HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous USB DAC

Λοιπόν αυτό το μαραφέτι το παρέλαβα μόλις σήμερα, λίγη υπομονή και θα επανέλθω σύντομα με τις πρώτες εντυπώσεις.

Λοιπόν sorry που άργησα λίγο.

Το ντακίδιον παίζει αρκετά καλά τελικά, συνδέθηκε σε δεύτερο σύστημα σε ενισχυτή arcam a65+ και ηχεία mission 780. Έπαιξαν αρχεία flac και mp3 από ένα netbook με foobar αλλά και pureplayer και ακούσαμε αρκετά μεγάλη ανάλυση και καθαρό ήχο. Τα πρίμα καθαρά ενώ τα μπάσα πλούσια και ελεγχόμενα.

Για να υπάρχει και κάποια σύγκριση, ακριβώς τα ίδια αρχεία έπαιξαν (μέσω usb πάντα) σ' ένα v-dac και η σύγκριση ήταν μάλλον ατυχής για το v-dac (καλά μη φανταστείτε ότι υπήρχε και χάος ανάμεσα στα δύο αλλά η διαφορά υπέρ του u2 ήταν εμφανής).

Τελικά -η προσωπική μου άποψη πάντα είναι πως- με δεδομένη την τιμή του (περίπου 50 ευρώ με τα μεταφορικά) το μαραφέτι αυτό φαίνεται να είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους σαν πηγή και θέλουν ν' αναβαθμίσουν τον ήχο τους χωρίς να ξοδέψουν πολλά.

Κοίτα έτσι όπως τα γράφουν μάλλον... ναι, η τροφοδοσία σε κάθε περίπτωση είναι βασική. Προσωπικά δεν μπήκα καν στη διαδικασία ν' ασχοληθώ. Έχω ακούσει όμως από πολλούς ντιούηδες πως με καλύτερη τροφοδοσία (βασικά εξωτερική) παίζει ακόμα καλύτερα και είμαι σίγουρος πως τα παιδιά στη diy θα έχουν να προτείνουν πολλές εναλλακτικές λύσεις (πάντα εξωτερικής) τροφοδοσίας.

Επειδή έχω το dacάκι από τότε που κυκλοφόρησε, να πω κι εγώ, ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, κυρίως για φορητή χρήση.

Θέλει πολύ στρώσιμο, πάνω από εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας για να γλυκάνει.
Για χρήση με Windows και foobar εμφανή διαφορά κάνει η χρήση των ASIO drivers for Savitech (SA9023)
Τα κατεβάζεις από το site που τα πουλάει.

Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως σαν εξωτερική κάρτα ήχου, με συσκευές android ( Tablet & TV Stick με Custom Roms) και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό - αν αναλογιστείς τα λεφτά που κάνει.

Είναι ηλεκτρική απομόνωση, το λέει πολύ καθαρά, δεν είναι τροφοδοτικό.

Απομονώνει την γείωση από το PC, και ταυτόχρονα επανατροφοδοτεί την συνδεόμενη συσκευή με καθαρό ρεύμα το οποίο σταθεροποιεί κάνοντας χρήση του ρεύματος του usb bus από το PC.

Προστατεύει επίσης από αιχμές τάσης

Μέχρι 200mΑ και δεν υποστηρίζει αρχεία hires που χρειάζονται hi speed trasmission(480Mbps). (είναι μόνο full speed στα 12Mbps)

Re: Απάντηση: HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous USB DAC

Επειδή έχω το dacάκι από τότε που κυκλοφόρησε, να πω κι εγώ, ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, κυρίως για φορητή χρήση.

Θέλει πολύ στρώσιμο, πάνω από εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας για να γλυκάνει.
Για χρήση με Windows και foobar εμφανή διαφορά κάνει η χρήση των ASIO drivers for Savitech (SA9023)
Τα κατεβάζεις από το site που τα πουλάει.

Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως σαν εξωτερική κάρτα ήχου, με συσκευές android ( Tablet & TV Stick με Custom Roms) και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό - αν αναλογιστείς τα λεφτά που κάνει.

Καλησπέρα,
επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο dac για αποκλειστική χρήση με android συσκευές, τα αρχεία παίζουν μόνο μέσω του UsbAudioRecorderPro ή γίνεται και με κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Καλησπέρα,
επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο dac για αποκλειστική χρήση με android συσκευές, τα αρχεία παίζουν μόνο μέσω του UsbAudioRecorderPro ή γίνεται και με κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Φίλε v_peri,

Θέλει πολύ ψάξιμο, ανάλογα με τη συσκευή που έχεις, μπορεί να αναγνωρίζεται αμέσως σαν κάρτα ήχου (σπανιότατο !!) ή να χρειάζεται custom rom για να δουλέψει.
Υπάρχουν forums που ασχολούνται μόνο με αυτά.

Πάντως, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο dac είναι από τα πιο ´´συμβατά´´ για android συσκευές. 'Οπου το έχω κοτσάρει, παίζει..
Είτε με UsbAudioRecorderPro (σε unrooted συσκευές) είτε απ' ευθείας (με custom roms)
Το λέω αυτό, γιατί ένα Dragonfly v1.2 που έχω, παίζει μόνο με UsbAudioRecorderPro και μόνο σε ορισμένες συσκευές.

Προσοχή ! Η εφαρμογή UsbAudioRecorderPro υποστηρίζει αρχεία μόνο wav k flac . Κάτι mp3, youtube, Internet radio, τα ξεχνάς.

Επίσης μη ξεχνάς ότι το dac δεν έχει ενισχυτή ακουστικών. Η όποια ενίσχυση γίνεται απ' ευθείας από το ίδιο το Sabre chip.
Αν το συνδέσεις με ενισχυτή δεν έχεις πρόβλημα. Εάν όμως θέλεις να οδηγήσεις απαιτητικά ακουστικά, θα χρειαστείς μάλλον ΚΑΙ ενισχυτή ακουστικών.

Re: Απάντηση: HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous USB DAC

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Οι συσκευές που θα χρησιμοποιώ είναι το Google Nexus 10 (unrooted με κανονική έκδοση android) και ένα ZTE V967s (rooted με custom rom). Το zte υποστηρίζει πλήρως λειτουργία usb otg, αφού αναγνωρίζει αμέσως όλα τα fat32 στικάκια που του έχω βάλει και παίζει άψογα και ταινίες και μουσική από αυτά.
Θα προτιμούσα να συνεχίσω να παίζω μουσική από το neutron μέσω δικτύου.
Από την άλλη, το γεγονός ότι το UsbAudioRecorderPro παίζει μόνο flac, wav δεν με ενοχλεί, αφού ούτως ή άλλως μόνο για flac με ενδιαφέρει και κυρίως για 24/88,2 ή 24/96 που ζορίζεται το Crystal Audio Blu-Dac. Απλά δεν έχει την ευκολία του neutron.
Τέλος σχετικά με την έξοδό του, το έχω δει στο site τους ότι η έξοδος του δεν είναι ενισχυόμενη και δίνει μόλις 1 Vrms για τα περισσότερα ακουστικά, η οποία δεν μοιαζει να είναι επαρκής. Αυτό είναι δυστυχώς λίγο πρόβλημα και κυρίως σε περιπτώσεις χρήσης του εν κινήσει.

ξέρετε αν θα μπορέσει να παίξει σε rootαρισμένο samsung glaxy s ; ξέρω ότι μπορεί να δεχθεί otg αλλά δεν ξέρω αν δίνει επαρκές ρεύμα. Αν ναι, θα αξίζει η επένδυση ή ο wolfson Dac του galaxy καλύπτει τις προδιαγραφές του hifime;

Αν εννοείς το πρώτο galaxy s (i9000) δεν νομίζω ότι υποστηρίζει usb otg.
http://www.extreamsd.com/USBAudioRecorderPRO/

Όσον αφορά το wolfson chip του κινητού, δεν είναι απλώς dac αλλά ενσωματώνει και άλλα στάδια. H wolfson τα ονομάζει audio hubs και ο πρωταρχικός στόχος τους δεν είναι η ποιότητα ήχου αλλά ο αξιοπρεπής ήχος σε συνδυασμό με την όσο το δυνατό χαμηλή κατανάλωση. To wm8994 είναι το chip του galaxy. Κοίταξε τι διαφορές έχει με το wm8740 για παράδειγμα.
http://www.wolfsonmicro.com/products/audio_hubs/WM8994/
http://www.wolfsonmicro.com/products/dacs/WM8740/

Ευχαριστώ για τα links και τις πληροφορίες, θα το ψάξω. Ναι, είναι το πρώτο, το Ι9000 .