουν"-μάθουν.Εχω ακούσει εκατοντάδες φορές τα ίδια...
+1 Αν και το αναφεραμε αρκετες φορες μεχρι τωρα.-bye-

Παλαιοτερα την ειχα πατησει κι εγω απο τα περιοδικα. Ημουν 23χρονων τοτε και μαθαινα... Ακομα μαθαινω.
Ολοι μαθαινουμε :smile:.......και θα μαθαινουμε