Himedia 900 a/b/c

Και εγώ το έχω πάθει αυτό και άλλαξα rom απλά και διορθώθηκε. Δεν έχω κάνει πολλές αλλαγές σε firmware, 2-3 φορές όλο και όλο και οι 2 από τις 3 ήταν γιατί έπαθε το κόλλημα αυτό. Ειδικά σε mp4 αρχεία χτυπούσε μπιέλα, μόλις άλλαζα το forimware με κάποιο ποιο καινούργιο όλα διορθωνόταν..

το πουλάω και εγώ στο κουτί του με έναν 500 σκληρό + εξωτερική θήκη σκληρού sata (για την πλαϊνή σύνδεση).

γραψε και ποιο fw εχει

HD900_1.0.4.20

Αλλα εχω δοκιμασει και προηγουμενα και επομενα. Ολα το ιδιο. Ακομα εκανα και crossflash με MICCA 950 (ιδιο με το Himedia 900b).

Το προβλημα ειναι προφανως στο συστημα διαχειρησης δισκου, αλλα ειναι περιεργο που δεν το κανει παντα στο ιδιο σημειο και χρονο. Μπορω να δω πχ μια ταινια και να μην το κανει καθολου. Και μετα σε μια αλλη να με ξεσκισει στο κολλημα.

αν απο USB παιζει μια χαρα τοτε ποιο ειναι το προβλημα? αυτα που εχεις μεσα στον σκληρο???

μηπως ειναι προβλημα σκληρου? φορμαρε τον ξανα σε αργο φορματ, καλυτερα για μενα σε ext3 από οτι σε NTFS, και δες μηπως ειναι θεμα δισκου. Επισης αν στο κανει σε συγκεκριμενα αρχεια μηπως τα αρχεια εχουν θεμα.

η τελευταια επισημη ειναι η 1.5.7.....αλλα οπως λεει και ο καρχαριας ισως ειναι θεμα δισκου

αν απο USB παιζει μια χαρα τοτε ποιο ειναι το προβλημα? αυτα που εχεις μεσα στον σκληρο???

μηπως ειναι προβλημα σκληρου? φορμαρε τον ξανα σε αργο φορματ, καλυτερα για μενα σε ext3 από οτι σε NTFS, και δες μηπως ειναι θεμα δισκου. Επισης αν στο κανει σε συγκεκριμενα αρχεια μηπως τα αρχεια εχουν θεμα.

Ναι οτι παιζω απο τον σκληρο.

Εχω δοκιμασει να τον φορμαρω απο το himedia και απο το pc μου. Ιδιο αποτελεσμα. Ο σκληρός ειναι μια χαρα, το τσεκαρα στο pc μου.

Και τα αρχεια παιζουν μια χαρα οταν τα κανω copy στον usb και τα παιζω απο εκει.

Re: Απάντηση: Himedia 900 a/b/c

Πήρα ενα μεταχειρισμενο Himedia 900b (με ενσ. δισκο 1T Sata 3 Blue Caviar). Και ξαφνικα παγώνει εκει που βλεπω μια ταινια, και η γυριζει το menu γραφοντας Unsupported Video ή κολλαει και δεν κλεινει με το remote καν.

Πάρε σκληρό δισκο sata II
Δε σηκώνει sata III το himedia 900

ναι αλλά λογικά ο controller ρίχνει το sata III σε sata II για να μπορεί να διαβαστεί, αλλά έτσι όπως το λες όμως είναι σκληρός, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.

επίσης μην μπερδεύεσαι στο τι μπορεί να παίξει το ο player του pc σου και τι μπορεί το himedia. θα δεις ότι υπάρχει αρχεία που είτε κωδικοποίησης είτε λόγω όγκου δε μπορούν να παίξουν σωστά σε pc (σπάνε πχ. τα 3D των 30-40γιγα) ενώ το himedia τα παίζει κανονικά. Φυσικά εξαρτάτε και από την υπολογιστική δύναμη του pc αλλά και πάλι εγώ έχω βρει κάποιες αδυναμίες του ενός ή του άλλου. Επειδή δουλεύω σε mac περιβάλλον χρησιμοποιώ πολύ mp4 κάτι που το Himedia δεν δείχνει να συμπαθεί το format αυτό (πχ τα παίζει αλλά δε μπορώ να περιηγηθώ στο αρχείο, δεν έχει μπάρα. το βλέπω από την αρχή ως το τέλος, χωρίς pause), και το mac κάνει τα δικά του στα mkv αρχεία.

Πάρε σκληρό δισκο sata II
Δε σηκώνει sata III το himedia 900

Εμενα μου μοιαζει για software προβλημα σε κατι σχετικα με τον δισκο και το filesystem και οχι hardware ασυμβατοτητα.

Και το λεω αυτο γιατι θα το εκανε συχνοτερα. Μπορει να δω μια ταινια 2 ωρες χωρις προβλημα και μετα να το πιασει η τρελα καθε 10 λεπτα.

Παντως εχω καπου εναν SATA 2 και θα δοκιμασω.

Προς το παρον το μεσημερι εβαλα το firmware του Ρουμανου και το βραδυ θα δω τι παιζει ...

Μπορει να δω μια ταινια 2 ωρες χωρις προβλημα και μετα να το πιασει η τρελα καθε 10 λεπτα.

Μήπως έχει σχέση το πρόβλημά σου με θερμοκρασίες;

Επίσης η τελευταία επίσημη version ήταν η 1.0.6.3 αλλά είναι προβληματική καθώς και όλες όσες βγήκανε μετά την 1.0.4.20.

Last edited:

Μήπως έχει σχέση το πρόβλημά σου με θερμοκρασίες;

Επίσης η τελευταία επίσημη version ήταν η 1.0.6.3 αλλά είναι προβληματική καθώς και όλες όσες βγήκανε μετά την 1.0.4.20.

Οχι κανενα προβλημα με θερμοκρασιες. Και οντως μετα την 1.0.4.20 ήταν για κλαματα ....

Κολλήματα στα καλά καθούμενα είχα και εγώ με ένα 900A μέχρι που μου το αντικατάστησε η αντιπροσωπεία με ένα άλλο. Σε αυτό το κομμάτι σπάνια έχω κόλλημα, αλλά έχω ένα άλλο μόνιμο πρόβλημα. Στην διάρκεια μιας ταινίας θα μου χάσει τον ήχο από μία έως 5 φορές και επανέρχεται ο ήχος μόνο αν αλλάξω είσοδο στον ενισχυτή και ξαναεπιστρέψω πίσω. Δεν το παρουσιάζει το σύμπτωμα καθόλου, μόνο αν δηλώσω στα settings ήχο core και όχι HD. Ευτυχώς που τον έχω μόνο για τις ταινίες 3D…

Κολλήματα στα καλά καθούμενα είχα και εγώ με ένα 900A μέχρι που μου το αντικατάστησε η αντιπροσωπεία με ένα άλλο. Σε αυτό το κομμάτι σπάνια έχω κόλλημα, αλλά έχω ένα άλλο μόνιμο πρόβλημα. Στην διάρκεια μιας ταινίας θα μου χάσει τον ήχο από μία έως 5 φορές και επανέρχεται ο ήχος μόνο αν αλλάξω είσοδο στον ενισχυτή και ξαναεπιστρέψω πίσω. Δεν το παρουσιάζει το σύμπτωμα καθόλου, μόνο αν δηλώσω στα settings ήχο core και όχι HD. Ευτυχώς που τον έχω μόνο για τις ταινίες 3D…

Βασικα εχω βαρεθει αυτη την ιστορια με τα players. Υποστηριξη για κανενα χρονο και μετα φατε το. Ετσι και με το E-Great που ειχα. Ευτυχως που το ειχα φλασαρει με popcorn firmware και κρατησε μεχρι που χαλασε.

Τωρα με το Himedia (το 2ο που εχω) εβαλα του Ρουμανου το firmware (Castle κατι ...) και (???) μεχρι τωρα μια χαρα. Ιδωμεν.

Τωρα με το Himedia (το 2ο που εχω) εβαλα του Ρουμανου το firmware (Castle κατι ...) και (???) μεχρι τωρα μια χαρα. Ιδωμεν.

Δυστυχως τα ιδια προβληματα. Αρα δεν ειναι θεμα firmware.

ειχα παρομοια προβληματα με την official rom αλλα αχι ακριβως τα ιδια. περασα μια rom του ollyp και ολα καλα. η αληθεια ειναι οτι μετα απο εναν χρονο ηθελε να ξαναπερασω την rom γιατι αρχισε να κανει παλι τα ιδια.

μονο αυτο ηταν το προβλημα. δε θυμαμαι ποια εκδοση ειχα περασει, αλλα νομιζω η 1.0.4.20 ηταν η τελευταια που περασα.

τελικά το αντικατεστησα με ενα mac mini

Παιδιά ποιά ειναι η τελευταία εκδοση του Ollyp ;

Υπάρχει και επόμενη απο αυτή που βρήκα ;

hd900b.1.0.4.10_2012.07.17.op

Μπορει κάποιος να μου λύσει μια απορία μου:

Συνδεω το Himedia 900 με οπτικη ινα με τον ενισχυτή μου (Yamaha AV RXV 2600). Ανάβει η ενδειξη PCM.

Ποιο DAC χρησιμοποιείται ; Του Himedia ή του ενισχυτή ;

Και ρωτώ γιατι το Volume του remote του Himedia φαίνεται να μπορει να αυξομειώνει την ένταση (δλδ επεμβαίνει). Ενώ στο Video DTS το volume στο remote δεν λειτουργεί.

Ευχαριστω.

himedia 910A φιλου πλεον σταματησε να κραταει τις ρυθμισεις του. Δλδ σε καθε ανοιγμα σε βγαζει στο initial setup και θελει ρυθμιση σε ολα.
Θεωρω πως παρεδωσε πνευμα (δοκιμασα να του περασω νεοτερο fw μηπως και αλλα τζιφος). Καμια συμβουλη ευπροσδεκτη