HIGH END

Αυτό η ''καταραμένη'' προσέγγιση είναι που πληρώνουμε αδρά πολλές φορές!
Γιατί πολλά μεγάφωνα και πολλά Watt?
Είσαι πολύ απόλυτος πάντως σε μερικά πράγματα, μεγάλα πάνελ
(και γιά να κάνω την χάρη στον Λουκά, ηλεκτροστατικά πλήρους φάσματος),
έχετε ακούσει και βγάζετε αυτό το συμπέρασμα?

Ενταξει αν εσυ νομιζεις οτι ενα πανελ με 50W μπορει να αναπαραγει με ακριβεια 100 οργανα στις σωστες τους θεσεις απολυτως διακριτα και σε σταθμες πανω απο 100 db, ΟΚ. Εγω δεν το πιστευω. Και ειμαι απολυτος σε αυτο.

Δεν είπα κάτι τέτοιο!
Απλά ερώτηση έκανα, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες επάνω στην
τοποθέτησή σου!
Αν παρακολουθείς, παίζω με πολύ μεγάλο ηλεκτροστατικό πλήρους φάσματος και με μονομπλόκ Άνω των 150Wrms.

Χωρίς επαρκείς εμπειρίες δεν μπορούμε να μιλάμε γενικεύοντας, γιατί πιθανόν να αδικούμε κάποια μηχανήματα που ποτέ δεν έχουμε ακούσει. Και το χειρότερο και πλέον άδικο, το να παραπληροφορούμε και να επιμένουμε, τους συνομιλητές μας.
Δεν έχω να προσθέσω παρά το εξής: Υπάρχουν οι απόψεις φίλων του avclub που πρόσφατα συμμετείχαν σε ακρόαση του συστήματός μου. Είναι τόσο αφελείς ή άσχετοι αυτοί οι φίλοι;Λ.Σ.

μπορεί να ειπώθηκε και να μου ξέφυγε αλλά δεν παίζει βασικό ρόλο το τι μουσική
θα ακούμε από το σύστημα μας ?
π.χ πως θα ακουγόταν τα δημοτικά η οι dead Kennedy's σε ένα hiend σύστημα ?

Η απαντηση σε αυτο που με ρωτησες μου φαινεται αυτονοητη δεν ξερω τι αλλο να σου πω. Δεν θες watt για τον απολυτο διαχωρισμο της εικονας και για εντασεις? Δεν θες τουλαχιστον δυο μεγαλα wooferακια?Εστω ενα τεραστιο? Δεν θες ενα mid και ενα tweeter? Hδη φτασαμε 3-4 καλα μεγαφωνα.

Απάντηση: Re: HIGH END

Χωρίς επαρκείς εμπειρίες δεν μπορούμε να μιλάμε γενικεύοντας, γιατί πιθανόν να αδικούμε κάποια μηχανήματα που ποτέ δεν έχουμε ακούσει. Και το χειρότερο και πλέον άδικο, το να παραπληροφορούμε και να επιμένουμε, τους συνομιλητές μας.
Δεν έχω να προσθέσω παρά το εξής: Υπάρχουν οι απόψεις φίλων του avclub που πρόσφατα συμμετείχαν σε ακρόαση του συστήματός μου. Είναι τόσο αφελείς ή άσχετοι αυτοί οι φίλοι;Λ.Σ.

Λουκα να ρωτησω κατι. Σπιτι σου ακουσατε σε εντασεις 100-105 db τουλαχιστον?

Είχα μιά σχετική εμπειρία σε μεγάλο και καλό χώρο με σύστημα Boulder πρε & τεράστια monoblock και με ηχεία Avalon eidolon diamond και πάλι έλειπαν πολλά σε σχέση με την αληθινή μουσική...

Αν αυτή η κατηγορία δεν μπορεί να το καλύψει με επάρκεια,περιμένω την ευκαιρία για ν' ακούσω κάποιο σύστημα σε...διπλάσια χρήματα να δώ τι κάνει...:ears:

Re: Απάντηση: Re: HIGH END

Λουκα να ρωτησω κατι. Σπιτι σου ακουσατε σε εντασεις 100-105 db τουλαχιστον?
Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί κανείς, ούτε εγώ, ποτέ δεν κάναμε μετρήσεις. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο Παν/μιο. Έχει τα απαραίτητα.
Κάποτε μετρήσαμε στην Κοζάνη σε σπίτι πελάτη την συχνοτική απόκριση του τρίτου σε μέγεθος προς τα κάτω Soundlab του Aura [μετέπειτα Μ-3], αλλά δεν θυμάμαι τίποτε άλλο.
Ίσως όταν γίνει θα σε ενημερώσω, επειδή βλέπω ότι ατρκετές φορές αυτό έχει αναφερθεί, αν και κάποιος που ακούει μουσική δεν τον ενδιαφέρει, αν τον ικανοποιεί ο ήχος ποιοτικά και η ένταση και μάλιστα αν έχει ως αναφορά τη ζωντανή ορχήστρα. Λ.Σ.

Πούφ, πας πολύ ψηλά Διονύση, αν και πιστεύω ότι και πάλι, κάτι θα λείπει
σε σχέση με την αληθινή μουσική. Θα χάσουμε την μπάλα στο τέλος.
Kokar, ένα πραγματικό High-end σύστημα πρέπει να παίζει τα πάντα
(αρκεί να είναι ποιοτικό το πρωτογεννές υλικό, ηχογράφιση, μίξη και
εκτύπωση στο CD ή το βινύλιο ή όποιο άλλο μέσο προτιμάς).

Re: Απάντηση: HIGH END

Είχα μιά σχετική εμπειρία σε μεγάλο και καλό χώρο με σύστημα Boulder πρε & τεράστια monoblock και με ηχεία Avalon eidolon diamond και πάλι έλειπαν πολλά σε σχέση με την αληθινή μουσική...

Αν αυτή η κατηγορία δεν μπορεί να το καλύψει με επάρκεια,περιμένω την ευκαιρία για ν' ακούσω κάποιο σύστημα σε...διπλάσια χρήματα να δώ τι κάνει...:ears:
Είχα κάποτε στην αμερική ακούσει το ηχείο αυτό και μου είχε αρέσει υπερβολικά. Έπαιζε με Acuphase. Λ.Σ.

......
Kokar, ένα πραγματικό High-end σύστημα πρέπει να παίζει τα πάντα
(αρκεί να είναι ποιοτικό το πρωτογεννές υλικό, ηχογράφιση, μίξη και
εκτύπωση στο CD ή το βινύλιο ή όποιο άλλο μέσο προτιμάς).

ναι αλλά από ότι βλέπω και ακούω, όλα τα τεστ γίνονται με cd αναφοράς και οχι
με τα απλά ταπεινά και καθημερινά cd !

Ναι γιατί υποτίθεται ότι είναι απολύτως άρτια από τεχνικής απόψεως!
Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να ακούσω ''καθημερινά'' CD,
το κάκο είναι ότι όταν έχεις υπεραποκαλυπτικό σύστημα, ακούς όλες τις
τυχόν ατέλειες κατά την ηχογράφηση, την μίξη και το τελικό αποτέλεσμα
σε αυτά.

Ενταξει αν εσυ νομιζεις οτι ενα πανελ με 50W μπορει να αναπαραγει με ακριβεια 100 οργανα στις σωστες τους θεσεις απολυτως διακριτα και σε σταθμες πανω απο 100 db, ΟΚ. Εγω δεν το πιστευω. Και ειμαι απολυτος σε αυτο.

Μιχάλη, αν έρθεις ποτέ με το καλό Θεσσαλονίκη, θα σε πάω σε τουλάχιστον δυο σπίτια με καλά πάνελ ν' ακούσεις μεγάλες ορχήστρες.
Σου είπα, μην αφορίζεις.

Επίσης, οποιοδήποτε mid και tweeter, δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια το ribbon ενός μεγάλου magnepan.

Just my 2 cents...
Υπάρχουν βέβαια κάποια μειονεκτήματα, αλλά έτσι είναι το χόμπι.

Name your poison.

Μιχάλη, αν έρθεις ποτέ με το καλό Θεσσαλονίκη, θα σε πάω σε τουλάχιστον δυο σπίτια με καλά πάνελ ν' ακούσεις μεγάλες ορχήστρες.
Σου είπα, μην αφορίζεις.

Επίσης, οποιοδήποτε mid και tweeter, δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια το ribbon ενός μεγάλου magnepan.

Just my 2 cents...
Υπάρχουν βέβαια κάποια μειονεκτήματα, αλλά έτσι είναι το χόμπι.

Name your poison.

Guybrush, όταν κατέβεις Αθήνα, μην ξεχάσεις να μου κάνεις μία επισκεψη.
Θα αντιληφθείς που μπορούν να φτάσουν μερικά ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα σε σοβαρές σχεδιάσεις με όλα τα υπέρ των πάνελς και χωρίς το χρώμα και τις δυσκολίες τους.
Θ.Ζ.

Αυτό το είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς. :ernaehrung004:

Απλώς, αντίθετα με το φίλο Μιχάλη, δεν απαξιώνω τίποτα. Αν μια συσκευή είναι καλή, παίζει.

Guybrush δεν απαξιωνω τιποτα ουτε ειπε οτι δεν παιζουν. Μιλησα για το ποσο καλα μπορουν να αναπαραγουν κατια extreme οπως μια ορχηστρα με 100 οργανα και σε φυσικες εντασεις. Δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα ηχεια. Φυσικα και ειναι. Με εσκασες πρωι πρωι....:)

Καλημερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HIGH END

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί κανείς, ούτε εγώ, ποτέ δεν κάναμε μετρήσεις. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο Παν/μιο. Έχει τα απαραίτητα.
Κάποτε μετρήσαμε στην Κοζάνη σε σπίτι πελάτη την συχνοτική απόκριση του τρίτου σε μέγεθος προς τα κάτω Soundlab του Aura [μετέπειτα Μ-3], αλλά δεν θυμάμαι τίποτε άλλο.
Ίσως όταν γίνει θα σε ενημερώσω, επειδή βλέπω ότι ατρκετές φορές αυτό έχει αναφερθεί, αν και κάποιος που ακούει μουσική δεν τον ενδιαφέρει, αν τον ικανοποιεί ο ήχος ποιοτικά και η ένταση και μάλιστα αν έχει ως αναφορά τη ζωντανή ορχήστρα. Λ.Σ.

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται και καθηγητη πανεπιστημιου. Ενα απλο ντεσιμπελομετρο φτανει. Νομιζω οτι και η ενταση ειναι σημαντικη στη αναπαραγωγη ενος μεγαλου κλασσικου εργου. Αλλιως κατι θα χασεις απο το ολο συναισθημα. Anyway thanks for the answer.

Ποιος είπε ότι χρειάζεται καθηγητή!
Όσο για την ένταση, αλοίμονο!! Εξυπακούεται ότι η στάθμη ακρόασης είναι διαφορετική από δίσκο σε δίσκο και από μουσικό συνολο σε μουσικό σύνολο. Λ.Σ.

Εγω σου εχω πει να ερθεις να ακουσεις μια μερα σπιτι μου το οχι πολυ ακριβο συστημα μου αλλα ακομη περιμενω...