HiFi Vs Studio Monitors

Με κατευθύνατε αρκετά, το επόμενο βήμα είναι να ακούσω τα ηχεία από κοντά. Όποια άλλη γνώμη διατυπωθεί θα με βοηθήσει περαιτέρω.

Καλημέρα αυτό το Thread με κάλυψε γιατί και εγώ τα focal τα 50 ή 65 θέλω για 20 τετραγωνικά χώρο με ξύλινο δάπεδο και ψιλό άδειο... Άκουσα τα AudioengineA5+ και ήταν εξαιρετικά για αυτό που είναι στα χρήματα του...οπότε σκέπτομαι και αυτά, τα focal ακόμα δεν τα άκουσα...Επίσης η σύνδεση με Ifi micro iDSD. Αν το έθετα.... AudioengineA5+ vs Focal Alpha 50, εντυπώσεις? dimitris91 τελικά τα πήρες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης και σ' ένα άλλο Thread που είδα..ένας φίλος από εδώ πήρε τα focal 50 που είχε ένα θέμα σύνδεσης με το ifi αλλά δεν είδα κάποια αναφορά αν του άρεσαν..πάντως μουσικά είμαι σε αυτό το είδος http://avclub.gr/forum/showthread.php/55168-Ψυχεδέλεια!!!?p=1057525777#post1057525777

Παιδιά είμαι στην τελική ευθεία για την αγορά των Focal Alpha.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το μέγεθος του woofer. Να επιλέξω Alpha 80 (8'') ή Alpha 65 (6,5'') για το δωμάτιο των 10 τετραγωνικών;

Θα ήθελα τα + και τα - της κάθε περίπτωσης. Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα στη προκειμένη, αφού η διαφορά τους στην τιμή είναι μικρή.
Τέλος να σημειώσω ότι τα τονισμένα μπάσα δεν με ενοχλούν.

Η αρχική μου σκέψη είναι τα Alpha 80 όμως διαβάζω τριγύρω ότι είναι υπερβολικά για το χώρο (άλλοι προτείνουν μέχρι και τα Alpha 50 με 5ιντσο woofer που έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ μικρά τα 5ιντσα για καλά μπάσα σε εντάσεις).

Τέλος, ανεξάρτητα και από τον χώρο, ένα 8ιντσο δεν έχει καλύτερη άνεση στις χαμηλές από τα 5ρια και τα 6,5ρια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :award:

Στα 10 τμ οριακά τα 65. Καλύτερα τα 50. Δεν είναι θεμα ανεσης να πάρουμε 80 να έχουμε καβαντζα. Θα μπουμαρουν και αντε μετα να διορθώσεις.

Τα 6,5"άρια παίζουν άνετα χαμηλά. Επιπλέον από κατασκευής αποδίδουν καλύτερα με λιγότερους χρωματισμούς τις πολύ κρίσιμες μεσαίες συχνότητες που απαιτούν μικρότερες μεν, άλλά πολύ ταχύτερες διαδρομές των mid-woofer.

Θα έπαιρνα τα 6,5άρια ασυζητητί. Και αν παρ' όλ' αυτά χρειαζόμουν κάτι παραπάνω χαμηλά, θα το συμπλήρωνα με την προσθήκη Sub.

Απάντηση: Re: HiFi Vs Studio Monitors

Για παθητικα μονιτορ τι γνωμη εχετε; συγκεκριμενα για τα behringer b2031p γνωριζετε κατι;
Εξαρτάται για τι χρήση τα θέλεις.
Αν έχεις ήδη ενισχυτή,δεν έχεις πρόβλημα χώρου,δεν χρειάζεται να πας σε αυτοενισχυόμενα
Σαν ηχεία τα θεωρώ κάτω του μετρίου για τα δικά μου ώτα

Τα 6,5"άρια παίζουν άνετα χαμηλά. Επιπλέον από κατασκευής αποδίδουν καλύτερα με λιγότερους χρωματισμούς τις πολύ κρίσιμες μεσαίες συχνότητες που απαιτούν μικρότερες μεν, άλλά πολύ ταχύτερες διαδρομές των mid-woofer.

Θα έπαιρνα τα 6,5άρια ασυζητητί. Και αν παρ' όλ' αυτά χρειαζόμουν κάτι παραπάνω χαμηλά, θα το συμπλήρωνα με την προσθήκη Sub.

6.5 woofer δεν είναι αμαλητέα παράμετρος,συμφωνώ

Απο που προκυπτει οτι ενα 6ιντσο αποδιδει καλυτερα και αχρωματιστα στα μεσαια απ οτι ενα 8ιντσο;
Και κατι αλλο. Σε μικρο χωρο, η ελαφρως "στενοτερη" διασππρα ηχου του 8αριου δε το κανει αυτοματως και ποιο ελεγχομενο ως προς τα μπουμαρισματα κτλ;

Απάντηση: Re: HiFi Vs Studio Monitors

Απο που προκυπτει οτι ενα 6ιντσο αποδιδει καλυτερα και αχρωματιστα στα μεσαια απ οτι ενα 8ιντσο;
Και κατι αλλο. Σε μικρο χωρο, η ελαφρως "στενοτερη" διασππρα ηχου του 8αριου δε το κανει αυτοματως και ποιο ελεγχομενο ως προς τα μπουμαρισματα κτλ;

Από τα γραφόμενα του καταλαβαίνει κάποιος ότι θέλει ηχεία βάσης.........

Σιφη, η διασπορά ανοίγει με τις ιντσες (δλδ μεγαλύτερο woofer = πιο σφαιρικη διασπορά)

Re: Απάντηση: Re: HiFi Vs Studio Monitors

Από τα γραφόμενα του καταλαβαίνει κάποιος ότι θέλει ηχεία βάσης.........

Και Το Α80 ειναι βασης φιλε..
Dr pan εισαι σιγουρος; Νομιζω ισχυει ακριβως τ αντιθετο..

Όλα τα εξηγεί η φυσική. Και στην περίπτωση αυτή σχεδόν η κοινή λογική.

Re: Απάντηση: Re: HiFi Vs Studio Monitors

Και Το Α80 ειναι βασης φιλε..
Dr pan εισαι σιγουρος; Νομιζω ισχυει ακριβως τ αντιθετο..

Ναι. Τα tweeter πυροβολουν σχεδόν "γραμμικά" ενω τα subwoofer μπορεις να τα τοποθετήσεις οπου θελεις μεσα στον χώρο γιατι λογω της σφαιρικής διασποράς ο εγκέφαλος δεν μπορει να αντιληφθεί την προέλευση του σήματος. Ο ίδιος λόγος για τον οποίο βλέπεις σε πολλά ηχεια να βάζουν τις μονάδες του χαμηλού στο πλαι (Audio Physic, Rockport etc).

Μα δε μιλαμε για sub-woofer εδω...

Μιλαω συγκεκριμενα για το 8ιντσο του Α80 εν συγκρισει με το 5ιντσο του Α50...

Βρε Σιφη, έγραψες οτι το 8' εχει πιο ελεγχόμενη διασπορά απο το 6.5' και σου εξήγησα οτι αυτό δεν ισχύει. Οσο μεγαλώνει η επιφάνεια ενος κώνου τοσο ανοίγει η διασπορά.

Επίσης ανάμεσα σε ενα 8' και ενα 6.5' (που έχουν ολα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ίδια) το 6.5' εχει χαμηλότερες παραμορφώσεις στις μεσαίες (αρα τις μεσαίες τις αποδίδει πιο αχρωμάτιστα).

Nα επαναλαβω και εγω οτι προειπωθηκε, μικρα γουφερ λιγαdb στις χαμηλες και μικροτερα σφαιρικα κυμματα , κανοντας ποιο εντονα ολα τα ενοχλητικα φαινομενα του μικρου χωρου, που ποτε δε ξερεις μπορει καποιοι να τα ζητουν ....
οταν καλειται απο ενα μεγαφωνο να αναπαραξει ολες και περισσοτερες συχνοτητες θα το κανει αλλα οχι με την ιδια μαεστρια , ασε που παλι μπορει να μην ενοχλουν οι χρωματισμοι, αβυσσος η ψυχη..
οποτε παει και ακουει , στα υποψην απλα εκει δε θα ειναι ο ιδιος χωρος και δε θα ειναι 10τμ..