Hisense Expands Its Tri-Laser Projector Lineup with the XR10

Προσωπικά και εμένα με ενοχλεί το μπαούλο style που μας έχουν συνηθισει οι μεγάλοι. Και πάντα το έχω απορία πώς με την πάροδο των ετών αντί να μικραίνουν τα κουτιά , αντιθέτως τα μεγαλώνουν π.χ. nz500/700 vs 800/900
Οι κινέζοι τι κάνουν δηλαδή και τα έχουν όλα μαζεμένα σε 6-7 κιλά και οι άλλοι θέλουν 15+κιλά;
Μην μου πείτε δικαιολογίες για φακούς και κρυστάλλινες εικόνες και παραμύθια. Δηλαδή ο valerion ήταν θολός και δεν μπορούσατε να δείτε;
Δες εδώ κατάσταση.....Βεβαια σου δίνει και μια πιο Premium αίσθηση...Θα σκέφτεσαι...εχουν βαλει μεέσα πράμαααα από τεχνολογίααα!!! :ROFLMAO:

15 20 κιλα?? Ποσο να ναι??

hq720.jpg

Δικιο εχεις στην αρχική σου σκέψη αλλα...
  • Ο Valerion δεν εχει κλασικο σύστημα στήριξης και απαιτεί την δική του βάση που εχει μπράτσο μολις 40cm. Που δεν βοηθάει ιδιαιτερα με το περιορισμένο lens shift στον κάθετο άξονα.
  • Το μεγάλο μέγεθος στο σασί καποτε είχε νόημα στους DLP διοτι ολο το light path ηταν σφραγισμένο. Καποτε ειχα στειλει για δωρεάν καθαρισμό στην αντιπροσωπεια τον Optoma HD800XLV επειδη ειχε μαζέψει ελάχιστη σκόνη. Σε βάθος χρόνου δεν ξερεις πως θα ειναι ο (κάθε) Valerion και σιγουρα δεν θα ξερεις ποιος θα μπορει να τον ανοιξει και να τον καθαρίσει με ασφάλεια.
  • Το μέγεθος βοηθάει και στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας, καθώς και στον μικρότερο θόρυβο κατα την λειτουργία χρήσης.
Δικαιολογίες όλα για λόγους marketing.
Στο μυαλό του ανθρώπου μεγάλο μεγεθος=καλύτερο=ακριβότερο.
Σιγά μην δεν μπορούσαν να μικρύνουν το μέγεθος. Ορίστε μια λύση, υδρόψυξη όπως στα PC μια ζωή.
Σιγα μην θέλουμε 1 τετραγωνικό μέτρο μηχάνημα για να ψύχεται.

Δες εδώ κατάσταση.....Βεβαια σου δίνει και μια πιο Premium αίσθηση...Θα σκέφτεσαι...εχουν βαλει μεέσα πράμαααα από τεχνολογίααα!!!

View attachment 264170
Όταν ανοίξαμε για επισκευή το CD player technics που έχει ο πατέρας μου κλάψαμε το 90% ήταν κενός χώρος

• Haha
  • Like
Reactions: vlad66 and djmnv81
Σιγά μην δεν μπορούσαν να μικρύνουν το μέγεθος. Ορίστε μια λύση, υδρόψυξη όπως στα PC μια ζωή.

Δεν ισχύει αυτό στο engineering.
Bigger = more/better options

Το ίδιο λέμε. Bigger =.better άρα ρίξε στο κεφάλι μερικά χιλιάρικα παραπάνω.
Αν ζηταγε 25000 ευρώ η JVC για ένα μέγεθος σαν τον valerion όλοι θα κοίταζαν καχύποπτα. Ενώ τώρα καταπινεται ευκολότερα.

Όταν ανοίξαμε για επισκευή το CD player technics που έχει ο πατέρας μου κλάψαμε το 90% ήταν κενός χώρος

Δεν έτυχε φαίνεται να ανοίξετε κανα ( "ψηφιακό" ) tuner... εκεί να δεις κενό χώρο...

Λογικό όμως γιατί αν "μάζευαν" πολύ τις συσκευές δεν θα μπορούσαν να "κάτσουν" η μία πάνω στην άλλη.

Δεν έτυχε φαίνεται να ανοίξετε κανα ( "ψηφιακό" ) tuner... εκεί να δεις κενό χώρο...

Λογικό όμως γιατί αν "μάζευαν" πολύ τις συσκευές δεν θα μπορούσαν να "κάτσουν" η μία πάνω στην άλλη.
Έχουμε και από αυτό αλλά φαίνεται πιο βαρύ από το cd player. Ειδικά στο πίσω μέρος. Φυσικά δεν είχαμε ποτέ λόγο να το ανοίξουμε . Παίζει απροβληματιστα 30 χρόνια. Αλλά το περιεχόμενο του cd πραγματικά χωρούσε σε ένα φορητό σασί...

Όπως και το διπλό κασετόφωνο. Όλα είναι στην πρόσοψη.

• Like
Reactions: vlad66
Εντάξει απ΄οτι είδα δεν έχουν και πέτρες μέσα.... :ROFLMAO:

Απλά στους λαμπάτους το 1/3 είναι το σ΄συστημα ψύξης με τους αεραγωγούς....

Εαν βαζανε υγρο σύστημα ψύξης ίσως μίκρυνε ο τσιμεντόλιθος αυτός....Εαν δεν έχει ψυξη τύπου Hisense ο JVC των 26Κ NZ900 μιλάμε για τρελή αποτυχία...με όλη την σκονη να μπαινει πλακετες και φακους μακροπροθεσμα...και αλλη μια κινέζικη καρπαζιά προς όλους...!!!! Aσε που ο Hisense είναι και τερμα σφραγισμενος από σκονες και υγρασία.

Εδώ ο λαμπάτος DLA - X9...

DSC01135-1600x1200.jpg

Eαν η JVC θελει να μην χασει τους τσεπωμένους πελάτες της ας μικρύνει το μέγεθος και ας το ντύσει με φύλα χρυσού για να μην χαθει η premium αισθηση του "μεγαλύτερου" μεγέθους αρα και καλύτερου... :ROFLMAO:

Πηγή : https://www.projectorjunkies.com/jvc-dla-x9-repair-for-strong-stomachs/

View attachment 264234

Αν το βάλεις αυτό πάνω στο τραπεζάκι όποιος μπαίνει στο δπίτι θα το σηκώνει όρθιο.
Θα νομίζουν οτι έπεσε το ηχείο… 😀
Βρε κ Μπαμπη μου τι ηλικια θα εχουν αυτοι που θα μπουν στο σαλονι και θα το περάσουν και για ηχείο έστω πεσμένο!!!! 🤣🤣🤣

Δες εδώ κατάσταση.....Βεβαια σου δίνει και μια πιο Premium αίσθηση...Θα σκέφτεσαι...εχουν βαλει μεέσα πράμαααα από τεχνολογίααα!!! :ROFLMAO:

View attachment 264170
εγω δεν αντεχα τον JVC X 30 που ειχα πανω απο το κεφαλι μου ....τετοιο μπαουλο και ο ελον μασκ να ημουν δεν το εβαζα σε σαλονι...

• Haha
Reactions: vlad66
εγω δεν αντεχα τον JVC X 30 που ειχα πανω απο το κεφαλι μου ....τετοιο μπαουλο και ο ελον μασκ να ημουν δεν το εβαζα σε σαλονι...
Αν παρεις 2 ομως, τα βάζεις στη θεση των ηχείων και καθαρισες!

• Haha
Reactions: spcav
Βρε Τάσο, τα εχεις ισοπεδώσει όλα...

Λες η JVC (πχ) να μη θελει να δωσει παραπάνω φως και να μικρύνει τον όγκο;

Δεν ειναι ολα τόσο απλά...

Καταρχην, κοίτα το μέγεθος του φακού στο παραπάνω τέρας (από εκει καθορίζεται (σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό) το μέγεθος του μηχανήματος).

ΥΓ Υδρόψυξη σε προβολέα; Σοβαρά τώρα; (Θες να στάζουν νερά πάνω από το κεφάλι σου; :LOL: )

• Haha
  • Like
Reactions: takisot and vadergr
Κανένα ισοπεδωμα. Παραθέτω specs. Ξαναλέω δικαιολογίες. Στα 26000 ευρώ πως έβαλε 3300 ansi;
Μια χαρά καθαρή εικόνα έχουν και οι φακοί του μισού κιλού.
Αν θέλει να μας πείσει η JVC ότι πρέπει να κάνει ένας προβολέας όσο ένα αυτοκίνητο και να ζυγίζει 15+ κιλά για να δώσει 3300 lm συγνώμη αλλά εμένα δεν με πείθει.
Και επειδή δεν με ακούτε, ρωτήστε τον Μανώλη τι έγινε με το demo κομμάτι τι δούλεμα μας ρίχνουν.

Βρε Τάσο, τα ειπαμε 100 φορες. Και 5000 μπορει να δωσει, σιγά το δύσκολο, αλλά θα ρίξει πολύ το contrast.

Στον μεγάλο, παίζει με άλλο φακό, οπτικά και αλλες λεπτομέρειες και το σώζει.

Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του μεγάλου γυαλινου φακού και του μικρότερου πλαστικού, τί να σου κάνω;

Τωρα, αν σου φταίνε ολοι οι κατασκευαστές και οι τιμές τους, ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Μαζί σου είμαι αλλά δυστυχώς τα ιδια ισχύουν παντού. Αυτή ειναι η πραγματικότητα, πλέον.

Καπιταλισμός, γαρ.

Υπάρχουν και (πολύ) πιο φτηνά hobby, πάντως...

• Like
Reactions: takisot