Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά μπορώ να ξεχωρίσω μέχρι ένα σημείο την ποιότητα. Φυσικά δεν είναι η δουλειά μου αλλά η απόλαυση μου. Το βρίσκω αρκετά σημαντικό λοιπόν να επιλέξω κάτι σωστό και ποιοτικό. Το γεγονός είναι πως οι περισσότεροι γνώστες με κατευθύνουν στα active studio monitors και έχω αρχίσει να ψάχνω προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω κάτι που να αναπαράγει καθαρά όλες τις συχνότητες και να δίνει έμφαση στις χαμηλές λόγω του ότι παρακολουθώ την House σκηνή περισσότερο, με επέκταση στην Deep House, Tech House & Techno. Κατάλαβα ότι αναφέρθηκε και το οικονομικό μέρος ειδικά προς το μέρος του HiFi amp - passive speakers και είναι λογικό γιατί γνωρίζω πως δεν ταιριάζουν όλα τα ηχεία με όλους τους ενισχυτές. Δεν έχω την πολυτέλεια του χρήματος δυστυχώς, να ψάχνω καλύτερα sets και να αλλάζω συχνά components.
Με ένα ψάξιμο λίγων ημερών, μπορώ να πω ότι μου τράβηξαν την προσοχή προϊόντα της Focal και συγκεκριμένα τα "Alpha 80". Έχω ακούσει για αυτή την εταιρία ότι είναι ποιοτική και τα συγκεκριμένα είναι σχεδόν ακριβώς στο budget μου. Επίσης το site της εταιρίας τα παρουσιάζει σαν αυτά που ψάχνω σε γενικές και ειδικές γραμμές. Προσανατολίζομαι σωστά?