High Resolution Music File Player

Για να το παμε παλι απ' την αρχη.
Ας πουμε οτι δεν θελουμε να μπλεξουμε με πισι.

Απλα θελουμε να συνδεουμε "καπου" τον σκληρο δισκο (1ΤΒ), και με ψηφιακη εξοδο, να πηγαινει σε ενα ντακ.

Ευκολο θα μου πειτε..........αλλα το θελουμε με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα, και (εδω αρχιζουν τα δυσκολα)...........

θελουμε ασυρματο τηλεχ/σμο, και εξωφυλα των αλμουμ, με οθονη touch καποιου μεγεθους (οπως η κορνιζες) για να ειναι και ευαναγνωστα, και να μπορουμε οσο παιζει το κοματι να "ξεφυλιζουμε" τα υπολοιπα (προς επιλογη) αλμπουμ.

Ειναι τοσο δυσκολο? ή ακριβο?

Εβλεπα π.χ. το Bryston BDP-1 (δειτε την οθονη πανω απο το ΒDP-1) αν ηταν
στο 1/4 της τιμης του.

http://www.audioholics.com/reviews/digital-media-servers/bryston-bdp-1

Attachments

• dislay.jpg
    dislay.jpg
    69.9 KB · Views: 58
γιατι πρεπει καποιος να παρει αυτα ολα και να μην φτιαξει ενα ωραιο htpc τοσο ωραια κουτακια υπαρχουν με λιγα λεφτα οικονομικα ουτως η αλλως για ενα foobar δεν χρειαζεσαι τιποτε ιδιαιτερο,και αμα θες και παπαδες του βαζεις αναλογα την τσεπη σου

Πάνω απ' όλα για λόγους χρηστικότητας, χρόνου, ευκολίας, εξοικονόμηση ρεύματος και πολλά άλλα. Για παράδειγμα με ένα HTPC θα πρέπει αναγκαστικά να ανοίγεις το PC, την TV και με τη βοήθεια κάποιου remote (αν υπάρχει αλλιώς mouse-keyboard) να επιλέγεις τη μουσική σου! Ενώ με ένα media server με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου:music-smiley-004: όπου κι αν βρίσκεται αυτή (desktop pc, laptop, hdd e.t.c)!!! Είναι πάντως ανάλογα και τα γούστα του καθενός. Εγώ ποτέ δε χώνεψα ότι για να ακούσω μουσική θα πρέπει να ανοίξω την τηλεόραση, αν έχεις και plasma όπως εγώ ένας λόγος παραπάνω!!! :shot:

Ειμαστε ακομη στη αρχη ενος καινουργιου δρομου,που οπως ειναι φυσικο εχει και παιδικες ασθενειες και πολυ υψηλες τιμες.
Για μενα το ουσιαστικοτερο προβλημα ειναι πρωτιστως το μουσικο υλικο και ο τροπος διαθεσης του και στη συνεχεια το λειτουργικο της εφαρμογης.

Re: Απάντηση: High Resolution Music File Player

Για να το παμε παλι απ' την αρχη.
Ας πουμε οτι δεν θελουμε να μπλεξουμε με πισι.

Απλα θελουμε να συνδεουμε "καπου" τον σκληρο δισκο (1ΤΒ), και με ψηφιακη εξοδο, να πηγαινει σε ενα ντακ.

Ευκολο θα μου πειτε..........αλλα το θελουμε με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα, και (εδω αρχιζουν τα δυσκολα)...........

θελουμε ασυρματο τηλεχ/σμο, και εξωφυλα των αλμουμ, με οθονη touch καποιου μεγεθους (οπως η κορνιζες) για να ειναι και ευαναγνωστα, και να μπορουμε οσο παιζει το κοματι να "ξεφυλιζουμε" τα υπολοιπα (προς επιλογη) αλμπουμ.

Ειναι τοσο δυσκολο? ή ακριβο?

Εβλεπα π.χ. το Bryston BDP-1 (δειτε την οθονη πανω απο το ΒDP-1) αν ηταν
στο 1/4 της τιμης του.

http://www.audioholics.com/reviews/digital-media-servers/bryston-bdp-1

Αυτά που θέλεις να έχεις από το καναπέ σου χωρίς να έχεις μεγάλη οθόνη επάνω από το ράκ σου τα δίνει οικονομικά μόνο ένα TABLET PC με Windows Media Center.

Naim audio HDX 1 tera hard disc icluded.
imgres

Γιαννη η προταση σου ειναι υπεροχη ,αλλα...
Και μια που αναφερεις αυτη την υπεροχη υλοποιηση της Naim,αν δεν ειναι απορρητο ,μπορεις να αναφερεις το λογισμικο ριπαρισματος ?

Καλη λυση φαινεται το Tablet pc, αλλα παλι δεν ξεφευγουμε απο τα σεταρισματα/στησιματα των windows, foobar, bit perfect, κ.λ.π.

Το ναιμ, και τα συναφη, πολυ καλα μεν, ακριβα (για μενα) δε.

Καλη λυση φαινεται το Tablet pc, αλλα παλι δεν ξεφευγουμε απο τα σεταρισματα/στησιματα των windows, foobar, bit perfect, κ.λ.π.

Το ναιμ, και τα συναφη, πολυ καλα μεν, ακριβα (για μενα) δε.

Μόνο Tablet μπορείς να έχεις αυτά που θέλεις οικονομικά και με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.
Οι άλλες λύσεις σου παίρνουν το σκάλπ για να τις αγοράσεις στην αρχή και αν ξεπεραστούν τεχνολογικά μετά δεν αξίζουν τίποτα.
Δες για παράδειγμα πόσο πουλιούνται κάτι πανάκριβοι AV ενισχυτές του χθές που δεν έχουν hdmi...

Re: Απάντηση: High Resolution Music File Player

Γιαννη η προταση σου ειναι υπεροχη ,αλλα...
Και μια που αναφερεις αυτη την υπεροχη υλοποιηση της Naim,αν δεν ειναι απορρητο ,μπορεις να αναφερεις το λογισμικο ριπαρισματος ?

Πετρο απο οσο ξερω το εχει αναπτυξει η ιδια η naim!

Ευχαριστω Γιαννη ,για την απαντηση.Οπως και να εχει ακουγονται ,μονο καλα λογια για το συγκεκριμενο,εκτος βεβαια απο την ...τιμη του

Παίδες κανα link από αυτά που έχτε διαβάσει.
Καθώς το ότι το έχει αναπτύξει εταιρία audio εμένα λ.χ. δε μου λέει τίποτα.
Χωρίς προδιαγραφές ή δοκιμή, δηλαδή ατεκμηρίωτα, είναι κρίμα να κάνετε όλη τη δισκοθήκη σας rip.

Συμφωνώ. Μπορεί μια μέρα να διαπιστώσει κάποιος (ή ακόμα χειρότερα εσείς οι ίδιοι) ότι το rip δεν έχει γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τραβάτε τα μαλλιά σας.

Μια δοκιμή για να πάρετε μια ένδειξη του είδους ripping που γίνεται είναι να βάλετε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο δισκάκι. Αν φάει μερικές ώρες μέχρι να το ριπάρει, είναι καλό σημάδι. Αν πάρει απλά λίγη περισσότερη ώρα από όσο παίρνει για τα απλά δισκάκια είναι κακό.. Αν κάνει τον ίδιο χρόνο, πουλήστε το. ;)

Συμφωνώ. Μπορεί μια μέρα να διαπιστώσει κάποιος (ή ακόμα χειρότερα εσείς οι ίδιοι) ότι το rip δεν έχει γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τραβάτε τα μαλλιά σας.

Μια δοκιμή για να πάρετε μια ένδειξη του είδους ripping που γίνεται είναι να βάλετε ένα αρκετά ταλαιπωρημένο δισκάκι. Αν φάει μερικές ώρες μέχρι να το ριπάρει, είναι καλό σημάδι. Αν πάρει απλά λίγη περισσότερη ώρα από όσο παίρνει για τα απλά δισκάκια είναι κακό.. Αν κάνει τον ίδιο χρόνο, πουλήστε το. ;)

αυτο εχει να κανει πιο πολυ με το drive και οχι με το λογισμικο

Πάνω απ' όλα για λόγους χρηστικότητας, χρόνου, ευκολίας, εξοικονόμηση ρεύματος και πολλά άλλα. Για παράδειγμα με ένα HTPC θα πρέπει αναγκαστικά να ανοίγεις το PC, την TV και με τη βοήθεια κάποιου remote (αν υπάρχει αλλιώς mouse-keyboard) να επιλέγεις τη μουσική σου! Ενώ με ένα media server με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να απολαύσεις τη μουσική σου:music-smiley-004: όπου κι αν βρίσκεται αυτή (desktop pc, laptop, hdd e.t.c)!!! Είναι πάντως ανάλογα και τα γούστα του καθενός. Εγώ ποτέ δε χώνεψα ότι για να ακούσω μουσική θα πρέπει να ανοίξω την τηλεόραση, αν έχεις και plasma όπως εγώ ένας λόγος παραπάνω!!! :shot:

αμα δε θες να ανοιγεις τιβι τοτε μονοδρομος ειναι ενα φτηνο laptop,δεν χρειαζονται απαιτησεις για να παιζει ενας player μονο.Αλλα απο οτι εχω καταλαβει το προβλημα ειναι να υπαρχει ακομα μια συσκευη με ονοματεπωνυμο στο rack.Γιατι στην ουσια τα κουτια αυτα που προταθηκαν ειναι htpc επωνυμα με 10πλασια τιμη απο ενα noname και αμφιβολου ποιοτητος hardware.:grandpa:

αυτο εχει να κανει πιο πολυ με το drive και οχι με το λογισμικο

Όχι... Το λογισμικό βλέπει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το drive, και προσαρμόζεται σε αυτό. Επίσης υπάρχουν παράμετροι που μπορούν να οριστούν στο λογισμικό, όπως για παράδειγμα πόσες φορές θα διαβάσει τον κάθε sector, τι ανάλυση θα κάνει, πότε θα θεωρήσει ότι ο sector διαβάστηκε σωστά, κτλ κτλ.

Δεν είναι καθόλου απλό, και το drive είναι μόνο μία παράμετρος.

Ένα δεδομένο drive μπορεί να κάνει rip το ίδιο δισκάκι σε 10 λεπτά ή σε 10 ώρες.. είναι θέμα software.

Όχι... Το λογισμικό βλέπει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το drive, και προσαρμόζεται σε αυτό. Επίσης υπάρχουν παράμετροι που μπορούν να οριστούν στο λογισμικό, όπως για παράδειγμα πόσες φορές θα διαβάσει τον κάθε sector, τι ανάλυση θα κάνει, πότε θα θεωρήσει ότι ο sector διαβάστηκε σωστά, κτλ κτλ.

Δεν είναι καθόλου απλό, και το drive είναι μόνο μία παράμετρος.

Ένα δεδομένο drive μπορεί να κάνει rip το ίδιο δισκάκι σε 10 λεπτά ή σε 10 ώρες.. είναι θέμα software.

εχεις απολυτο δικιο αλλα και το ντραιβ παιζει πρωταρχικο ρολο,καμια δεκαρια καθονται αχρηστα μες τα συρταρια μου,τυχαιο δεν νομιζω.παιζει τεραστιο ρολο ο μηχανισμος και παντα μιλαμε για το eac σαν λογισμικο.και αντε να ριπαρεις καμια 15αρια ταλαιπωρημενα cd με το επωνυμο κουτι που θα αγορασεις και να τα φτυσει απο το ζορισμα το ντραιβ του,ελα και πες μου ποσο θα κανει η αντικατασταση του?

οχι δεν υπαρχει αμα εννοεις των πισι,αλλα εχουν διαφορες.
Αλλα διαβαζουν και αλλα οχι δεν θελω να εκθεσω μαρκες και εταιρειες
.Αυτα ομως των επωνυμων κουτιων δεν νομιζω να κανουν 35 η 40 ευρω

Last edited:
Ανέκαθεν κάποια drives συμπεριφέρονταν καλύτερα στα "δύσκολα".. Δεν είναι θέμα έκθεσης κατασκευαστών - είναι τεχνικό θέμα..

Τι εννοείς "επώνυμα κουτιά"; Επώνυμα desktop PCs? Αν ναι, τα ίδια drives φοράνε με αυτά που αγοράζουμε από το Πλαίσιο..