HIGHRESAUDIO είναι η καλύτερη πλατφόρμα σε ποιότητα ήχου ;

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Δεν δέχεται track σε 16 bit.
Δηλαδή δεν δέχεται τα CD που έχουν κυκλοφορήσει;

Μονο ότι βγαίνει σε 24/44.1 και πάνω . Τα περισσότερα είναι 24/48 και πάνω .
Αυτά είναι καλά νέα. Προπάντων αν είναι μεγάλος ο αριθμός των 24/48.

Πληροφορίες για τον encoder μπορείς να δεις στο site αλλά χωρίς να εμβαθύνει
Δεν έχει και μεγάλη σημασία ο FLAC encoder. Για μένα αδιάφορο.

Έχει και remasters αλλά και αυτά δεν είναι συμπιεσμένα . Τουλάχιστον όπως στις άλλες πλατφόρμες
Αυτό θα φανεί με τον καιρό. -bye-

Αν δεν υπάρχει 24 bit master τότε όχι. Η πλατφόρμα υπάρχει από το 2018 για streaming νομίζω

Λείπει μία βασική πληροφορία. Και ΔΕΝ τη δίνει ΚΑΜΜΙΑ πλατφόρμα. Η προέλευση κάθε άλμπουμ/ track, συγκεκριμένα.

Από που προέρχεται το κάθε ένα από τα κομμάτια που ακούμε;
-Από ψηφιοποίηση Master Tape;​
Έχουν διατηρήσει έως σήμερα οι εταιρείες τη Master Tape;​
Κι' αν την έχουν διατηρήσει είναι Master Tape 1ης γενιάς, 2ης γενιάς, κλπ;​
-Από ψηφιοποιημένο βινύλιο (όταν λείπει η Master Tape).​
Και αυτό ποιός το ψηφιοποίησε;​
Σε ποιό format;​
-Από Master ταινία ADAT (1992-2010 περίπου);​
-Από CD ripping; Ποιάς έκδοσης;​
-Από Master File;​
Και το original Master Files σε ποιό format είναι;​
Σημειώνω εδώ ότι ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης παγκόσμιας μουσικής παραγωγής έχει παραχθεί και παράγεται σε 48/24. (Και από εκεί στη συνέχεια με μετατροπές παράγονται τα υπόλοιπα format. CD's, Soundtracks, Hi-Res 96/24 ή 192/24, κλπ).
-Τα αρχεία Hi-Res που διαθέτουν οι πλατφόρμες είναι πρωτογενή ή δευτερογενή (δηλ. προέρχονται από upsample του Original Master File;​

Το κάθε κομμάτι που ακούμε έχει τη δική του χωριστή προέλευση, τη δική του ιστορία. Που έχει τη σημασία της.

Αλλά τι γυρεύω τώρα; Ψύλλους στ' άχυρα!
Μιχάλη σωστές οι παρατηρήσεις σου.
Η συζήτηση ξεκίνησε από μια φωτογραφία που είδα στην ανάρτηση του @stedyhot με το 24/96 Getz meets Mulligan που δίνει τόσο η πλατφόρμα του Hi Res.Audio όσο και το Qobus. Αυτή είναι μια κυκλοφορία του 2025 από την <Verve Reissues>. O κύκλος αυτός περιλαμβάνει (από όσο γνωρίζω) 12 reissues κλασσικών ηχογραφήσεων της Verve σε 24-96. Όλες αυτές είναι προσεγμένες επανεκδόσεις.
Όσον αφορά τις επανεκδόσεις cd της verve μέσα στα χρόνια σε παραπέμπω σε αυτό το άρθρο.

Η συγκεκριμένη είναι ηχογράφηση του 1957. Στο 24-96 Verve reissues ακούω στο τελευταίο track <a ballad> το hiss της μαγνητοταινίας. Άλλα στοιχεία για την προέλευση των αρχικών αρχείων δεν έχω.
Η δεύτερη ηχογράφηση που έχω σε sacd είναι της εταιρίας HDTT που δεν πολυσυμπαθώ. Αυτοί αναφέρουν ότι η πρωτογενής πηγή τους είναι μαγνητοταινία του εμπορίου. Επίσης αναφέρουν και τον εξοπλισμό που διαθέτουν. Εδώ το hiss στο τελευταίο κομμάτι δεν ακούγεται.

Όσο αφορά την λογική πρόταση του @steadyhot για δοκιμαστική εγγραφή στο HiResAudio δεν έχω streamer.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μιχάλη σωστές οι παρατηρήσεις σου.
Η συζήτηση ξεκίνησε από μια φωτογραφία που είδα στην ανάρτηση του @stedyhot με το 24/96 Getz meets Mulligan που δίνει τόσο η πλατφόρμα του Hi Res.Audio όσο και το Qobus. Αυτή είναι μια κυκλοφορία του 2025 από την <Verve Reissues>. O κύκλος αυτός περιλαμβάνει (από όσο γνωρίζω) 12 reissues κλασσικών ηχογραφήσεων της Verve σε 24-96. Όλες αυτές είναι προσεγμένες επανεκδόσεις.
Όσον αφορά τις επανεκδόσεις cd της verve μέσα στα χρόνια σε παραπέμπω σε αυτό το άρθρο.

Η συγκεκριμένη είναι ηχογράφηση του 1957. Στο 24-96 Verve reissues ακούω στο τελευταίο track <a ballad> το hiss της μαγνητοταινίας. Άλλα στοιχεία για την προέλευση των αρχικών αρχείων δεν έχω.
Η δεύτερη ηχογράφηση που έχω σε sacd είναι της εταιρίας HDTT που δεν πολυσυμπαθώ. Αυτοί αναφέρουν ότι η πρωτογενής πηγή τους είναι μαγνητοταινία του εμπορίου. Επίσης αναφέρουν και τον εξοπλισμό που διαθέτουν. Εδώ το hiss στο τελευταίο κομμάτι δεν ακούγεται.

Όσο αφορά την λογική πρόταση του @steadyhot για δοκιμαστική εγγραφή στο HiResAudio δεν έχω streamer.
Αν έχεις usb είσοδο στο dac και pc ή mac

Απάντηση ΑΙ

“Αναφέρεσαι στη γερμανική υπηρεσία HIGHRESAUDIO (HRA), η οποία είναι εξαιρετικά αυστηρή και ποιοτική (pure audio) όσον αφορά το περιεχόμενό της.
Επειδή η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται σε "purists", έχει συγκεκριμένους τρόπους για να στείλει το σήμα στο USB DAC σου χωρίς αλλοιώσεις. Έχεις δύο βασικούς δρόμους:
1. Μέσω της εφαρμογής "HRA Streaming App" (Native)
Η HIGHRESAUDIO διαθέτει τη δική της desktop εφαρμογή για Windows και Mac.
* Κατέβασμα: Μπαίνεις στον λογαριασμό σου στο site της HIGHRESAUDIO και κατεβάζεις τον HRA Streaming Player (όχι τον Downloader, αυτός είναι για αγορές).
* Audio Settings: Μόλις ανοίξεις την εφαρμογή και κάνεις login:
* Πήγαινε στις ρυθμίσεις (συνήθως το γρανάζι ή στο μενού Preferences).
* Στο πεδίο Audio Output ή Output Device, θα δεις μια λίστα. Εδώ μην επιλέξεις "System Default".
* Επίλεξε ονομαστικά το USB DAC σου.
* Bit-Perfect (Windows): Αν είσαι σε Windows, φρόντισε να επιλέξεις το mode WASAPI Exclusive ή ASIO (αν το υποστηρίζει το DAC σου) δίπλα από το όνομα της συσκευής. Αυτό θα παρακάμψει τον μίκτη των Windows και θα ανάψει το λαμπάκι της σωστής δειγματοληψίας στο DAC σου.
2. Μέσω Audirvana (Η προτεινόμενη λύση)
Η HIGHRESAUDIO έχει στενή συνεργασία με την Audirvana. Πολλοί χρήστες της υπηρεσίας προτιμούν αυτόν τον τρόπο, γιατί το player της HRA είναι λίγο "βασικό", ενώ η Audirvana είναι κορυφαία στη διαχείριση USB DACs.
Αν έχεις (ή θέλεις να δοκιμάσεις) την Audirvana:
* Άνοιξε το Audirvana Studio.
* Πήγαινε στα Settings > Streaming.
* Συνέδεσε τον λογαριασμό σου HIGHRESAUDIO.
* Στο Audio Output της Audirvana (κάτω δεξιά), επίλεξε το USB DAC σου.
* Η Audirvana θα κάνει αυτόματα το "handshake" με το DAC, ρυθμίζοντας αυτόματα τη συχνότητα (sample rate switching) για κάθε τραγούδι που παίζει η HRA.
Τι να προσέξεις ειδικά για την HRA Streaming
* VirtualVault: Η HIGHRESAUDIO λειτουργεί λίγο διαφορετικά από το Spotify/Tidal. Σε κάποιες περιπτώσεις, για να δεις δίσκους στο streaming, πρέπει να τους έχεις προσθέσει στο "VirtualVault" σου ή να έχεις την αντίστοιχη συνδρομή που δίνει πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο.
* FLAC Quality: Βεβαιώσου ότι στις ρυθμίσεις ποιότητας της εφαρμογής είναι επιλεγμένο το "Original" ή "FLAC Lossless" και όχι κάποια ρύθμιση για εξοικονόμηση δεδομένων.
Θέλεις να δοκιμάσεις με την εφαρμογή της ίδιας της HRA ή σκέφτεσαι τη λύση της Audirvana για πιο ολοκληρωμένη διαχείριση;»

Πράγματι, έχει πολύ ωραία ποιότητα. (y)

Το δοκίμασα σε macbook air μέσω της εφαρμογής HRA Streaming App (+Shanling EH2 +Ayra Organic balanced)

Έκανα συγκρίσεις με το Qobuz και δεν ξέρω πως ακριβώς να το εκφράσω, αλλά ακούγεται λίγο πιο ευχάριστα. Όχι τεράστιες διαφορές, το αντίθετο, αλλά υπάρχουν.
Μου ακούστηκε μια ιδέα πιο ευγενικό χωρίς να χάνει καθόλου σε ανάλυση. Ίσως να χάνει ελαφρώς σε σώμα, σα να μου φάνηκαν ελάχιστα πιο κάτω τα μεσαία, αλλά μπορεί να λέω και βλακείες. Όμως σίγουρα ευχάριστο στα αυτιά μου.

Κατά τα άλλα ανάμικτες οι εντυπώσεις. Περιβάλλον μέτριο και όχι εργονομικό. Ανεξήγητα αργό search (ίσως έτυχε).
Ποικιλία περιορισμένη για τα γούστα μου στην κλασική μουσική.
Αλλά δωρεάν είναι η δοκιμή, αξίζει να το ακούσετε.

Παραμένω πιστός στο Qobuz. :cool:

Πάντως, γενικά, η ποιότητα που μπορεί να ακούει πλέον κάποιος με ένα laptop, ένα dac και ένα ζευγάρι ακουστικά είναι πραγματικά απίστευτη!

Ξεκίνησα το free trial μιας εβδομάδας για το highresaudio. Αν κάποιος είναι audiophile αυτή είναι η υπηρεσία του . Ο ήχος είναι 3d οργανικός με πολύ μεγαλύτερο σώμα από το Qobuz , η σκηνή πιο σταθερή και οι λεπτομέρειες ακούγονται ως τον παραμικρό βαθμό . Ήχος ασυμπίεστος , φυσικός και και προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια . Ό,τι υπάρχει είναι πραγματικό high res με πολύ υψηλής ποιότητας encoder . Μαύρο φόντο και βελουδινα πρίμα και μεσαία , μπάσο με υφες σώμα και λεπτομέρεια.Απλώς δεν έχει την ποικιλία των άλλων services . Είναι 89 ευρώ το 6μηνο ή απλή συνδρομή αλλά έχει και συνδιαστικη με downloads και έκπτωση . Ότι καλύτερο έχω ακούσει με διαφορα σε πηγή . Καποιοι θα πλήρωναν σε μηχανήματα πολλά λεφτά για να πάρουν τέτοιον ήχο . Υπάρχει μια φυσική οργανική ζεστασιά στον ήχο με ρεαλισμό χωρίς να κουράζει ποτέ το αυτί .

Αυτη τη στιγμή παίζω με jplay και σε κινητά θα βγει εφαρμογή native σε λιγους μηνες .Από υπολογιστή μπορείτε να το κάνετε access και με audirvana αλλά νομίζω και από εφαρμογές από κατασκευαστές streamer

Δεν μπορώ να χάσω αυτό τον ήχο … Αναγκαστικά πρέπει να αγοράσω εξάμηνο ή χρόνο αλλά αξίζει … ειδικά αν ακούτε κλασική και τζαζ και γενικότερα είστε επιλεκτικοί στα ακούσματα σας . Δεν είναι σούπερ μάρκετ υπηρεσία και δεν έχει την ποικιλία των άλλων υπηρεσιών αλλά ο ήχος είναι αλλου επιπέδου
Εγκατέστησα το desktop app του HiResAudio και έπαιξα μέσω Audirvana. Σε 2 άλμπουμ, που δοκίμασα ένα jazz και ένα κλασσικής δεν βρήκα διαφορά από το Qobuz ουτε στα δυναμικά ούτε στην ένταση. Ουσιαστικά η ίδια αίσθηση. Οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνω και τρίτη συνδρομή. Αρκούν Qobuz + Losseless Spotify

Εγκατέστησα το desktop app του HiResAudio και έπαιξα μέσω Audirvana. Σε 2 άλμπουμ, που δοκίμασα ένα jazz και ένα κλασσικής δεν βρήκα διαφορά από το Qobuz ουτε στα δυναμικά ούτε στην ένταση. Ουσιαστικά η ίδια αίσθηση. Οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνω και τρίτη συνδρομή. Αρκούν Qobuz + Losseless Spotify
Ξανά άκου . Έχουν μεγάλη διαφορά . Το ένα έχει σάρκα και πιο ζεστό τόνο και το άλλο είναι πιο λεπτό και φωτεινό. Αυτές είναι τρανταχτές διαφορές

• Like
Reactions: Θρησκος
Εκανα εγγραφη μεσω εβερσολο αλλα δεν με αφηνει να παιξω τιποτα.
Στο site πρέπει να επιλέξεις αφού κάνεις εγγραφή και login με τα στοιχεία σου να βάλει στο καλάθι το 7day trial . Δε θα σου ζητήσει καν κάρτα .

Μετά με το email και τον κωδικό που έβαλες θα τα βάλεις στην εφαρμογή της eversolo για να κάνεις login στο HRA

Στο site πρέπει να επιλέξεις αφού κάνεις εγγραφή και login με τα στοιχεία σου να βάλει στο καλάθι το 7day trial . Δε θα σου ζητήσει καν κάρτα .

Μετά με το email και τον κωδικό που έβαλες θα τα βάλεις στην εφαρμογή της eversolo για να κάνεις login στο HRA
Δυστυχως το δοκιμασα και δεν γινεται τιποτα.

Δυστυχως το δοκιμασα και δεν γινεται τιποτα.
Κρίμα. Είτε περιμένεις την εφαρμογή του HRA για κινητά που λένε θα βγει μέχρι τον άλλο μήνα ή αν έχεις iOS συσκευή δηλαδή iPhone ή iPad κατεβάζεις από το App Store την trial 14 ημερών εφαρμογή του jplay το οποίο έχει ενσωματώσει το HRA και βάζεις εκεί τους κωδικούς σου . Θα παίζει μέσω upnp στο eversolo και είναι και optimised για το eversolo το jplay

Εγώ έκανα συνδρομή για 6 μήνες με 79 ευρώ και παίζω μέσω jplay στο iPhone. Διέκοψα tidal και Qobuz . Και για το casual έχω το YouTube music από το premium με google cast στο always high .