HiMedia 600A / 600B

Για όσους αναρωτιούνται το καπάκι στο πίσω μέρος του 600Β προορίζεται να φιλοξενήσει διπλό ψηφιακό tuner που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Himedia. Αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο. Τιμή άγνωστη ακόμα.

Αυτό είναι απ' την σελίδα 17 ο Σπύρος θυμάται. Κατάλαβες φίλε lykman. Τώρα αν είναι κινέζοι ή κορεάτες τα ιδια σκ... Μπερδεύτικα με το ntr83 που έχω.

Toyo συμφωνώ μαζί σου ότι είναι τελείως άδικο για αυτούς που ήδη έχουν την συσκευή να μην μπορούν να το βάλουν σαν extra. Θα κάνω ότι μπορώ αλλά αν για να μπει το tuner θέλει άλλη πλάτη το μηχάνημα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Θα δούμε. Κάτσε να μου έρθει το demo γιατί μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Σπύρο θα το δεχόμουν αυτό αν έλεγαν ότι ίσως κάποια στιγμή μπει και tuner. Αντιθέτως αυτοί είπαν ότι στη συγκεκριμένη θέση στο πίσω μέρος την οποία έχουν διαμορφώση έτσι ώστε να διαφέρει θα μπει tuner. Τώρα πως λένε ότι δεν μπορούν αφού το έχουν προβλέψει; Αυτό λέγεται απάτη Σπύρο. Με σένα δεν έχω τίποτα εννοείται αλλά έτσι χάνεις και συ με αυτούς που συνεργάζεσαι δυστυχώς και καλό θα είναι να τους τρίξεις τα δόντια.

Να σε ρωτήσω και κάτι. Εχω ένα usb στικάκι tuner και το συνδέω με την κεραία και βλέπω απ' το laptop τηλεόραση. Αυτό αν το βάλω σε μια θύρα usb του 600b θα δείξει τίποτα; Για την ακρίβεια έχω αυτό:http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=501&tab=UserManual

Last edited:
Όπως και με το wifi πρέπει να είναι κάποιο στικάκι συμβατό με το υπόλοιπο hardware/λειτουργικό του μηχανήματος. Εμείς για παράδειγμα δίνουμε για τα himedia το στικάκι από τα iamm επειδή και τα δύο έχουν realtek 1x8x και φαίνεται να είναι συμβατά. Θα πρέπει να βρεις στικάκι από κάποιο τέτοιο μηχάνημα, να φορέσεις το firmware που θα έχει την δυνατότητα για tuning και να δεις αν παίζει. Πάντα βέβαια υπάρχει η πιθανότητα βάζοντας το firware να γίνουν όλα π..

Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

Εχω την εντύπωση ότι το 1.0.6.17 έχει ένα μικρό bug στο screensaver, και μετά από κάθε επανεκκίνηση δεν δείχνει φωτό από το flickr, αλλά το logo της himedia... παρότι σεταρισμένο στο flickr. Μπαίνοντας στο μενού και ξαναπατώντας πάνω του, μετά όταν ξαναμπεί σε screensaver, δείχνει από flickr. Ανάξιο ίσως ασχολίας... αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί δεν έβλεπα flickr.

Re: Απάντηση: Re: HiMedia 600A / 600B

Καλησπέρα,
θα ήθελα βοήθεια για την αναγνώριση υποτίτλων στο 600Β, συγκεκριμένα κανω τα εξής: subtitle recognition__ OFF , text ecoding__ TF-8
οι υπότιτλοι είναι σε μορφή SRT στον ίδιο φάκελο με το αρχείο της ταινίας και μου βγάζει subtitle off.
Τι γίνεται, μήπως κάνω κάτι λάθος, ενώ η ιδια ταινία απο player στο pc παίζει κανονικά με τους υπότιτλους....

Μέσα στο Intelligent setup, έχει και μια επιλογή στο τέλος κάτω που λέει Subtitle Display ON/OFF, για δες μήπως φταίει αυτό...

επίσης εγώ τους έχω με encoding GREEK, και δεν είχα ποτέ θέμα (srt που βλέπω)

Φυσικά πρέπει να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα με την ταινία μας, αλλά πιστεύω ότι για να τους βλέπεις στο ΠιΣί δεν έχεις τέτοιο θέμα.

Re: Απάντηση: HiMedia 600A / 600B

Μέσα στο Intelligent setup, έχει και μια επιλογή στο τέλος κάτω που λέει Subtitle Display ON/OFF, για δες μήπως φταίει αυτό...

επίσης εγώ τους έχω με encoding GREEK, και δεν είχα ποτέ θέμα (srt που βλέπω)

Φυσικά πρέπει να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα με την ταινία μας, αλλά πιστεύω ότι για να τους βλέπεις στο ΠιΣί δεν έχεις τέτοιο θέμα.

Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω αυτο, ομως το γεγονός ότι η version του player είναι η 1.0.4.21 (latest 1.0.6.17) μπορεί να παίζει αρνητικό ρόλο στην αναγνώρηση τον υποτίτλων??

Πήγαινε στο τελευταίο φιρμ ανεξάρτητα από τους υπότιτλους... Ακόμα και αν δεν φταίει το 1.0.4.21 (που πιθανότατα δεν θα φταίει), όλο και κάποιες διορθώσεις και νέες προσθήκες έχει.
Στο 1.0.6.17 είμαι εγώ

Επιτέλους είδα φώς!! Προσπαθούσα να να δώ τα αρχεία μου με NFS αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ενώ είχα δοκιμάσει τα πάντα. Τελικά αφού περασα το τελευταίο firmware και χωρίς να κάνω τίποτε άλλο μου εμφάνισε κανονικά τα shares. Κανένα πρόβλημα, όλα παίζουν ομαλά. Ήθελα να το αναφέρω γιατι με παίδεψε πάρα πολύ.

πρεπει να γνωριζετε οτι προβλημα δημιουργει και ο INTERNET SECURITY των WINDOWS.Οσοι εχετε τα 7 πρεπει να πανε κατω αριστερα στην αναζητηση και να βαλουν ''INTERNET SECURITY'',πατωντας εντερ θα πανε ''ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ WINDOWS.Ετσι βρηκα εγω την λυση με nfs

Πήγαινε στο τελευταίο φιρμ ανεξάρτητα από τους υπότιτλους... Ακόμα και αν δεν φταίει το 1.0.4.21 (που πιθανότατα δεν θα φταίει), όλο και κάποιες διορθώσεις και νέες προσθήκες έχει.
Στο 1.0.6.17 είμαι εγώ

Ακολουθώ τα βήματα για upgrade και συνέχεια για πολλές φορές μου εμφανίζει no upgrade found....τι κάνω??
Όσον αφορά τους υπότίτλους δοκίμασα μια μετονομασία του αρχείου srt σε ίδιο με της ταινίας και είναι εντάξει τους αναγνωρίζει...
Οποιαδήποτε βοήθεια για τα θέματα υποτίτλων και firmware upgrade καλοδεχούμενα!

Όπως και με το wifi πρέπει να είναι κάποιο στικάκι συμβατό με το υπόλοιπο hardware/λειτουργικό του μηχανήματος. Εμείς για παράδειγμα δίνουμε για τα himedia το στικάκι από τα iamm επειδή και τα δύο έχουν realtek 1x8x και φαίνεται να είναι συμβατά. Θα πρέπει να βρεις στικάκι από κάποιο τέτοιο μηχάνημα, να φορέσεις το firmware που θα έχει την δυνατότητα για tuning και να δεις αν παίζει. Πάντα βέβαια υπάρχει η πιθανότητα βάζοντας το firware να γίνουν όλα π..

Επομένως το ξεχνάμε και αυτό. Αν αλλάξουν μυαλά έχει καλώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HiMedia 600A / 600B

Ακολουθώ τα βήματα για upgrade και συνέχεια για πολλές φορές μου εμφανίζει no upgrade found....τι κάνω??
Όσον αφορά τους υπότίτλους δοκίμασα μια μετονομασία του αρχείου srt σε ίδιο με της ταινίας και είναι εντάξει τους αναγνωρίζει...
Οποιαδήποτε βοήθεια για τα θέματα υποτίτλων και firmware upgrade καλοδεχούμενα!

για πες τι κάνεις ακριβώς, γιατί παραείναι απλή η διαδικασία, κάτι πρέπει να σου ξεφεύγει... έχω κάνει 6-7 φορές upgrade μέχρι τώρα τόσους μήνες που το έχω, χωρίς πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HiMedia 600A / 600B

για πες τι κάνεις ακριβώς, γιατί παραείναι απλή η διαδικασία, κάτι πρέπει να σου ξεφεύγει... έχω κάνει 6-7 φορές upgrade μέχρι τώρα τόσους μήνες που το έχω, χωρίς πρόβλημα.

Λοιπόν... τα βήματα που ακολουθώ είναι τα εξής: κατεβάζω και αποσυμπιέζω το αρχείο, το μετονομάζω install.img, το περνάω στο στικ και αφου το βάλω στον player τον ανοίγω αλλα δεν αναγνωρίζει upgrade. Σημειωτέων οτι αυτή η διαδικασία έγινε τόσο για ολόκληρο το φάκελο του firmware όσο και για το αρχείο που περιείχε σε ξεχωριστές διαδικασίες...παντα ομως no upgrade found.
Το καλό είναι οτι ξεμπέρδεψα με τους υποτίτλους οι οποίοι χρειάζονται μετονομασία ίδια με το όνομα του αρχειου της ταίνιας για να αναγνωριστουν πράγμα που δεν απαιτείται για τους player των pc και αυτό με μπέρδευε...(αυτό δεν αναφέρεται ευκρινώς σε αυτό το thread καθότι το κοίταξα απο την αρχή) Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων

φιλε vourtsas αυτο ειναι το λαθος σου κατεβάζω και αποσυμπιέζω το αρχείο, το μετονομάζω install.img.Το αποσυμπιεζεις και το περνας οπως ειναι στο στικακι.

φιλε vourtsas αυτο ειναι το λαθος σου κατεβάζω και αποσυμπιέζω το αρχείο, το μετονομάζω install.img.Το αποσυμπιεζεις και το περνας οπως ειναι στο στικακι.
Δηλαδη δεν χρειάζεατι μετονομασία... μόνο αποσυμπίεση?

λογικά αποσυμπιέζοντας το, αυτό που θα μείνει θα λέγεται "install.img"... το βάζεις στο κεντρικό directory του usb stick σου, και κρατώντας πατημένο πίσω το μικρό κουμπάκι, πατάς να ανοίξει με το ΟΝ/OFF... Οταν εμφανιστεί το "upgrading" τότε αφήνεις το μικρό κουμπάκι από πίσω.