HiFace Evo Goes Cable-Less

μα η m2tech δεν παράγει καλώδια
hiface evo ειναι το προϊον

πως θα έπρεπε να ειναι το καλώδιο για να ειναι φτιαγμένο συμφωνα με τα "good engineering practices";;

Ανεξάρτητα από το Ethernet. Θέλουμε θεωρητικά όλα τα ζεύγη σήματος – γείωσης να είναι ίδιου μήκους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό νομίζω στη μεταφορά του i2s. Τα ζεύγη πλέκονται με διαφορετικό ρυθμό, αλλά στους 5 πόνους που πάμε να κόψουμε με το χέρι… έτσι κι αλλιώς +/-1mm να μη πώ +/- 2mm είναι σύνηθες.

μα η m2tech δεν παράγει καλώδια
hiface evo ειναι το προϊον

πως θα έπρεπε να ειναι το καλώδιο για να ειναι φτιαγμένο συμφωνα με τα "good engineering practices";;

Τώρα είδα ότι το καλώδιο που χρησιμοποιούσες ήταν απλό ethernet! Sorry, my bad!

Το σωστό είναι αυτό που λέει ο tmjuju, με επιπλέον good practice τη χρήση ζευγών σήματος + γείωσης για κάθε σήμα ώστε να υπάρχει σωστή επιστροφή στο κάθε σήμα ξεχωριστά αλλά και να απορρίπτεται όσο το δυνατό περισσότερος θόρυβος. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εγώ θα έφτιαχνα ένα καλώδιο τέτοιο:

1) καφε, 2) ασπρο-καφε,
3) πρασινο, 4) ασπρο-πράσινο,
5) μπλέ, 6) ασπρο-μπλέ,
7) πορτοκαλί, 8) ασπρο-πορτοκαλί

ώστε να συμβαδίζω με αυτό:

1) SDATA (pin 1) + GND (λογικά pin 2)
3) LRCK (pin 3) + GND (λογικά pin 4)
5) SCLK (pin 5) + GND (λογικά pin 6)
7) MCLK (pin 7) + GND (λογικά pin 8)

Τώρα είδα ότι το καλώδιο που χρησιμοποιούσες ήταν απλό ethernet! Sorry, my bad!

Το σωστό είναι αυτό που λέει ο tmjuju, με επιπλέον good practice τη χρήση ζευγών σήματος + γείωσης για κάθε σήμα ώστε να υπάρχει σωστή επιστροφή στο κάθε σήμα ξεχωριστά αλλά και να απορρίπτεται όσο το δυνατό περισσότερος θόρυβος. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εγώ θα έφτιαχνα ένα καλώδιο τέτοιο:

1) καφε, 2) ασπρο-καφε,
3) πρασινο, 4) ασπρο-πράσινο,
5) μπλέ, 6) ασπρο-μπλέ,
7) πορτοκαλί, 8) ασπρο-πορτοκαλί

ώστε να συμβαδίζω με αυτό:

1) SDATA (pin 1) + GND (λογικά pin 2)
3) LRCK (pin 3) + GND (λογικά pin 4)
5) SCLK (pin 5) + GND (λογικά pin 6)
7) MCLK (pin 7) + GND (λογικά pin 8)

ΟΚ ευχαριστώ πολύ...
Στην διάταξη που εβαλα πιο πριν ξέχασα αναφέρω το μπλε στη θεση 5
αρα το δικό μου ειναι:
1) καφε, 2) ασπρο-καφε, 3) πρασινο, 4) ασπρο-μπλε, 5) Μπλε 6) ασπρο-πρασινο, 7) πορτοκαλί, 8) ασπρο-πορτοκαλί
διαφέρει απο αυτο που μου λες στο 4 κ 6.
Αφου το καλώδιο πρέπει να ειναι ετσι πως γινεται να δουλευει και με το layout που εχω φτιάξει που απο οσο κατάλαβα ειναι το standard σε ολα τα ethernet καλώδια; Τωρα με αυτό που εχω, εχουν αντιστραφει οι γειωσεις του 3) LRCK κ 5) SCLK.

να ρωτήσω κ κάτι άλλο...
αν βγάλω τα καλωδιάκια απο το περιβλημα ωστε να τα βάλω ενα ενα στο βυσματάκι και να φτιάξω το απολύτως πιο κοντό καλώδιο σχεδόν δλδ να ακουμπάνε τα βυσματα (χωροταξικά μπορώ να το κάνω) υπάρχει πρόβλημα;
Ετσι θα μπορώ να ειμαι κ πιο ακριβης στο μηκος του κάθε καλωδίου...
Ειναι υποχρεωτικό να ειναι συστραμένο το κάθε χρώμα με τη γειωση του;

τελικά εφτιαξα ακόμα ενα καλώδιο cat6, ακριβως οπως μου ειπες Δημήτρη κ επίσης παιζει κανονικά... τελικά το κατάφερα να το κάνω πολύ κοντό χωρις να βγάλω το εξωτ. περίβλημα και ετσι εχω κ συστραμμενους αγωγους και το sererator στη θέση του...
τώρα γιατι κ το άλλο με τις δυο γειώσεις σε λάθος θεση επαιζε δεν ξέρω...

οπως κ να εχει η διαφορά απο το πολύ μακρύ 0,5m σε αυτό είναι αισθητή... πιο σφυχτό μπάσο, λεπτομέρεια, πιο ευρεια κ σαφής εικόνα κ στους δυο αξονες, πολύ καλή ατακα...

τελικά εφτιαξα ακόμα ενα καλώδιο cat6, ακριβως οπως μου ειπες Δημήτρη κ επίσης παιζει κανονικά... τελικά το κατάφερα να το κάνω πολύ κοντό χωρις να βγάλω το εξωτ. περίβλημα και ετσι εχω κ συστραμμενους αγωγους και το sererator στη θέση του...
τώρα γιατι κ το άλλο με τις δυο γειώσεις σε λάθος θεση επαιζε δεν ξέρω...

Λογικό είναι να έπαιζε, τη στιγμή που η γείωση τελικά ενωνόταν, έστω και ελαφρώς λάθος.. και με τυχαία σειρά να ένωνες τα σύρματα πάλι θα δούλευε, αρκεί να τα ένωνες και στα δύο άκρα με ακριβώς την ίδια σειρά. Απλά τώρα ξέρεις ότι είσαι σωστά και by the book, οπότε κοιμάσαι ήσυχος (είναι σημαντικό αυτό.. :p).

οπως κ να εχει η διαφορά απο το πολύ μακρύ 0,5m σε αυτό είναι αισθητή... πιο σφυχτό μπάσο, λεπτομέρεια, πιο ευρεια κ σαφής εικόνα κ στους δυο αξονες, πολύ καλή ατακα...

Περιγράφεις ουσιαστικά μια σύνδεση με λιγότερο jitter, πράγμα λογικό.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια....
Τώρα μένει να δω τι θα γινει κ με την τροφοδοσία του ιβο κ του ντακ...

θα salasεψει σιγουρα...:grinning-smiley-043 ... μεχρι τότε ομως;

στο νημα που ποσταρε πριν μια δυο σελιδες ο Δημητρης απο το comp. audiophile αναφέρουν κάποιου νέου ειδους μπαταριες που δεν έχουν τα μειονεκτήματα των κλασικων μπαταριων (πολύ υψηλή αντισταση εξοδου νομίζω αναλογα με την συχνότητα;;; ) τις LifeP04, με θεαματικά αποτελέσματα, αν εξερέσεις οτι δεν ειναι κ ο,τι πιο βιλικό!! Ξέρει κανεις κάτι για αυτές τις μπαταρίες;

θα salasεψει σιγουρα...:grinning-smiley-043 ... μεχρι τότε ομως;

στο νημα που ποσταρε πριν μια δυο σελιδες ο Δημητρης απο το comp. audiophile αναφέρουν κάποιου νέου ειδους μπαταριες που δεν έχουν τα μειονεκτήματα των κλασικων μπαταριων (πολύ υψηλή αντισταση εξοδου νομίζω αναλογα με την συχνότητα;;; ) τις LifeP04, με θεαματικά αποτελέσματα, αν εξερέσεις οτι δεν ειναι κ ο,τι πιο βιλικό!! Ξέρει κανεις κάτι για αυτές τις μπαταρίες;

το έχω παίξει με μπαταρία το evo , στρογγυλεύει ψηλά και χαμηλά αλλά καταπίνει τον αέρα ανάμεσα στα όργανα και γίνεται 2d από 3d
αν κάτι σε ενοχλεί στο σύστημα η μπαταρία στο evo θα σου φανεί καλή , αλλιώς δεν ....

το έχεις παιξει με την μπαταρία που λέω (lifePO4) ή με απλή;
στο νημα απο το c. audiophile λενε πως αυτη δεν εχει σχεση με τις άλλες

εγω το έχω ακουσει εκτεταμένα με το τροφοδοτικό της m2tech κ νομίζω πως ειναι ουσιαστική αναβαθμιση ... βεβαια δεν ξέρω αυτό τι μπαταρίες χρησιμοποιεί...

το έχεις παιξει με την μπαταρία που λέω (lifePO4) ή με απλή;
στο νημα απο το c. audiophile λενε πως αυτη δεν εχει σχεση με τις άλλες

εγω το έχω ακουσει εκτεταμένα με το τροφοδοτικό της m2tech κ νομίζω πως ειναι ουσιαστική αναβαθμιση ... βεβαια δεν ξέρω αυτό τι μπαταρίες χρησιμοποιεί...
Ναι τα εχω διαβάσει και εγω , με λιθιου 9v το έπαιξα , λιθιου μπαταρίες έχει και το evo supply

Οι συγκεκριμένες δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Πολύ χαμηλή αντίσταση σειράς, δυνατότητες μεγάλου ρεύματος και ασφαλή λειτουργία. Στο diy, το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιες οι μπαταρίες αλλά η διαχείριση φόρτισής τους. Οι επώνυμοι "οντιοφάιλ" οίκοι "βαράνε" κανονικά με τις δικές τους υλοποιήσεις...
Ένα link:
http://www.batteryspace.com/12.8V-LiFePO4-Battery-Packs-from-9.9Ah-to-18Ah.aspx

Εδώ τις μπαταρίες μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα αερο-μοντελισμού. Ένα τέτοιο νομίζω βρίσκεται στην Αλίμου.