Home-Cinema 3500

Re: Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

Για τα Klipsch με την καλη εννοια το λεω ΑΛΛΑ και αυτο ηταν στα ορια της υπερβολης.για να γινω πιο παραστατικος ειναι σαν τις samsung led τηλεορασεις που ο κορεσμος στα χρωματα ειναι απο αλλη πραγματικοτητα.ναι ειναι εντυπωσιακο αλλα οχι φυσιολογικο και κουραζει.ειναι προσωπικη αποψη αυτο που αναφερω και καλο θα ειναι σε καθε περιπτωση να μην αρκεστει καποιος στο γεγονος ''ακουσα 5 κομματια και εντυπωσιαστηκα'' ακου και αλλα ηχεια και πηγαινε και σε αλλα μαγαζια με καλυτερους χωρους με τα ηχεια ποιο καλοστημενα για να σχηματισεις αποψη.ολα ειναι υποκειμενικα.

Δεν υπάρχουν ηχεία με καλύτερες επιδόσεις στο home cinema από το σετ Reference της Klipsch (στη δεδομένη κατηγορία τιμής).
Κι αν μιλάμε για ενίσχυση από τα (περιορισμένης πάντα ισχύος) τελικά στάδια ενός av receiver, τολμώ να πω ότι τα Klipsch Ref είναι αγορά-μονόδρομος.

Θα πρότεινα τα:
RF-62II (Εκτός και αν θέλεις σε δικάναλη μουσική να σηκώνεις τη γειτονιά στο πόδι, οπότε πας και στα θηριώδη 82, τα οποία δεν προτείνω. Θα προτιμούσα RB-81 για main)
RC-62II (Αξίζει και με το παραπάνω τη χρηματική διαφορά από το 52). Το σημαντικότερο ηχείο στο home cinema, μαζί με τα:
RS-62II (Τα διπλοκατευθυντκά αυτά της Klipsch είναι απίστευτα. Θα τα προτιμούσα έναντι των μονοκατευθυντικών RB-61 ακόμη και τοίχους να μην είχα δεξιά-αριστερά και να τα έστηνα σε βάσεις σαν συμβατικά ηχεία, όπως κι έχω κάνει στο παρελθόν σε φίλο).

Συμφωνω σε ολα οσα προτεινει ο φιλος Tzo. Ο συνδιασμος που προτεινει ειναι ο καλυτερος και για τις μπροστα θεσεις και για τις πισω.

Μια διόρθωση μόνο:
RS-52II και όχι RS-62II εννοούσα. Τα 62άρια είναι τέρατα (και ακριβά) και θέλουν τελικό, όπως και μεγαλύτερο συνολικά σύστημα (RF7+RC64). Τα 52άρια είναι πιο λογική αγορά, διατηρώντας κατά μεγάλο μέρος τις επιδόσεις των 62.

...κι εγώ ήθελα κάποια στιγμή να πάρω Klipsch γιατί κι εγώ τα άκουσα σε Α-Β και με εντυπωσίασε σαν ηχείο. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση πως σε 3-4 καταστήματα που τους είπα ότι πουλάω τα B&W για τα Klipsch, μου είπαν ότι πουλάω καλύτερο ηχείο απ αυτό που θα αγοράσω και μ έβαλαν σε σκέψεις...

Δίνοντας τα 603 S2 και τo Kef Q1 που έχεις για κεντρικό, όποιον συνδυασμό μοντέλων Klipsch και να πάρεις, καλύτερο κινηματογραφικό ήχο θα έχεις. Αμεσότητα, καθαρότητα, αληθοφάνεια, καλύτερα δυναμικά ακόμη και από εντάσεις ψιθύρου και surround αίσθηση που θα σε συνεπάρει.

Respect στη B&W και Kef ως εταιρίες, αλλά στο σινεμά το συνολικό αποτέλεσμα μετράει. Και στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής περί του 1,5 χιλιάρικου για πέντε ηχεία (RF-62II ή RB-81ΙΙ, RC-62II, RS-52II) η Klipsch είναι χωρίς αντίπαλο για το αποτέλεσμα που προσφέρει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα τις φωτό του συστήματός σου ήταν: "Πω, πω, θα έσκιζε με ένα σύστημα Klipsch Reference!".

Δίνοντας τα 603 S2 και τo Kef Q1 που έχεις για κεντρικό, όποιον συνδυασμό μοντέλων Klipsch και να πάρεις, καλύτερο κινηματογραφικό ήχο θα έχεις. Αμεσότητα, καθαρότητα, αληθοφάνεια, καλύτερα δυναμικά ακόμη και από εντάσεις ψιθύρου και surround αίσθηση που θα σε συνεπάρει.

Respect στη B&W και Kef ως εταιρίες, αλλά στο σινεμά το συνολικό αποτέλεσμα μετράει. Και στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής περί του 1,5 χιλιάρικου για πέντε ηχεία (RF-62II ή RB-81ΙΙ, RC-62II, RS-52II) η Klipsch είναι χωρίς αντίπαλο για το αποτέλεσμα που προσφέρει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα τις φωτό του συστήματός σου ήταν: "Πω, πω, θα έσκιζε με ένα σύστημα Klipsch Reference!".

Οκ όσον αφορά τη μουσική; Ποιότητα κατασκευής που ακούγονται διάφορα; Η μήπως ήταν για παλιότερες σειρές και δεν ισχύει για τη Reference?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

Γιατί το λες αυτό(έχω χαζέψει μάλλον από το πολύ διάβασμα και δεν το έπιασα)

Το κάθε ηχείο έχει στο κάτω πίσω μέρος του ειδική καμπίνα για τοποθέτηση extra βάρους. Όπως σκληρή άμμος, σφαιρίδια από φυσίγγια καραμπίνας...κλπ
Οποτε από τα 18kg pου ζυγίζει το κάθε ηχείο θα αυξηθεί το βάρος και αυτόματα the βελτιωθεί πάρα πολύ και η ακουστική στις χαμηλές συχνότητες το γνωστό μπάσο που ξέρουμε.
Απλά χρειάζεται προσοχή, να γίνει αυτό, μονο όταν αποφασίσεις που θέλεις να τοποθέτησης τα ηχεία σου γιατί μετά θα δυσκολευτείς κατά κάποιο τρόπο στην ματακίνηση τους λόγο βάρους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Home-Cinema 3500

συν 1000

Οκ όσον αφορά τη μουσική; Ποιότητα κατασκευής που ακούγονται διάφορα; Η μήπως ήταν για παλιότερες σειρές και δεν ισχύει για τη Reference?

Στη μουσική άνετα καλύπτουν τις απαιτήσεις του μέσου ακροατή-χομπίστα. Για audiophile απαιτήσεις, ούτε τα συγκεκριμένα Klipsch αλλά ούτε και τα ανταγωνιστικά μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής θα μαγέψουν (5 ηχεία στο 1,5 χιλ.)

Τα περισσότερα ηχεία αυτής της κατηγορίας τιμής είναι κινέζικα φασόν και απλές κατασκευές και τα Klipsch δεν το κρύβουν.
Με απλές κατασκευές προσφέρουν μεγάλο ήχο. Αυτό το τελευταίο ισχύει φυσικά και για τη Reference σειρά (Reference απόδοση εννοούν, όχι κατασκευή), όπως ακόμη πιο περίτρανα για τη Heritage, με τις ακόμη πιο απλές κατασκευές. Μόνο τα Palladium hiend-ίζουν.

Η έγνοια μας όμως στο στήσιμο ενός home cinema είναι πώς αποδίδουν τα πέντε ηχεία μας ως σύνολο. Το αποτέλεσμα μετράει περισσότερο από την περηφάνια κτήσης ενός Χ καλοφτιαγμένου ηχείου ή της Χ μάρκας.

Last edited:
Τα Klipsch για την κατηγορια τιμης που ανοικουν,παιζουν πολυ καλα και στη μουσικη και στις ταινιες.Οταν κανουμε τις συγκρισεις πρεπει να γινονται παντα για ηχεια της ιδιας κατηγοριας τιμης,γιατι διαφορετικα δεν κανουμε τιποτα.

Στη μουσική άνετα καλύπτουν τις απαιτήσεις του μέσου ακροατή-χομπίστα. Για audiophile απαιτήσεις, ούτε τα συγκεκριμένα Klipsch αλλά ούτε και τα ανταγωνιστικά μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής θα μαγέψουν (5 ηχεία στο 1,5 χιλ.)

Τα περισσότερα ηχεία αυτής της κατηγορίας τιμής είναι κινέζικα φασόν και απλές κατασκευές και τα Klipsch δεν το κρύβουν.
Με απλές κατασκευές προσφέρουν μεγάλο ήχο. Αυτό το τελευταίο ισχύει φυσικά και για τη Reference σειρά (Reference απόδοση εννοούν, όχι κατασκευή), όπως ακόμη πιο περίτρανα για τη Heritage, με τις ακόμη πιο απλές κατασκευές. Μόνο τα Palladium hiend-ίζουν.

Η έγνοια μας όμως στο στήσιμο ενός home cinema είναι πώς αποδίδουν τα πέντε ηχεία μας ως σύνολο. Το αποτέλεσμα μετράει περισσότερο από την περηφάνια κτήσης ενός Χ καλοφτιαγμένου ηχείου ή της Χ μάρκας.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου κι επαυξάνω, δεν αγοράζω ηχεία για να τα βλέπω αλλά για να τα ακούω κι αυτό που εγώ άκουσα σε σχέση με άλλα ηχεία μου έκανε κλικ, πως να το κάνουμε τώρα; Εγώ δεν τα έχω για να τα υποστηρίζω, σε σχέση με τα δικά μου ηχεία παραδέχομαι ότι ζήλεψα και προτιμώ τον ήχο των Klipsch, τέλος.

Στο καταστημα που πηγα για να ακουσω τα Klipsch πριν τα αγορασω τα εβαλαν και επαιξαν μονο μουσικη,και αφου καταλαβα οτι μου αρεσει αυτο που ακουω αποφασισα να τα αγορασω.Το ιδιο συνεβη και με φιλο που ηθελε να αγορασει ηχεια.Οσο για το θεμα ποιοτητας κατασκευης,τοσα χρονια που τα εχω δεν ειδα κατι που να παραπεμπει σε κακη κατασκευη.Η γνωμη μου ειναι οτι η ποιοτητα κατασκευης τους ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα υπολοιπα ηχεια αυτης της κατηγοριας τιμης.

Φιλε μου τα Zingali φυσικα και τα ξερω και ειναι παγκοσμιως αναγνωρισμενα και ειναι ηχεια High End με αλλη φιλοσοφια.Η ποιοτητα ειναι αριστη και η λεπτομερεια στη κατασκευη τους ειναι στο μεγαλειο της.Αλλα καμια σχεση η προσεγγιση Ζingali με Klipsch οσον αφορα τη διασπορα του ηχου.Ετυχε να παρω Klipsch και ειδα λεπτομερειες στη κατασκευη τους που δε μου αρεσαν και εχω φωτογραφικο υλικο απο αυτα που αναφερω. Τα Dali ας πουμε ειναι Δανεζικα ηχεια απο το μηδεν φτιαγμενα. Τα Klipsch ειναι Κινα απο το μηδεν.Ο ποιοτικος ελεγχος αν ειχε γινει σωστα δε θα ανοιγα ηχειο κεντρικο με γρατζουνια στο κεντρο της σιτας....δε θα ανοιγα ηχειο κωλονα rf82 με ξεκωλημενο το καπλαμα στην επενδυση του ηχειου...δε θα εβλεπα reflex ξεκωλημενο να παιζει.....δε θα ηταν ξεκωλημενη η πολυεστερικη βατα απο το πλαι εσωτερικα του ξυλου μεσα......οποιος καταλαβε καταλαβε...οσες φορες πηρα Dali δεν ειδα τιποτα.Μιλαω για τα Dali γιατι μ'αυτα ειχε τυχει να εχω εμπειρια.Οπως πολυ ευστοχα ειπε και καποιος φιλος εδω πηγαινε και ακουσε δες και προβληματισου και μη βιαστεις.Εσυ θα το κρινεις εμεις σου μεταφερουμε εμπειριες μας.

Θα μπορούσες να ανεβάσεις το υλικό αυτό να δούμε αυτές τις κακοτεχνίες?

Last edited:
Να τα κάνουμε τι τα reviews των Dali και B&W; Για home cinema δεν μιλάμε; Χεχε

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει ανταγωνισμός για home cinema. Όποιος ντε και καλά θέλει κάτι άλλο ας κοιτάξει προς JBL μεριά.