HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

Re: HiFi Man HE-500

τέλεια Αγγλοκινέζικα!

Τώρα πρέπει να παίξεις αναγκαστικά... ασύρματα. :) :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς...

Κ-Α-Λ-Ο-Α-Κ-Ο-Υ-Σ-Τ-Ο-Σ!

μα όχι, έχω το 5μετρο κανάρε ... απλά επειδή το μηχάνημα είναι στους 30 πόντους από την καρέκλα μου, θα το τυλίξω γύρω μου 3-4 φορές ....

Απάντηση: HiFi Man HE-500

Unpacking με τα όλα του!
Με γεια το καινούργιο παιχνίδι,καλές μουσικές!

(Δεν βάζεις και καμιά κοντινή από τα ανταλλακτικά,όλο και κάποιος θα τα αναγνωρίσει... )

Λοιπόν,

τα καλά νέα : το μηχάνημα παίζει φανταστικά ... έχει όλες τις ιδιότητες του 9018 στον υπέρτατο βαθμό (έχω ακούσει αρκετές υλοποιήσεις με το συγκεκριμένο βούβαλο και μπορώ να πω ότι η παρούσα είναι από τις πλεόν επιτυχημένες) ήτοι ανάλυση, ταχύτητα, καθαρότητα, χωρίς να στενεύει η εικόνα ή να γίνεται στεγνό ... ο ενισχυτής, που ήταν και το βασικό για το θέμα των ΗΕ-500 είναι πραγματικά αντάξιος της περίστασης ... άφθονη δύναμη, στην θέση του χαμηλού κέρδους γεμίζει πλήρως τον ήχο σε υπεραρκετή ένταση με το ποτ στην ώρα 11, άντε 12 ... αν το βάλεις στην θέση υψηλού κέρδους τους τινάζει τα πέταλα ήδη από πολύ νωρίς ... ηχητικά λοιπόν, πλήρης ικανοποίηση του κατόχου ...

τα κακά νέα : η εγκατάσταση των usb οδηγών σπάει ''πίτσες'' ... και όταν τελικά, μετά αρκετά εμαιλ και διάβασμα στο head-fi τα κατάφερα, δεν μπορώ να σετάρω επί του παρόντος τον foobar για αναπαραγωγή native dsd ... περιμένω και πάλι οδηγίες από τον παπαρίδη τον κινέζο, ο οποίος αλλάζει firmware & drivers για τα μηχανάκια κάθε μήνα και για αυτό μάλλον έχει χαθεί η μπάλλα ... όμως πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρω, οπότε η τσατίλα θα ξεχασθεί και θα μείνει η ικανοποίηση από ένα άριστο σε απόδοση μηχανάκι ... οψόμεθα ...

αν κάνω μια παράλληλη εγκατάσταση linux στο λαπτοπ μου, τα usb ντακάκια παίζουν άνευ οδηγών, όπως τα μακ ;;;; υπάρχει software player στα linux που παίζει native dsd ;;;

Πειραζει που είμαι σε διαιτα και ονειρεύομαι?

ελπίζω να ονειρεύεσαι πίτσες και όχι ''πίτσες'' τώρα στα γεράματα ...

Λοιπόν, επιτέλους τα κατάφερα και παίζω πια και native dsd, πράγμα που μου ήταν απαραίτητο γιατί έχω εκατοντάδες τέτοια αρχεία, κυρίως αγορασμένα κλασσικής ...

Ομολογώ, ότι δεν ήταν μόνον θέμα του audio gd, αλλά η λύση ήρθε με κατάργηση και καθαρή επανεγκατάσταση του foobar και των απαιτουμένων plug-ins ... επίσης ο κακόμοιρος ο κινέζος μου απάντησε σε όλα (καμμιά δεκαριά) μαιλς μου ενώ προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ο ίδιος την κατάσταση στο λαπ τοπ μου, μέσω κάποιου remote desktop προγράμματος ...

Ανακεφαλαίωση :

Το μηχανάκι παίζει φανταστικά ... Ισχύς να φάνε και οι κότες ... Τα software προβλήματα του λύνονται ... υποστήριξη από την εταιρεία υπάρχει ... αν κάποιος μπορεί να ξεπεράσει ψυχολογικής φύσεως θέματα, προέλευσης, ειδικού βάρους ονόματος, μεταπώλησης [αν και αφού το παίρνεις τζάμπα, πόσο να χάσεις], τότε εγώ το συνιστώ σαν μια εξαιρετική λύση. Υπάρχουν μάλιστα στους ευρωπαίους resellers και περσινά μοντέλα, άνευ υποστήριξης dsd, αλλά με τις ίδιες προδιαγραφές ισχύος που πωλούνται από 200κάτι έως 270 ευρώ ...

Αυτό που ακούω με τα ΗΕ 500 είναι φανταστικό, ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει από πέρσοναλ σύστημα, [πράγμα που οφείλεται βέβαια στα ΗΕ500 κατά κύριο λόγο] και νομίζω ότι έφθασα στη προσωπική μου ηχητική Ιθάκη ...

Happy New Ears !

Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! (χαίρομαι ειλικρινά που η συνεισφορά μου στο ταξίδι σου είχε τέτοια κατάληξη).

Επιστρέφω μετά από αρκετούς μήνες.

Από μαξιλαράκια έχω καταλήξει στα βελούδινα memory foam Brainwavz http://www.mp4nation.net/brainwavz-...table-for-large-over-the-ear-headphones-black

τα αντίστοιχα με pleather της ίδιας εταιρίας δεν μου άρεσαν (υπερτόνιζαν κάποιες συχνότητες μεσουψηλά και ψηλά) και στα στοκ δεν χωράνε καλά τα αυτιά μου,

ανάμεσα στο ακουστικό και στο μαξιλαράκι υλικό απόσβεσης (όπως και στο Anax mod2 για Senn HD800) τύπου αντιολισθητικού συρταριών κουζίνας,

και άλλαξα το καλώδιο (το απαίσιο στοκ επάργυρο) σε balanced Mogami neglex 2534, και τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά.

Φυσικά οι ακροάσεις με Schiit Mjolnir πάντα, εκκωφαντικά levels χωρίς απολύτως καμία συμπίεση ή έλλειψη haedroom (φυσικά ακούω αρκετά χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα).

Παρότι το ακουστικό έχει πια (κατά την άποψη μου) μια τονική ισορροπία πια, χωρίς κάποια peak που είχε στην στοκ μορφή, παραμένει υποδεέστερο σε σχέση με τα HD800 μου σε ανάλυση, έκταση μπάσου και (φυσικά) σε πλάτος και βάθος σκηνής (imaging).

Δεν μετανιώνω για την αγορά τους ειδικά στην τιμή που τα πήρα, αλλά δεν μου κάνουν αυτό το κλικ.

Παραμένουν στο "οπλοστάσιο" και χρησιμοποιούνται περιοδικά για να τα ξαναθυμάμαι.

ΥΓ. υπάρχει και άλλο νήμα για αυτά τα ακουστικά, παρακαλώ ευγενικά τους mod αν θέλουν, να γίνει συγχώνευση για την διατήρηση της πληροφορίας μαζεμένης σε ένα σημείο

http://avclub.gr/forum/showthread.php/120239-HiFi-Man-HE-500

Απάντηση: Re: HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

ΥΓ. υπάρχει και άλλο νήμα για αυτά τα ακουστικά, παρακαλώ ευγενικά τους mod αν θέλουν, να γίνει συγχώνευση για την διατήρηση της πληροφορίας μαζεμένης σε ένα σημείο
:a0210:
Done!

Ας βάλω και γω κάποια δικά μου νέα ... μαξιλαράκια πήρα τα jergpads (είναι μια ιδέα /έκδοση ενός μέλους του head-fi) ενώ έχω κάνει και όλες τις τροποποιήσεις με τις οποίες έχουν πειραματισθεί τα μέλη του υπόψη φόρουμ ... το καλό είναι ότι είναι πολύ εύκολες και άμεσα / πλήρως αντιστρέψιμες, οπότε δοκιμάζει κανείς με ασφάλεια ... έτσι, κατήργησα τα εξωτερικά καπάκια (μεγαλώνει το πλάτος σκηνής χωρίς να χάνεις σε οιονδήποτε άλλο τομέα) ενώ έβαλα και λωρίδες αυτοκόλλητης τσόχας στην έσω πλευρά των οδηγών (μειώνονται τυχόν φαινόμενα περιθλάσεων, κλπ) ... είμαι σίγουρος πως το 800 είναι ένα ανώτερο ακουστικό, αλλά εξίσου σίγουρος πως σε σχέση με την τιμή του, το 500 είναι το απολύτως ερωτεύσιμο ακουστικό, απίστευτα διάφανο και ευκρινές, φυσικό και ξεκούραστο ... κάθε φορά που τα φορώ, έρχεται αυτό το wow feeling που για μένα είναι πολύ σημαντικό ...
Επίσης σε αναζήτηση καλύτερου και ποιοτικότερου συντρόφου του, έδωσα το NFB 11 της Audio-gd επί τω σκοπώ να πάρω το πολύ μεγαλύτερο NFB 29 της ίδιας εταιρείας ... μια σειρά όμως συμπτώσεων (χρόνος διάθεσης, τιμή, κλπ) άλλαξαν τα πράγματα και τελικά από μέρα σε μέρα περιμένω αυτό (ευελπισθώ ότι θα είναι ένας εξαιρετικός συνοδός, οι πανταχόθεν κριτικές του είναι διθυραμβικές ) :

140607-Marantz-HD_DAC_B.jpg

Μεγειά για όλα αυτά, έστω και καθυστερημένα και μεγειά και για τον Marantz.

Είναι κάτι που σε ενόχλησε και έκανες τις μοντίφες στα 500ρια, ή απλά επειδή το κάνει όλος ο κόσμος στο headfi και σε έπιασε περιέργεια?

Επίσης το γεγονός ότι επέλεξες DAC/AMps και όχι δύο ανεξάρτητα μηχανήματα είναι για εργονομικούς σκοπούς ή κάτι άλλο?

Και πάλι καλοάκουστα σου εύχομαι!!

:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:
:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Μεγειά για όλα αυτά, έστω και καθυστερημένα και μεγειά και για τον Marantz.

Είναι κάτι που σε ενόχλησε και έκανες τις μοντίφες στα 500ρια, ή απλά επειδή το κάνει όλος ο κόσμος στο headfi και σε έπιασε περιέργεια?

Μάλλον το δεύτερο ... επίσης και ότι γνώρισα ένα φίλο, εκτός κλαμπ, που έχει τα ΗΕ 500 και είχε προχωρήσει στις μόντες ... σε επίσκεψη του μου έφερε και τα άκουσα και όντως διεπίστωσα τις μικρές μεν, αρκετά ακουστές και προς το καλύτερο δε, διαφορές ...

Επίσης το γεγονός ότι επέλεξες DAC/AMps και όχι δύο ανεξάρτητα μηχανήματα είναι για εργονομικούς σκοπούς ή κάτι άλλο?

Ακριβώς, στον διαθέσιμο χώρο μου, ήταν πολύ δύσκολο να βρεθώ με δυό μονάδες (συν τα άτιμα τα καλώδια, ρεύματος, διασύνδεσης, κλπ) ...

Και πάλι καλοάκουστα σου εύχομαι!!

ευχαριστώ ! επίσης ...

και στα δικά σου ...

ω ρε Σπύρο κι εγώ θέλω να τ ακουσω αυτό..

τον δρόμο τον ξέρεις, μηχανούλα έχεις ...