Hisense 55U8Q για αντικατάσταση Panasonic Plasma TX-P42G20

gtob78

New member
16 May 2010
63
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω για την συγκεκριμένη τηλεόραση,Hisense 55U8Q.
Ψάχνω να αντικαταστήσω τη δική μου (μια Panasonic plasma TX-P42G20 15ετιάς) και ψάχνοντας έπεσα πάνω στην συγκεκριμένη (Hisense 55U8Q) η οποία αυτή τη στιγμή είναι στα 806€ από κωτσόβολο, πλαίσιο και public.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την πεσμένη φωτεινότητα το μέγεθος και την ανάλυση είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την Panasonic σε χρώμα, κίνηση, μαύρο και πιστότητα στις ταινίες και αυτό είναι που με προβληματίζει στη Hisense.
Στο rtgins της δίνει πολύ χαμηλή βαθμολογία σε pq eotf tracking καθώς και σε κίνηση.
Δυστyχώς δεν υπάρχει σε κάποια έκθεση για να μπορέσω να την δω από κοντά και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο.
Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο σε αυτήν τη τιμή;
Κοιτούσα και σε OLED την LG 55B5 ,αλλά με φοβίζει η αξιοπιστία των OLED (όχι ότι περιμένω την Hisense να είναι τέρας αξιοπιστίας όπως η Panasonic) και η πιο χαμηλή φωτεινότητα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

--------

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης , υπάρχει περιορισμός στην τοποθέτηση; :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Panasonic Plasma TX-P42G20 (2010)

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Την έχω σε 100'.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και καταλαβαίνεις ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικό.
Την αγόρασα για να τη βάλω σε αίθριο, οπότε χρειαζόμουν μια ιδιαίτερα φωτεινή tv. Την c8k έψαχνα, αλλά βαρέθηκα να περιμένω διαθεσιμότητες.
Στα συν η παρουσία της Hisense Ελλάδα. Το Vidaa OS,ή αλλιώς V από φέτος, δεν είναι android tv, αλλά είναι ιδιαίτερα γρήγορο κai εξελισσομενο, επίσης κουμπώνεις πάνω ένα android tv box, περί ορέξεως..
Στα πάνελ, η δικιά μoy δεν φοράει VA, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε και κάτι.
Θα πρέπει να δεις τι φοράει η 55.
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, ευχαρίστως.

• Like
Reactions: gtob78
Αρκετοί εδώ έχουμε πρόσφατα αγοράσει αυτήν https://www.skroutz.gr/s/60276493/tcl-smart-tileorasi-55-4k-uhd-mini-led-c7k-hdr-2025-55c7k.html.
Ναι την κοίταζα και αυτήν αλλά μια η διαθεσιμότητα και η προσφορά της hisense μια η λίγο χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής με έκανε να την αποκλείσω.

Την έχω σε 100'. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν κ καταλαβαίνεις ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικό. Την αγόρασα για να τη βάλω σε αίθριο, οπότε χρειαζόμουν μια ιδιαίτερα φωτεινή tv. Την c8k έψαχνα, αλλά βαρέθηκα να περιμένω διαθεσιμότητες. Στα συν η παρουσία της hisense Ελλάδα. Το vidaa,ή αλλιώς V από φέτος, δεν είναι android αλλά είναι ιδιαίτερα γρήγορο κ εξελισσομενο, επίσης κουμπώνεις πάνω ένα android box, περί ορέξεως.. Στα πάνελ, η δικιά μ δεν φοράει va, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε και κάτι. Θα πρέπει να δεις τι φοράει η 55. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, ευχαρίστως.
Ευχαριστώ για την πληροφορία, σύμφωνα με το rtings η 55αρα έχει ADS Pro πανελ και η 100αρα VA (https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8qg) τώρα βέβαια αυτό δεν είναι σίγουρο. Από ταινίες με γρήγορη κίνηση έχεις παρατηρήσει κάποιο θέμα;

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω για την συγκεκριμένη τηλεόραση,Hisense 55U8Q.
Ψάχνω να αντικαταστήσω τη δική μου (μια Panasonic plasma 42G20 15ετιάς) και ψάχνοντας έπεσα πάνω στην συγκεκριμένη (Hisense 55U8Q) η οποία αυτή τη στιγμή είναι στα 806€ από κωτσόβολο, πλαίσιο και public.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την πεσμένη φωτεινότητα το μέγεθος και την ανάλυση είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την Panasonic σε χρώμα, κίνηση, μαύρο και πιστότητα στις ταινίες και αυτό είναι που με προβληματίζει στη Hisense.
Στο rtgins της δίνει πολύ χαμηλή βαθμολογία σε pq eotf tracking καθώς και σε κίνηση.
Δυστyχώς δεν υπάρχει σε κάποια έκθεση για να μπορέσω να την δω από κοντά και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο.
Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο σε αυτήν τη τιμή;
Κοιτούσα και σε OLED την LG 55B5 ,αλλά με φοβίζει η αξιοπιστία των OLED (όχι ότι περιμένω την Hisense να είναι τέρας αξιοπιστίας όπως η Panasonic) και η πιο χαμηλή φωτεινότητα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

65"...[flatpanelshd.com]...Hisense 65U8Q review...https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1759478065

55"...[hdtelevizija.com]...Hisense 55U8Q review

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η 55U8Q με ADS/IPS panel = χειρότερη αντίθεση,καλύτερες γωνίες θέασης
55U8Q : ζώνες 1092

-----

Ο αντικαταστάτης της Plasma είναι η OLED και όχι η LCD.
Αντίστοιχη με την OLED LG 55B5 (WRGB WOLED) είναι και η Samsung QE55S85F (RGB QD-OLED) στα 899€

OLED ζώνες = 3840 x 2160 pixels = 8.294.400 "zones",self-emitting pixels.
Plasma pixels 1920x1080 = 2.073.600 "zones",self-emitting pixels.

• Like
Reactions: sakplat and gtob78
Ευχαριστώ για την πληροφορία, σύμφωνα με το rtings η 55αρα έχει ADS Pro πανελ και η 100αρα VA (https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u8qg) τώρα βέβαια αυτό δεν είναι σίγουρο. Από ταινίες με γρήγορη κίνηση έχεις παρατηρήσει κάποιο θέμα;
Κ ήμουν σίγουρος ότι δεν έχω VA panel😁. Κανενα προβλημα σε ταινίες με γρήγορη κίνηση μέχρι στιγμής, αν κ παίζω συμβατικά από ένα xiaomi s 3rd Gen περιμένοντας το zidoo9x 8k.

Βασικα η φιλοσοφία μ είναι η εξής: ψαξτο όσο μπορείς πριν(όχι εσυ😁 γενικά μιλοντας), όταν όμως προβείς στην αγορά, χαλάρωσε το. Μη κάνεις ντε και καλά τα πάντα για να βρεις ελλατωμα. Ναι, φυσικά θα γίνει ένα check αρχικό, αλλά όλα αυτά τα τεστ σχετικά με blooming κτλ, ειναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας, ιδίως όταν δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι με το μάτι. Έτσι κ έκανα πάντα. Μέχρι στιγμής λοιπόν είμαι ευχαριστημένος. Φυσικά έχω αγοράσει 5ετη επέκταση εγγύησης, αχρείαστη να είναι.

Κ ήμουν σίγουρος ότι δεν έχω VA panel😁. Κανενα προβλημα σε ταινίες με γρήγορη κίνηση μέχρι στιγμής, αν κ παίζω συμβατικά από ένα xiaomi s 3rd Gen περιμένοντας το zidoo9x 8k.

Βασικα η φιλοσοφία μ είναι η εξής: ψαξτο όσο μπορείς πριν(όχι εσυ😁 γενικά μιλοντας), όταν όμως προβείς στην αγορά, χαλάρωσε το. Μη κάνεις ντε και καλά τα πάντα για να βρεις ελλατωμα. Ναι, φυσικά θα γίνει ένα check αρχικό, αλλά όλα αυτά τα τεστ σχετικά με blooming κτλ, ειναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας, ιδίως όταν δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι με το μάτι. Έτσι κ έκανα πάντα. Μέχρι στιγμής λοιπόν είμαι ευχαριστημένος. Φυσικά έχω αγοράσει 5ετη επέκταση εγγύησης, αχρείαστη να είναι.
Τελικά την πήρα με 5ετη εγγύηση κι εγώ αλλά.... έχει 5-6 σημάδια στο μεταλλικό πλαίσιο μάλλον κάποιου του ξέφυγε η κατσαβιδιέρα... και σκέφτομαι να την επιστρέψω είναι που έψαχνα ελλατώματα...

• Haha
Reactions: sakplat