Himedia 900 a/b/c

Μολις δοκιμασα απο usb παιζει κανονικα τα m3u. Το προβλημα ειναι μονο στα samba/network shares , το διαβασα και στα φορουμ.

Eπισης οταν δοκιμασα να δω mkv 3D , οι υποτιτλοι 'σκορπουσαν' στην οθονη (παιζουν σαν 2D) ... υπαρχει λυση για αυτο ?

Ε τοτε τη 3d player ειναι αν δεν παιζει 3d υποτιτλους ρε παιδια...? εγω ειχα καταληξει σαυτο λογο 3d

εχει συστημα να βγαζει πληροφοριες ταινιας ?

Παιδιά το έχω το player μήνες και μήνες και απο εκεί βλέπω 3d ταινίες και δεν είχε ΠΟΤΕ πρόβλημα με τους υπότιτλους..
1) Μήπως επιλέγεις το SBS αρχείο να το μετατρέψει η τηλεόραση και ΟΧΙ το himedia? αν ναι τότε η tv σου είναι υπεύθυνη για τους υπότιτλους εκείνη την στιγμή. Όταν ξεκινάει η ταινία, πατάς menu και επιλέγεις 3d side by side και αφήνεις το player να κάνει τα υπόλοιπα...
2) Μήπως έχεις πολύ παλιό firmware στο himedia?

o Craven εχει δικιο. Και η λυση του Λευτερη δουλεψε μεν ,
αλλα απλα επιλεγοντας SBS απο το himedia παιζει μια χαρα.

To wifi του δεν μου τα πηγε τοσο καλα στο σαλονι που πεφτει το σημα (2.4 GHz), πρεπει να βρω καποιο καλο εξωτερικο bridge 5GHz οπως εχει η tv και παιζει μια χαρα.

Info εχει , δειχνει codec video/audio αλλα δεν δειχνει mbit rate :(

Aλλα παραξενα :
Οταν βαζω usb , η εξωτερικο SATA , χανεται ο εσωτερικος hdd (κακο αυτο)
Το bandwidth test που κανει πριν αρχισει η ταινια δε μου φαινεται και πολυ αξιοπιστο.. (αν απενεργοποιοταν κιολας θα το προτιμουσα..)

ps.Εχω το τελευταιο οfficial firmware και να πω οτι τα ελληνικα παιζουν μια χαρα.

Last edited:
Hint επίσης... αν έχεις επιλεγμένους υπότιτλους στα Ελληνικά και σε κάποια ταινία στα δείξει "ιερογλυφικά" ενώ έχεις βάλει Ελληνικούς υπότιτλους τότε απλά απλά επέλεξε Menu-subtitles και διάλεξε utf-8 για την συγκεκριμένη ταινία (καθώς κατά πάσα πιθανότητα utf-8 θα είναι ο υπότιτλος για να εμφανίζεται έτσι)
Έχω το 900A οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω στο θέμα του σκληρού.. το μόνο που είχα δει είναι πως είναι καλό στην αρχή να γίνει ένα format ο σκληρός απ το ίδιο το himedia (αφού πρώτα έχει γίνει απο αλλού) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και αν βοηθάει σε κάτι αυτό.
Το bandwidth test που κάνει στην αρχή (και δείχνει ότι να ναι κάθε φορά) δυστυχώς δεν απενεργοποιείται..
To info στην λίστα δεν παίζει ενώ κατά την αναπαραγωγή δείχνει τίτλο, επελεγμένο υπότιτλο, audio κανάλι, codec, διαστάσεις και fps καθώς και μέγεθος... δεν έχει τίποτα σε juke box αν αυτό ρωτάει ο φίλος (τουλάχιστον με official firmware ή με εύκολο τρόπο σε custom firmware)

παιδια επιδει ειμαι στο παραπεντε να το παρω ας πει καποιος κατοχος αν εχει το συστημα που βγαζει εικονες πληροφοριες κ trailer των ταινιων...

Thnx

stelio πληροφοριες δεν βγαζει μεσω ιντερνετ, τρειλερ νομιζω ναι από youtube! :operator:
To wifi του δεν μου τα πηγε τοσο καλα στο σαλονι που πεφτει το σημα (2.4 GHz), πρεπει να βρω καποιο καλο εξωτερικο bridge 5GHz οπως εχει η tv και παιζει μια χαρα.

από wifi n mode εχω παιξει χωρίς πρόβλημα οτι 720p δοκιμασα κ μερικα 1080 αλλα τα ειχα δίπλα δίπλα όλα χωρίς εξωτερικές παρεμβολές!
Info εχει , δειχνει codec video/audio αλλα δεν δειχνει mbit rate :(

Aλλα παραξενα :
Οταν βαζω usb , η εξωτερικο SATA , χανεται ο εσωτερικος hdd (κακο αυτο)
εχω καταφερει ταυτοχρονα να βλέπω 2 εξωτερικούς δίσκους, τον εναν με usb τον αλλον με το εξωτερικό e-sata k ταυτοχρονα κ τον εσωτερικό (μαζί κ η sd card )
Το bandwidth test που κανει πριν αρχισει η ταινια δε μου φαινεται και πολυ αξιοπιστο.. (αν απενεργοποιοταν κιολας θα το προτιμουσα..)

ps.Εχω το τελευταιο οfficial firmware και να πω οτι τα ελληνικα παιζουν μια χαρα.

ευχαριστω , τελικα ειδα και εγω ολα μαζι , internal, ext-e-sata και usb με 2 hub και πανω τους , 4 δισκους usb.
Ειχε κανει spindown τον εσωτερικο γιαυτο τον εχανα.

Παντως ο εξωτερικος e-sata περιεργως δεν εκανε spindown , ευτυχως οι usb κανουν.
Nα δουλευε και σαν DLNA server , ε?...

ναι οκ samba ,
παντως καπου πηρε το ματι μου οτι μπορει να μπει dlna server ...

tip: εχοντας ενα VU+ duo δορυφορικο δεκτη μπορει και streamαρει (χωρις recompression παρακαλω) μεσω network και βλεπω και τον δορυφορικο δεκτη απο αποσταση !

πσ. τελικα τα ποιο αχρηστα dlna πραγματα που εχω ειναι τα "Samsung smart" της TV και του samsung blue-ray...

Last edited:
μπαινεις με samba στον VU και επιλεγεις "tuner" και εκει βλεπεις την ενιγμα2 channellist , πας μεσα και πατας :)

Stelioskrete ΑΚΡΙΒΩΣ στο προηγούμενο Post απ το δικό σου σε εσένα απάντησα στην τελευταία μου φράση στην ερώτηση σου (...)
ξαναγράφω... "δεν έχει τίποτα σε juke box αν αυτό ρωτάει ο φίλος (τουλάχιστον με official firmware ή με εύκολο τρόπο σε custom firmware)"
Μονολεκτικά λοιπόν απάντηση στην ερώτηση σου ΟΧΙ (πάει και με την ημέρα). Τουλάχιστον όχι officially με μαμίσιο firmware και όχι με εύκολο τρόπο με custom firmware (και ακόμα πιο δύσκολα έως ακατόρθωτα με δικτυακά share για λειτουργία jukebox που θες)

Μερικά που ίσως να μην έχετε παρατηρήσει καθώς έχουν αλλάξει απο παλιότερες απαντήσεις...

1) Πλέον στο νέο firmware υπάρχει stretch zoom (ήταν συνήθης ερώτηση με αρνητική απάντηση) είναι όμως λίγο κρυμμένο. Πατάτε zoom μέχρι να πάει στο 8x και το επόμενο είναι το stretch. Μετά το stretch υπάρχει και το βήμα όπου διαλέγεις εσύ διαστάσεις σε Χ-Υ άξονα.

2) δίνοντας (με του CS τουλάχιστον το custom firmware) την IP του Himedia σε έναν browser θα δείτε ένα gui με πληροφορίες, Process που τρέχουν, πλήρες τηλεκοντρόλ (3-4 βασικά ακόμα και ipod), ρυθμίσεις για καιρό κτλ.. επίσης ρυθμίσεις για srjg jukebox και gui για τα torrents (και bittorrent και transmission)

Το μινι τηλεκοντρολ (ιδανικό για κινητά) μπορείτε να το βρείτε και στην διεύθυνση http://ipτουhimedia/IpodCGI/