HIGH END

Όσον αφορά τις χροιές των οργάνων. Yπάρχουν κάποια cd (της Tacet αν θυμάμαι καλά) που έχουν και το ίδιο κομμάτι παιγμένο σε διαφορετικά πιάνα (το πρώτο) και σε διαφορετικές κιθάρες (το δεύτερο). Η διαφορά ανάμεσα στα όργανα είναι ακουστή και σε μέτρια ηχοσυστήματα. Επίσης υπάρχει άλλο cd (της Fone) που ο Salvatore Accardo παίζει διαφορετικά βιολιά από το μουσείο μουσικών οργάνων της Cremona, αλλά εκεί τα κομμάτια είναι διαφορετικά.

...μετά από όλα αυτά ρωτώ:
"Το Hi_End πρέπει να είναι πιο κοντά στον αληθινό ήχο".
Ισχύει ?

Η γνώμη μου είναι όχι.
Δεν ξέρει κανείς πως είναι ο αληθινός ήχος ακούγοντας μουσική στο σπίτι του.
Να παίζει πιο σωστά το ηχογραφημένο γεγονός....Ναι.

Υ.Γ.
και μια και το πήγατε πάλι στα αυτοκίνητα θα σας πω το εξής που βλέπω και συμβαίνει. αλλάζει κάποιος ένα "εξάρτημα" που του δίνει +60χλμ στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Από 260 πάει σε 320.
Έχει την εντύπωση ότι θα φτάσει πιο γρήγορα έτσι από την ομόνοια στο κολωνάκι, πράγμα που δεν γίνεται ποτέ λόγο κίνησης :flipout:

Όπου
Αυτοκίνητο = set up
εξάρτημα = νέο "καλύτερο" κομμάτι Hi-End
Κίνηση = ακουστική χώρου / ηχογραφήσεις.

Κανόνας 315 του χάι φάι:
Το σπίτι σου πρέπει να είναι ακριβότερο από το αυτοκινητό σου και το αυτοκίνητό σου ακριβότερο από το στερεοφωνικό σου.

Εγώ όταν ακρίβυνε πολύ το στερεοφωνικό μου αγόρασα την BMW.

κανονας 423/-και κατι ´´´´ του hiend.
σπρωξε οτι εχεις για ηχο, ολα τα αλλα να παν να μπιμπιπ

Απάντηση: Re: HIGH END

Όσον αφορά τις χροιές των οργάνων. Yπάρχουν κάποια cd (της Tacet αν θυμάμαι καλά) που έχουν και το ίδιο κομμάτι παιγμένο σε διαφορετικά πιάνα (το πρώτο) και σε διαφορετικές κιθάρες (το δεύτερο). Η διαφορά ανάμεσα στα όργανα είναι ακουστή και σε μέτρια ηχοσυστήματα. Επίσης υπάρχει άλλο cd (της Fone) που ο Salvatore Accardo παίζει διαφορετικά βιολιά από το μουσείο μουσικών οργάνων της Cremona, αλλά εκεί τα κομμάτια είναι διαφορετικά.

Πράγματι ακόμα κι ένα Hi Fi σύστημα μπορεί να αναδείξει διαφορές ανάμεσα σε ίδια όργανα διαφορετικού κατασκευαστή. Παρ' όλα αυτά μπορεί να το κάνει παίζοντας και τα δύο λάθος. Γι αυτό η διαφοροποίηση μεταξύ οργάνων δεν είναι απόλυτο κριτήριο ποιότητας. Αν ένα σύστημα παίζει καλά, σίγουρα θα αναδείξει τέτοιες διαφορές, αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει πάντα.

Πάντως μου άρεσε το reply σου γιατί αναφέρεται σε software. Τι τά 'χουμε τα ρημάδια? Γιά να ακούμε μουσική ή γιά να κάνουμε tests? Ελπίζω γιά το πρώτο. Και το δεύτερο απλώς να υποστηρίζει το πρώτο.

Κανόνας 315 του χάι φάι:
Το σπίτι σου πρέπει να είναι ακριβότερο από το αυτοκινητό σου και το αυτοκίνητό σου ακριβότερο από το στερεοφωνικό σου.

Εγώ όταν ακρίβυνε πολύ το στερεοφωνικό μου αγόρασα την BMW.

Χαχαχχα!

Η κιθάρα σου να είναι πιο ακριβή από το αμάξι σου ! :BDGBGDB55:
Και η φλογέρα πιο ακριβή από ένα σουβλιστό αρνί! :grandpa:
Αλλα,
Όταν το στερεοφωνικό κοστίζει περισσότερο από το να φέρεις τον Iggy Pop στο σπίτι σου…. Διάλεξε το δεύτερο. :violent-smiley-030:

Το σπίτι να είναι...προίκα,για νάχετε χρήμα ν' αγοράζετε μηχανάκια:HTEHEH56:

Η γυναίκα μου ακούει καλά και μαγειρεύει καλύτερα. Και ανέχεται τόσο πολύ το χόμπι μου που όταν αγοράσουμε σπίτι είναι μέσα στα σχέδια το χωριστό δωμάτιο για το "σύστημα". Με γερή ηχομόνωση βέβαια.

Χαχαχχα!

Η κιθάρα σου να είναι πιο ακριβή από το αμάξι σου !
Και η φλογέρα πιο ακριβή από ένα σουβλιστό αρνί!
Αλλα,
Όταν το στερεοφωνικό κοστίζει περισσότερο από το να φέρεις τον Iggy Pop στο σπίτι σου…. Διάλεξε το δεύτερο.

ΔΙΑΦΩΝΩ τον iggy θα τον έχεις σπιτι σου για 2 ώρες ενώ τους υπόλοιπους οποτε γουστάρεις έσύ π.χ. χθές το βράδυ έχαμε καλεσμένους τους:
MARIA RODIGUES , MERCEDES SOZA, ADAMO, AMALIA RODRIGUEZ, CHRISTOPHE , μεταξύ άλλων.

Re: Απάντηση: HIGH END

Tα καλωδια να μην κοστιζουν πανω απο 10% του συστηματος.

Το συστημα να μην κοστιζει πανω απο 30% της αξιας του σπιτιου.

Που τα διάβασες αυτά καμάρι μου?

Η λόξα δεν έχει ποσοστά.:BDGBGDB55: