High end server?

Είναι στην ουσία μία εξωτερική δικάναλη "κάρτα ήχου" χωρίς line και mic in.
Ο κομπούτορας στέλνει DATA. Και αυτό είναι το καλό. Δηλαδή το
γεγονός ό,τι δεν στέλνει σε πραγματικό χρόνο αλλά "απλά" φροντίζει
να στέλνει όσα δεδομένα χρειάζεται δεσμεύοντας το απαραίτητα BW, μόνο
καλό μπορεί να είναι και πραγματικά απορώ πώς κάποιοι συγχωριανοί
θεωρούν μέχρι και την οπτική, καλύτερης ποιότητας σύνδεση από τη usb.
Εφ'όσον ο υπολογιστής είναι συνεπής στην υποχρέωσή του να στέλνει σε
χρόνο t μουσική διάρκειας >=t όλα κυλάνε ρολόι. Από εκεί και πέρα
η ποιότητα εξαρτάται αποκλειστικά από το DAC.

Από αυτούς εδώ τους Ολλανδούς (http://www.bd-design.nl), αντιγράφω:

Here are some facts using USB as an example:
Common USB Audio is not jitter free (USB <> SPDIF or I2S <> DAC):
  • Isochronous USB mode, usually USB Full Speed and tiny buffer <> loss and wrong audio data are possible!
  • Synchronous data transfer and poor clock at data source <> direct influence and increased jitter
  • Sample clock recovery from data stream <> direct influence and increased jitter
  • Quality of PC, USB cable and DAC device <> direct influence and increased jitter
  • PC software and audio processing under Windows <> direct influence on sound
Results in different sound quality among different systems and unsatisfactory results in terms of reproducing the emotional contents of music (i.e. harsh sound).

Και από το τεστ του ταϊβανέζικου κεσέ (Keces 151) στο enjoy the music, ο δοκιμαστής έγραφε πως του έβαζε το USB από το Dell notebook που είχε και πέρναγε θόρυβο στα ηχεία, όσο το notebook ήταν στην μπρίζα.

Βρόγχο γείωσης μεταξύ πριν και μετά το D/A; :confused:
Why not?
Όπως και να έχει δεν γίνεται να βγάλουμε συμπέρασμα μόνο από ένα ριβιού και μια εταιρία που βγάζει ένα usb dac που απαιτεί ειδικό player και παίζει μόνο wav και μόνο 16/44 και όλα αυτά στην προνομιακή τιμή 3Κ και κάτι ψιλών!
Τα περισσότερα usb dac δουλεύουν στο isochronous mode και παράγουν τοπικά το ρολόι. "loss and wrong audio data are posible"... but not likely.

Re: Απάντηση: High end server?

Από αυτούς εδώ τους Ολλανδούς (http://www.bd-design.nl), αντιγράφω:

Και από το τεστ του ταϊβανέζικου κεσέ (Keces 151) στο enjoy the music, ο δοκιμαστής έγραφε πως του έβαζε το USB από το Dell notebook που είχε και πέρναγε θόρυβο στα ηχεία, όσο το notebook ήταν στην μπρίζα.

Ο βόμβος δεν μεταφερόταν μέσα από το ψηφιακό σήμα.
Έχω δει και εγώ τροφοδοτικά Laptop να ακούγονται από στερεοφωνικό.

Όσο για τα παραπάνω στοιχεία. Έχω την εντύπωση ότι σε isochronous δουλεύουν τα περισσότερα dac. Επίσης πολλά από αυτά κάνουν re-clocking.

Απάντηση: Re: Απάντηση: High end server?

Ο βόμβος δεν μεταφερόταν μέσα από το ψηφιακό σήμα.
Έχω δει και εγώ τροφοδοτικά Laptop να ακούγονται από στερεοφωνικό.

Όσο για τα παραπάνω στοιχεία. Έχω την εντύπωση ότι σε isochronous δουλεύουν τα περισσότερα dac. Επίσης πολλά από αυτά κάνουν re-clocking.

Ακριβώς, και στο κάτω κάτω της γραφής βάζοντας ένα asynchronous SRC και χρησιμοποιώντας ένα καλό ρολόι εξαφανίζουμε την κάθε υποψία για jitter προερχόμενο από την πηγή που μπορεί να μας βασανίζει τα βράδια και να χάνουμε τον ύπνο μας. :flipout:

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν λύσεις να παίξει η USB σωστά, αμφιβάλλω όμως πόσο καλά υλοποιούνται από τα dac της αγοράς, ειδικά τα φθηνά.

Κάποια από τα 3 χιλιάρικα των Ολλανδών μπορεί να μην πάνε στο βρόντο...

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν λύσεις να παίξει η USB σωστά, αμφιβάλλω όμως πόσο καλά υλοποιούνται από τα dac της αγοράς, ειδικά τα φθηνά.

Σίγουρα. Έχουν γίνει της μοδός τα usb dacs και τα περισσότερα είναι υλοποιήσεις σχιστομάτηδων μη ομιλούντων την Ιαπωνική. Αν δεν είχε κάνει και καλή δουλειά η ΤΙ με τα ολοκληρωμένα της ίσως τα περισσότερα να ήταν για πέταμα.

Κάποια από τα 3 χιλιάρικα των Ολλανδών μπορεί να μην πάνε στο βρόντο...
Kαι κάποια μπορεί να πηγαίνουν...
Αυτό που συμβαίνει είναι πως έχουν ξεπηδήσει ένας σωρός τέτοιες συσκευές χαμηλού κόστους που όπως υποστηρίζουν οι κάτοχοί τους είναι αξιοπρεπείς. Σε σύγκριση με ό,τι ξέραμε και είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα αρχίζει και παίρνει μια άλλη πορεία ο τρόπος αναπαραγωγής της μουσικής.
Όλοι έχουν και από ένα pc σπίτι τους το οποίο οι "ματάκηδες" έχουν καταφέρει να το φέρουν στα μέτρα τους και οι "αυτάκηδες" ακόμα το παλεύουν. Όπως και να το κάνουμε όμως προς τα εκεί φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση.

Για πείτε μου βρε παιδιά εσείς που ξέρετε το Isochronous USB mode δεν χρησιμοποιεί ενδιάμεσο buffer;
To ενδιάμεσο buffer δεν γνωρίζω αν είναι προαπαιτούμενο για την "ισόχρονη" λειτουργία αλλά τα ολοκληρωμένα της ΤΙ έχουν ένα FIFO καταχωρητή.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Μπράβο!

Οι γνώσεις μου σε θέμα ήχου μικρές, αλλά σε υπολογιστές σημαντικές λόγο δουλείας.

Ένα pc μπορεί να αφήσει χωρίς δεδομένα οποιαδήποτε συσκευή του κάτω από μεγάλο φορτίο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του buffer που μπορεί να έχει μία συσκευή usb audio, υπάρχει θεωρητικά η περίπτωση να μην έχει δεδομένα.

Αν βέβαια το pc δεν κάνει καμμία άλλη εργασία, εκτός από τα στέλνει δεδομένα σε μία συσκευή usb, τότε (λόγω του μικρού όγκου δεδομένων για τον ήχο, σε σχέση με την ταχύτητα του usb) η πιθανότητα να συμβεί είναι μηδενική.

Ανεξάρτητα από το "γέμισμα με δεδομένα" η ποιότητα του ήχου μίας τέτοια συσκευής, ακολουθεί τους κανόνες που έχουν οι κλασικές συσκευές ήχου: τροφοδοσία, ποιότητα υλικών, σχεδίαση κλπ.

Επειδή το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το pc, άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να είναι μία υλοποίηση που να έχει μικρό θόρυβο και τα αρχείο ήχου να βρίσκονται σε εξωτερικούς δίσκους μακρυά από το σημείο ακρόασης (σύνδεση με δίκτυο ενσύρματο ή ασύρματο).

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Μπράβο!

Οι γνώσεις μου σε θέμα ήχου μικρές, αλλά σε υπολογιστές σημαντικές λόγο δουλείας.

Ένα pc μπορεί να αφήσει χωρίς δεδομένα οποιαδήποτε συσκευή του κάτω από μεγάλο φορτίο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του buffer που μπορεί να έχει μία συσκευή usb audio, υπάρχει θεωρητικά η περίπτωση να μην έχει δεδομένα.

Αν βέβαια το pc δεν κάνει καμμία άλλη εργασία, εκτός από τα στέλνει δεδομένα σε μία συσκευή usb, τότε (λόγω του μικρού όγκου δεδομένων για τον ήχο, σε σχέση με την ταχύτητα του usb) η πιθανότητα να συμβεί είναι μηδενική.

Ανεξάρτητα από το "γέμισμα με δεδομένα" η ποιότητα του ήχου μίας τέτοια συσκευής, ακολουθεί τους κανόνες που έχουν οι κλασικές συσκευές ήχου: τροφοδοσία, ποιότητα υλικών, σχεδίαση κλπ.

Επειδή το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το pc, άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να είναι μία υλοποίηση που να έχει μικρό θόρυβο και τα αρχείο ήχου να βρίσκονται σε εξωτερικούς δίσκους μακρυά από το σημείο ακρόασης (σύνδεση με δίκτυο ενσύρματο ή ασύρματο).

Για ποιο λογο θα πρεπει οι δισκοι να ειναι μακρυα;

Για ποιο λογο θα πρεπει οι δισκοι να ειναι μακρυα;

Πάντως εφόσον υπάρχει σωστά δομημένο δίκτυο προσωπικά θα τοποθετούσα τη βιβλιοθήκη στο δίκτυο, σε ασφαλή συστοιχία και με backup (υπενθυμίζω και το offsite).
Ανάλογα με τις ορέξεις και την υποδομή…

Ως Transport κατεχω

1. ΑudioRequest Music server
2. Escient Music server
3. Escient FP-1
4. Squeezebox

H επιλογη ενα κανει θορυβο και χρειαζεσαι κατι σε ΑΜΧ touch panel εαν θελεις να βλεπεις τη συλλογη στο πανελ. Επιλογη 2,3,4 δουλευουν σε Philips Touchpanel. Επιλογη 2,3 χρησιμοποιουν εσωτερικο σκληρο και ipod αντιστοιχα, αλλα κανουν streaming και απο υπολογιστη. Επιλογη 4 μονο απο υπολογιστη.
Επιλογη 2,3,4 ειναι αθορυβες.