Hi-Fi και Ηi-End "εναντίον" Μουσικής

Δεν μενουμε ικανοποιημενοι με τιποτα τελικα.
Εχουμε συστηματα που κανουν χιλιάρικα, και χωνουμε και αλλα χιλιάρικα για να τα βελτιωσουμε.

Μισό λεπτάκι. Το χόμπι και όλα τα χόμπι έτσι είναι δίνεις λεφτά για βελτίωση.

Αν θέλεις να βελτιώσεις κάτι πως θα γίνει αλλιώς; Και δεν σου βάζω τα λεφτά που χριεάζονται για να ακολουθείς τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Θα το φέρεις το RCA και θα συνδέσουμε το Roland μου σε όποιο σύστημα θέλεις. Και θα σε βάλω να πατάς νότες και εγώ θα ακούω με δεμένα τα μάτια και θα σου λέω ποιος ήχος είναι.

Θα το χάσεις αν βάλουμε στοίχημα. Γνωρίζω τα tone banks του απ' έξω κι ανακατωτά ακόμα κι αν τα ακούσω μέσα από κουβά.
Και θα σε αφήσω να βάλεις όσο reverb θέλεις. Και πάλι θα το ξεχωρίσω.
Α οπα δεν το καταλαβα νομιζα οτι θα ακουγαμε ηχογράφηση του roland μαζι με άλλα οργανα εκει γινεται ο χαμος οχι το ιδιο το οργανο μονο του.
Γιατι κι εγω με δεμένα μάτια σίγουρα θα ξεχωρίσω τουλαχιστον τις 10 απο τις 13 κιθάρες μου οταν παιζουν χωρις παραμόρφωση.

Last edited:
Δεν τα ακους κουρασμένα τα ακους αδεια οπως είναι πλεων οι πυκνωτες, μπορεις να βάλεις ακριβως τους ιδιους και να τα ξανακουσεις ακριβως οπως τα ακουγες πιτσιρικάς.
Μα μετα δε θα ειναι παλιά, θα ειναι καινουρια.
Αστα τωρα ετσι, γιατι εχουμε και αλλα εξοδα, περα απο τα μηχανηματα χαχα. :)

Μα μετα δε θα ειναι παλιά, θα ειναι καινουρια.
Αστα τωρα ετσι, γιατι εχουμε και αλλα εξοδα, περα απο τα μηχανηματα χαχα. :)
Για το οικονομικό πάω πάσο, αλλα vintage δεν παει να πει οτι και ο ηχος πρεπει να είναι κατι σαν ηχος.
Η αλλαγη πυκνωτων ειναι σαν την αλλαγη της βελόνας στο πικαπ, μονο που οταν φθαρεί η βελόνα φθειρεις τους δισκους στην περίπτωση των πυκνωτων τα αυτια σου και την υπομονη του ακροατη.

Μισό λεπτάκι. Το χόμπι και όλα τα χόμπι έτσι είναι δίνεις λεφτά για βελτίωση.

Αν θέλεις να βελτιώσεις κάτι πως θα γίνει αλλιώς; Και δεν σου βάζω τα λεφτά που χριεάζονται για να ακολουθείς τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Ναι εχεις δικιο, αλλα θελω να πω, οτι μια χαρα ειμασταν και πριν ανακαλυψουμε αυτο το χόμπι.
Οταν δεν ξερεις οτι υπαρχει κατι, μια χαρα εισαι και χωρις αυτο.
Πχ κινητά τηλεφωνα. Το ηξερες οτι σου λειπανε πριν εμφανιστουν?

Α οπα δεν το καταλαβα νομιζα οτι θα ακουγαμε ηχογράφηση του roland μαζιμε άλλα οργανα εκει γινεται ο χαμος οχι το ιδιο το οργανο μονο του.
Γιατι κι εγω με δεμένα μάτια σίγουρα θα ξεχωρίσω τουλαχιστον τις 10 απο τις 13 κιθάρες μου οταν παιζουν χωρις παραμόρφωση.

Θα το φέρεις το RCA και θα βάλουμε κομμάτια με πολλούς ήχους που θα παίζει το Roland. Και θα αλλάζεις τους ήχους στα κομμάτια που παίζουν. Θα βάλουμε να παίζει ένα sequencer midi που έχω 16 καναλιών με δικές μου ενορχηστρώσεις.
Και πάλι θα μπορέσω να τα ξεχωρίσω.

Θα το φέρεις το RCA και θα βάλουμε κομμάτια με πολλούς ήχους που θα παίζει το Roland. Και θα αλλάζεις τους ήχους στα κομμάτια που παίζουν. Θα βάλουμε να παίζει ένα sequencer midi που έχω 16 καναλιών με δικές μου ενορχηστρώσεις.
Και πάλι θα μπορέσω να τα ξεχωρίσω.
Κλέβεις σου λεω ακομη και αν δεν καταλάβεις το οργανο θα καταλάβεις την εκτέλεση αφου παιζεις ο ιδιος.
Σε καθε περίπτωση (χωρις την πλάκα) θα χαρω πολυ να το κανονισουμε να βρεθουμε να ακουσουμε και γιατι οχι να παιξουμε κιολας.

• Like
Reactions: Pleo
Ναι εχεις δικιο, αλλα θελω να πω, οτι μια χαρα ειμασταν και πριν ανακαλυψουμε αυτο το χόμπι.
Οταν δεν ξερεις οτι υπαρχει κατι, μια χαρα εισαι και χωρις αυτο.
Πχ κινητά τηλεφωνα. Το ηξερες οτι σου λειπανε πριν εμφανιστουν?

Τι εννοείς; Δεν υπήρχε η ανάγκη για να μπορείς να επικοινωνείς ασύρματα; Υπήρχε η ανάγκη γι' αυτό και κάποια στιγμή η τεχνολογία έφτασε στο σημείο να την προσφέρει την εφεύρεση.
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα ψυγεία, τις κουζίνες, τα πλυντήρια, τα air condition κλπ.

Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα; Εγώ θέλω να βελτιώσω τον ήχο μιας τηλεόρασης που έχω. Γιατί δεν με ικανοποιεί. Θα βάλω ένα 2.1 σύστημα λοιπόν και θα ακούω σαν άνθρωπος. Για μένα αυτό είναι μια ανάγκη μου. Για κάποιον άλλον δεν είναι καθόλου ανάγκη.
Προφανώς αν δεν ασχολιόμουν με τον ήχο ή δεν υπήρχε το κομβικό σημείο στη ζωή μου που με έκανε να αναζητώ τον βελτιωμένο ήχο, ούτε κι εγώ θα ασχολιόμουν με κάτι πιο εξειδικευμένο από τα προϊόντα πιο άμεσης ανάγκης που είναι εκείνα που έγραψα στην αρχή.

Κλέβεις σου λεω ακομη και αν δεν καταλάβεις το οργανο θα καταλάβεις την εκτέλεση αφου παιζεις ο ιδιος.

Μα έγραψα στην αρχή ότι έχει να κάνει με την εμπειρία του καθενός και πόσο καλά γνωρίζει αυτό που ακούει. Αν το πάμε σε ηχογραφήσεις πολύ γνωστές που κάποιος τις έχει χιλιοακούσει, λες ότι δεν θα καταφέρει να ξεχωρίσει ποια ηχογράφηση είναι αν αλλάξει RCA;
Να την ξέρει πολύ καλά όμως την ηχογράφηση, όχι να μην έχει παραστάσεις.

Τι εννοείς; Δεν υπήρχε η ανάγκη για να μπορείς να επικοινωνείς ασύρματα; Υπήρχε η ανάγκη γι' αυτό και κάποια στιγμή η τεχνολογία έφτασε στο σημείο να την προσφέρει την εφεύρεση.
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα ψυγεία, τις κουζίνες, τα πλυντήρια, τα air condition κλπ.

Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα; Εγώ θέλω να βελτιώσω τον ήχο μιας τηλεόρασης που έχω. Γιατί δεν με ικανοποιεί. Θα βάλω ένα 2.1 σύστημα λοιπόν και θα ακούω σαν άνθρωπος. Για μένα αυτό είναι μια ανάγκη μου. Για κάποιον άλλον δεν είναι καθόλου ανάγκη.
Προφανώς αν δεν ασχολιόμουν με τον ήχο ή δεν υπήρχε το κομβικό σημείο στη ζωή μου που με έκανε να αναζητώ τον βελτιωμένο ήχο, ούτε κι εγώ θα ασχολιόμουν με κάτι πιο εξειδικευμένο από τα προϊόντα πιο άμεσης ανάγκης που είναι εκείνα που έγραψα στην αρχή.
Χομπι και πάθος και μετά ερχονται οι κριτικές χάζος ειναι αυτός που εδωσε τοσα λεφτα για ηχοσυστημα για μηχανή για αυτοκινητο κ.τ.λ
Με μοναδική διαφορα οτι το χόμπι του ηχου θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα.

Μα έγραψα στην αρχή ότι έχει να κάνει με την εμπειρία του καθενός και πόσο καλά γνωρίζει αυτό που ακούει. Αν το πάμε σε ηχογραφήσεις πολύ γνωστές που κάποιος τις έχει χιλιοακούσει, λες ότι δεν θα καταφέρει να ξεχωρίσει ποια ηχογράφηση είναι αν αλλάξει RCA;
Να την ξέρει πολύ καλά όμως την ηχογράφηση, όχι να μην έχει παραστάσεις.
Μα ουσιαστικά δεν διαφωνησαμε ποτε πλακα καναμε και το διασκεδασαμε.

Φιλαρακια, σας θυμιζω οτι μιλαμε για χροιες ,μεταξυ δυο ομοειδων οργανων.
Δεν μιλαμε για χροιες μεταξυ ηλεκτρικης και ακουστικης κιθαρας.
Οπως ανεφερε ο Κουνελος (και εγω) ,ΔΕΝ ειναι δυνατον να ξεριουμε την χροια του εκαστοτε οργανου ,αν δεν ειμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην ηχογραφηση.
Ειναι ενας εντελως "αφηρημενος" ορος και οταν τον ακουμε να αναφερεται ,καλυτερα να βασταμε μικρο καλαθι.
Κατι λεκτικες περικοκλαδες του τυπου, "γρεζι" , "εσωτερικοτητα" , "τραγανα πριμα" , "μελωμενες φωνες" και αλλα τετοια χαρωπα , ειναι για να΄χουμε να λεμε , οταν ΔΕΝ εχουμε να πουμε τιποτα!! :)

• Like
Reactions: petronik and Macmod
Φιλαρακια, σας θυμιζω οτι μιλαμε για χροιες ,μεταξυ δυο ομοειδων οργανων.
Δεν μιλαμε για χροιες μεταξυ ηλεκτρικης και ακουστικης κιθαρας.
Οπως ανεφερε ο Κουνελος (και εγω) ,ΔΕΝ ειναι δυνατον να ξεριουμε την χροια του εκαστοτε οργανου ,αν δεν ειμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην ηχογραφηση.
Ειναι ενας εντελως "αφηρημενος" ορος και οταν τον ακουμε να αναφερεται ,καλυτερα να βασταμε μικρο καλαθι.
Κατι λεκτικες περικοκλαδες του τυπου, "γρεζι" , "εσωτερικοτητα" , "τραγανα πριμα" , "μελωμενες φωνες" και αλλα τετοια χαρωπα , ειναι για να΄χουμε να λεμε , οταν ΔΕΝ εχουμε να πουμε τιποτα!! :)
+1 (y)

Χομπι και πάθος και μετά ερχονται οι κριτικές χάζος ειναι αυτός που εδωσε τοσα λεφτα για ηχοσυστημα για μηχανή για αυτοκινητο κ.τ.λ
Με μοναδική διαφορα οτι το χόμπι του ηχου θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα.
Προφανως δεν εχεις ασχοληθει με το αγωνιστικο αυτοκινητο !
Εκει να δεις τι γνωσεις και δοκιμες χρειαζονται, για να το κανεις να δουλεψει σωστα....ενα κλικ στην αναρτηση και ....αλλ΄ αντ΄ αλλων:D

Όπως και καταγάλανος ουρανός, μπλε θάλασσα;

• Haha
Reactions: vlad66
Προφανως δεν εχεις ασχοληθει με το αγωνιστικο αυτοκινητο !
Εκει να δεις τι γνωσεις και δοκιμες χρειαζονται, για να το κανεις να δουλεψει σωστα....ενα κλικ στην αναρτηση και ....αλλ΄ αντ΄ αλλων:D
Ποτε μη λες προφανως μπορει η αγωνιστη μου αδεια να εληξε πριν 7 χρονια αλλα η μηχανη που καβαλαω καθημερινά φοραει προγραμμα δικο μου στα 190 αλογα τροχο δυναμομετρημένα..:cool:

Last edited:
  • Wow
Reactions: vlad66
Ε τοτε αφου ξερεις , πρεπει να ανασκευασεις απο.... " οτι το χόμπι του ηχου θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα" σε ...
"το χομπυ του motosport θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα":D

🍻

Ε τοτε αφου ξερεις , πρεπει να ανασκευασεις απο.... " οτι το χόμπι του ηχου θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα" σε ...
"το χομπυ του motosport θελει πολυ περισσοτερες γνωσεις απο τα αλλα":D

🍻
Θα βγουμε off topic αλλα θα το συνεχίσω λιγο ακόμη.
θα ελεγα οτι το motosport θελει περισσότερα κότσια - δοκιμές στην πιστα κτλ μιας και ασχολουνται πολλοι με -λιγες γνώσεις σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά στα οποια δυσκολα καποιος αδαης "θα ανοίξει το καπό" σε εναν ενισχυτη η dac και θα βάλει τα χέρια του για βελτιωσεις χωρις γνωσεις.
Και λιγο πιο συγκεκριμένα με μια ελέυθερη εξατμιση και ενα φιλτρο αερα αντε και μπουζι ιριδίου (το 70% μπορει) εχω βελτιωση Α σταδίου.
Ποιος μπορει με την ιδια ευκολια να βελτιωσει την τροφοδοσία σε εναν ενισχυτη??

Last edited:
Ποιος μπορει με την ιδια ευκολια να βελτιωσει την τροφοδοσία σε εναν ενισχυτη??

χωρίς λόγια...

IMG_20220605_155405[1].jpg

IMG_20220605_155951[1].jpg

IMG_20220605_160330[1].jpg

IMG_20220605_160353[1].jpg

IMG_20220605_161423[1].jpg

IMG_20220605_191252[1].jpg

IMG_20220605_191558[1].jpg

IMG_20220605_192336[1].jpg

IMG_20220605_193206[1].jpg

....σχεδόν χωρίς θόρυβο.

αν είχα χρόνο μάλιστα να ψάξω για ένα λάστιχο στεγανοποίησης για καζανάκια και μια μακρύτερη κεντρική βίδα για να βάλω ελατήριο για ελεγχόμενη πίεση, δεν θα είχα καθόλου θόρυβο όπως είναι τα νέα μοντέλα.
από βδομάδα θα το κοιτάξω....
(δεν έχω ιδέα πως στηρίζεται ο Μ/Σ στα νέα μοντέλα.. ξέρω ότι στο στηθοσκόπιο δεν ακούς τίποτα γιατί το είχα τσεκάρει)