HiMedia 600A / 600B

Δεν είμαι σπίτι τώρα να το τσεκάρω για τους υπότιτλους, αλλά μήπως έχει σχέση με αυτό που είχα γράψει νωρίτερα?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056099015&postcount=94

(και είχα κάνει μια διόρθωση σε εκείνο το μήνυμα, δεν κατεβάζει υπότιτλους αυτόματα, αλλά αναγνωρίζει το encoding τους αυτόματα (τουλάχιστον θα ήθελε, αλλά δεν...)

Οι επιλογες αλλαζουν αναλογα με το player π.χ. το pico παιζει τους ελληνικους ANSI απο τη μανα του, το WD Live αν πας στις ρυθμισεις και επιλεξεις προσθετη κωδικοσελιδα Greek.

Ειναι σημαντικο να τσεκαρεις αν παιζει ελληνικους ANSI, επειδη τα Realtek media players ειναι λιγο πολυ ιδια μεταξυ τους, να ξερουμε αν υπαρχει αυτη η υποστηριξη.

Με τα καθημερινά firmware, υπάρχει φυσικά και φόβος για να πάει κάτι στραβά και να μην μπει σωστά. Recovery υπάρχει όπως πχ στο WDTV, ή θα ζούμε με την αγωνία μήπως χρειαστεί να το ξαναστείλουμε Αγγλία?

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

Το .ISO θελει επιπλεον overhead μεσω δικτυου, γι' αυτο ρωταω.

Για να δεις αν ο υποτιτλος ειναι ANSI, απλα τον ανοιγεις με το Σημειωματαριο π.χ. των Windows, και πατας "Αποθηκευση ως". Αν σου βγαλει Κωδικοποιηση ANSI μονο του, ειναι ANSI. Αν σου βγαλει UTF-8, ειναι UTF-8.

Οταν φτιαχνεις ενα καινουριο αρχειο .srt, η default κωδικοσελιδα ειναι η ελληνικη ANSI (Windows 1253). Αυτο μας δημιουργει προβλημα, καθως ολα τα media player παιζουν UTF-8, αλλα αν βαλεις ANSI υποτιτλο ελληνικο σου βγαζει κινεζικα (γιατι αντι για την ελληνικη ANSI εχει default την κινεζικη ANSI). Θα πρεπει καποιος να εχει ασχοληθει να προσθεσει ελληνικη ANSI (Windows 1253) κωδικοσελιδα στο media player.

Οτι έχω τονίσει στα bold! :ernaehrung004:
Εχω επιλέξει και μέσα στο μενού Ελληνικά (όπως και στο live αλλωστε). Δεν ξαναπείραξα τίποτα, απλά τα δείχνει σωστά. Μόνο αν κάνω "ΟΝ" στην επιλογή που έλεγα (Subtitle automation recognition) τότε τα δείχνει Κινέζικα.

http://dl.himedia-tech.cn/HD600/HD600_1.0.3.0.rar
Must use Safe Mode (Emergency Recovery) Firmware Upgrade
Fixed Bugs:

• Auto played the incorrect file in BDMV folder sometimes
  • Displayed the wrong message for HDD lost power while scanning media library
  • Fix audio stutter issue while playing some movies
  • Fix the scrambled video issue when start playing in BD Lite mode
New Features:

• Add a new option in Setup>Intelligent setup to auto poweroff the internal HDD when it's idle for a certain period
  • Make web browser enter the localised Google page according to system's language setting
  • Support Thai and Vietnamese languages

από ότι έχω διαβάσει, υποστηρίζει BD menu, όχι το lite αλλά κανονικό.
Ισχύει;
Posted via Mobile Device

Φίλε lykman, το μηχάνημα πλέον το έχεις αρκετές μέρες. Θεωρείς ότι είναι μια καλή αγορά? Έχει "χτυπητές" αδυναμίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα 100-120 ευρώ? Θα το πρότεινες σε ένα φίλο σου?

ΥΓ: Γνωρίζει κάποιος αν τελικά θα το φέρει Έλληνας αντιπρόσωπος? Μία εκτίμηση για το κόστος εδώ?

Ναι θα το πρότεινα. Μέχρι τα 100 (όσο κάνει δλδ από έξω), πιστεύω ότι είναι μια καλή πρόταση. Οσο όμως μεγαλώνει το ποσό, δυσκολεύει το πράγμα. Κάποια χτυπητή αδυναμία δεν έχει. Γενικότερα είναι ένα καλό μηχανάκι, αθόρυβο, θα το έλεγα "τίμιο", με καλή διαχείριση των BR rips. Δεν είναι όμως και κάτι το κορυφαίο (εκτός από εμφάνιση που το θεωρώ πολύ πολύ όμορφο). Π.χ. το gigabit που διαφημίζει, δεν το εκμεταλλεύεται. Το wideo wall είναι μια χαζομάρα (ρίχνεις jpg και απλά τα δείχνει, χωρίς όμως π.χ. να φέρνει περιεχόμενο από το νετ, ξεχάστε τα τύπου XBMC τρέιλερ, συντελεστές, κλπ). Διαφορετικά υπάρχει το live (έχω αναφέρει συν και πλην μεταξύ τους νωρίτερα), στα 85 από Ελλάδα με Ελληνική εγγύηση. Αν βγει το 600Α εδώ στα 120-130 ... δεν ξέρω αν θα αξίζει η διαφορά (εκτός φυσικά αν κάποιος θέλει HD audio & BRs οπωσδήποτε).

είχα τάξει και αναλυτική παρουσίαση, αλλά την προηγούμενη βδομάδα το ΣΚ ήμουν με πυρετό, και αυτή μου κάηκε το τροφοδοτικό από το docking station την ώρα που το σύνδεσα στο himedia για να κάνω τις δοκιμές!!! Δεν με θέλει... :slapface:

Last edited:
την άλλη παρασκευή πριν τις δοκιμές φέρε έναν παπά σπίτι να κάνει ευχέλαιο - αγιασμό και όλα θα πάνε καλά -bye-

το menu 1.0 τι είναι;
Posted via Mobile Device

όχι μενού, αλλά προφίλ... Κάνε μια αναζήτηση για blu ray profile 1.0, μιας και οι γνώσεις μου στα BR profiles δεν είναι σε ικανοποιητικό βαθμό...

Υποστηρίζει και BD lite, και 1.0

νομίζω ότι κατάλαβα ότι παίζει κανονικά το menu απλά δε μπορείς να επιλέξεις τα επιπλέον
Posted via Mobile Device

H μεγάλη διαφορά με το WDTV είναι ο browser και τα 7 κανάλια για όσους έχουν τέτοιο ενισχυτή. Περιμένω να δω πόσο θα κάνει από Ελλάδα για να πάρω ένα. Μάλλον λόγω browser θα πάει πάνω στην κρεββατοκάμαρα, να σερφάρουμε ανάσκελα...

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

H μεγάλη διαφορά με το WDTV είναι ο browser και τα 7 κανάλια για όσους έχουν τέτοιο ενισχυτή. Περιμένω να δω πόσο θα κάνει από Ελλάδα για να πάρω ένα. Μάλλον λόγω browser θα πάει πάνω στην κρεββατοκάμαρα, να σερφάρουμε ανάσκελα...

Καλά, μην περιμένεις ότι ο ενσωματωμένος browser είναι και ότι πιο εύχρηστο υπάρχει... Και εκτός αυτού, εμένα (και πιθανότατα και άλλων) είναι μικρής σημασίας. Η υποστήριξη βέβαια HD audio είναι υπέρ, αν πάλι ο χρήστης έχει τέτοιο σύστημα. Στα θετικά και η sata port, και ο καρταναγνώστης. Τέσπα, ο καθένας ζυγίζει τι θέλει / χρειάζεται και αποφασίζει αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα... -bye-