Himedia 900 a/b/c

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα chipset , αλλά firmware. Θα προτιμούσα να "πετάξουν" όλοι τα πολλά-πολλά applications και android stuff και να δώσουν σημασία μόνο στο δίκτυο και στον ήχο.....Αλλά ο ανταγωνισμός βλέπεις .....

Εβαλα να δω το Event Horizon σε 1080p remux και ηχο Dolby TrueHD.Σταθηκε αδυνατο,σπασιματα στην εικονα και απωλεια ηχου με τον ενισχυτη να το γυρναει στο...τσαμικο,δηλαδη δικαναλο ηχο,τι ηχο δηλαδη,ενα ανατριχιαστικο συριγμα.Δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει,το ιδιο συμβαινει σε ολες τις ταινιες με Dolby tHD.Μιλαω για το 900b.Καμια ιδεα παιδια;Ισως πρεπει να αναβαθμισω το fw.Θα σας ημουν ευγνωμων αν μου προτεινατε μια εκδοδη fw και τον τροπο εγκαταστασης.Σας ευχαριστω..

Καλησπέρα σας και πάλι. Λοιπόν έβγαλα άκρη. Είδα Resident evil 3D iso frame parking 23GB με HD audio και Spiderman 3D iso 23GB frame parking με HD audio από δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα και σπάσιμο εικόνας και ήχου. Εννοείται ότι είδα πολλά 3D mkvs χωρίς επίσης πρόβλημα.

Επιτέλους βρήκα όμως και ένα iso που μου έκανε προβλήματα. Είδα το Avengers 3D iso frame parking με HD audio το οποίο ήταν 41GB. Εκεί μου έκανε προβλήματα σε προβολή από δίκτυο. Οταν ήταν πολύ απαιτητικη η σκηνή έκανε μικρά σπασίματα εικόνας και κοβόταν ο ήχος και επανερχόταν από 2 δευτερόλεπτα μέχρι και 10 δευτερόλεπτα. Εννοείται ότι ήταν πολύ σπαστικό και δεν μπορούσες να δεις την ταινία έτσι. Το δίκτυο μου δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση γιατί το έλενξα και επιβεβαιόθηκε αυτό που έλεγαν τα παιδιά εδω και δεν μπορούσα να το δω πιο πριν. Το 1186 έχει πρόβλημα μέσω δικτύου. Ανακάλυψα βέβαια ότι ακόμα και σε σκληρό δίσκο εξωτερικό που το έβαλα και το έπαιξα. USB 2.0 έκανε πολύ πιο σπάνια βέβαια και το πολύ για ένα δευτερόλεπτο κάποια σπασίματα ήχου. Βλεπόταν άνετα βέβαια η ταινία. Φαντάζομαι ότι με εσωτερικό δίσκο ή usb 3.0 μπορεί να μην συμβαίνει καθόλου δεν δοκίμασα βέβαια.

Τελικά είμαι ανακουφισμένος που έβγαλα άκρη. Θα αγοράσω ένα εσωτερικό δίσκο και θα βάζω εκεί μόνο τις πολύ απαιτητικές ταινίες που είναι 30-50 GB και φαίνεται ότι το player δεν μπορεί να παίξει μέσω δικτύου. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με το player καθώς για να πας σε κάτι καλύτερο που να τα παίζει όλα θα πρέπει να σκάσεις πολλά περισσότερα χρήματα και να πας σε dune και sigma πράγμα που δεν ήθελα λόγω οικονομικών βέβαια. Γενικά τα παίζει όλα χωρίς πρόβλημα εκτό από τα πολύ απαιτητικά που πρέπει να τα έχει τοπικά σε δίσκο.

Έχω την αίσθηση ότι ότι firmware και να βγει το θέμα του δικτύου δεν θα αλλάξει. Το 1186 μάλλον δεν μπορεί να διαχειριστεί καλά gigabit ethernet. Μακάρι να κάνω λάθος και να φτιάξει σε μελλοντικό firmware αλλά δεν το βλέπω. Γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα καθόσον με καλύπτει κατά 90% και παραπάνω στα αρχεία που έχω και πρόκειται να παίξω τώρα και για το προσεχές μέλλον.

Audio
HDMI output RAW
SPDIF output RAW
HD Audio Core Output HD AUDIO 7.1
Dolby output RAW
DTS output RAW
AAC output RAW
wma pro output RAW
Lip Sync lip Sync (Auto)

Video
Aspect ratio 16:9
TV System 1080p 60Hz
Video Zoom Full Pixel (Just Scan)
Digital Noise Reduction off
1080p 24Hz on
Deep color Auto

Network
Wired lan setup on
wireless Off
BT off
Samba Process off
BT& Samba security off

Subtitle Automation Recognition off

δοκιμασες σε 3d iso να βγαλεις τον hd ηχο απο το δευτερο hdmi?

Εβαλα να δω το Event Horizon σε 1080p remux και ηχο Dolby TrueHD.Σταθηκε αδυνατο,σπασιματα στην εικονα και απωλεια ηχου με τον ενισχυτη να το γυρναει στο...τσαμικο,δηλαδη δικαναλο ηχο,τι ηχο δηλαδη,ενα ανατριχιαστικο συριγμα.Δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει,το ιδιο συμβαινει σε ολες τις ταινιες με Dolby tHD.Μιλαω για το 900b.Καμια ιδεα παιδια;Ισως πρεπει να αναβαθμισω το fw.Θα σας ημουν ευγνωμων αν μου προτεινατε μια εκδοδη fw και τον τροπο εγκαταστασης.Σας ευχαριστω..

http://www.mediafire.com/download.php?g68vqhpzvl1yrsc

αυτη ειναι του ρουμανου υπαρχει και του γερμανου,το αν θα κανει αυτο που θελεις δεν γνωριζω αλλα και οι 2 ειναι σταθερες χωρις προβληματα....

η εγκατασταση,ξεζιπαρισμα σε usb χυμα οχι σε φακελο,με κλειστη την συσκευη,απο πισω εχει μια μικρη τρυπουλα,βαλε πχ οδοντογλυφιδα και κρατα το πατημενο και ταυτοχρονα πατα και το μπροστινο κουμπι της συσκευης και αστο μετα απο 5 δευτερα,στην οθονη θα σου εμφανισει μπλε εικονα upgrading, θα ανοιγοκλεισει η οθονη και θα σου δειξει μια μπαρα,καθετες γραμμες,και μονο τοτε θα βγαλεις την οδοντογλυφιδα απο πισω.....πιστευω να εγινα κατανοητος

αυτη ειναι του ρουμανου υπαρχει και του γερμανου,το αν θα κανει αυτο που θελεις δεν γνωριζω αλλα και οι 2 ειναι σταθερες χωρις προβληματα....

η εγκατασταση,ξεζιπαρισμα σε usb χυμα οχι σε φακελο,με κλειστη την συσκευη,απο πισω εχει μια μικρη τρυπουλα,βαλε πχ οδοντογλυφιδα και κρατα το πατημενο και ταυτοχρονα πατα και το μπροστινο κουμπι της συσκευης και αστο μετα απο 5 δευτερα,στην οθονη θα σου εμφανισει μπλε εικονα upgrading, θα ανοιγοκλεισει η οθονη και θα σου δειξει μια μπαρα,καθετες γραμμες,και μονο τοτε θα βγαλεις την οδοντογλυφιδα απο πισω.....πιστευω να εγινα κατανοητος
Απόλυτα!Σε ευχαριστω πολυ!

Bast_Castle_v1.02_CSv1.2.2_xLiveCZ6.2.

http://www.mediafire.com/download.php?bt24dyw48o9mhsk

δικτυακα του εδωσα avatar kai transformers σε iso αρχειο και τα επαιξε χωρις προβλημα,εχει τα ιντερνετικα καλουδια,τα μουσικα αρχεια που του εδωσα τα επαιξε,το μονο που δεν εχει ειναι το full screen πατωντας το zoom και αναγκαστηκα απο την τηλεοραση να επιλεξω διευρυνση 16.9 για να φυγουν οι μπαρες πανω κατω

Bast_Castle_v1.02_CSv1.2.2_xLiveCZ6.2.

http://www.mediafire.com/download.php?bt24dyw48o9mhsk

δικτυακα του εδωσα avatar kai transformers σε iso αρχειο και τα επαιξε χωρις προβλημα,εχει τα ιντερνετικα καλουδια,τα μουσικα αρχεια που του εδωσα τα επαιξε,το μονο που δεν εχει ειναι το full screen πατωντας το zoom και αναγκαστηκα απο την τηλεοραση να επιλεξω διευρυνση 16.9 για να φυγουν οι μπαρες πανω κατω

δηλαδή σε br iso με hd ήχο δεν κάνει καθόλου σπασίματα μέσω δικτύου? Οι μπάρες πάνω και κάτω είναι αρκετά μεγάλες ώστε να τις κάνει σπαστικές? μπορείς να γράψεις περισσότερες εντυπώσεις γενικότερα και αν προτιμάς αυτό το firmware από του ρουμάνου ή του ollyp. Σε ρωτάω για να καταλάβω αν αξίζει να το περάσω ή να περιμένω για κάτι καλύτερο... ευχαριστώ-bye-

οι μπαρες ναι ειναι ενοχλητικες και εαν δεν ειχε την επιλογη η τιβι μου για διευρυνση δεν θα την κρατουσα αυτη την εκδοση....δικτυακα δεν παρουσιασε κανενα προβλημα και ειδικα στον ηχο (τραβουσε απο το prodigy)σε συγκριση με του ρουμανου που κανει καποια σπασιματα (του ollyp δεν την χρησιμοποιω) και οντως μου εκανε εντυπωση γιατι με της συγκεκριμενες ταινιες ειχα προβληματα και η αποσταση ειναι γυρω στα 15 μετρα περιπου,το home cinema που εχω ειναι το bd-ht1255 της σαμσουνγκ.....τωρα αν αξιζει να την βαλεις δεν μπορω να σου πω,εγω ειμαι πολυ των ιντερνετικων καναλιων και οτι εχει μεσα δουλευει και μενα αυτο μου φτανει...3d δεν εχω και δεν ξερω εκει πως συμπεριφερεται

οι μπαρες ναι ειναι ενοχλητικες και εαν δεν ειχε την επιλογη η τιβι μου για διευρυνση δεν θα την κρατουσα αυτη την εκδοση....δικτυακα δεν παρουσιασε κανενα προβλημα και ειδικα στον ηχο (τραβουσε απο το prodigy)σε συγκριση με του ρουμανου που κανει καποια σπασιματα (του ollyp δεν την χρησιμοποιω) και οντως μου εκανε εντυπωση γιατι με της συγκεκριμενες ταινιες ειχα προβληματα και η αποσταση ειναι γυρω στα 15 μετρα περιπου,το home cinema που εχω ειναι το bd-ht1255 της σαμσουνγκ.....τωρα αν αξιζει να την βαλεις δεν μπορω να σου πω,εγω ειμαι πολυ των ιντερνετικων καναλιων και οτι εχει μεσα δουλευει και μενα αυτο μου φτανει...3d δεν εχω και δεν ξερω εκει πως συμπεριφερεται

κατατοπιστικός, ευχαριστώ. Ηθελα απλά την γνώμη σου.

Νομίζω ότι προσωπικά θα μείνω με την ίδια εγώ γιατί το θέλω και για 3D και δεν με ενδιαφέρουν τα internetικά κανάλια, μπορεί αν βρω χρόνο να την βάλω δοκιμαστικά.

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Mια ερωτηση , σχετικα με την συνδεση του 900b με ενισχυτη.

Εμαθα στο θεμα του pioneer vsx-921 οτι για να δουλεψει το hdmi passthrough μεταξυ των δυο συσκευων , η pioneer απαιτει και το himedia να εχει πρωτοκολλο CEC.Υπαρχει αυτο στο himedia 900b ; Στο site της futeko δεν βλεπω τιποτα τετοιο. Μπορει να βοηθησει καποιος;

Δηλαδη αν στα settings του ηχου πχ ορισεις την εξοδο απο την hdmi ως RAW δεν αποκωδικοποιει ο ενισχυτης;

Λαθος καταλαβες ή μαλλον λαθος το διατυπωσα εγω!
Οταν ειναι ανοιχτος ο ενισχυτης δεν εχω κανενα προβλημα. Ολα δουλευουν σωστα! Οταν τον εχω κλειστο , δεν περναει ουτε εικονα ουτε ηχο στην τηλεοραση , παρολο που εχει αυτην την δυνατοτητα ο συγκεκριμενος ενισχυτης.Το κανω με το ps3 , αλλα δεν μπορω με το himedia.

Οντως λαθος καταλαβα,με συγχωρεις..Δεν ξερω να σου απαντησω..

Tι να συγχωρησω ,Νικο; Να βοηθησεις ηθελες! Ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις.

Αν καποιος αλλος φιλος εχει καμια ιδεα , περι πρωτοκολλου CEC και himedia 900b, :ears: γιατι μεσω internet που εψαξα δεν εβγαλα ακρη!

Tι να συγχωρησω ,Νικο; Να βοηθησεις ηθελες! Ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις.

Αν καποιος αλλος φιλος εχει καμια ιδεα , περι πρωτοκολλου CEC και himedia 900b, :ears: γιατι μεσω internet που εψαξα δεν εβγαλα ακρη!

Sorry για το δευτερο post , αλλα δεν προλαβα το edit . Αν ισχυει αυτο :

http://www.hdplayerthailand.com/spec_hd_detail.asp?product=HiMedia_HD900B&product_id=325

μαλλον δεν υπαρχει hdmi-cec. Oποτε με κλειστο τον pioneer, δεν περναει σημα προς την τηλεοραση. Mικρο το κακο, αλλα θα ηταν πολυ βολικοτερο αν ειχε. Νομιζω οτι με αλλης μαρκας ενισχυτες δεν υπαρχει τετοιος περιορισμος. Δεν ειμαι σιγουρος ομως!

Re: Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αμα έχει ξαναειπωθεί αλλά εχω ενα κινητό με android , υπάρχει καμια εφαρμογή
για το χρησιμοποιήσω σαν χειριστήριο στο himedia 900b? Εχω το media remote που δουλεύει μια χαρά με την
sony tv, αν υπήρχε κατι αντιστοιχο για το player θα ήταν σωτηρια.

Η εκδοση του Ρουμανου εγκατασταθηκε χωρις κανενα προβλημα αν εξαιρεσει κανεις οτι η ημερομηνια δειχνει...1936!
Και ενα bug που με ενοχλει:κατα την αναπαραγωγη ταινιας η οθονη του player μενει κολλημενη στο boot.Ουτε χρονος που εχει παιξει,ουτε τιποτα..Φτιαχνει αυτο παιδια;

Η εκδοση του Ρουμανου εγκατασταθηκε χωρις κανενα προβλημα αν εξαιρεσει κανεις οτι η ημερομηνια δειχνει...1936!
Και ενα bug που με ενοχλει:κατα την αναπαραγωγη ταινιας η οθονη του player μενει κολλημενη στο boot.Ουτε χρονος που εχει παιξει,ουτε τιποτα..Φτιαχνει αυτο παιδια;

εχω το 900a,δεν γνωριζω για το bug δεν εχει αναφερθει αυτο ξανα.οσο για την ωρα,μονο με την εκδοση bast castle τα εχω δει να δουλευουν σωστα