High-speed photography

η πρωτη μ'αρεσει παρα πολυ.

Εντυπωσιακο το πρασινο ζωηρο χρωμα το οποιο μου κινει καποια συναισθηματα θετικα (?)

Αντιθετα εμενα μου αρεσει η δευτερη. Ηταν πολυ καλη επιλογη το να φανει το πρασινο μονο στην σταγονα που αναπηδα.

Ευχαριστώ παιδιά, να πω δυο πραγματάκια για το στήσιμο των φλας (sb600-800-900) και για το πώς προέκυψαν τα χρώματα στις συγκεκριμένες λήψεις.
1) Πράσινο φωσφοριζέ χαρτί πίσω από το πιάτο. Πάνω του βαράει το ένα από τα 3 φλας. Τα άλλα δύο φλας (το ένα τοποθετημένο αριστερά και το άλλο δεξιά αλλά λίγο πιο ψηλά) σημαδεύουν απευθείας τη σταγόνα.
2) Μωβ χαρτί πίσω από το πιάτο στο οποίο βαράει πάλι το ένα από τα 3 φλας. Πράσινο φίλτρο (ένα πράσινο ημιδιαφανές σουβέρ :afro: δηλαδή) στο αριστερό φλας.
3) Κίτρινο φωσφοριζέ χαρτί κάτω από το πιάτο (το οποίο ήταν πράσινο διαφανές) και μωβ χαρτί πίσω του.
4) Το ίδιο με το 3, αλλά αντί για μωβ background, μπήκε μπλε.
Στην πορεία των λήψεων έχουν τροποποιηθεί λίγο οι γωνίες των φλας και η θέση της μηχανής, γι'αυτό και το ελαφρώς διαφορετικό fov.

Επίσης να προσθέσω ότι το trigger δίνει εντολή στο sb600 μέσω hot-shoe adapter και αυτό με τη σειρά του (ταυτόχρονα δηλαδή) πυροδοτεί τα άλλα δύο τα οποία είναι σε slave/remote mode με ενεργοποιημένη την SU-4 λειτουργία.

Last edited:
Χμμμ, μάλλον κάποια πατάτα έκανα και εξαφανίστηκαν οι 2 απ'τις 4...
Ας βάλω όμως άλλες 3... Η πρώτη έχει λίγο glamour glow και η δεύτερη λίγη βινιέτα...

5478321221_184fb06a90_b.jpg
5478920886_25a66fd1b0_b.jpg
5478322463_b6420b289a_b.jpg

Ευχαριστώ φίλε Νάσσο, οι δικές σου μου αρέσουν περισσότερο :worshippy:, αλλά για πρώτη φορά δεν τα πήγα κι άσχημα...

Στέλιο πολυ ωραίες ειδικά η δεύτερη. -bye-

Νάσσο με τι φακό και τι διαφραγμα έβγαλες τις δικές σου. Είναι οξύτατες.

Last edited:
Ωραια, σκοτεινα χρωματα... ισως θα επρεπε να τονισεις καποια σημεια με dodge and burn αλλα δεν μπορω να εντοπισω ποια, μια και δεν εχω ασχοληθει με το συγκεκριμενο ειδος...

...μαλλον το φοντο με ενοχλει που ειναι πολυ σκουρο...

και εκεινη η γκρι γραμμη που διατρεχει τη φωτο... το μπλε παντως βγηκε ωραιο...

Ερώτηση: Γιατί f/20 ?? :)

Για το βάθος πεδίου? ή για σωστή έκθεση? Φαντάζομαι μπορείς να ελέγξεις την ένταση του φλας για να το πετύχεις αυτό, σωστά ?

Αναφέρομαι σε αυτό το ποστ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1497734&postcount=3

λίγο καθυστερημένα αλλά κάπου χάθηκα με ένα redirect :)

Last edited:
Ακριβώς λόγω περιορισμένου βάθους πεδίου που στην περίπτωση μας με f/20,τον 105 Micro και περίπου 80cm απόσταση εστίασης, περιορίζεται περίπου στα 4 cm.
H έκθεση ρυθμίζεται τόσο με την ένταση του φλας (την οποία όμως θέλουμε χαμηλή - δηλ. γρήγορη φλασιά - για να παγώσει την κίνηση) όσο και με το iso. Υπενθυμίζω ότι η ταχύτητα δεν παίζει κανένα ρόλο στην έκθεση.

Νάσσο με τι φακό και τι διαφραγμα έβγαλες τις δικές σου. Είναι οξύτατες.

Με τον Micro 105/2.8 και f/22.
Στέλιο, καλύτερη η τελευταία και οξύτατη :award: Λίγο παραπάνω φως το ήθελε, όμως, νομίζω.

Εχμμ... Ναι, επίτηδες έχω σκοτεινιάσει περισσότερο το γύρω (πολλές αντανακλάσεις) από την σταγόνα, για να δώσω περισσότερο έμφαση σ' αυτήν, το σκοτείνιασμα βοήθησε τα χρώματα και έδωσε ωραίο μπλε...

Ο φακός είναι ο 50άρης smc A50 1.7 σε συνδυασμό με τον 1.7x adapter της pentax, οπότε οι λήψεις έγιναν στα 85mm...

Στη συγκεκριμένη το διάφραγμα ήταν στο φ4,5 ενώ στις υπόλοιπες στο φ8 με ταχύτητα 1/180 (δεν πάει πιο ψηλά με φλας)...

Εννοείται ότι θα ξαναδοκιμάσω με καλύτερα φώτα κάποια στιγμή...

Last edited: