Home-Cinema 3500

Απ'ότι καταλαβαίνω το budget έχει εκτοξευθεί καθώς 2500 έχουν μόνο το sub και τα 8άρια!

Ακόμα είμαι εντός budget:
Silver 8(x2)+Silver 1(x2)+Silver Center=2000 (κι αυτή είναι η πιό ακριβή σύνθεση από ΟΛΕΣ)
Denon AVR-X4000=770
Subwoofer<1000

Βλέπω έβγαλε η Elektrowelt προσφορά τα JBL Studio 580 στα 399 ευρώ το κομμάτι!

Κανονικά η τιμή τους στη Γερμανία είναι 700-900 το κομμάτι!

http://www.heise.de/preisvergleich/jbl-studio-580-standlautsprecher-stueck-schwarz-a721669.html

Σε σχέση με τα Klipsch πώς τα βλέπεις εσύ;Δυστυχώς δεν τα βρήκα πουθενά μαζί να τα ακούσω στημένα Α-Β...

Σε αυτή την προνομιακή τιμή συμφέρει να πάρεις πέντε ίδια τεμάχια 580 στα 2 χιλιάρικα, + 735 που έδωσες για τον receiver, μένουν 765 ευρώ για σαμπ.

Προτείνω το ολόφρεσκο μοντέλο SVS PB-2000, στα 759 ευρώ (τιμή μέχρι 15 Ιανουαρίου).

http://www.lsound.eu/speakers/subwoofere/svs-pb-2000-black.html

Σε σχέση με τα Klipsch πώς τα βλέπεις εσύ;Δυστυχώς δεν τα βρήκα πουθενά μαζί να τα ακούσω στημένα Α-Β...

RF-62II και 580 παρόμοιας απόδοσης είναι, safe bet και οι δύο λύσεις.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, οι διαφορές επικεντρώνονται στο κεντρικό και στα surround της κάθε σειράς.

Το σετ της Klipsch το προτιμώ για χάρη των εξαιρετικών surround RS-52ΙΙ και του κεντρικού RC-62II.

Η JBL προσφέρει ένα κεντρικάκι JBL Studio 225 C με 4ιντσα γούφερ, που αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορεί να σταθεί επάξια ως κεντρικό των 580.

Τα RF-82II το σωστό είναι να συγκριθούν με τα μεγαλύτερα μοντέλα της JBL Studio 590, που έχουν κι εκείνα 8ιντσα γούφερ.

Tα 82 θα τα σηκώσει εγγυημένα ο receiver σου, για τα 590 θα χρειαστείς σίγουρα τελικό.

Παίρνοντας τα 590 βέβαια θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα ανομοιομορφίας με το μικρουλάκι κεντρικό 225 με τα δύο 4ιντσα.

Το Klipsch RC-62II μπορεί να αντεπεξέλθει ως κεντρικό των RF-82II.

Ανάμεσα στα Tannoy και στα MO Silver 8 με βλέπω να καταλήγω...

Σε ποια συγκεκριμένα μοντέλα κεντρικού Tannoy και surround Tannoy αναφέρεσαι; Ελπίζω όχι στο μικρό πασπαρτού DC4LCR με τα 4ιντσα.
Για ένα DC6 για κεντρικό και δύο DC6 για surround ανεβαίνει πολύ η τιμή.

Τουλάχιστον η Monitor Audio προσφέρει και στη σειρά Silver αξιόλογο κεντρικό με 6ιντσα γούφερ (Silver Center), όπως και αξιόλογα surround (RXFX).

Σε ποια συγκεκριμένα μοντέλα κεντρικού Tannoy και surround Tannoy αναφέρεσαι; Ελπίζω όχι στο μικρό πασπαρτού DC4LCR με τα 4ιντσα.

Τουλάχιστον η Monitor Audio προσφέρει και στη σειρά Silver αξιόλογο κεντρικό με 6ιντσα γούφερ (Silver Center), όπως και αξιόλογα surround (RXFX).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ιδιαιτέρως εύστοχα σχόλιά σου για το κεντρικό και τα surround!Πραγματικά με βοήθησαν γιατί δεν τα είχα σκεφτεί!Με αυτά που μου είπες(στα οποία και έχεις απόλυτο δίκιο)με βλέπω να καταλήγω στα Monitor Audio Silver!

Σε αυτή την προνομιακή τιμή συμφέρει να πάρεις πέντε ίδια τεμάχια 580 στα 2 χιλιάρικα, + 735 που έδωσες για τον receiver, μένουν 765 ευρώ για σαμπ.

Προτείνω το ολόφρεσκο μοντέλο SVS PB-2000, στα 759 ευρώ (τιμή μέχρι 15 Ιανουαρίου).

http://www.lsound.eu/speakers/subwoofere/svs-pb-2000-black.html
Πολύ ωραίο το sub!Έλεγα για το Velodyne CHT12Q αλλά δεν είχα δει αυτή την προσφορά της SVS.Δέν είδα αν έχει remote και mic για calibration μόνο!

Είχα υπολογίσει το Silver Center και τα silver 1 για surround.Περιμένω να μάθω τιμή για Silver FX και να δω αν αξίζει...

Δεν είναι κακό και το CHT-12Q στο home cinema, αλλά λίγο η χαμηλή ισχύς του ενισχυτή (225w), λίγο το booming που φοβάμαι ότι θα βγάλει με βάση την εμπειρία μου με το CHT-15R, η ψήφος μου πάει στο ολόφρεσκο SVS PB-2000 (500w με DSP, απόκριση από τα 17Hz), που κατά τη γνώμη μου θα παίξει πιο δυνατά, με περισσότερη ακρίβεια και θα κατεβαίνει και πιο χαμηλά.

FRPB2000.jpg

http://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/sv-sound-svs-sb-pb-2000

Last edited:
Δεν είναι κακό και το CHT-12Q στο home cinema, αλλά λίγο η χαμηλή ισχύς του ενισχυτή (225w), λίγο το booming που φοβάμαι ότι θα βγάλει με βάση την εμπειρία μου με το CHT-15R, η ψήφος μου πάει στο ολόφρεσκο SVS PB-2000 (500w με DSP, απόκριση από τα 17Hz), που κατά τη γνώμη μου θα παίξει πιο δυνατά, με περισσότερη ακρίβεια και θα κατεβαίνει και πιο χαμηλά.

FRPB2000.jpg

http://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/sv-sound-svs-sb-pb-2000
Σωστός!Ξέρεις αν έχει χειριστήριο και mic για setαρισμα γιατί δεν έγραφε κα´τι στα specs...

Ευπρόσδεκτα είναι το μικρόφωνο, η μπροστινή οθόνη και το τηλεκοντρόλ, αλλά όχι deal breaker όταν δεν προσφέρονται.

Προσωπικά ούτε καν θα σκεφτόμουν να προτιμήσω το CHT-12Q έναντι του SVS.

Last edited:
Ευπρόσδεκτα είναι το μικρόφωνο, η μπροστινή οθόνη και το τηλεκοντρόλ, αλλά όχι deal breaker όταν δεν προσφέρονται.

Προσωπικά ούτε καν θα σκεφτόμουν να προτιμήσω το CHT-12Q έναντι του SVS.

Οπότε δεν έχει τίποτα από τα 3(mic,LED,Remote).Σωστά;

Σωστά.

Set-it-and-forget-it. Όχι πως κι εκείνα του Velodyne θα τα χρησιμοποιούσες πάνω από μία φορά.

Aν στην πορεία έχεις όρεξη για σκαλίσματα, παίρνεις ένα miniDSP με 100 ευρώ κι ένα usb mic, και κάνεις παπάδες.

Τα έκλεισα όλα:
Ηχεία Monitor Audio Silver 8+center+fx
Subwoofer SVS PB-2000
Ενισχυτής DENON AVR-X4000
Μέχρι 29 του μηνός(λογικά)θα τα έχω παραλάβει όλα.
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την βοήθειά σας,τις εμπειρίες σας,τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας!
Προφανώς στο σετάρισμα θα σας ενοχλήσω πάλι...
:)