Himedia 900 a/b/c

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

Και καλο για οσους το εχουν να μην βγαλει γιατι θα ριξουν το βαρος στο καινουριο και ετσι θα παρατησουν το 1186 με οτι προβληματα εχει.

Καλά αντικειμενικά η ίδια η realtek σχεδόν παρατημένο το έχει το 1186 να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους :) και αυτό δεν αφορά το himedia αλλά όλους τους players με 1186 (μιλάμε για το sdk που έχει κλειδωμένο η realtek και αφορά τα core video libraries και όχι για το περιτύλιγμα γύρω που κάνουν είτε οι εταιρίες είτε με τα custom fw). Πράγμα όντως περίεργο αφού δεν έχει βγάλει κάτι καλύτερο.

η realtek έβγαλε νέο SDK όπου υπάρχει διόρθωση για το 23,976.
Το med έγινε update σε αυτό.

Από ότι καταλαβαίνω η himedia δεν έχει βγάλει κάποιο νέο fw.

Φαντάζομαι καλό αυτό αν και ειλικρινά δεν έχω παρατηρήσει ως τώρα κάποιο πρόβλημα με το 24p στο himedia (και το έχω εννοείται ενεργό) ούτε κόλλημα ούτε σπάσιμο. Τι να πω ίσως να μην το καταλαβαίνει το μάτι μου. Πότε βγήκε αυτό?

το πότε το έβγαλε δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι η mede8er το δουλέυει κάμποσους μήνες, έχει βγάλει και πολλά beta
αν θα κάνει κάτι η himedia, δεν ξέρω.

πάντως αν δεν έχεις παρατηρήσει κάτι τότε είσαι μια χαρά, το ίδιο λένε πολλοί.

Το τελευταίο fw απο himedia βγήκε 5/2/13 (πριν 2 μήνες) και είναι η version 1.0.6.2 (beta) .. δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι ή όχι σε σχέση με τα dvd libraries (χλωμό το κόβω..).
Εγώ είμαι με την 1.0.5.7 και δεν παρατηρώ κάποιο θέμα στα xx δευτερόλεπτα που θα έπρεπε να το βλέπω σε 24p. Δεν ξέρω αν είναι όμως θέμα τηλεόρασης (lg έχω), θέμα fw, τυχαίο ή απλά δεν το πιάνει το μάτι μου καθώς αν κάποιοι επιμένουν πως υπάρχει θέμα στα realtek (με τα παλιότερα libraries όπως λες) δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω... αυτό μόνο αν κάποιος άλλος έχει την ίδια έκδοση fw με 24p ενεργοποιημένο και βλέπει πρόβλημα μπορεί να το πει :)

Παιδιά, η αλήθεια είναι πως η himedia βγάζει κατά μέσο όρο fw κάθε 4 μήνες και πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές απ το προηγούμενο κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως απλά τα βγάζει (ειδικά τα beta ανάμεσα) για τα μάτια του κόσμου (αν και πλέον δεν είμαι καν σίγουρος πως θα βγάλει άλλο στο μέλλον και το τελευταίο το έβγαλε απλά για να κατευνάσει το κράξιμο). Σίγουρα αυτό με απογοητεύει καθώς και ψυχολογικά, θα ήμουν ψεύτης να πω το αντίθετο καθώς ο καθένας μας που ασχολείται θέλει να βάζει συνεχώς νέα καλούδια στα μηχανήματα του, αλλά πέρα απ το δικτυακό πρόβλημα στα 3d (που κακά τα ψέμματα λιγότερο ή περισσότερο είναι κοινό πρόβλημα στα realtek και όχι μόνο) μου φαίνεται σταθερότατο και δεν έχω δει και αρκετά απ τα θέματα που διαβάζω στο θέμα του med600 (φυσιολογικό βέβαια γιατί όπου υπάρχει οργασμός από fw υπάρχουν και δημιουργίες bug) οπότε θεωρώ για όποιον τον ενδιαφέρει το 3d (και μόνο... αφού και με το 600ρι ή ακόμα καλύτερα άλλον player εκτός himedia, κάνει την δουλειά του οποιοσδήποτε άλλος με πολύ λιγότερα χρήματα) και θέλει ένα σταθερό player χωρίς να ασχολείται να φλασάρει όλη την ώρα fw, όπως είναι και η πλειοψηφία των αγοραστών εκεί έξω αφού κάνουμε το λάθος και κρίνουμε απο εμάς εδώ μέσα, τότε κατά την προσωπική και μόνο άποψη μου αξίζει ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ακόμα και για κάποιον που έχει να διαθέσει 100 ευρώ για καινούριο εφόσον δεν βλέπω σε αυτά τα χρήματα κάτι καλύτερο και αυτό εννοώ.
Τώρα αν κάποιος θέλει να διαθέσει 200 η 300 εννοείται υπάρχουν καλύτερες λύσεις (ίσως δεν έγινα κατανοητός πριν σε αυτό και φάνηκε να προτρέπω όλους να προτιμήσουν το himedia σε σχέση με οτιδήποτε άλλο)..

Για να μην φαίνεται ότι κατηγορώ για κάτι το med600 και παρεξηγηθώ επειδή το χρησιμοποίησα για να τονίσω κάποια πράγματα για το himedia, αν οι 2 player είχαν τα ίδια λεφτά ή αν κάποιον δεν τον ενδιέφερε η διαφορά τιμής, δεν θα το συζητούσα καν... εννοείται med600 δαγκωτό αφού έχει καλή υποστήριξη, jukebox κτλ και μακάρι να πέσει στα 100 ευρώ η τιμή του και θα είμαι ο πρώτος που θα το προτείνω (και ίσως και το αγοράσω), αλλά στα 160 απλά ειλικρινά δεν βρίσκω το νόημα και φαντάζομαι για να ρωτάει κάποιος αν το player είναι οκ έχει λάβει υπόψην του αυτή την διαφορά τιμής και για αυτόν μετράει. Αυτά απλά για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα :)
Τώρα για το αν είμαι λάθος και κάποιος θεωρεί πως 50-60 ευρώ διαφορά είναι ανούσια για να το σκέφτεται κανείς... ίσως και να είναι έτσι και εγώ να το βλέπω από άλλη σκοπιά :)

Last edited:
Bast_Castle_v1.03_005_CSv1.3.3_xLiveCZ6.6.

http://www.mediafire.com/download.php?ghl7117shoy1dam

τωρα θα με ρωτησετε τι καλο εχει και τι δεν εχει,δικτυακα καποια σπασιματα σε τρανσφορμερς και αβαταρ αλλα οχι σε βαθμο που να σ ενοχλει,3d δεν εχω δοκιμασει γιατι δεν υπαρχει τιβι,εγω πιο πολυ την βαζω για τα δικτυακα καλουδια που εχει

Attachments

• IMG_20130403_145720.jpg
    IMG_20130403_145720.jpg
    73.6 KB · Views: 130
  • IMG_20130403_145734.jpg
    IMG_20130403_145734.jpg
    72.7 KB · Views: 128
  • IMG_20130403_145748.jpg
    IMG_20130403_145748.jpg
    59.7 KB · Views: 127
  • IMG_20130403_145801.jpg
    IMG_20130403_145801.jpg
    72.3 KB · Views: 128
  • IMG_20130403_145811.jpg
    IMG_20130403_145811.jpg
    73.5 KB · Views: 128
  • IMG_20130403_145848.jpg
    IMG_20130403_145848.jpg
    99.5 KB · Views: 130
  • IMG_20130403_145911.jpg
    IMG_20130403_145911.jpg
    98.8 KB · Views: 127
  • IMG_20130403_145944.jpg
    IMG_20130403_145944.jpg
    62 KB · Views: 126
  • IMG_20130403_150114.jpg
    IMG_20130403_150114.jpg
    42 KB · Views: 128
Μετά απο μετάφραση απο εδώ https://code.google.com/p/bast-castle/ (στα Αγγλικά μεταφρασμενο με google translate γιατί βγάζει παραπάνω νόημα απο τα Ελληνικά.... και ότι κατάλαβε ο καθένας κατάλαβε):

Bast Castle V1.03 (01.04.2013) {1186}
added support for Asian languages
new font (possible defects interface)
Added localization (Chinese, Japanese (Changes SUZUKI Hisao), Korean, Thai, Hebrew, Arabic, Ukrainian from Perper Perperillo, by Romanian Cristian CS, from Lithuanian Tolimas, from Czech Restulinka, Hungarian translation of András Gulyás, Turkish (Bora Yalcin & Proxy1 ))
Fixed saving settings subtitle after restart
added interest navigate digital video buttons 1 - 10% 2 - 20%, etc.
Flickr for screen saver is now available choice Photoset ID
Fixed output forecast in the initial appearance of the home screen
Fixed running of screen saver at initial appearance of the home screen
added the ability to turn off the display or make it blank to R6S (may work on other models)
Fixed buttons change the aspect ratio of viewing time
Added support for HDMI-CEC (control the player using the TV's remote control)
straightening and cleaning kernel FPU, OSS (number of the driver) + Open Sound System
improved sorting algorithm based on human logic + unicode (Natural Sorting Algorithm)
updated hotplug
Fixed white, green, yellow, blue, yellow subtitles
experimentally: Flash ™ Subtitles - Bole-quality text and three different frame text
added Flash Subtitle Background
Fixed running samba + faster player in the network discovery
Added the ability to run the script after mounting disk (/ usr / local / etc / update_storage)
added Direct Connection - Air Fun playing media files from your computer to Windows ( http://player_ip/remote/AirFunInstall.exe ) for Android Skifta ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com . skifta.android.app )
added DLNA DMR & DLNA DMS
minor cosmetic fixes
added the ability to save settings after restart sorting (found in Settings-> System)
added ability to startup the first subtitle (just a test)
Added ability to disable the device PCI-X (or tuner built-wifi)
added zoom for online applications RSS
added interest navigation keys for digital online applications RSS
screensaver when watching videos via online application no longer appears if enabled
updated vebadminka (minor fixes IPTV parser)
updated UaOnline
more correct switch in 3d (with quenching A / V)
Removed race for the beginning of the film after switching 3d
added remote control codes Eaget M70
added remote control codes SENCOR SMP 9000 Pro
Added mini application weareone.fm (radio)
minor bugs webkit (fully recompiled)
added the ability to use your own photos to the list of screen saver (with a description of the demo is here / usr / local / etc / other / scr / picasa_demo.php)
Added ability to force LPCM to AAC for S / PDIF
Fixed unmount disk by pressing the eject
improved performance gaming bitrate for samba client 80 + Mbps for TS and 70 + Mbps for MKV

IPTV

Added multilanguage support (depending on the language in the system)
updated list of channels for EPG (vsetv), added about 60 new channels
Fixed problem with switching the default audio
minor fixes

RADIO

small reorganization of management
Added support for the screen saver
minor fixes

YouTubeHD

Edit links next
added a few more regions
Your subscription without authorization (equivalent to tab new video on youtube in subscriptions)
small reorganization of management

Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ bast castle και θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει γνώση του πως τα πάει σε 3d και αν είναι το ίδιο απλό με το stock fw (αυτόματη εναλαγή σε 3d σε 3d bluray ISO ή απλά menu και ενα click για επιλογή σε sbs κτλ), αν έχει resume στα videos και την γνωστή search μπάρα με το βελάκι δεξιά αριστερά και γενικά αν έχει κάτι που λείπει (ή κάποιο σοβαρό bug σε αναπαραγωγή ή δίκτυο) σε σχέση με το stock..

resume εχει,to search δεν μου αρεσε γιατι δεν μπορεις να πας στο σημειο που θελεις και το zoom που σου εδεινε τη δυνατοτητα να ρυθμισεις υψος πλατος δεν λειτουργει

κρίμα γιατί χωρίς το συγκεκριμένο search που έχει απ την μάνα του, δεν μου κάνει για έναν απλό λόγο... θα με σκοτώσει με συνοπτικές διαδικασίες η γυναίκα μου..

Εκανα και εγω το firmware update που αναφερθηκε στα προηγουμενα post. Oi εντυπωσεις μου προς το παρον:

Στην αρχη αγχωθηκα, καθως εκανε αρκετα σπασιματα σε εικονα και ηχο με ο,τι αρχειο του εβαλα να παιξει. Μετα απο ενα restart ομως εστρωσε.

Με το bast -castle σε εμενα λυθηκε το προβλημα ασυμβατοτητας που ειχα με τον pioneer. Πλεον υπαρχει επιλογη για hdmi-cec --> ΟΝ στις ρυθμισεις του Himedia 900b και ετσι περναει εικονα και ηχος στην tv, με τον ενισχυτη κλειστο.

Στους 3d υποτιτλους ειναι οπως και με το προηγουμενο firmware που ειχα (Οllyp) . Eγω βαζω srt και με το που αλλαζω σε 3d απο το μενου του himedia , τους βλεπω κανονικα . (με αρκετο ghosting βεβαια , οπως και πριν).

Τα "καλουδια" μεσω ιντερνετ , δεν τα δοκιμασα ακομη.

Εχει βρει κανενας καποιον τροπο, να εχουμε εξωφυλλα , υποθεσεις κτλ απο τις ταινιες που εχουμε στον σκληρο δισκο μεσω ιντερνετ. Αυτο yamj που ειχε στο firm του OLLYP δεν μπορεσα να το κανω να δουλεψει με τιποτα. Αν εβρισκα και αυτο, θα ημουν πληρως ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο media player. Oποιος τα εχει καταφερει ή εχει να προτεινει κατι αλλο,θα τον παρακαλουσα να βοηθησει!

Αυτα προς το παρον. Αν εντοπισω κατι αλλο , θα ενημερωσω!

Μπορείς να πεις αν με 3d bluray iso είναι όλα οκ (άν έχεις φυσικά)? γυρνάει αυτόματα σε 3d? Επίσης απο δικτυακά shares (πχ NAS) ΜΗΠΩΣ έφτιαξαν το οτιδήποτε αφορά το shorting των αρχείων κατά ημερομηνία? (αυτό το ότι δεν λειτουργεί μου σπάει πραγματικά τα νεύρα..). Επίσης είχα καταλάβει πως δεν υπάρχει μπάρα για search με τα δεξιά αριστερά βελάκια αλλά σε video στο youtube είδα ξεκάθαρα τον τύπο να πηγαίνει σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας με το τηλεκοντρόλ του με την χρήση μπάρας (δεν ξέρω αν χρησιμοποίησε τα βελάκια του τηλεκοντρόλ βέβαια).
Εδώ στο 1:55 φαίνεται (παλιότερο bast castle σε egreat) ..ισχύει? αν ναι είναι με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο βολικό με το stock firmware?

εχει ενσωματωμενο jukebox αυτη η εκδοση

Aληθεια; Που μπορω να το βρω; Ειναι στα apps που εχει; Μακαρι να ειναι ευκολοχρηστο.

Βρηκα ενα app που εγραφε jukebox, αλλα μολις το πατησα, κρασαρε το mediaplayer και χρειαστηκε να το ξαναανοιξω για να ξεκολλησει.
Θα το ψαξω αυριο που θα εχω λιγο χρονο, γιατι τωρα δεν προλαβαινω.
Αν μπορεις και εχεις χρονο , δωσε κανενα hint για το που ειναι και πως λειτουργει για να μην πηγαινω στα τυφλα αυριο.

εχει για μουσικη και για ταινιες και εχει ακομη ενα το οποιο δουλευει αν καταλαβα σωστα με yadis h η κατι παρομοιο.ειναι πανευκολα στην χρηση τους το θεμα ειναι να σου αρεσει το στυλ.

Μπορείς να πεις αν με 3d bluray iso είναι όλα οκ (άν έχεις φυσικά)? γυρνάει αυτόματα σε 3d? Επίσης απο δικτυακά shares (πχ NAS) ΜΗΠΩΣ έφτιαξαν το οτιδήποτε αφορά το shorting των αρχείων κατά ημερομηνία? (αυτό το ότι δεν λειτουργεί μου σπάει πραγματικά τα νεύρα..). Επίσης είχα καταλάβει πως δεν υπάρχει μπάρα για search με τα δεξιά αριστερά βελάκια αλλά σε video στο youtube είδα ξεκάθαρα τον τύπο να πηγαίνει σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας με το τηλεκοντρόλ του με την χρήση μπάρας (δεν ξέρω αν χρησιμοποίησε τα βελάκια του τηλεκοντρόλ βέβαια).
Εδώ στο 1:55 φαίνεται (παλιότερο bast castle σε egreat) ..ισχύει? αν ναι είναι με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο βολικό με το stock firmware?

Αρχειο iso δεν εχω για να δοκιμασω. Εισαι ατυχος γιατι λογω ελλειψης χωρου, εσβησα πριν λιγες μερες το avatar 3d που ειχα σε iso. Οποτε δεν μπορω να σου απαντησω.

Δικτυακα δεν το εχω δουλεψει καθολου :BDBDG54: ,οποτε και σε αυτο θα πρεπει να ρωτησεις καποιον αλλον.

Σε φωτισα εεε; :flipout:

Για το θεμα του search , θα το κοιταξω αυριο και θα σου πω. Τωρα δεν ειναι και πολυ ευκολο λογω καταληψης της tv .....:furious3:

ps: Εβαλες καποιο βιντεο στο ποστ σου; Δεν βλεπω κατι.....

Εψαξα λιγο το θεμα του search. Με τα βελακια δεν ειναι τοσο ευκολο να πας στο σημειο που θελεις. Αναλογα με το ποση ωρα το πατας , προχωραει και περισσοτερο, χωρις ομως να φαινεται η μπαρα. Αν θελεις να πας σε συγκεκριμενο σημειο της ταινιας, πατας το κουμπι search απο το τηλεκοντρολ και εκει με τα βελακια προχωρας οσο θελεις σε ενα ρολοι με την μορφη πχ 00.34.25

(ωρα).(λεπτο).(δευτερολεπτο)

Το moviejukebox που εχει στα apps δεν μπορεσα να το χρησιμοποιησω.Δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω.

Εχει και ενα srjg jukebox το οποιο λειτουργει μια χαρα , βρισκει εξωφυλλα μεσω imdb κτλ οποτε ολα οκ . Οταν παιζω ταινια μεσα απο το srjg jukebox, εχει μπαρα για search που λειτουργει μια χαρα με τα βελακια .Ελα ομως που δεν μου παιζει με τιποτα τους ελληνικους υποτιλους και δεν μπορω να βρω με τιποτα πως να το ρυθμισω. Εψαξα το μενου του , αλλα δεν εχει καποια επιλογη για υποτιτλους. Κατα τη διαρκεια της ταινιας το κουμπι του τηλεκοντρον για τους υποτιλους δεν κανει τιποτα. Αν βρω πως να βαλω να παιζει ελληνικους υποτιτλους , θα ειναι μια χαρα...

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Το τελευταίο fw απο himedia βγήκε 5/2/13 (πριν 2 μήνες) και είναι η version 1.0.6.2:)

Το τελευταίο δοκιμασμένο που το βρίσκω
?

Για το 900Α