HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

Μπες στην σελίδα διαχείρισης του ρούτερ σου.
Δες τα στατιστικά της γραμμής σου.
Κοίτα για line attenuation & SNR margin (και στις δύο περιπτώσεις τις τιμές του downstream).
Με αυτά τα δύο, θα έχεις μια εικόνα για την ποιότητα της γραμμής σου. Ολοι οι άλλοι συσχετισμοί ("οι φίλοι μου πιάνουν...") είναι ανευ σημασίας... :ADFAD2:

Επίσης, μπορείς να ζητήσεις τα 24, και αν δεις ότι όντως δεν πιάνεις πολύ περισσότερο από 6, να ζητήσεις να σε κατεβάσουν εκεί. Η διαφορά στην τιμή, είναι πολύ μικρή... (3 αν θυμάμαι καλά).

Σε αυτό που συμφωνώ πλήρως, είναι οτι για νορμάλ χρήση, 6 (πραγματικά όμως) είναι μια χαρά...

edit: επίσης, αν πραγματι η γραμμή σου είναι σε κακή κατάσταση, το πολύ πολύ να συνχρονίσεις χαμηλότερα... δεν υπάρχει κάποιο άλλο ρίσκο όμως... Και πάντα μπορείς να ζητήσεις υποβάθμιση στα 6, όπως ήδη έγραψα.

Μπες στην σελίδα διαχείρισης του ρούτερ σου.
Δες τα στατιστικά της γραμμής σου.
Κοίτα για line attenuation & SNR margin (και στις δύο περιπτώσεις τις τιμές του downstream).
Με αυτά τα δύο, θα έχεις μια εικόνα για την ποιότητα της γραμμής σου. Ολοι οι άλλοι συσχετισμοί ("οι φίλοι μου πιάνουν...") είναι ανευ σημασίας... :ADFAD2:

Χμμ για ρίξε σε παρακαλώ μια ματιά στα δικά μου στατιστικά (1Mbps HOL με router Fritz). To Attainable data rate τι ακριβώς εκφράζει? Την μεγιστη ταχυτητα που επιτρέψει ο χαλκός ή τα μηχανήματα & ρυθμίσεις της Hol ?

Attachments

• dsl1.jpg
    dsl1.jpg
    47.8 KB · Views: 17
  • dsl2.jpg
    dsl2.jpg
    50.4 KB · Views: 15
Καταρχήν... δες αν έχεις αυτό το firmware: 06.04.24
Εχει bug και δεν δείχνει σωστά το line attenuation, και δείχνει (σε όσους το έχουν) 64... Που φυσικά είναι υπερβολικά κακό... αλλά δεν είναι το πραγματικό (πάλι καλά δλδ).

ναι το 06.04.24 εχω. Και απο ότι έχω δει δεν υπάρχει πιο πρόσφατο.

Εχω παρει κι εγω το περιβόητο mail περι αυτόματης αναβάθμισης στα 4χ από τον Σεπτέμβριο αλλά ακόμα τίποτα. Δεν τους παιρνω τηλεφωνο γιατι παίζω μια χαρά και σφαίρα, και απ' ότι διαβάζω στο adslgr.com οι περισσότεροι που αναβαθμίστηκαν εχουν διαφορα προβληματα αστάθειας και ταχυτητας, παρα το ότι ο router τους κουμπώνει πια σε μεγαλύτερες ταχυτητες. Οσο παιζει καλά δεν τους παιρνω κανενα τηλέφωνο!

Εγω εδω που ειμαι Δεν μπορω αλλα ουτε και θα βαλω κατι περαν του ΟΤΕ καθοτι αυτους ΜΠΟΡΩ να τους βρω και κατ ιδιαν αμα λαχει .
Το τελειοτερο δυκτιο σε 2-3 χρονια θα ειναι της εταιρειας αεριου !!!! οταν τελειωσουν τα σκαψιματα δηλ.
Σκαβουν που σκαβουν για το αεριο .............σκαβουν και το λακο ολων των τηλεπαροχων ταυτοχρονα .

Εδώ και 5 ημέρες,κάθε πρωί το τηλέφωνο...γιόκ.
Πρέπει να γυρίσει κάποιος στο σπίτι,να βγάλει το modem από την πρίζα και να το επανασυνδέσει για να λειτουργήσει.
Τί´χες Γιάννη,τί´χα πάντα.

Έκανα και εγώ αίτηση στις 21/10 στην HOL για double play.
Έλαβα το router μετά από 10 ημέρες.
Ο φίλος και μέλος Xariskonst έκανε αίτηση ομοίως νωρίτερα από εμένα και μέσα σε 20 εργάσιμες τον είχαν συνδέσει.
Από ταχύτητες πιάνει τα 12,5ΜB.

Αναμένω...

OΤΕΝΕΤ RULES!

UPDATE: Μετα απο 1,5 μηνα αναμονης τελικα ακυρωσα την αιτηση μου στην HOL η οποια δεν ειχε προχωρησει ουτε καν σε εγκριση της φορητοτητας!
Προτιμησα την σιγουρια της ΟΤΕΝΕΤ και τελικα φαινεται να δικαιωνομαι για την επιλογη μου.. 2/1 εκανα αιτηση αναβαθμισης σε 24mbps και σημερα ενεργοποιηθηκε κανονικοτατα!
Ταχυτητα; Το modem συγχρονισε κοντα στα 18mbps (!!) και κατεβαζω απο Αμερικη απο 1 εως 1,5 mbps/sec με τους γρηγορους servers!
Για δειτε στατιστικα της γραμμης να μου πειτε και καμια γνωμη οι κατεχοντες το θεμα (ειδικα αυτο το HEC errors που με προβληματιζει):

attachment.php

attachment.php

Παντως για πρωτη μερα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

Attachments

• dsl1.jpg
    dsl1.jpg
    34 KB · Views: 69
  • dsl2.jpg
    dsl2.jpg
    38.5 KB · Views: 68
Re: OΤΕΝΕΤ RULES!

UPDATE: Μετα απο 1,5 μηνα αναμονης τελικα ακυρωσα την αιτηση μου στην HOL η οποια δεν ειχε προχωρησει ουτε καν σε εγκριση της φορητοτητας!
Προτιμησα την σιγουρια της ΟΤΕΝΕΤ και τελικα φαινεται να δικαιωνομαι για την επιλογη μου.. 2/1 εκανα αιτηση αναβαθμισης σε 24mbps και σημερα ενεργοποιηθηκε κανονικοτατα!
Ταχυτητα; Το modem συγχρονισε κοντα στα 18mbps (!!) και κατεβαζω απο Αμερικη απο 1 εως 1,5 mbps/sec με τους γρηγορους servers!
Για δειτε στατιστικα της γραμμης να μου πειτε και καμια γνωμη οι κατεχοντες το θεμα (ειδικα αυτο το HEC errors που με προβληματιζει):

Παντως για πρωτη μερα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

Δεν δίνει η ΗΟΛ έγκριση φορητότητας... Η ΗΟΛ λαμβάνει...
Ως γνωστόν, ο ΟΤΕ εξυπηρετεί τις δικές του αναβαθμίσεις / συνδέσεις / επιστροφές από εναλλακτικό μεσα σε μερικές ώρες (αντε λίγες μέρες), σε αντίθεση με των υπολοίπων, που για να τις ικανοποιήσει θέλει 10 + 13 εργάσιμες + όσες ακυρώσεις μπορεί...

Τέλος νομίζω ότι τα CRC errors είναι πιο σημαντικά... αυτό με επιφύλαξη.

Απάντηση: Re: OΤΕΝΕΤ RULES!

Ως γνωστόν, ο ΟΤΕ εξυπηρετεί τις δικές του αναβαθμίσεις / συνδέσεις / επιστροφές από εναλλακτικό μεσα σε μερικές ώρες (αντε λίγες μέρες), σε αντίθεση με των υπολοίπων, που για να τις ικανοποιήσει θέλει 10 + 13 εργάσιμες + όσες ακυρώσεις μπορεί...

Ναι το ξερω για την φορητοτητα, απλα μετα απο 1,5 μηνα δεν ειχε παρει καν αριθμο πρωτοκολου η αιτηση μου (για τεχνικους λενε λογους)!
Ενιγουει, ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.

Και ενα σχολιο για την ταχυτητα: χθες βραδυ εβαλα να κατεβαινουν 2 αρχεια με συνολικο ογκο 40 giga και σημερα το πρωι ειχαν κατεβει!!!
Απιστευτο!

Απο τα λιγα που ξερω μαλλον μονο στο SN margin δεν εισαι καλος... το αριστο ειναι απο 30 και πανω... όσο πιο χαμηλό, τόσο πιο ψηλα κλειδωνεις αλλα με κινδυνο αποσυγχρονισμων και disconnects.

Σε μενα ο οτε ενεργοποιησε τη γραμμη αλλα δεν τη... συνεδεσε εδω και 2 μερες...

Εγώ έχω σταματήσει πλέον να κατεβάζω... Μπορώ να έχω οτιδήποτε αυθημερόν... Βλέπω και σβήνω, δεν έχει νόημα να τα κρατάς πλέον!

Απο τα λιγα που ξερω μαλλον μονο στο SN margin δεν εισαι καλος... το αριστο ειναι απο 30 και πανω... όσο πιο χαμηλό, τόσο πιο ψηλα κλειδωνεις αλλα με κινδυνο αποσυγχρονισμων και disconnects.

Σε μενα ο οτε ενεργοποιησε τη γραμμη αλλα δεν τη... συνεδεσε εδω και 2 μερες...

To 30 είναι άπιαστο όνειρο!!

10-20db είναι καλά, δεν έχεις disconnects... κάτω απο 10db ίσως έχεις προβλήματα με disconnections...

edit: α, τώρα είδα οτι 9db είναι το downstream! ανάποδα speedtouch! 9 είναι όντως οριακά για τα 18mbps...

Last edited:
Απάντηση: Re: HOL DOUBLE PLAY: Εντυπώσεις;

To 30 είναι άπιαστο όνειρο!!

10-20db είναι καλά, δεν έχεις disconnects... κάτω απο 10db ίσως έχεις προβλήματα με disconnections...

edit: α, τώρα είδα οτι 9db είναι το downstream! ανάποδα speedtouch! 9 είναι όντως οριακά για τα 18mbps...

Παντως απο χθες που μπηκε, με "τσιτα" τα γκαζια, δεν εχω ουτε ενα disconnect (να κανω τον σταυρο μου, ε;)

αδελφέ και συνάδελφε lykman ποσώς ενδιαφέρει τον πελάτη ποιος δίνει τι και σε ποιον , το οτι ταχουν κάνει σκατα οι εναλλακτικοί είναι γεγονός και δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί συμβαίνει , τον ενδιαφέρει απλά το ότι συμβαίνει , εαν δεν μπορούν ας μην πωλούν !! ,,, οχι και ο οτε ρδελομπου ήτανε πριν κάμποσα χρόνια μεγάλα προβλήματα και με αντιμετώπιση σαν να αναφέρεται σε ιθαγενείς του τζιμπουτι !! αλλά ο καιρός γαρ εγγύς ,και τα πράγματα γυρίσανε , το μόνο καλό που κάνανε οι ιδιώτες είναι να στρώσει ο οτε , κατα τα αλλα είναι στεγνα αρπαχτικά και τίποτα αλλο

αδελφέ και συνάδελφε lykman ποσώς ενδιαφέρει τον πελάτη ποιος δίνει τι και σε ποιον , το οτι ταχουν κάνει σκατα οι εναλλακτικοί είναι γεγονός και δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί συμβαίνει , τον ενδιαφέρει απλά το ότι συμβαίνει , εαν δεν μπορούν ας μην πωλούν !! ,,, οχι και ο οτε ρδελομπου ήτανε πριν κάμποσα χρόνια μεγάλα προβλήματα και με αντιμετώπιση σαν να αναφέρεται σε ιθαγενείς του τζιμπουτι !! αλλά ο καιρός γαρ εγγύς ,και τα πράγματα γυρίσανε , το μόνο καλό που κάνανε οι ιδιώτες είναι να στρώσει ο οτε , κατα τα αλλα είναι στεγνα αρπαχτικά και τίποτα αλλο

Δλδ φταίει ο εναλλακτικός αν ο ΟΤΕ ρίξει 2-3 ακυρώσεις με αιτιολογία "λάθος στοιχεία" (ή και χωρίς καμία αιτιολογία), και όταν είναι να εγκρίνει την μεταφορά του πελάτη, να θέλει 10 + 13 εργάσιμες για να το κάνει? Ο εναλλακτικός τι "δεν μπορεί" δλδ? Η όταν πάνε βλάβες στον ΟΤΕ που τις κλείνει χωρίς σχόλιο (και χωρίς να κάνει τίποτα). Ξαναλέω, για τους δικούς του πελάτες ο ΟΤΕ θελει λίγες μέρες για ΟΛΑ αυτά...
Αλλού είναι τα προβλήματα των εναλλακτικών, εχουν χάσει την μπάλα με τον κόσμο που πήραν χωρίς να είναι έτοιμοι, στις Τ.Υ. και στα CC που οι αναμονές αγγίζουν την μία ώρα... και όταν μιλάς με "τεχνικό", ακούς τα ανήκουστα...

Δλδ φταίει ο εναλλακτικός αν ο ΟΤΕ ρίξει 2-3 ακυρώσεις με αιτιολογία "λάθος στοιχεία" (ή και χωρίς καμία αιτιολογία), και όταν είναι να εγκρίνει την μεταφορά του πελάτη, να θέλει 10 + 13 εργάσιμες για να το κάνει? Ο εναλλακτικός τι "δεν μπορεί" δλδ? Η όταν πάνε βλάβες στον ΟΤΕ που τις κλείνει χωρίς σχόλιο (και χωρίς να κάνει τίποτα). Ξαναλέω, για τους δικούς του πελάτες ο ΟΤΕ θελει λίγες μέρες για ΟΛΑ αυτά...
Αλλού είναι τα προβλήματα των εναλλακτικών, εχουν χάσει την μπάλα με τον κόσμο που πήραν χωρίς να είναι έτοιμοι, στις Τ.Υ. και στα CC που οι αναμονές αγγίζουν την μία ώρα... και όταν μιλάς με "τεχνικό", ακούς τα ανήκουστα...
+1000
3 φορές με απέρριψαν λόγω λάθους στοιχείων..
την ´τέταρτη όλα οκ.... χωρίς να κάνω κάτι άλλο....
επίσης ο ΟΤΕ μου έκοψε το τηλέφωνο παραμονή πρωτοχρονιάς!!!!!!!!!
Φυσικά φαντάζεστε ότι λόγω ημερών δεν υπήρχε δυνατότητα κάν επικοινωνίας για να επανασυνδεθώ...
Όσο για τους εναλλακτικούς εεεεεεεε αυτοί κι αν έχουν χάσει τη μπάλλα....
Αφου με το καλό ολοκληρώθηκε η φορητότητα ανακαλύψαμε πως μου είχαν δώσει ελλατωματικό εξοπλισμό....
Ακόμη περιμένω αντικατάσταση εξοπλισμού και παραμένω χωρίς σταθερό....:furious3: