hi-fi ή hi-end

Λοιπον...Ας πω την αποψη μου και εγω...

Το προβλημα με τον ηχο ειναι το εξης: Ο ηχος, δεν ειναι κατι χειροπιαστο, οπως για παραδειγμα ενα κιλο πορτοκαλια, που αν πας στον μαναβη και σου βαλει μισο κιλο, θα το καταλαβεις αμεσως, η αν ειναι σαπια, παλι θα το καταλαβεις αμεσως και θα εκφρασεις τις ενστασεις σου που προφανως δεν θα ειναι αμφισβητουμενες απο κανεναν, εφ'οσον θα ειναι καταφορα οφθαλμοφανεις.
Εδω δεν εχουμε τιποτε απο αυτα.Η κριση μπορει να γινει δυστηχως παντα με υποκειμενικο κριτηριο, δηλαδη την εμπειρια των ανθρωπων-κριτων.Και λεω μονο αυτο, γιατι στο τελος της μερας αυτο ειναι που μετραει, γιατι ολοι ακουμε διαφορετικα(σαν θεμα γουστου, οχι σαν θεμα αισθητηριου οργανου).Βεβαια και υπαρχουν οι μετρησεις με οργανα, αλλα αυτες ειναι μαλλον για εναν βασικο μπουσουλα, θα ελεγα, γιατι υπαρχουν μηχανακια που στον παλμογραφο δεν δειχνουν τοσο καλα, αλλα στο αυτι μας καθονται πολυ καλα...Οπως και να το κανουμε, το θεμα με τον ηχο εχει και αρκετα παραδοξα.

Τωρα στο θεμα με τους μεν και τους δε και τα ενδιαμεσα.Σιγουρα, υπαρχουν ανθρωποι, που οπως ειπε και ενας φιλος απο το forum, "ακουνε με τα ματια".Αλλοιμονο, ποιος δεν θελει ενα ομορφο σασι, εγω πρωτος, λατρευω τα ομορφα και ντιζαινατα σασι.Ολοι καταλαβαινουμε ομως, οτι δεν ειναι πανακεια.Ο καθενας, οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω, παιρνει το κομματι που του ταιριαζει.Σε καποιον αρεσει να εχει ομορφα μηχανακια, σε καποιον με οικονομικη ανεση μπορει να αρεσει να εχει μηχανακια μετρια σε εμφανιση που ομως εκαναν την εκπληξη κατα καιρους για την τιμη τους κ.ο.κ...Εγω ας πουμε εαν το φυσουσα το μπακιρι, θα ηθελα να εχω υπερακριβο πλατω για τα βινυλια, μονο και μονο για να βλεπω 50-60 κιλα γρανιτη πανω στο επιπλο!

Τωρα για το θεμα του R&D που αναφερθηκε.Προφανως οι παρα πολλες ωρες μεσα στο εργαστηριο πρεπει να πληρωθουν με καποιον τροπο.Ο τελικος καταναλωτης ομως δυσκολα μπορει να ξερει ποιες εταιριες εχουν πραγματικο R&D και ποιες οχι.Και οταν μπαινουν οι κλωνοι και οι κλεψιες στη μεση, μπερδευονται τα πραγματα.

Τελος για το θεμα των υλικων.Πιστευω οτι τα εξωτικα υλικα δεν βοηθουν παντα τον ηχο, η τουλαχιστον στο ποσοστο που θελουν καποιοι να το προωθησουν.Κατα καιρους βλεπουμε και ανορθοδοξως περιεργα πραγματα(βλεπε καλωδια interconnect μεσα σε ελαιολαδο).Και καποιοι τα ψωνιζουν, μονο και μονο επειδη ειναι κατι διαφορετικο.Δεχομαι οτι βοηθουν πολλες φορες καποια υλικα ακριβα η δυσκολα, αλλα ποσο βοηθουν;Βοηθουν οσο πληρωνονται;Παλι πρωτος θα πω οτι εαν ειχα χρημα περισσιο θα ψωνιζα και γω μηχανηματα ανορθοδοξων εξωτικων υλικων ανεπιβεβαιωτης βελτιωσης.Αυτα τα ολιγα ως εδω...

Για να ειμαστε πιο συνεπεις στον τιτλο της συζητησης,θα ελεγα οτι ο ορος "high end" χρησιμοποιειται για να δειξει οτι καποια μηχανηματα η προιοντα γενικοτερα ανηκουν στην κατηγορια των καλυτερων του ειδους.Η αμαθεια και ακομη χειροτερα η ημιμαθεια απο μερους κυριως του καταναλωτη,εχει καταφερει να συνδεσει το "καλυτερο" με το ακριβοτερο και να δωσει την ευκαιρια στους διαφορους "high end"κατασκευαστες να κανουν αυτα που κανουν με τις τιμες των προιοντων τους.Απλα δεν γινεται καποιος πιστευτος οτι εχει καλυτερο προιον απο ενα αλλο "high end" το οποιο στοιχιζει 4-5 φορες περισσοτερο.Το ποσο καλο ειναι ενα μηχανημα audio για να ειμαστε και πιο κοντα στο θεμα μας,εξαρταται σχεδον απολυτα απο το ποσο καλος ακροατης(με οτι συνεπαγεται αυτο)ειναι καποιος και οχι απο το ποσο οικονομικα ανετος ειναι.Ενας καλος ακροατης ασφαλως θα κανει σωστοτερες και οικονομικοτερες επιλογες,ενας κακος ακροατης και κυριως οικονομικα ανετος θα επιλεξει σχεδον παντα την ακριβοτερη λυση.Δεν παραγνωριζω τους αλλους παραγοντες οπως αυτον της εμφανισης,ακομη και της χωρας προελευσης,ονομα κατασκευαστη κλπ,απλα τους θεωρω προσωπικα δευτερευουσας σημμασιας.

Last edited:
Απάντηση: Re: hi-fi ή hi-end

Λοιπον...Ας πω την αποψη μου και εγω...

Το προβλημα με τον ηχο ειναι το εξης: Ο ηχος, δεν ειναι κατι χειροπιαστο, οπως για παραδειγμα ενα κιλο πορτοκαλια, που αν πας στον μαναβη και σου βαλει μισο κιλο, θα το καταλαβεις αμεσως, η αν ειναι σαπια, παλι θα το καταλαβεις αμεσως και θα εκφρασεις τις ενστασεις σου που προφανως δεν θα ειναι αμφισβητουμενες απο κανεναν, εφ'οσον θα ειναι καταφορα οφθαλμοφανεις.
Εδω δεν εχουμε τιποτε απο αυτα.Η κριση μπορει να γινει δυστηχως παντα με υποκειμενικο κριτηριο, δηλαδη την εμπειρια των ανθρωπων-κριτων.Και λεω μονο αυτο, γιατι στο τελος της μερας αυτο ειναι που μετραει, γιατι ολοι ακουμε διαφορετικα(σαν θεμα γουστου, οχι σαν θεμα αισθητηριου οργανου).Βεβαια και υπαρχουν οι μετρησεις με οργανα, αλλα αυτες ειναι μαλλον για εναν βασικο μπουσουλα, θα ελεγα, γιατι υπαρχουν μηχανακια που στον παλμογραφο δεν δειχνουν τοσο καλα, αλλα στο αυτι μας καθονται πολυ καλα...Οπως και να το κανουμε, το θεμα με τον ηχο εχει και αρκετα παραδοξα.

Τωρα στο θεμα με τους μεν και τους δε και τα ενδιαμεσα.Σιγουρα, υπαρχουν ανθρωποι, που οπως ειπε και ενας φιλος απο το forum, "ακουνε με τα ματια".Αλλοιμονο, ποιος δεν θελει ενα ομορφο σασι, εγω πρωτος, λατρευω τα ομορφα και ντιζαινατα σασι.Ολοι καταλαβαινουμε ομως, οτι δεν ειναι πανακεια.Ο καθενας, οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω, παιρνει το κομματι που του ταιριαζει.Σε καποιον αρεσει να εχει ομορφα μηχανακια, σε καποιον με οικονομικη ανεση μπορει να αρεσει να εχει μηχανακια μετρια σε εμφανιση που ομως εκαναν την εκπληξη κατα καιρους για την τιμη τους κ.ο.κ...Εγω ας πουμε εαν το φυσουσα το μπακιρι, θα ηθελα να εχω υπερακριβο πλατω για τα βινυλια, μονο και μονο για να βλεπω 50-60 κιλα γρανιτη πανω στο επιπλο!

Τωρα για το θεμα του R&D που αναφερθηκε.Προφανως οι παρα πολλες ωρες μεσα στο εργαστηριο πρεπει να πληρωθουν με καποιον τροπο.Ο τελικος καταναλωτης ομως δυσκολα μπορει να ξερει ποιες εταιριες εχουν πραγματικο R&D και ποιες οχι.Και οταν μπαινουν οι κλωνοι και οι κλεψιες στη μεση, μπερδευονται τα πραγματα.

Τελος για το θεμα των υλικων.Πιστευω οτι τα εξωτικα υλικα δεν βοηθουν παντα τον ηχο, η τουλαχιστον στο ποσοστο που θελουν καποιοι να το προωθησουν.Κατα καιρους βλεπουμε και ανορθοδοξως περιεργα πραγματα(βλεπε καλωδια interconnect μεσα σε ελαιολαδο).Και καποιοι τα ψωνιζουν, μονο και μονο επειδη ειναι κατι διαφορετικο.Δεχομαι οτι βοηθουν πολλες φορες καποια υλικα ακριβα η δυσκολα, αλλα ποσο βοηθουν;Βοηθουν οσο πληρωνονται;Παλι πρωτος θα πω οτι εαν ειχα χρημα περισσιο θα ψωνιζα και γω μηχανηματα ανορθοδοξων εξωτικων υλικων ανεπιβεβαιωτης βελτιωσης.Αυτα τα ολιγα ως εδω...
Αγαπητε Phatt αν επιτρεπεις τι ηχεια εχεις;
Με αφορμη αυτο που γραφεις στο τελος.
Φιλικα Σακης.

Για να ειμαστε πιο συνεπεις στον τιτλο της συζητησης,θα ελεγα οτι ο ορος "high end" χρησιμοποιειται για να δειξει οτι καποια μηχανηματα η προιοντα γενικοτερα ανηκουν στην κατηγορια των καλυτερων του ειδους.Η αμαθεια και ακομη χειροτερα η ημιμαθεια απο μερους κυριως του καταναλωτη,εχει καταφερει να συνδεσει το "καλυτερο" με το ακριβοτερο και να δωσει την ευκαιρια στους διαφορους "high end"κατασκευαστες να κανουν αυτα που κανουν με τις τιμες των προιοντων τους.Απλα δεν γινεται καποιος πιστευτος οτι εχει καλυτερο προιον απο ενα αλλο "high end" το οποιο στοιχιζει 4-5 φορες περισσοτερο.Το ποσο καλο ειναι ενα μηχανημα audio για να ειμαστε και πιο κοντα στο θεμα μας,εξαρταται σχεδον απολυτα απο το ποσο καλος ακροατης(με οτι συνεπαγεται αυτο)ειναι καποιος και οχι απο το ποσο οικονομικα ανετος ειναι.Ενας καλος ακροατης ασφαλως θα κανει σωστοτερες και οικονομικοτερες επιλογες,ενας κακος ακροατης και κυριως οικονομικα ανετος θα επιλεξει σχεδον παντα την ακριβοτερη λυση.Δεν παραγνωριζω τους αλλους παραγοντες οπως αυτον της εμφανισης,ακομη και της χωρας προελευσης,ονομα κατασκευαστη κλπ,απλα τους θεωρω προσωπικα δευτερευουσας σημμασιας.
σωστα ολα.

ο ορος αυτος ειναι απλα ενα χρηματικο οριο, τιποτε αλλο.

σαφως και πανω απο ενα τετοιο οριο,ειναι δυσκολο , μια συσκευη ηχου να ειναι χειροτερη, αλλα ακομη και κοντα σε ενα σετ hifi.
αν υποστηριζει κατι τετοιο καποιος, η δεν εχει μαθει ακομη να ακουει,η ειναι λατρης του κυριου Αντερσεν...
ο σωστος ηχος ειναι ενας,ο αληθινος,ο ζωντανος.υποκειμενικη ειναι η ακοη του καθενος.

φυσικα υπαρχουν και οι παγιδες, οπως παντου.αλλα παντα στα πλαισια του ανω οριου....του hiend,
που θελω να πω, οτι μια συσκεη των 15,000 μπορει να ειναι καλυτερη απο μια των 25,000

Last edited:
Σακη τα ηχεια μου ειναι τα Crystal Audio Prisma Tower.
Με αυτο που εχω γραμμενο στην υπογραφη μου(το οποιο και εγω με την σειρα μου το εχω ακουσει απο καπου αλλου και το υιοθετησα, εξ ου και τα εισαγωγικα) θελω να πω οτι τα ηχεια ειναι το μερος του ηχοσυστηματος που πρεπει να προσεχτει πιο πολυ γιατι αυτα μας περιοριζουν τελικα σε αυτο που θα ακουσουμε, καθως ειναι ο τερματικος σταθμος στην διαδρομη του σηματος μας.Εαν δεν εχουμε καλα ηχεια, οσο καλα να ειναι τα υπολοιπα μηχανηματα, δεν κανουμε δουλεια.Χωρις να εχουν σχεση τα δικα μου ηχεια με αυτο που γραφω στην υπογραφη, το οποιο εχει γενικη εφαρμογη.Συγγνωμη για το εκτος θεματος.

Aυτό είναι λάθος.

Τα ηχεία είναι ο πλέον αδύναμος και πρωτόγονος κρίκος σε κάθε σύστημα,όσο καλά κι ακριβά να είναι...

Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας,που θα καθωρίσει δραστικά πώς θα παίξει το κάθε σύστημα είναι ο χώρος σε σχέση με το συνολικό "στήσιμο-ταίριασμα" του συστήματος μέσα σ' αυτόν.

Ευχαριστω παιδια ολους σας για τις απαντησεις σας και την βοηθεια....

Για να κλεισω το θεμα θα γινω πιο συγκεκριμενος με το δικο μου παραδειγμα.....

Εγω ως φτωχος(πλην τιμιος) και κατ' επεκατασην και το ηχοσυστημα μου,που ενδιαφερομαστε για εναν πολυ ομορφο ηχο αλλα δεν το φυσαμε το μπικικινι.....και το μπατζετ μας φτανει στα 1000 ευρω ανα κομματι(ηχεια,πηγη κλπ)...
θα παρουμε καλυτερη βοηθεια απο τους συνομιλιτες μας αν ποσταρουμε hi-end?Η θα σνομπαριστουμε λογω μπατζετ???
Και αντιστροφα.....αν ποσταρουμε hi-fi θα παρουμε καλη βοηθεια???Η θα αντιμετωπιστουμε ως μη "λατρεις του ομορφου(ιδεολογικα hi-end) ηχου?"

Ευχαριστουμε εκ των προτερων για τις απαντησεις σας...
Σας χαιρετω εγω και το ηχοσυστημα μου.....-bye-

και το μπατζετ μας φτανει στα 1000 ευρω ανα κομματι(ηχεια,πηγη κλπ)...

Πολλα για Hi-Fi, λιγα για hi-end.
Φαντασου οτι για Hi-Fi φθανουν και 200 για ενισχυτη, 200 για ηχεια, ενω για hi-end τα 1000 που εχεις για καθε κομματι καλυπτουν ισα-ισα μονο το καλωδιο ρευματος και δεν παιρνεις τιποτα με 1000 , απολυτως, εκτος απο καλωδια.

Παρε μια γευση απο hi-end.

θα παρουμε καλυτερη βοηθεια απο τους συνομιλιτες μας αν ποσταρουμε hi-end?Η θα σνομπαριστουμε λογω μπατζετ???
Και αντιστροφα.....αν ποσταρουμε hi-fi θα παρουμε καλη βοηθεια???Η θα αντιμετωπιστουμε ως μη "λατρεις του ομορφου(ιδεολογικα hi-end) ηχου?"

Και αφου καταλαβες σε ποια κατηγορια τιμης ανηκεις σκεψου τωρα σε ποσο δυσκολη θεση θα φερεις καποιον που ηταν ετοιμος να σου συστησει ενισχυτη στα 3.500 ως κελεπουρι -σε τιμη σκοτωμα- και ηχεια στα 5.500 ως υπερτατη ευκαιρια του αιωνα.
Τι να σου πει δηλαδη.
Πιασε δευτερη δουλεια και μετα βλεπουμε.

Απο την αλλη αν εσυ δινεις 1000 για καθε κομματι αυτοματως δειχνεις πως το καλαμι μπορει να μην το εχεις καβαλησει αλλά το καλοβλεπεις...
Τι να σου πει καποιος απο την H-Fi κατηγορια.
Οτι θα σου συστηνε εναν ενισχυτη αλλά μαλλον θα τον περασεις για φραγκοφονια εσυ ο ανετος;

Παντως εσυ εισαι πολυ πιο κοντα -οικονομικα παντα- στην δευτερη κατηγορια.

Από την πρώτη σελίδα μπαρουτομύριζε το νήμα.
Για να μην το πιπιλίσω κι εγώ το θέμα, θα πω ότι συμφωνώ με τις απόψεις των Tzimisce και Dipie. Τέλος, και πάμε στο ψητό...

Εγω ως φτωχος(πλην τιμιος) και κατ' επεκατασην και το ηχοσυστημα μου,που ενδιαφερομαστε για εναν πολυ ομορφο ηχο αλλα δεν το φυσαμε το μπικικινι.....και το μπατζετ μας φτανει στα 1000 ευρω ανα κομματι(ηχεια,πηγη κλπ)...

Το μπικικίνι σου είναι μια χαρά φίλε...
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η αγορά είναι "ζωντανή-νεκρή", αν κινηθείς έξυπνα και δεν θέλεις απαραίτητα μηχανήματα "του κουτιού", μπορείς να φτιάξεις πραγματικά πολύ όμορφο ήχο... :music-smiley-004:

Προτείνω να ανοίξεις ένα νήμα στην υποκατηγορία χαιφάι ηχεία, αναφέροντας το μέγεθος του χώρου σου, το διαθέσιμο μπάτζετ (όπως το ανέφερες και νωρίτερα), τις μουσικές σου προτιμήσεις, και ό,τι άλλο επιθυμείς όσον αφορά τον ήχο που προτιμάς (πχ μπορεί να σου αρέσει η απόλυτη ισορροπία ή η άκρα λεπτομέρεια ή τα τονισμένα μπάσα κλπ).

Κανένας δεν σνομπάρει εδώ, διότι απλούστατα οι περισσότεροι σεβόμαστε τόσο ο ένας τον άλλο, όσο και τα χρήματα που διαθέτουμε για αγορές (είτε είναι 1 ευρώ, είτε 100000).
Επίσης δεν έχει σχέση με υποκατηγορίες η "ποιότητα" των απαντήσεων που θα λάβεις.
Όσοι γράφουν στον "δικάναλο ήχο", γράφουν σε όλες σχεδόν τις υποκατηγορίες...

Δεν θα έχεις φυσικά την ευτυχία -όπως δεν την είχαμε ούτε κι εμείς μέχρι στιγμής- να μάθεις ποιός προενισχυτής των χιλίων ευρώ παίζει το ίδιο με τον επταχίλιαρο,
σε βεβαιώνω όμως ότι ο καθένας εδώ με τις γνώσεις του (φτωχές ή πλούσιες) θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί...

-bye-

Παντως αγαπητε φιλε με το budget που διαθετεις μπορεις να συνθεσεις ενα εξαιρετικο συστημα με υψηλες επιδοσεις!

Οπως ειπαν οι φιλοι πιο πανω κινησου εξυπνα!

Εγω θα προτινα (αποψη μου) να δωσεις ενα μεγαλυτερο μερος χρηματων, αναλογικα παντα σε σχεση με τα αλλα κομματια του συστηματος, για τα ηχεια, που καλο θα ηταν να τα παρεις καινουρια η μεταχειρισμενα, αλλα σε αριστη κατασταση, και μετα στα υπολοιπα μπορεις να βρεις απιστευτες ευκαιριες ειδικα στα ενισχυτικα!
Και οπως ειπαν και οι υπολοιποι συμφορουμιτες, δεν θα σε σνομπαρει κανεις. Ποσταρε και θα σε βοηθησουν ολοι!-bye-:ernaehrung004:

Προσωπικά μια άποψη που με καλύπτει απόλυτα είναι του AUDIOLYTIC...

Τώρα ως αναφορά το R&D των εταιριών, δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι το κόστος είναι τόσο υψηλό που να δικαιολογεί κάποιες τόσο υψηλές τιμές σε κάποια προϊόντα (τονίζω σε κάποια, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκαν οι λαμπάτοι ενισχυτές...), άλλος ένας "σκοτεινός" παράγοντας είναι τα review και οι reviewers...

Μου θυμίζει κάτι σαν το ακόλουθο περιστατικό (από άλλο είδος επιχείρησης...) το οποίο είναι 100% αληθές και συνέβη μπροστά μου...

Βρισκόμουν στο σπίτι γνωστού μου, πολύ γνωστού οινοπαραγωγού...και (τι άλλο?...) πίναμε τα κρασάκια μας... όταν μπαίνει μέσα η κόρη του...

Μπαμπά, μπαμπά... τι είναι παιδί μου?... μπαμπά κερδίσαμε το πρώτο βραβείο στο (...) διαγωνισμό κρασιού για το (...)...

Α πολύ ωραία... ( και αμέσως χωρίς κανένα δισταγμό...)... πόσο το πουλάμε το μπουκάλι?...εεεε... 9 ευρώ... α καλά... πες να φτιάξουν αυτοκόλλητα με το πρώτο βραβείο, κολλήστε τα επάνω, και βάλε να τα πουλάμε 39,99 σε παρακαλώ,... ευχαρίστως μπαμπά...

Εκτός ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι αληθινό, (και αντικατοπτρίζει και την Ελληνική επιχειρηματικότητα) δηλώνει επίσης τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται αυτή η υπεραξία στην οποία αναφέρομαι πολλάκις...και η συνάφεια τούτου με τα reviews...

Ένα άλλο σχόλιο είναι ως αναφορά τα ηχεία... δεν αναφέρθηκε, μπορεί να μην το είδα, ότι το πιο σημαντικό στοιχείο της αλυσίδας είναι η πηγή... κατά το rubish in rubish out, ότι και ηχεία ή ενισχυτικά έχεις...

Συμφωνώ ότι ο πιο αδύναμος κρίκος είναι το ηχείο,... αν στο σύστημα δεν υπάρχει η κατάλληλη πηγή, και τα ενισχυτικά, εκτός του ότι πρέπει να είναι αντάξια της πηγής θα πρέπει να ταιριάζουν και με τα ηχεία...

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι σε μεταχειρισμένα μπορείτε να βρείτε καλύτερη ισορροπία μεταξύ κόστους απόδοσης αν επιλέξετε σωστά... ιδιαίτερα σε ενισχυτικά και ηχεία...

Ευχαριστώ...

Φίλε μου, το budget σου δεν πρέπει να είναι στα 1000 ανά κομμάτι αλλά να ορίσεις το τελικό σου budget.
Ας πούμε ότι πας για ενισχυτή - ηχεία - πηγή.
Δηλαδή έχεις ένα budget 3.000
Πολύ εύκολα θα ξεγελαστείς και να φτάσεις στα 4.000 πριν καν το καταλάβεις και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με το να έλεγες από την αρχή ότι διαθέτεις 3.000 .
Και εξηγούμαι.
Αν βρεις έναν ενισχυτή που κάνει 1.200 εύκολα θα πεις "Εντάξει μωρέ, 200 παραπάνω είναι, θα τα δώσω..."
Το ίδιο μπορεί να πεις για τα ηχεία, το ίδιο για την πηγή, και στο τέλος θα ψάχνεσαι για το τι καλώδια να βάλεις...
Ενώ αν πεις από την αρχή "Έχω 3.000 , με αυτά πορεύομαι και το πολύ πολύ να πάω στα 3.200 " θα γλυτώσεις χρόνο και χρήματα.

Επίσης αν έχεις ήδη κάποια διαθέσιμη πηγή (DVD, notebook) θα βρεις ένα DAC με 600 το οποίο θα παίζει τελικά καλύτερα από ένα player των 1000 και θα σου μείνουν και 400 για να τα διαθέσεις στα ηχεία σου π.χ.

Το ποσόν σου γλύφει τα πάνω όρια του Hi Fi και με αυτό μπορείς να στήσεις ένα αξιόλογο σύστημα. Ειδικά αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου για να φτιάξεις κάτι δικό σου ή αν ψάξεις λίγο στα μεταχειρισμένα, θα στήσεις κάτι που θα σε συντροφεύσει για πολλά χρόνια αν δεν έχεις το μικρόβιο της αναβάθμισης!

Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Πιάνουν τα χέρια σου για να κάνεις μερικές κολλήσεις; Ή τουλάχιστον έχεις έναν φίλο που να πιάνουν τα χέρια του και να είναι διατεθειμένος να σε βοηθήσει επί πληρωμής ή τσάμπα;
2) Πόσο είναι το τελικό ποσό που θέλεις να διαθέσεις;
3) Σε ενδιαφέρει να πάρεις κάποια μεταχειρισμένα κομμάτια;

στο φορουμ κατα καιρουσ παρουσιαζονται πολυ καλες ευκαιριες. πριν κανα μηνα ηχεια της castle audio σε μιση τιμη πχ.

οι πιο πολλοι εδω θα σου συστησουν να παρεις καλα ηχεια, δλδ να δωσεις αναλογικα λιγο περισοτερα χρηματα για τα ηχεια σε σχεση με την πηγη και τον ενισχυτη. 3000 ευρο ειναι μια καλη αρχη για stereo ηχο

:FSGSFGS4:
Δημήτρης...

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου φίλε Παναγιώτη! :silly:

Αν κάποιος είναι μουσικόφιλος και μόνο, ακόμα και πλούσιος να είναι, δεν θα ασχοληθεί με κάτι περισσότερο από το πολύ καλό χαι φαι. Ή έστω θα αγοράσει και χαι εντ αλλά θα τελειώσει εκεί. Το επόμενο μετά από 5-10 χρόνια και αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να το κάνει. Αν περίμεναν οι εταιρίες χαι εντ να επιβιώσουν από τους μουσικόφιλους.....
Το κύριο γνώρισμα, η αναγκαία συνθήκη αν θέλετε για να είναι το χαι εντ αυτοσκοπός είναι η καψούρα με τα μηχανήματα. Όλοι όσοι είμαστε μηχανάκηδες ή κρυφομηχανάκηδες το ξέρουμε καλά. Και οι εταιρίες το ξέρουν. Αυτοί είναι οι κύριοι πελάτες τους, το τάργκετ γκρουπ τους και όχι οι μουσικόφιλοι. Εγώ που είμαι και μηχανάκιας και μουσικόφιλος θεωρώ πλέον για μένα μάταιη και σχεδόν "αμαρτία" την αγάπη για τις μηχανές. Στην αρχή λειτούργησε υπέρ της μουσικής αλλά γρήγορα στράφηκε εναντίον της. Δηλαδή με έμπασε μέσα στον μαγικό κόσμο της μουσικής αλλά δεν ξέρω πια αν μπορώ να ακούσω μουσική χωρίς να προσέχω και να επικεντρώνομαι στα μπάσα στα πρίμα στις χροιές και όλες αυτές τις δευτερεύουσες και βάλε αξίες της.
Ίσως το να αρχίσω να ασχολούμαι με την μουσική ενεργά να είναι μία διέξοδος.

Φίλε μου εγώ θα σου έλεγα να μας αναρτήσεις ένα ποστ με τα βασικά : budget, τετραγωνικά του χώρου, τί μηχανήματα θές να αγοράσεις με αυτά τα χρήματα (πηγή? εισχυτή?ηχεία?) και τί μουσική ακούς.

Ολοι μας θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε τις βέλτιστες επιλογές με βάση την εμπειρία/ακούσματά μας. Μην στέκεσαι σε επιγραφές διότι μόνο κακό κάνουν.

Τώρα αν το αποτέλεσμα παίζει ή δεν παίζει από την στιγμή που θα αρέσει στα δικά σου αυτιά οι γνώμες των αλλων περισσεύουν.

Χαλάρωσε, κάνε τις ακροάσεις/αγορές σου και απόλαυσε την μουσική. Μην αγχώνεσαι για τα δευτερεύοντα....

:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω πολυ παιδια και παλι!!!!!
Και παιρνω ευθεις αμεσως στο παρασυνθημα.....

Λοιπον.....Πριν απο λιγο καιρο επεσε στα χερια μου(κληρονομια απο τον πατερα μου) ενα garrard zero 100sb πικαπ,με μια stanton 680ee κεφαλη και ενας kenwood ka-3500 ενισχυτης σε κατι ηχεια bose studiocraft 330!(ολα σε πολυ καλη κατα την γνωμη μου κατασταση....)

Και επειδη οπως πολυ παραπανω πιασανε πως ειμαι πολυ μουσικοφιλος,πιασανε πως ειμαι και πολυ αρχαριος με τα μηχανηματα.....
Οποτε εκανα μια αρχη ξεφυλιζωντας το forum(και γενικα το νετ)!!!
Συνειδιτοποιησα πως η πηγη μου θα πρεπει να κρατηθει....(θα ηθελα και αλλες γνωμες βεβαια.)Ενω ο ενισχυτης με τα ηχεια θελουν αλλαγη.....

Τα χερια μου δυστυχως δεν πιανουν,ουτε ξερω καποιον.....
οσο για τα μεταχειρισμενα,μαλλον θα περασουν αρκετα χρονια μεχρι την
επομενη αγορα..... οποτε μαλλον δεν με ενδιαφερουν...(ψυχολογικο το θεμα)

Ο χωρος μου ειναι περιπου 45τμ...
το μπατζετ ας πουμε 2500ευρω....
Η μουσικη δε που ακουω ειναι κατα βαση proggressive rock...αλλα κ Ψυχεδελεια,τζαζ,μπουζ...............

(αγχος για τιποτα!!!!!ψαχνω για καλη αξιοποιηση των 2500)

To καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καποιες αντιπροσωπειες και να κανεις ΠΟΛΛΕΣ ακροασεις μηχανηματων γιατι οτι κι αν σου προτεινουμε εσυ θα το πληρωσεις και πανω απο ολα πρεπει σε εσενα να αρεσει πανω απ'ολα! Οσο για τα μεταχειρισμενα εχεις αδικο. Ενας μεταχειρισμενος ενισχυτης 2ετιας-3ετιες μπορει να σε βγαλει για πολλα χρονια. Ομως στο θεμα ηχειο καλο ειναι να παρεις καινουρια.

Καλη αναζητηση!

To καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε καποιες αντιπροσωπειες και να κανεις ΠΟΛΛΕΣ ακροασεις μηχανηματων γιατι οτι κι αν σου προτεινουμε εσυ θα το πληρωσεις και πανω απο ολα πρεπει σε εσενα να αρεσει πανω απ'ολα! Οσο για τα μεταχειρισμενα εχεις αδικο. Ενας μεταχειρισμενος ενισχυτης 2ετιας-3ετιες μπορει να σε βγαλει για πολλα χρονια. Ομως στο θεμα ηχειο καλο ειναι να παρεις καινουρια.

Καλη αναζητηση!

Είναι πιο safe κατα τη γνώμη σου τα μεταχειρισμένα ενισχυτικά απ' όσο τα ηχεία;
Ρωτάω διότι από μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά έχω κακοπάθει στο παρελθόν...

Re: Απάντηση: Re: hi-fi ή hi-end

Είναι πιο safe κατα τη γνώμη σου τα μεταχειρισμένα ενισχυτικά απ' όσο τα ηχεία;
Ρωτάω διότι από μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά έχω κακοπάθει στο παρελθόν...
Nαι κατα τη γνωμη μου. Τα ηχεια καταπονουνται και μηχανικα και εχω δει καποια ηχεια καταπονιμενα σε φιλους... Ιδιαιτερα αυτα που διαθετουν αφρωδη αναρτηση.
Οχι βεβαια σε μεγαλη συχνοτητα.