HiMedia 600A / 600B

προς τον φιλο xrthamp....σκεφτομαι να αποκτησω ενα 600b θελω να παιζω ολες του ειδους ματροσκες ''βαριες''--''ελαφριες'' με dts hd true hd ηχο κλπ..να συνδεομαι και στο mac που εχω στο γραφειο μου να βλεπω ταινιες απο κει μεταφερομενες στη τηλεοραση μου χωρις κολληματα εννοειται,αν γινεται 3d οποτε το θελησω..να φτιαχνω τις λιστες μου ανετα...να εχω ιντερνετ radio browser για σερφαρισμα να μην εχω θεματα με υποτιτλους να εχω σωστη υποστηριξη firmwares...προσπαθω να αποφυγω να μπω σε πειρασμο για popcorn a-300(πολλα τα λεφτα)...αλλα δε ξερω...θα με καλυψει? η να παω σε κατι οπως himedia 900b?........η να κανω υπομονη για κατι καλυτερο οπως το popcorn που ανεφερα νωριτερα.....σημαντικο οτι τα μηχανακια της himedia ειναι πολυ ομορφα...απο μεσα τους ομως τι γινεται......με απλα λογια...θα μεινω ικανοποιημενος με καποιο απο τα δυο himedia......να τα βλεπω νερακι ολα...η να περιμενω.......εχω διαβασει απειρα posts εδω μεσα...μιλαμε για απειρα αλλα εχω μπερδευτει...και θελω να καταληξω αμεσα....εχω ενα budget μεχρι 150 ευρω....αν αξιζει καλως αλλιως....οικονομιες και υπομονη...ευχαριστω..

ίσως για όλα τα παραπάνω να μην είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω μια που υπάρχει προσωπικό συμφέρον.

Πιστεύω όμως ότι κάποια από αυτά που ανέφερες τα κάνει άψογα, κάποια λιγότερο καλά και κάποια καθόλου. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι παίρνεις ένα media player και όχι ένα ΗΤPC. Για όλα αυτά που αναφέρεις ίσως και το Popcorn να μην σου φτάνει. Υπάρχει βέβαια και ο παράγων budget.

Άρα βάζεις κάτω τις προτεραιότητες σου, τα χρήματα σου, ρωτάς και πέντε άτομα που το έχουν ήδη και αποφασίζεις. Τα λεφτά σου σίγουρα δεν τα πετάς.

ευχαριστω φιλε μου...αν σταθουμε μονο στα himedia...πιο απο τα τρια? 600b-600a-η 900b..πιο απο τα τρια τα κανει καλυτερα ολα χωρις κολληματα... σε δικτυο... ματροσκες(ολων των ειδων) ανεξαρτητως gb...????και για να καταλαβω κατι οταν λεμε δικτυο....εχω ας πουμε το mac σε ενα γραφειο σε διαφορετικο χωρο..εχω μεσα εκει ταινιες....μπορω να τις προβαλω στι tv μου που ειναι σαλονι με wi-fi ασυρματο router????? ευχαριστω....α....με ενδιαφερει επισης το ιντερνετ radio οπως και θεαση 3d αν χρειαστει μιας και απεκτησα πολυ προσφατα μια panasonic ut30 42 3d........

Αν μιλάς για πραγματικό 3D -> 900Α/Β... που φυσικά έχει και ισχυρότερο τσιπάκι από τα 600άρια

3d ταινιες που σκοπευω να αποκτησω απο το διαδυκτιο με ξεχωριστους η ενσωματωμενους υποτιτλους....αλλα κυριως με ενδιαφερει να παιζει ματροσκες απο 4-ως οπου παει gigabyte χωρις κολληματα και με ηχο dts-dts hd η true hd....ακομα δεν εχω καταλαβει τις διαφορες τους....κυριως λοιπον τα τελευταια....και μετα 3d αλλα οταν θα ερθει η ωρα θελω να παιζει....

3d ταινιες που σκοπευω να αποκτησω απο το διαδυκτιο με ξεχωριστους η ενσωματωμενους υποτιτλους....αλλα κυριως με ενδιαφερει να παιζει ματροσκες απο 4-ως οπου παει gigabyte χωρις κολληματα και με ηχο dts-dts hd η true hd....ακομα δεν εχω καταλαβει τις διαφορες τους....κυριως λοιπον τα τελευταια....και μετα 3d αλλα οταν θα ερθει η ωρα θελω να παιζει....

Για πραγματικό 3D (αν δλδ του δώσεις πλήρες bluray) θες τσιπάκι 1186, άρα πας σε 900άρι
Τα ψευδο3D σαν τα SBS, μάλλον τα παίζουν όλα τα media players. Δεν ξέρω να σου πω και ποιο συγκεκριμένα πράγματα ειδικά για τους 3D υπότιτλους δυστυχώς, γιατί δεν είμαι 3Dάκιας. HD audio χαλαρά και με τα 600άρια (εγώ τώρα τελευταία παίρνω ανεξάρτητα τα DTS HD MA streams και τα ενσωματώνω μέσα στο mkv αντί για το απλό DTS που έχουν. Πάντα στο 600Α μου)

Τα GB του μεγέθους η πρώτη ένδειξη, αυτό που πραγματικά δείχνει το πόσο δύσκολη είναι η κάθε ματρόσκα για να αναπαραχθεί είναι το bitrate που έχει, καθώς και κάποια encoding settings... π.χ. τα ref frames.

το τελευταιο που μου παρεθεσες δε το πολυκαταλαβα μιας και ειμαι λιγο στις αρχες για τους media players οποτε αν τσιμπησω το 600b η to 900b θα εχω θεμα ας πουμε με ματροσκα 20gb?....απο firmware updates πως παμε?? υπαρχει υποστηριξη? η τα παρατανε γρηγορα??...και κατι αλλο για να καταλαβω ...μια ταινια σε υψηλη αναλυση mkv 720-1080p ...συνηθως τι ηχο εχουνε για να καταλαβω τις διαφορες??

το τελευταιο που μου παρεθεσες δε το πολυκαταλαβα μιας και ειμαι λιγο στις αρχες για τους media players οποτε αν τσιμπησω το 600b η to 900b θα εχω θεμα ας πουμε με ματροσκα 20gb?....απο firmware updates πως παμε?? υπαρχει υποστηριξη? η τα παρατανε γρηγορα??...και κατι αλλο για να καταλαβω ...μια ταινια σε υψηλη αναλυση mkv 720-1080p ...συνηθως τι ηχο εχουνε για να καταλαβω τις διαφορες??

99% θα παίξουν όποια ματρόσκα και να τους δώσεις... αυτό που είπα είναι ότι το "ζόρι" δεν οφείλεται στο μέγεθος του αρχείου, όμως, το μέγεθος είναι μια πρώτη ένδειξη.
Φιρμ βγαίνουν αρκετά συχνά. Τα 600άρια είναι αρκετό καιρό και είναι σταθερά εχοντας λύσει τις παιδικές τους ασθένειες, τα 900άρια είναι πιο φρέσκα αλλά και πιο δυνατά και με περισσότερες δυνατότητες μηχανάκια, και λύνουν ακόμα προβληματάκια.
Οι ματρόσκες συνήθως έχουν 5.1 ήχο, AC3 ή DTS (συνήθως). Υπαρχουν και μετατροπές που περιλαμβάνουν 7.1 AC3 TrueHD ή DTS HD Master Audio. Θες και ανάλογο πολυκάναλο ηχητικό σύστημα έστω και 5.1 (με hdmi αν μιλάμε για HD audio δλδ τα δύο τελευταία).

υγ. Η άποψη μου είναι ότι τον αρχάριο (και όχι μόνο) τον καλύπτουν άνετα τα συγκεκριμένα μηχανάκια, η μόνη διαφορά για μένα ότι το 900άρι είναι πιο future proof και με 3D.

οποτε αν δεν οφειλεται στο μεγεθος του αρχειου...λογικα θα εχει καποια ρυθμιση..να φανταστω...οταν λες future proof????????

ρύθμιση για ποιο πράγμα? Απλά λέω ότι το μέγεθος του αρχείου από μόνο του, είναι μόνο μια ένδειξη για το πόσο "βαρύ" είναι το κάθε αρχείο, αλλά τελικά είναι άλλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν βαρύ ή όχι (είναι τα εσωτερικά ας τα πούμε "ποιοτικά" του γνωρίσματα, που του αποδίδονται κατά την κατασκευή/μετατροπή).

future proof: είναι με το τελευταίο τσιπ της realtek, το οποίο είναι και το ισχυρότερο της μέχρι στιγμής, και το μόνο (επίσης μέχρι στιγμής) που υποστηρίζει 3D και android.

ok καταλαβα...πεςμου κατι...το android σε εναν player τι ακριβως προσφερει?

Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις στο θέμα του 900, καθώς εδώ είναι του 600 το οποίο δεν έχει, οπότε και εγώ σαν κάτοχος δεν ξέρω...

επειδη εχω κατι κουπονια να εξαργυρωσω απο τη δουλεια μπορω να ψωνισω μονο απο multirama...και το καταστημα δε φερνει το 900β.....πες μου σαν κατοχος αξιζει το 600β? αντικειμενικα...απο οτι μου ειπες τις ματροσκες θα τις παιζει και στα 1080 βαριες η ελαφριες.και με dts η true hd ηχο...εξωφυλλα κατεβαζει για τις ταινιες? απο δικτυο??να μπορω δηλαδη να βλεπω ταινιες απο το mac στη tv? υποτιτλους κατεβαζει?.και επισης θα μπορω να googlaro μεσω browser αναγνωριζοντας ποντικι και πληκτρολογιο?...αν ειπα καμια χαζομαρα sorry ειμαι λιγο αρχαριος.

το 600Β περνα ολους τους HD ηχους και στρειμαρει σχεδον τα παντα , μην το φοβασε χτυπα το και φυσικα στα συν του ειναι και η πανευκολη τοποθετηση εσωτερικου σκληρου εως 2 TR!

Ευχάριστα νέα. Είναι πλέον επίσημο από την Himedia ότι θα κυκλοφορήσει 600Β με διπλό DVB-T. Ήδη αναμένουμε demo για να δούμε τι ψάρια πιάνει με τα Ελληνικά στο EPG, αλλά λογικά, αν δεν έχει θέματα, μέχρι το Πάσχα θα έχει βγει και στα μαγαζιά. Η τιμή του θα είναι ίδια με το 900Β (χωρίς tuner) ενώ θα είναι στάνταρ με wifi.

Για να σας προλάβω ήδη ρώτησα και περιμένω απάντηση αν για παλιούς χρήστες θα υπάρχει κάρτα αναβάθμισης.

Δυστυχώς η απάντηση της Himedia για αναβάθμιση παλιών 600Β σε 600Β-Τ (με διπλό ψηφιακό tuner) ήταν αρνητική. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τροποποίηση της πίσω πλευράς του μηχανήματος.

Πλάκα μας κάνουν έτσι; Πες το γιατί αυτό δεν υπάρχει. Οταν το πουλούσαν έγραφαν ότι υπάρχει και μελλοντική δυνατότητα για tuner και τώρα λένε ότι δεν γίνεται η τροποποίηση. Ξανα στείλε τους μήνυμα και πες τους ότι αυτό λέγεται απάτη σε απλά κορεάτικα γράμματα. Συγνώμη Σπύρο αλλά απο την στιγμή που βγάζουν το μοντέλο με tuner υποχρεούνται να εξοπλίσουν και το προηγούμενο όπως είχαν υποσχεθεί. Δεν μ' αρέσει να με θεωρούν μ.....κα. Αλλιώς να επιστρέψουμε αυτά που έχουμε να μας δώσουν τα καινούρια. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν θέλουν τους ήδη πελάτες να παραμείνουν και να έχουν και καινούριους καλό θα είναι να αλλάξουν πολιτική άμεσα έτσι μεταβίβασέ τους.

Αν το είχαν τάξει ξεκάθαρα από την αρχή ότι το Β θα πάρει dvbt, τότε ναι, ηχεί κάπως άσχημα η απάντηση... Ετσι μου θυμίζει κάτι άλλους, με black και silver και "v2" και "v3" εκδόσεις, για αυτά που είχαν τάξει εξ'αρχής... :smash:

( @toyo: κινέζοι είναι)