Home-Cinema 3500

RF-62II και 580 παρόμοιας απόδοσης είναι, safe bet και οι δύο λύσεις.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, οι διαφορές επικεντρώνονται στο κεντρικό και στα surround της κάθε σειράς.

Το σετ της Klipsch το προτιμώ για χάρη των εξαιρετικών surround RS-52ΙΙ και του κεντρικού RC-62II.

Η JBL προσφέρει ένα κεντρικάκι JBL Studio 225 C με 4ιντσα γούφερ, που αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορεί να σταθεί επάξια ως κεντρικό των 580.

Φίλε Τζο, βλέπω στα χαρακτηριστικά του κεντρικού την απόκριση συχνότητας στις χαμηλές συχνότητες να ξεκινάει απ τα 57Hz, το αντίστοιχο RΒ62ΙΙ ξεινάει απ τα 45Hz, δεν είναι περίεργο που το πίσω με ένα μόνο γούφερ κατεβαίνει περισσότερο απ το κεντρικό που έχει 2; Το ερώτημα είναι το εξής: Εγώ έχω δύο σετ ηχείων βάσης (ΚΕF Q1), που τα χρησιμοποιώ ως εξής: το ένα ζευγάρι για surround Left - Right και το άλλο το έχω σπάσει ως κεντρικό το ένα και surround back το άλλο ως σύστημα 6.1. Για να μην αγοράζω δύο ζευγάρια για πίσω κι ένα κεντρικό που θα μου στοιχίσει περισσότερο, αν έκανα το ίδιο κι έπαιρνα δύο ζευγάρια RB 62II, πως θα παιζε σαν κεντρικό; Εχεις άποψη περί αυτού; Θα έχω κάποια απώλεια σε σχέση με το RC 62II;

Το πρώτο νούμερο αναφέρεται στις ίντσες και το δεύτερο στον αριθμό μεγαφώνων.

Προφανώς αναφέρεσαι στο μοντέλο RB-61II.

Το κεντρικό RC-62II υπερέχει σε σύγκριση με ένα RB-61II σε χρήση κεντρικού. Το κριτήριο δεν είναι πόσο χαμηλά κατεβαίνει το καθένα, αλλά η απόδοση στις κρίσιμες χαμηλομεσαίες, όπου η ατάκα βοηθιέται από την ύπαρξη δύο γούφερ, ή και περισσότερων στην περίπτωση του κορυφαίου RC-64II. Για να έχει παρόμοια απόδοση ένα ηχείο με μονό γούφερ, πρέπει το τελευταίο να είναι 12ιντσο και ταχύτατο, όπως στην περίπτωση του HeresyIII, που διαπρέπει ως κεντρικό.

Αν θέλεις να κάνεις κάπου οικονομία κάνε στο έκτο σου κανάλι.

Μη χαντακώνεις το κεντρικό για να κάνεις και πάλι την "εξυπνάδα" να σπάσεις ένα ζεύγος δορυφόρων μπρος-πίσω για οικονομία.

Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορούν παρά να είναι ακριβώς αυτό, μεσοβέζικες.

Κατάλαβα, οπότε θα κάνω αυτό που λες κι αργότερα θα "χτυπήσω" άλλο ένα ζευγάρι RB 62 ή 52 για πίσω ηχεία και να μετατρέψω το 6.1 που έχω τώρα σε 7.1.

RB-61 / RB-51 εννοείς και πάλι. Δεν υπάρχει "RB-62" / "RB-52".

Ναι, άστα τελευταία τα back surround. Ειδικά αν πάρεις τα RS (τα διπλοκατευθυντικά) για surround, θα έχεις τόσο ολοκληρωμένο surround πεδίο, που τα back μόλις που θα το βελτιώσουν.

Για δοκιμή μπορείς να βάλεις μια ταινία και να αφήσεις μόνο τα surround back να παίζουν, ώστε να διαπιστώσεις πόσο ήσσονος σημασίας είναι η ποιότητα των surround back. Μπορείς κάλλιστα να μείνεις με τo/τα Q1 για surround back.

RB-61 / RB-51 εννοείς και πάλι. Δεν υπάρχει "RB-62" / "RB-52".

Ναι, άστα τελευταία τα back surround. Ειδικά αν πάρεις τα RS (τα διπλοκατευθυντικά) για surround, θα έχεις τόσο ολοκληρωμένο surround πεδίο, που τα back μόλις που θα το βελτιώσουν.

Για δοκιμή μπορείς να βάλεις μια ταινία και να αφήσεις μόνο τα surround back να παίζουν, ώστε να διαπιστώσεις πόσο ήσσονος σημασίας είναι η ποιότητα των surround back. Μπορείς κάλλιστα να μείνεις με τo/τα Q1 για surround back.

Ναι όλο μπερδεύομαι, το 62 σημαίνει 2 6ιντζα, το 51 σημαίνει ένα 5ιντζο, απλά έχω κολλήσει με το κεντρικό που έχει δύο και τα κανα όλα 2, μη με παρεξηγείς, γηρατειά. Σκοπός μου είναι να τα πουλήσω όλα ότι έχω ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στον ήχο αλλά και να έχω λιγότερα να συμπληρώσω, αν τελικά το κάνω λόγω δυσκολίας οικονομικής αυτή την εποχή, πάντως σ ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Καλησπέρα και πάλι.Έχω παραλάβει όλα τα καλούδια του νέου μου συστήματος κι επειδή θέλω να τα σετάρω όπως τους αξίζει,θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας για σετάρισμα με τα κατάλληλα dbόμετρα κτλ...
Σας ευχαριστώ και πάλι