HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

κάτσε να περάσουν τα γκρειντερ ν ανοίξουν τον δρόμο σου και θα έρθω

Αν η ακουστική του απόδοση, είναι κοντά στην αισθητική του, τότε θα πρόκειται για εξαιρετικό προϊόν....καλορίζικο και καλές ακροάσεις εύχομαι

Σπύρο καλές ακροάσεις με το κουκλί σου !
Μπήκα και γω στον πειρασμό αφού ´'μελέτησα´' τον cris1967 και τον Δημοκηδή και μετά την αγορά του dac matrix i pro (2015)από χθες' Aκούω 'με τα HIMAN HE-500 .Είχα βέβαια κάποιες φοβίες για το αν αρκούσε το matrix να οδηγήσει τα 500 αλλά τώρα νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος , όχι μόνο τα οδηγεί αλλά και δεν χρειάζεται να αυξήσω την ένταση -μου αρκεί στο -10 και με το παραπάνω.Άλλη μια φορά ζητάω τα φώτα σας ως προς τί καλώδια να προτιμήσω και τί βελτιώνει το κάθε ένα από αυτά π.χ canare , dragon κ.τ.λ με μέγιστο έξοδο τα 100 ευρο.Ωστόσο αν δεν πει την γνώμη του ο cris1967-λυρα 100 σε ότι γράφει - δεν θα πράξω τίποτα ......χαχα..:grinning-smiley-043! Από τον ήχο των ακουστικών μάλλον θα ήθελα ένα τικ καλύτερο μπάσο αν αυτό λέει κάτι ,όχι ότι δεν είναι μαγικά αλλά αν υπάρχει μιά βελτίωσή με κάποιο καλώδιο να το προσπαθήσω.

Last edited:
Αυτό που έχω να πω είναι να επικεντρωθείς στην "οδήγηση" και όχι στα καλώδια.

Δεν πιστεύω ότι ακούς το μέγιστο από τα 500άρια (ούτε το 50%) χωρίς αφιερωμένη ενίσχυση...

χμ..... σε σχέση με τα AKG K550 παίζουν πολύ καλύτερα χωρίς υπερβολή ακόμη και στο μπάσο ,συν ότι παίζουν πολύ δυνατά ......

οκ να το πω αλλιώς νομίζω ότι τα 400 της αδερφής μου έχουν λίγο πιο δυνατό μπάσο αλλά δεν είναι τόσο ήσυχα και αναλυτικά

Σπύρο καλές ακροάσεις με το κουκλί σου !
Μπήκα και γω στον πειρασμό αφού ´'μελέτησα´' τον cris1967 και τον Δημοκηδή και μετά την αγορά του dac matrix i pro (2015)από χθες' Aκούω 'με τα HIMAN HE-500 .Είχα βέβαια κάποιες φοβίες για το αν αρκούσε το matrix να οδηγήσει τα 500 αλλά τώρα νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος , όχι μόνο τα οδηγεί αλλά και δεν χρειάζεται να αυξήσω την ένταση -μου αρκεί στο -10 και με το παραπάνω.Άλλη μια φορά ζητάω τα φώτα σας ως προς τί καλώδια να προτιμήσω και τί βελτιώνει το κάθε ένα από αυτά π.χ canare , dragon κ.τ.λ με μέγιστο έξοδο τα 100 ευρο.Ωστόσο αν δεν πει την γνώμη του ο cris1967-λυρα 100 σε ότι γράφει - δεν θα πράξω τίποτα ......χαχα..:grinning-smiley-043! Από τον ήχο των ακουστικών μάλλον θα ήθελα ένα τικ καλύτερο μπάσο αν αυτό λέει κάτι ,όχι ότι δεν είναι μαγικά αλλά αν υπάρχει μιά βελτίωσή με κάποιο καλώδιο να το προσπαθήσω.

:flipout: την έκφραση λίρα 100 έχω χρόνια να την ακούσω!! :flipout:

Νάσαι καλά φίλε sportteo!!

Μεγειά και καλοάκουστα και τα δύο νέα σου αποκτήματα!

Λοιπόν, δεν ξέρω αν ο Matrix έχει αρκετή δύναμη να οδηγήσει σωστά τα He-500.

Μπορεί νέμεν να παίζουν δυνατά, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει δεν είναι τα level (στάθμες) αλλά το headroom, δηλαδή ή δυνατότητα του ενισχυτή να δώσει την απαιτούμενη ισχύ στιγμιαία. Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο το μπάσο περιγράφεται σωστά στις στάθμες που ακούς, ή αν υπάρχει παραμόρφωση και πόση είναι αυτή.

Μάλλον όπως λέει ο Σταύρος ιδανικά θα χρειαστείς εξατομικευμένο ενισχυτή ακουστικών, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει να ακούς όπως ακούς και τώρα αν αυτό σε ευχαριστεί.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, προσωπικά ακούω με τα βελούδινα μαξιλαράκια Brainwz και καλώδιο Mogami (επίσης έχω βάλει αντιολισθητικό ντουλαπιών κουζίνας ανάμεσα στα μαξιλαράκια και το ηχείο για απορρόφηση και μείωση διάθλασης). Το αποτέλεσμα είναι πιο μαλακός ήχος που έχει σαν αποτέλεσμα την "αίσθηση" ότι είναι και πιο μπασάτο, αλλά όχι τρελά πράγματα.

Εναλλακτικά μπορείς δοκιμάσεις και τα Jerg pads, πληροφορίες θα σου δώσει ο Σπύρος εγώ δεν ασχολήθηκα με αυτή την μετατροπή.

Πάντως να ξέρεις ότι μεγάλες διαφορές μην περιμένεις ειδικά με αλλαγή καλωδίου. Όποτε έχω αλλάξει καλώδια έχω παρατηρήσει πολύ μικρές αλλαγές. Εδώ παρατήρησα το ακουστικό να μαλάκωσε λίγο στα ψηλά.

Πιο καλά παίξε με τα μαξιλαράκια πρώτα και όταν έχεις πλησιάσει αυτό που θες τότε βάλε καλώδιο αλλά δεν συνιστώ τίποτε το ακριβό (Canare/Mogami είναι ότι πρέπει).

Οπότε είτε δεν έχεις σωστή περιγραφή (ή/και ποσότητα) μπάσου λόγω ενισχυτή, είτε δεν σου έχουν κάτσει σωστά τα μαξιλαράκια, το καλώδιο άστο τελευταίο.

καλοάκουστα Sportteo !

Κατά τα λοιπά, ωραίος ο Χρήστος ! ... τα 500 είναι μεν πιο ευαίσθητα και ευκολο-οδήγητα από τα αντίστοιχα της πρώτης γενεάς HFM, πλην με καλή ενίσχυση απογειώνονται ... ο μάτριξ σου τι χαρακτηριστικά έχει (ισχύ, αντίσταση εξόδου, κλπ) ;

Αφού είναι πιο bass-oriented ακουστικό. :)

Tα 500 είναι πιο ουδέτερα...

Έτσι δεν είναι Αντώνη (Gojakla)?

Σταύρο μου πάει καιρός που έχω ακούσει τα 500ρια και δεν θυμάμαι να κάνω τη σύγκριση.
Στα 400ρια δεν μου λείπουν πουθενά οι χαμηλές πάντως και οδηγούνται παραπάνω απο επαρκέστατα.

μόνο αυτά βρίσκω
Analog Output
RCA Output Level: 2Vrms at 0dBFS
XLR Output Level: 4Vrms at 0dBFS(XLR:1=GND,2=HOT,3=COLD)
Frequency Response: 20Hz(+0.01dB)~20KHz(-0.03dB)
SNR: 115dB 0dBFS unweighted 117dB 0dBFS A-weighted
THD+N: 0.0006% @ 1KHz 0dBFS
Cross Talk: -125dB @ 1kHz
Headphone Output Impedance: 12ohms
βεβαια σε καποια σαιτ λενε τα εξής στο head-fi :I've listened to a friends 880 600ohm on a Firestone stack (Beyond HD, Spitfire and Supplier HD) and it has been the best i've heard so far

Short of that I've tried the Matrix Mini-I Pro with a HE500 and they seem to power it plenty to provide the richness it's known for
ωστόσο δεν ξέρω κάποιον με ικανό ενυ/τη για να συγκρίνω.......υπομονή λοιπόν ....ευχαριστώ πάλι όλους !

Φίλε, είναι απελπιστικά λίγη η υπόψη ισχύς για ορθοδυναμικά ...χρειάζεσαι ενισχυτή ακουστικών, αλλιώς τα χαραμίζεις τα 500άρια .. είπαμε είναι πιο ευαίσθητα από τα ΗΕ6, ΗΕ5 κλπ. αλλά με 0,086 βατάκια δεν πας πουθενά ... μάλιστα στην ονομαστική αντίσταση των 500 η ισχύς θα είναι περίπου 0,070 ... σου λείπει κατά μέσο όρο 1 βατ ...

Επίσης, όταν σου λέει ο (οποιοσδήποτε) άλλος Χ mW @ 33 Ω, συνήθως αναφέρεται σε μία μόνο συχνότητα π.χ. 1 kHz με χαμηλή παραμόρφωση.

Στον πραγματικό κόσμο, ακόμα και αυτή η ισχύς να επαρκεί στα χαρτιά, χρειάζεσαι ένα περιθώριο 6 dB για να εξασφαλίσεις απρόσκοπτη αναπαραγωγή χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις...

Planarmagnetic = 1.5 - 2 W τουλάχιστον!

χμμμ... ο ενισχυτής (Schiit Mjolnir) με τον οποίο ακούω τα HE-500 έχει ισχύ @ 32 ohms: 8.0W RMS per channel... (THD: <0.006%, 20Hz-20KHz, at 1V RMS)

θέλεις ενισχυτή φίλε sportteo το dac σου απλά έχει επάνω έξοδο ακουστικών απλά για να σου προσφέρει αυτή την ευκολία και δεν είναι σε καμιά περίπτωση αρκετός για τα 500ρια...

Αυτό κατάλαβα και εγώ....................... ο τύπος που μου πούλησε τα he500-νανε καλά ο άνθρωπος,ευγενικός και με διάθεση να με βοηθήσει- ήταν σχεδόν άστρωτα και τσίλικα -σε λίγο θα πουλήσει έναν από τους 2 εν/τες αφού μου κάνει τη χάρη να επιλέξω ή όχι την αγορά 1.http://www.ornec.com/g-w-at-f100-a-class-headphone-amplifier_QQC100296A
2.http://www.rudistor.com/headphone-amplifiers/nx-03-class-a
προς το παρόν περιμένω ποιον θα πουλήσει! Ακούω τις γνώμες σας.

Last edited:
Απάντηση: Re: HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

Αυτό κατάλαβα και εγώ....................... ο τύπος που μου πούλησε τα he500-νανε καλά ο άνθρωπος,ευγενικός και με διάθεση να με βοηθήσει- ήταν σχεδόν άστρωτα και τσίλικα -σε λίγο θα πουλήσει έναν από τους 2 εν/τες αφού μου κάνει τη χάρη να επιλέξω ή όχι την αγορά 1.http://www.ornec.com/g-w-at-f100-a-class-headphone-amplifier_QQC100296A
2.http://www.rudistor.com/headphone-amplifiers/nx-03-class-a
προς το παρόν περιμένω ποιον θα πουλήσει! Ακούω τις γνώμες σας.

Off topic αλλά θα την βάλω την παρένθεση αφού συνεχώς βλέπω να αναφέρουν τάξη Α και τάξη Α και βλέπω κατασκευές χωρίς καν ψύκτρες.
Κοιτούσα τις προάλλες τι χρειάζεται μια αληθινή τάξη Α και για 2χ10 watt οι ψύκτρες ήταν σε διαστάσεις που μόνο σε κάτι πραγματικά θηρία ενισχυτές σαν μπαούλα έχω δει.
Πως τα καταφέρνουν,πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...
Συγνώμη για το off και κλείνω την παρένθεση.

Σωκρατη, πολλές απο αυτες τις συσκευές εχουν μεταβλητό bias (σαν καποια σχεδια του D'Agostino για την Krell). Ψαξε το λιγο και θα καταλάβεις τι κόλπο παίζει.