HIGH FIDELITY GAME.

1. ain't no sunshine: bill withers
2. kristen and jim: eric clapton (soundtrack απο την ταινια rush)
3. three o' clock blues: b.b king
4. lonely day : system of a down
5. hero : chad kroeger
λιγο ασχετα μεταξυ τους αλλα τι να κανουμε.αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου οταν χωριζει :-)

:flipout:
Οι περισσότεροι μουσικόφιλοι έχουμε δει την ταινία high Fidelity, την οποία ομολογώ πως σε κάποιες περιπτώσεις την έχουμε ξεπεράσει.
Κλέβω την ιδέα και ανοίγω μία σειρά θεμάτων που αφορούν τις αγαπημένες σε όλους μας λίστες.
Μόλις καταλάβουμε ότι θα εξαντλούμε το κάθε θεματάκι θα προχωράμε.

Η πρώτη λίστα που λέω να ξεκινήσουμε αφορά το χωρισμό.
Ζητάω με τρυφερότητα από όλους να γράψουν το απόλυτο Top 5 ,με τα
αγαπημένα τους τραγούδια που αφορούν ή θα άκουγαν σε περίπτωση χωρισμού. Και βέβαια μιλάω για ερωτικό χωρισμό.
Σας παρακαλώ μόνο TOP 5.
Όποιος γράψει 6 ,θα του διαγράφω το μήνυμα.
Παρακαλώ να ξεκινήσουμε.

:worshippy: εύγε Δημήτρη το θέμα αυτό '' γ ρ ά φ ε ι ''
και θα σου γράψω και εγώ το top5 μου γιατί με έβαλες σε πειρασμό και με έκανες ξαναφέρω στο νού μου εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος.
Αυτό το top5 είναι μόνο για σoβαρούς χωρισμούς που είναι κανα δυό.για τους υπόλοιπους χωρισμούς καλός είναι και ο ''love fm ,ο derti fm '' και τα σουξεδάκια τους κλπ...χε χε...:flipout:

TOP5

1) '' Suicidio '' la Gioconda του Ponchielli
2) '' Adieu notre petite table table '' Manon του Massenet
3) '' D'amore il raggio ancora... E che io sono Medea '' Medea του Cheroubini
4) '' Miserere '' il Trovatore του Verdi
και στο τέλος τραγουδώ το νούμερο 5)
''Semre limbera'' του Verdi από την la Traviata

Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

:worshippy: εύγε Δημήτρη το θέμα αυτό '' γ ρ ά φ ε ι ''
και θα σου γράψω και εγώ το top5 μου γιατί με έβαλες σε πειρασμό και με έκανες ξαναφέρω στο νού μου εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος.
Αυτό το top5 είναι μόνο για σoβαρούς χωρισμούς που είναι κανα δυό.για τους υπόλοιπους χωρισμούς καλός είναι και ο ''love fm ,ο derti fm '' και τα σουξεδάκια τους κλπ...χε χε...:flipout:

TOP5

1) '' Suicidio '' la Gioconda του Ponchielli
2) '' Adieu notre petite table table '' Manon του Massenet
3) '' D'amore il raggio ancora... E che io sono Medea '' Medea του Cheroubini
4) '' Miserere '' il Trovatore του Verdi
και στο τέλος τραγουδώ το νούμερο 5)
''Semre limbera'' του Verdi από την la Traviata

Aφού περνάς τετοιες φάσεις με όπερα, δεν μπορώ να μην προτείνω την
άρια του Oρφέα όταν χάνει μια για πάντα την Ευριδίκη του: "Che faro senza Euridice?"...από την όπερα "Ορφεας και Ευριδίκη" του Gluck.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

Aφού περνάς τετοιες φάσεις με όπερα, δεν μπορώ να μην προτείνω την
άρια του Oρφέα όταν χάνει μια για πάντα την Ευριδίκη του: "Che faro senza Euridice?"...από την όπερα "Ορφεας και Ευριδίκη" του Gluck.

πολύ ωραία άρια πραγματικά,την έχουν τραγουδίσει και γυναικίες φωνές (μεσόφωνες) όμως ήθελα top5 άριες για σοπράνο που τις τραγουδούν μόνο γυναικίες φωνές γιατί με εκφράζουν άμεσα.
Η συγκεκριμένη άρια εκφράζει ανδρικά συναισθήματα που δυστυχώς τις μέρες μας δεν εκδηλώνονται από τους σημερινούς άνδρες γιατί θα δήλωναν "αδυναμία'' και καλά, για αυτό το λόγο ερμηνεύεται από μετζο- μετζο σοπρόνο ή κόντρα τενόρους για να ακούγεται πιο ευχάριστα.
Το σωστό βέβαια είναι να ερμηνεύεται από λυρικούς τενόρους μιας και μιλά για την Ευριδίκη. Εγώ δεν είμαι ο Ορφέας για να με εκφράζει αλλά παρόλα αυτά μου αρέσει πολύ η άρια αυτή.
Πολύ καλή η αναφορά σου όμως για top5 ανδρών πραγματικά ερωτευμένους και πληγωμένους μετά από χωρισμό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

πολύ ωραία άρια πραγματικά,την έχουν τραγουδίσει και γυναικίες φωνές (μεσόφωνες) όμως ήθελα top5 άριες για σοπράνο που τις τραγουδούν μόνο γυναικίες φωνές γιατί με εκφράζουν άμεσα.
Η συγκεκριμένη άρια εκφράζει ανδρικά συναισθήματα που δυστυχώς τις μέρες μας δεν εκδηλώνονται από τους σημερινούς άνδρες γιατί θα δήλωναν "αδυναμία'' και καλά, για αυτό το λόγο ερμηνεύεται από μετζο- μετζο σοπρόνο ή κόντρα τενόρους για να ακούγεται πιο ευχάριστα.
Το σωστό βέβαια είναι να ερμηνεύεται από λυρικούς τενόρους μιας και μιλά για την Ευριδίκη. Εγώ δεν είμαι ο Ορφέας για να με εκφράζει αλλά παρόλα αυτά μου αρέσει πολύ η άρια αυτή.
Πολύ καλή η αναφορά σου όμως για top5 ανδρών πραγματικά ερωτευμένους και πληγωμένους μετά από χωρισμό.

Μα οι χωρισμοί είναι καταστάσεις που πολλές φορές βιώνονται εκατέρωθεν με παρόμοια συναισθήματα. Γι αυτό την προτεινα... :) Πάντως συμφωνώ στα όσα λες σχετικά με τους άνδρες και συμπληρώνω οτι η άγνοια της αδυναμίας είναι μεγαλύτερη αδυναμία από την αδυναμία την ίδια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

Μα οι χωρισμοί είναι καταστάσεις που πολλές φορές βιώνονται εκατέρωθεν με παρόμοια συναισθήματα. Γι αυτό την προτεινα... :) Πάντως συμφωνώ στα όσα λες σχετικά με τους άνδρες και συμπληρώνω οτι η άγνοια της αδυναμίας είναι μεγαλύτερη αδυναμία από την αδυναμία την ίδια.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF: έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες πιο πάνω,αλλά και η μη αποδοχή της ίδιας της αδυναμίας τι σου λέει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF: έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες πιο πάνω,αλλά και η μη αποδοχή της ίδιας της αδυναμίας τι σου λέει;

To ίδιο...όταν κανείς δεν την αποδέχεται κοροϊδεύει τον εαυτό του και συνεπώς δυσκολότερα συνέρχεται απο τετοιες καταστάσεις. Ας μην το συζητήσουμε εδώ ομως. Υπάρχουν και τα PMs :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HIGH FIDELITY GAME.

To ίδιο...όταν κανείς δεν την αποδέχεται κοροϊδεύει τον εαυτό του και συνεπώς δυσκολότερα συνέρχεται απο τετοιες καταστάσεις. Ας μην το συζητήσουμε εδώ ομως. Υπάρχουν και τα PMs :)

:smileJap: O.K. Πάω για το top5 no.2 :)

Track - Artist - Album

Hey you - Pink Floyd - The Wall
Leaf And Stream - Wishbone Ash - Argus
Adagio - Joaquin Rodrigo - Concierto de Aranjuez
L'Esqualita - Soft Cell - This Last Night in Sodom
Kyoto Song - The Cure - The Head On The Door

Οι περισσότεροι μουσικόφιλοι έχουμε δει την ταινία high Fidelity, την οποία ομολογώ πως σε κάποιες περιπτώσεις την έχουμε ξεπεράσει.
.....

"High Fidelity" ; :idea: Μα και βέβαια η απάντηση μου έρχεται αυθόρμητα:

Θα άκουγα τα 5 πρώτα τρακ απο το "Time out" του Μπρούμπεκ :bigcry:

:antlers:

1. Beck - Everybody's gotta learn
2. Radiohead - Creep
3. Ν. Πορτοκάλογλου - Ψέμματα (η έκδοση από το άλμπουμ "το τραγούδι γυμνό" που είχε μόνο κιθάρα)
4. Harry Nilson - Everybody's talking
5. Blur - Sing

Αποτυχία πλήρης η παραπάνω λίστα και ας έπαιζε στο repeat. Ούτε ένα δάκρυ χτες που τη χρειάστηκα...

Και μετά βάζω το long and winding road και έκλαιγα μέχρι τα χαράματα που με πήρε ο ύπνος. Δίνω στον εαυτό μου μια εβδομάδα για να συνέλθω. Αν δεν τα καταφέρω θα βάλω μπρος πιο δραστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα τη λίστα του Ντοκ.

Αποτυχία πλήρης η παραπάνω λίστα και ας έπαιζε στο repeat. Ούτε ένα δάκρυ χτες που τη χρειάστηκα...

Και μετά βάζω το long and winding road και έκλαιγα μέχρι τα χαράματα που με πήρε ο ύπνος. Δίνω στον εαυτό μου μια εβδομάδα για να συνέλθω. Αν δεν τα καταφέρω θα βάλω μπρος πιο δραστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα τη λίστα του Ντοκ.

Φώτη εσύ να'σαι καλά και το limit up είναι ζήτημα χρόνου..

Όχι. Το τραγούδι που λες είναι το perfect day και ακούγεται μετά το sing. To sing ξεκινά όταν ανακαλύπτουν ότι πέθανε το μωρό, και συνεχίζεται μέχρι και μετά το δικαστήριο. Αυτό που μου άρεσε στο Trainspotting είναι ότι τα περισσότερα κομμάτια παίζονται χωρίς διακοπή. Απλά αυξομοιώνοταν η ένταση.