Home-Cinema 3500

Σε χωρο 20τ.μ. παιζουν τα Klipsch rf-62,rc-52,rb-41 με πολυ καλο αποτελεσμα-για τα δικα μου γουστα-.Τα rf-82 ειναι μεγαλα ηχεια και θελουν αρκετο χωρο γυρω τους για να μπορουν να ανασανουν,για τα μετρα που εχεις ειναι οριακα και πρεπει να δωσεις αρκετη προσοχη στο θεμα του χωρου.

Καλησπερα στο φιλο που θελει να φτιαξει Home Cinema!Μιας και εγω εχω ξεκινησει απο το Νοεμβριο και τα χωνω..θα σε συμβουλευα να μεινεις μακρια απο KLIPSCH καθως αυτα τα ηχεια εκτος του οτι ειναι αμερικανιες κακης ποιοτητας κατασκευασμενα στη Κινα,προοριζονται και γι αλλες αγορες.Ενα θα σου πω για να σε προβληματισω,εχεις δει ποτε ευρωπαικο ηχειο να εχει κορνες?χωανες τελοσπαντων να βγαινει ο ηχος?ποτε και σε κανενα.Προτιμησε ευρωπαικο ηχειο καθως εχουμε παρα πολυ μεγαλη ποικιλια και η διασπορα του ηχου πετυχαινεται και με αλλους τροπους αν σου αρεσει αυτο το κονσεπτ σαν ιδεα. Εγω προσωπικα χωρις να θελω να προωθησο καποιο προιον απο τη Dali,ειμαι απλα οπαδος της και λατρης αυτης εταιρειας.Καποιος συμφορουμιτης μιλησε για πχ για MONITOR AUDIO και καλα εκανε.Πολυ καλα ηχεια ισορροπημενα ευχαριστα με λεπτομερεια.

Η σειρά motive της neat acoustics ξέρει κανείς σε τι χρήματα βγαίνει?
Ενδιαφέρονται φαίνονται πάντως.

Επίσης σίγουρα αξίζει όπως σου προτάθηκε ήδη να δώσεις μια ευκαιρία στα geometric harmony. Εντυπωσιακός ήχος χωρίς να κουράζει όμως. Ειδικά για συνδυασμό με avr και πόσο μάλλον της denon μου φαντάζει πολύ καλή επιλογή.

Γενικά μπορεί να πελαγώνεις καθώς στα χρήματα που κινείσαι οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί. Μην κάνεις βιαστική κίνηση όμως. Προσπάθησε να εκτεθείς σε ακούσματα. Πάρε τα τραγούδια σου και άκουσε για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1 ώρα). Οι περισσότεροι άνθρωποι του χώρου σίγουρα θα προτιμούσαν να σου πουλήσουν στο 10λέπτο και να πάρουν τα 3500 χιλιάρικα αλλά ξέρουν ταυτόχρονα ότι δεν πουλάνε πλυντήρια.

Το 81 από το 61 έχει 20 διαφορά(εκεί που το χω βρει) και το 52 από το 62 έχει 130 ...
Θα το σκεφτώ όμως.Εσύ έχεις KLIPSCH,κι αν ναι,τί πιστεύεις;

Η διαφορά που βλέπω στο σκουτζ μεταξύ του 61 και του 81 ειναι 100+ ευρω (614-781)

Τα πρώτα μου klipsch τα αγόρασα το 98 (μαθητής λυκείου ακόμα), τωρα εχω τα rf 62 II. Ήταν να πάρω τα 82 αλλα τα 4 8ιντσα ειναι πολλά για τον χώρο μου. Τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά για 2καναλο με προ-τελικο της sherbourn και dac της teac. Εχω στήσει όμως 2 home cinema (του ξάδερφου μου και του κολλητού μου ) όλα με τη σειρά rf και την γνωρίζω αρκετά καλά

Η αποψη μου ειναι

LR - RF62
C - RC62
SR - RB62
SW-112 Subwoofer

Δεν θα έδινα 1200+ για ενα ενισχυτή που σε 3 χρόνια θα θελει αναβάθμιση λόγω 4κ-3d και οτι άλλο τους κατέβει να βγαλουν, θα έπαιρνα κατι οικονομικότερο με LR preout και ένα τελικό 2καναλο

Επειδη εδω θα διαβασεις και γνωμες απο ειδικους που τα ξερουν ολα,το καλυτερο που εχεις να κανεις εναι να ακουσεις οσο γινεται περισσοτερα ηχεια για να καταληξεις σε αυτα που ακουγονται καλυτερα στα δικα σου αυτια.

Καλησπερα στο φιλο που θελει να φτιαξει Home Cinema!Μιας και εγω εχω ξεκινησει απο το Νοεμβριο και τα χωνω..θα σε συμβουλευα να μεινεις μακρια απο KLIPSCH καθως αυτα τα ηχεια εκτος του οτι ειναι αμερικανιες κακης ποιοτητας κατασκευασμενα στη Κινα,προοριζονται και γι αλλες αγορες.Ενα θα σου πω για να σε προβληματισω,εχεις δει ποτε ευρωπαικο ηχειο να εχει κορνες?χωανες τελοσπαντων να βγαινει ο ηχος?ποτε και σε κανενα.Προτιμησε ευρωπαικο ηχειο καθως εχουμε παρα πολυ μεγαλη ποικιλια και η διασπορα του ηχου πετυχαινεται και με αλλους τροπους αν σου αρεσει αυτο το κονσεπτ σαν ιδεα. Εγω προσωπικα χωρις να θελω να προωθησο καποιο προιον απο τη Dali,ειμαι απλα οπαδος της και λατρης αυτης εταιρειας.Καποιος συμφορουμιτης μιλησε για πχ για MONITOR AUDIO και καλα εκανε.Πολυ καλα ηχεια ισορροπημενα ευχαριστα με λεπτομερεια.

Μου αρέσουν και εμένα τα Dali, αλλά ως προς τη "χοάνη", θα μου επιτρέψεις να πω πως υπάρχει σε ευρωπαική μάρκα και μάλιστα μία από τις γνωστότερες. Και είναι και ομοκεντρική.
Το πλεονέκτημα των Klipsch είναι η μεγάλη ευαισθησία βασικά, πράγμα που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο AVR σου είναι "τέρας" οδήγησης.

Αν πας να ακούσεις τα RX/BX δες αν μπορείς να ακούσεις και τους CAMBRIDGE AUDIO AZUR 551R/651R.Αν το θες και για μουσική αξίζει μια ακρόαση σε σχεση με τον Denon.
Θα το προσπαθήσω αύριο.Ευχαριστώ!
Σε χωρο 20τ.μ. παιζουν τα Klipsch rf-62,rc-52,rb-41 με πολυ καλο αποτελεσμα-για τα δικα μου γουστα-.Τα rf-82 ειναι μεγαλα ηχεια και θελουν αρκετο χωρο γυρω τους για να μπορουν να ανασανουν,για τα μετρα που εχεις ειναι οριακα και πρεπει να δωσεις αρκετη προσοχη στο θεμα του χωρου.
Υπάρχει προοπτική μετακόμισης στο χρόνο οπότε θέλω να είμαι καλυμένος!
Καλησπέρα και σε σένα!Η κατασκευή στην Κίνα δεν σημαίνει τίποτα.Σημασία έχουν οι προδιαγραφές του εργοστασίου κι ο ποιοτικός έλεγχος.Δεν υπάρχει (σχεδόν)τίποτα παγκοσμίως που να μην έχει έστω ένα εξάρτημά του Made in Prc.Όσο για το αν είναι κακής ποιότητας αμερικανιές θα το ερευνήσω όσο μπορώ διαδικτυακά(αν και από οσες κριτικές & παρουσιάσεις έχω διαβάσει,δεν έχω βρει κάτι σχετικό).Όςο για τις κόρνες η μάρκα Zingali σου λέει κάτι;Αν δεν κάνω λάθος χρηςιμοποιούν κόρνες.Όπως και να έχει θα ακούσω και τα Dali & τα Monitor Audio.Θα διαλέξω 1-2 Cd και θα πάρω τους δρόμους.Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και για τις πληροφορίες.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και εκτιμιτέα!
Η σειρά motive της neat acoustics ξέρει κανείς σε τι χρήματα βγαίνει?
Ενδιαφέρονται φαίνονται πάντως.

Επίσης σίγουρα αξίζει όπως σου προτάθηκε ήδη να δώσεις μια ευκαιρία στα geometric harmony. Εντυπωσιακός ήχος χωρίς να κουράζει όμως. Ειδικά για συνδυασμό με avr και πόσο μάλλον της denon μου φαντάζει πολύ καλή επιλογή.

Γενικά μπορεί να πελαγώνεις καθώς στα χρήματα που κινείσαι οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί. Μην κάνεις βιαστική κίνηση όμως. Προσπάθησε να εκτεθείς σε ακούσματα. Πάρε τα τραγούδια σου και άκουσε για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1 ώρα). Οι περισσότεροι άνθρωποι του χώρου σίγουρα θα προτιμούσαν να σου πουλήσουν στο 10λέπτο και να πάρουν τα 3500 χιλιάρικα αλλά ξέρουν ταυτόχρονα ότι δεν πουλάνε πλυντήρια.
Τα geometric harmony δεν τα ήξερα καθόλου(καταλαβα ότι είναι ελληνικά και πολύ ενδιαφέροντα οπτικά και σχεδιαστικά!)Αυτό που λένε όλοι με τα ακούσματα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να το διακρίνεις(σαν διαφορές)μέχρι στιγμής τα Klipsch με έχουν κερδίσει αλλά θα πάρω δικιά μου μουσική και θα τα ξανακούσω κι αυτά και τα άλλα που μου πρότειναν όλοι εδώ.Κι ο Απόλλωνας βοηθός...:2thumb22sup:
Η διαφορά που βλέπω στο σκουτζ μεταξύ του 61 και του 81 ειναι 100+ ευρω (614-781)

Τα πρώτα μου klipsch τα αγόρασα το 98 (μαθητής λυκείου ακόμα), τωρα εχω τα rf 62 II. Ήταν να πάρω τα 82 αλλα τα 4 8ιντσα ειναι πολλά για τον χώρο μου. Τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά για 2καναλο με προ-τελικο της sherbourn και dac της teac. Εχω στήσει όμως 2 home cinema (του ξάδερφου μου και του κολλητού μου ) όλα με τη σειρά rf και την γνωρίζω αρκετά καλά

Η αποψη μου ειναι

LR - RF62
C - RC62
SR - RB62
SW-112 Subwoofer

Δεν θα έδινα 1200+ για ενα ενισχυτή που σε 3 χρόνια θα θελει αναβάθμιση λόγω 4κ-3d και οτι άλλο τους κατέβει να βγαλουν, θα έπαιρνα κατι οικονομικότερο με LR preout και ένα τελικό 2καναλο
Τον ενισχυτή τον έχω βρει 840 με μεταφορικά(οπότε δικάναλος μετά και βλέπουμε),τα 61 435 κ τα 81 478 .Το Rc-62 II είναι 130 ακριβότερο από το 52 όπως ξαναέγραψα.Αυτό ήθελα στην αρχή αλλά μίλησα με ένα μαγαζι εδώ στην Αθήνα κι ο πωλητής μου είπε ότι ειναι υπερβολή εφόσον δεν έχω projector(έχω μια Panasonic P55-VT60)το σκέφτομαι ακόμα όμως.Τα RF82II έχουν κλειδώσει στον εγκέφαλό μου(αν τελικά καταλήξω σε Klipsch και όχι στο Δρομοκαΐτειο...
Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές:music-smiley-005:

Θα πάω σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί να ακούσω:
1)JBL Studio 580
2)Acoustic Energy Aelite 3
3)Wharfedale Diamond 10.7
4)Dali Ikon 6 MK2
5)Monitor Audio RX6 & BX6

Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

Θα πάω σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί να ακούσω:
1)JBL Studio 580
2)Acoustic Energy Aelite 3
3)Wharfedale Diamond 10.7
4)Dali Ikon 6 MK2
5)Monitor Audio RX6 & BX6

Εάν γεμίσεις και με σφαιρίδια από φυσίγγια την καμπίνα των Aelite 3 τότε θα είσαι παρα πολύ ευχαριστημένος.......!!!!

Ενδιαφερον πιστευω θα εχει η συγκριση με τα jbl 580 μιας και πιστευω ειναι το πιο κοντινο στον χαρακτηρα των klipsch

Αν δεν τα ακούσεις Α-Β όλα αυτά θα χάσεις τη μπάλα, το κάθε ένα θα παίζει με διαφορετικό ενισχυτή από διαφορετική πηγή και το σημαντικότερο σε διαφορετικό χώρο.....

Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

Αν δεν τα ακούσεις Α-Β όλα αυτά θα χάσεις τη μπάλα, το κάθε ένα θα παίζει με διαφορετικό ενισχυτή από διαφορετική πηγή και το σημαντικότερο σε διαφορετικό χώρο.....

Ακριβώς έτσι.......:music-smiley-005:

Τα Klipsch,τα Dali Ikon & τα JBL θα τα ακούσω Α-Β στον ίδιο χώρο με ίδιο ενισχυτή κτλ.Τα υπόλοιπα όχι μαζί...
Ίδωμεν ή μάλλον ακούσωμεν...

Re: Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

Φιλε μου τα Zingali φυσικα και τα ξερω και ειναι παγκοσμιως αναγνωρισμενα και ειναι ηχεια High End με αλλη φιλοσοφια.Η ποιοτητα ειναι αριστη και η λεπτομερεια στη κατασκευη τους ειναι στο μεγαλειο της.Αλλα καμια σχεση η προσεγγιση Ζingali με Klipsch οσον αφορα τη διασπορα του ηχου.Ετυχε να παρω Klipsch και ειδα λεπτομερειες στη κατασκευη τους που δε μου αρεσαν και εχω φωτογραφικο υλικο απο αυτα που αναφερω. Τα Dali ας πουμε ειναι Δανεζικα ηχεια απο το μηδεν φτιαγμενα. Τα Klipsch ειναι Κινα απο το μηδεν.Ο ποιοτικος ελεγχος αν ειχε γινει σωστα δε θα ανοιγα ηχειο κεντρικο με γρατζουνια στο κεντρο της σιτας....δε θα ανοιγα ηχειο κωλονα rf82 με ξεκωλημενο το καπλαμα στην επενδυση του ηχειου...δε θα εβλεπα reflex ξεκωλημενο να παιζει.....δε θα ηταν ξεκωλημενη η πολυεστερικη βατα απο το πλαι εσωτερικα του ξυλου μεσα......οποιος καταλαβε καταλαβε...οσες φορες πηρα Dali δεν ειδα τιποτα.Μιλαω για τα Dali γιατι μ'αυτα ειχε τυχει να εχω εμπειρια.Οπως πολυ ευστοχα ειπε και καποιος φιλος εδω πηγαινε και ακουσε δες και προβληματισου και μη βιαστεις.Εσυ θα το κρινεις εμεις σου μεταφερουμε εμπειριες μας.

Φιλε μου τα Zingali φυσικα και τα ξερω και ειναι παγκοσμιως αναγνωρισμενα και ειναι ηχεια High End με αλλη φιλοσοφια.Η ποιοτητα ειναι αριστη και η λεπτομερεια στη κατασκευη τους ειναι στο μεγαλειο της.Αλλα καμια σχεση η προσεγγιση Ζingali με Klipsch οσον αφορα τη διασπορα του ηχου.Ετυχε να παρω Klipsch και ειδα λεπτομερειες στη κατασκευη τους που δε μου αρεσαν και εχω φωτογραφικο υλικο απο αυτα που αναφερω. Τα Dali ας πουμε ειναι Δανεζικα ηχεια απο το μηδεν φτιαγμενα. Τα Klipsch ειναι Κινα απο το μηδεν.Ο ποιοτικος ελεγχος αν ειχε γινει σωστα δε θα ανοιγα ηχειο κεντρικο με γρατζουνια στο κεντρο της σιτας....δε θα ανοιγα ηχειο κωλονα rf82 με ξεκωλημενο το καπλαμα στην επενδυση του ηχειου...δε θα εβλεπα reflex ξεκωλημενο να παιζει.....δε θα ηταν ξεκωλημενη η πολυεστερικη βατα απο το πλαι εσωτερικα του ξυλου μεσα......οποιος καταλαβε καταλαβε...οσες φορες πηρα Dali δεν ειδα τιποτα.Μιλαω για τα Dali γιατι μ'αυτα ειχε τυχει να εχω εμπειρια.Οπως πολυ ευστοχα ειπε και καποιος φιλος εδω πηγαινε και ακουσε δες και προβληματισου και μη βιαστεις.Εσυ θα το κρινεις εμεις σου μεταφερουμε εμπειριες μας.

Φίλε μου οι κατηγορίες σου είναι σοβαρές και με βάζεις σε σκέψεις γιατί κι εγώ ήθελα κάποια στιγμή να πάρω Klipsch γιατί κι εγώ τα άκουσα σε Α-Β και με εντυπωσίασε σαν ηχείο. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση πως σε 3-4 καταστήματα που τους είπα ότι πουλάω τα B&W για τα Klipsch, μου είπαν ότι πουλάω καλύτερο ηχείο απ αυτό που θα αγοράσω και μ έβαλαν σε σκέψεις. Συγγνώμη τώρα γι αυτό που θα σε ρωτήσω αλλά αυτά τα προβλήματα σε πόσα διαφορετικά ηχεία της ίδιας σειράς το διαπίστωσες; Δηλαδή τα αγόρασες τα άνοιξες και το είδες; Μήπως ήταν κακομεταχειρισμένα; Μήπως έπεσες απλά στην περίπτωση; Θέλω να πω αγόρασες 4-5 φορές εσύ ή κάποιος απ τον κύκλο σου αυτό το ηχείο και το ανοίξατε; Μην παρεξηγήσεις την ερώτησή μου απλά πρέπει να ξέρω τις συνθήκες γι αυτά που λες τα οποία δεν λέω ότι δεν τα πιστεύω, απλά θέλω να ξέρω.

και πολυ σωστα σου ειπαν οτι πουλας κατι καλυτερο για να πας σε κατι υποδιαιστερο...σε καμια περιπτωση τα klipsch δεν αγγιζουν b&w.ναι αγορασα klipsch και οπως τα πηρα τα στειλα στον αγυριστο.με κουραζαν μετα απο λιγο στην ακροαση τους.ο ενισχυτης μου ειναι ενας Marantz SR7008,οτι πιο τελευταιο σε τεχνολογια.αυτα τα ηχεια τα Klipsch ειναι για μεγαλα σπιτια με τετραγωνικα να κανουν διασπορα και γινεται ο κακος χαμος στο σινεμα με τα εφε....οκ ομως εκει τελειωνουν ολα???οχι φυσικα,παντα θα θες να ακουσεις και τη μουσικη οχι οπως τα Klipsch μπορουν αλλα οπως θα ηταν εφικτο ως προς την καλυτερη δυνατη αναπαραγωγη της μουσικης.ζυγισε τα μεσα σου και δες τι θες.εγω πηρα Dali IKON 7 MKII και τα εχω καταευχαριστηθει γιατι ο ηχος τους ειναι αυτο που ακριβως θελω χωρις να δωσω μια περιουσια.ειμαι λατρης της ποιοτητας και οχι της ποσοτητας.και πιστεψε με εχω δωσει ηδη 10 χιλιαρικα για σινεμα ολα σε ηχεια Dali και εχω περιφημα αποτελεσματα και στα εφε και στην ποιοτητα.

Εάν γεμίσεις και με σφαιρίδια από φυσίγγια την καμπίνα των Aelite 3 τότε θα είσαι παρα πολύ ευχαριστημένος.......!!!!

Γιατί το λες αυτό(έχω χαζέψει μάλλον από το πολύ διάβασμα και δεν το έπιασα)

και πολυ σωστα σου ειπαν οτι πουλας κατι καλυτερο για να πας σε κατι υποδιαιστερο...σε καμια περιπτωση τα klipsch δεν αγγιζουν b&w.ναι αγορασα klipsch και οπως τα πηρα τα στειλα στον αγυριστο.με κουραζαν μετα απο λιγο στην ακροαση τους.ο ενισχυτης μου ειναι ενας Marantz SR7008,οτι πιο τελευταιο σε τεχνολογια.αυτα τα ηχεια τα Klipsch ειναι για μεγαλα σπιτια με τετραγωνικα να κανουν διασπορα και γινεται ο κακος χαμος στο σινεμα με τα εφε....οκ ομως εκει τελειωνουν ολα???οχι φυσικα,παντα θα θες να ακουσεις και τη μουσικη οχι οπως τα Klipsch μπορουν αλλα οπως θα ηταν εφικτο ως προς την καλυτερη δυνατη αναπαραγωγη της μουσικης.ζυγισε τα μεσα σου και δες τι θες.εγω πηρα Dali IKON 7 MKII και τα εχω καταευχαριστηθει γιατι ο ηχος τους ειναι αυτο που ακριβως θελω χωρις να δωσω μια περιουσια.ειμαι λατρης της ποιοτητας και οχι της ποσοτητας.και πιστεψε με εχω δωσει ηδη 10 χιλιαρικα για σινεμα ολα σε ηχεια Dali και εχω περιφημα αποτελεσματα και στα εφε και στην ποιοτητα.

Όταν λες ότι γίνεται ¨ο κακός χαμός στο σινεμά με εφέ¨ το εννοείς με την καλή έννοια ή όχι;Και ποιά ήταν η εμπειρία σου από τα Klipsch στις ταινίες(άσχετα με την ποιότητα κατασκευής τους)καθαρά ακουστικά;