Himedia 900 a/b/c

το ρύθμισα καλύτερα και έχω πρόσβαση γρηγορότερη σε φωτογραφίες και βίντεο. video όμως streaming είναι αδύνατο να δω. κολλάει τρομερά, μόνο τοπικά παίζει κανονικά, από δίκτυο όχι. το surfing είναι απαραίτητο για μένα και από την tv, αλλιώς πρέπει να ανεβαίνω στον πάνω όροφο για να δω κάτι.

το θέμα της οθόνης είναι μόνο στο internet αισθητό και εκεί με 90% zoom "λύνεται". το android είναι πραγματικά άχρηστο, επειδή έχω smartphone με android σκέφτηκα ότι θα επικοινωνούν.. δυστυχώς όχι!

πέρασα το imediashare στο smartphone και κάνει share τις φωτογραφίες αλλά όχι τα video. το κουφό είναι ότι από το Himedia μπορώ να δω το smartphone και τα περιεχόμενα του, αλλά από το smartphone όταν πατάω να κάνει share την τάδε εικόνα μου λέει ότι δεν έχουν βρεθεί συσκευές για αναπαραγωγή. κανονικά θα έπρεπε εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με το manual του himedia, να εμφανιστεί στην οθόνη. αν έπαιζε κανονικά το streaming στα video θα είχα συμβιβαστεί, τώρα με απασχολεί πολύ αυτό.

τα πρώτα εικονίδια που είναι οι φάκελοι music, photos, videos είναι γκρι και όχι χρωματιστά. αυτό επειδή δεν έχω τίποτα περασμένο μεσα στον σκληρό? από τον file manager μπαίνω μέσα στο δίκτυο για να δω τα αρχεία του δικτύου. μήπως έπρεπε, από την στιγμή που είναι share, να μου τα εμφανίζει στη κάθε κατηγορία του αντίστοιχα ή όχι?

είμαι σε περιβάλλον mac os x lion. δοκίμασα τον serviio αλλά δεν συνδέθηκε με το himedia. θα ξαναδοκιμάσω τον επόμενο χρόνο :D

καλή χρονιά σε όλους!!!

ειμαι και εγω κατοχος του 900β και πρεπει να πω οτι μεχρι τωρα δεν εχω καποιο προβλημα με οτι εχω δοκιμασει, και ειναι αρκετα αυτα. θα ηθελα αν μπορει καποιος να κανει εναν οδηγο σχετικα με το πως πρεπει να φτιαχνουμε τη δομη των αρχειων στο δισκο ωστε να φαινονται εξωφυλα απο ταινιες και τραγουδια και πως κατεβαζει με torrent.
o himedia 900b ειναι συνδεμενος σε yamaha ενυσχητη 3d με υποστηριξη 7.1 με hdmi και απο εκει με hdmi σε μια panasonic 50vt30. εχει παιξει mkv απο απλα μεχρι βαρια και true-hd και αυτο που ολοι θελαμε 3d iso με εξωτερικους srt υποτιτλους. ολα αυτα ομως απο σκληρο και οχι μεσω δικτυου. αν θελει καποιος κατι πιο συγκεκριμενο για δοκιμη μπορει να το ζητησει και με την πρωτη ευκαιρια θα του απαντησω..

είμαι σε περιβάλλον mac os x lion. δοκίμασα τον serviio αλλά δεν συνδέθηκε με το himedia. θα ξαναδοκιμάσω τον επόμενο χρόνο :D

καλή χρονιά σε όλους!!!

πρεπει να επιλεξεις ποιο δισκο θελεις να κανεις share και παραλληλα σου εμφανιζει και τι ειδους αρχεια θελεις να μοιραστεις........ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

καλή χρονιά. ναι τα είχα κάνει αυτά, αλλά δε το έβλεπε το HiMedia. τώρα δούλεψε κανονικά, ίσως πριν επειδή είχα και το eyeconnect ανοιχτό, ίσως βοήθησε η επανεκκίνηση. όπως και να χει, λειτούργησε. βολικό είναι, αλλά και αυτό κολλάει στο streming στις ταινίες. τουλάχιστον είναι απλό και το σημαντικότερο, είναι δωρεάν! :D
σε ευχαριστώ για την υπόδειξη, αρχίζει και στρώνει το πράγμα.

με streaming δεν μπορεις να δεις ταινια,εχουν ακομη πολυ δρομο μπροστα τους.ασ κανουν ολα τα υπολοιπα να δουλευουν σωστα και γι αυτο εχουμε καιρο

Παιδια οι 3d srt πως εμφανιζονται; ειναι ακριβως πανω στην οθονη η βγαινουν κ λιγο προς τα εξω για να μην μπλεκονται με την ταινια; μπορουν να μετακινηθουν; αλλαζουν χρωμα; ειναι αρκετα σημαντικο για μενα... αν μπορουσατε να μου απαντησετε

με streaming δεν μπορεις να δεις ταινια,εχουν ακομη πολυ δρομο μπροστα τους.ασ κανουν ολα τα υπολοιπα να δουλευουν σωστα και γι αυτο εχουμε καιρο

αυτό κατάλαβα και εγώ. δε πειράζει, έστω να μπορώ να έχω πρόσβαση σε μουσική, φωτογραφίες κ browsing. Μόνο που τώρα το πρόγραμμα μου κάνει νερά. Δε μου βλέπει κάποιους εσωτερικούς φακέλους και δε βλέπει τα περιεχόμενα σε κάποιους άλλους. κουράζει και αυτό.. :/
και το HiMedia παρατήρησα ότι αν μείνει πολύ ώρα ανενεργό αποσυνδέεται από το ασύρματο και δεν έχεις ίντερνετ, θέλει reboot για φρεσκάρισμα.

απ' ό,τι καταλαβαίνω για χρήση μέσω δικτύου δεν συνιστάται ακόμα (σπασίματα, έλλειψη συνεργασίας με win 7) αλλά παρακαλώ επιβεβαιώστε

απ ότι κατάλαβα στις λίγες μέρες που το έχω. το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά με ενσύρματη σύνδεση, αλλά σε ασύρματη περιορίζεσαι μόνο σε μουσική, φωτογραφίες και internet. δε μπορείς να δεις ταινίες, αλλά από όσα διαβάζω εδώ και εκεί δεν κατάλαβα αν υπάρχει μηχάνημα που να σου παίζει streaming ασύρματα hd αρχεία χωρίς πρόβλημα. φτωχό περιβάλλον αλλά παρ όλα αυτά έχει ότι χρειάζεσαι. από την άλλη σαν συσκευή είναι πολύ καλή, παίρνει 2 σκληρούς δίσκους, έναν εσωτερικά και έναν εξωτερικά, έχει card reader, usb, usb3, android (λιτό πολύ), βγάζει hdmi 1.4 και παίζει και 3D με ελληνικούς υπότιτλους, δέχεται πληκτρολόγιο και keyboard.. τι άλλο? μόνο bluetooth δεν έχει και μπορεί να δεχτεί με stick bluetooth! Είναι αρκετά ικανοποιητικό σαν συσκευή και value for money.
σχετικά με το streaming ταινιών σκέφτηκα σαν λύση να κάνω copy paste την ταινία που θέλω να δω από τον σκληρό του mac στον σκληρό του himedia για να την βλέπω από εκεί. αν ο χρόνος αντιγραφής είναι ικανοποιητικός τότε θεωρητικά θα έχει λυθεί και αυτό.

απ ότι κατάλαβα στις λίγες μέρες που το έχω. το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά με ενσύρματη σύνδεση, αλλά σε ασύρματη περιορίζεσαι μόνο σε μουσική, φωτογραφίες και internet. δε μπορείς να δεις ταινίες, αλλά από όσα διαβάζω εδώ και εκεί δεν κατάλαβα αν υπάρχει μηχάνημα που να σου παίζει streaming ασύρματα hd αρχεία χωρίς πρόβλημα. φτωχό περιβάλλον αλλά παρ όλα αυτά έχει ότι χρειάζεσαι. από την άλλη σαν συσκευή είναι πολύ καλή, παίρνει 2 σκληρούς δίσκους, έναν εσωτερικά και έναν εξωτερικά, έχει card reader, usb, usb3, android (λιτό πολύ), βγάζει hdmi 1.4 και παίζει και 3D με ελληνικούς υπότιτλους, δέχεται πληκτρολόγιο και keyboard.. τι άλλο? μόνο bluetooth δεν έχει και μπορεί να δεχτεί με stick bluetooth! Είναι αρκετά ικανοποιητικό σαν συσκευή και value for money.
σχετικά με το streaming ταινιών σκέφτηκα σαν λύση να κάνω copy paste την ταινία που θέλω να δω από τον σκληρό του mac στον σκληρό του himedia για να την βλέπω από εκεί. αν ο χρόνος αντιγραφής είναι ικανοποιητικός τότε θεωρητικά θα έχει λυθεί και αυτό.

To 900α όμως δεν δέχεται εσωτερικό σκληρό κι εγώ θέλω να κάνω streaming μέσω ενσύρματου δικτύου. Εκεί πόσο καλά τα πάει; Παίζει full br ΟΚ;

τα παίζει κανονικά ενσύρματα, χωρίς πρόβλημα. Ενημερωτικά να ξέρεις ότι δέχεται σκληρό δίσκο είτε μέσω USB είτε μέσα sata. Δλδ κανονικό εσωτερικό σκληρό αλλά θα τον συνδέσεις εξωτερικά ;)

δες εδώ.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/410pig726qL._SS400_.jpg

βλέπεις εκεί που λέει SATA, δεν είναι eSATA είναι κανονικό SATA για εσωτερικούς σκληρούς. Στην συσκευασία περιέχεται καλώδιο για την σύνδεση.
(http://ecx.images-amazon.com/images/I/41SCltcilYL._SS400_.jpg)