Home Cinema 3D vs Cinema 3D

Τα 3d γραμμενα απο υπολογιστη τους λειπει η ευκρινεια.. χαλανε την συνολικη εμπειρια!

Λογικα δεν υπαρχει ουτε μια ταινια 3d που να μην εχει επεξεργασια απο υπολογιστη εστω και ελαχιστα, ακομα κι αν ειναι τραβηγμενο με 2 καμερες και χωρις cgi effects. Kαι αυτο διοτι, πρεπει να γινει επεξεργασια στα pop out effects.
Τα αντικειμενα δηλαδη που βγαινουν εξω απο την οθονη. Αν ηταν με 0% επεξεργασια θα επρεπε ολα να ειναι μεσα στην οθονη. (πισω απο τις καμερες ληψης)

mpak αν εννοεις τα cgi effects οταν αναφερεσαι στην ελλειψη ευκρινειας, μπορω μονο να υποθεσω οτι δεν εχει γινει καλη επεξεργασια, rendering, αναλυση κλπ κπ και τα effects δεν ειναι ποιοτικα. (φτηνιαρικα. ? :chinscratch: )

Αν παλι εννοεις γενικα μια ταινια που την εκαναν 3d με post production ολικα, δεν γνωριζω την διαδικασια διαχωρισμου σε layers για βαθος πεδιου, πως το κανουν και τι επιπτωσεις εχει στην εικονα αυτο.

Λογικα δεν εχει γινει καλη επεξεργασια.απο τεχνκα δεν γνωριζω, αναφερομαι ταινιες απο τα torrent, η περισσοτερες πασχουν απο ποιοτητα!!! και για αρχεια 1080p BluRay μιλαω.

Last edited:
Eιχα γραψει το αβαταρ οπως τα λεω πιο πανω! τωρα το εχω αγορασει και ειναι ετη φωτος μπροστα δεν συγκρινονται!!! ο ιδιο και με αλλες ταινιες που εχω αγορασει.

Παντα τα 3d τα γραφω 1080p BluRay x264 , BR rip ποτε για 3d. τα αυθεντικα Blu Ray με ps3, και τα ψευτοBluRay οπως τα εχω ονομασει:operator: με USB της τηλεορασης.

Αρα προφανως τα x264 εχουν γινει transcoded από το original BR με αποτελεσμα φυσιολογική μειωση της ποιοτητας και κερδος μικρότερο μεγεθος αρχειου.

Re: Απάντηση: Home Cinema 3D vs Cinema 3D

Αρα προφανως τα x264 εχουν γινει transcoded από το original BR με αποτελεσμα φυσιολογική μειωση της ποιοτητας και κερδος μικρότερο μεγεθος αρχειου.

Συμφωνω!!!

Τοτε γιατι σου κανει εντυπωση η μειωση ευκρίνειας; Το ιδιο ισχυει για ολα τα συμπιεσμενα αρχεία σε σχέση με το original, οχι μονο για τα 3d...

Τοτε γιατι σου κανει εντυπωση η μειωση ευκρίνειας; Το ιδιο ισχυει για ολα τα συμπιεσμενα αρχεία σε σχέση με το original, οχι μονο για τα 3d...

Δυστυχώς είναι αρκετά διαφορετικό το σενάριο όσον αφορά το 3D.
Το κυριότερο πρόβλημα εκτός της ανάλυσης είναι οτί πάμε από έναν ήδη lossy codec,
τον mvc των 3D BluRay, σε κάποιον άλλον lossy codec, τον avc των 3d .mkv.
Όλα τα rips ακόμα και τα Full HD .mkv 3840 x 1080 (για frame packing)
που κυκλοφορούν τώρα τελευταία με ολόκληρη την δεξιά και την αριστερή εικόνα
θα πρέπει να υποστούν re-encode (mvc --> avc).
O πιο σωστός τρόπος για να έχει κάποιος back-up ενός 3D Bluray είναι 1:1 αποθήκευση σε 3Dbd.iso ή φάκελους.

Last edited:
Πάνω σε αυτό που συζητάτε, το μεγάλο πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή του σινεμά είναι το παθητικό 3D και οι περισσότερες ίνστες.

Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με το 2D.

Re: Απάντηση: Home Cinema 3D vs Cinema 3D

Το συμφωνω ηταν για την μειωση ευκρινειας.
απο τεχνικα δεν γνωριζω ,γνωριζω μονο οτι βλεπω. και βλεπω μειωση ευκρινειας σε οτι γραφω απο τον υπολογιστη,αυτο ειπα και στην αρχη!

Είδα το Resident Evil Afterlife. Εξαιρετικό το 3D του με πολλά pop out screen effects και πολύ βάθος εικόνας. Ειδικά στη σκηνή που ο τύπος πετάει το τεράστιο τσεκούρι του , για όποιον το έχει δει, έχει γίνει τόσο καλή δουλειά που πραγματικά φαίνεται ότι φευγει απο το πανί και έρχεται στο δόξα πατρί σου. Σαν σενάριο βέβαια μέτριο αλλά σε 3D άνετα θα το ξαναέβλεπα. Και στο Men in Black III η σκηνή που πέφτει απο το κτίριο είναι φοβερή.

Απλά σε κάποιες ταινίες ο σκηνοθέτης αποφασίζει πόσα pop out effects θα δώσει πόσο βάθος και φυσικά την ποσότητα αυτών των φαινομένων την προσδιορίζει η ίδια η ταινία και κατα πόσο είναι "φτιαγμένη" για τέτοια "κόλπα".

Απο την άλλη σε μία αίθουσα σινεμά αναρωτιέμαι αν ο θεατής θα νιώθει ακριβώς αυτή την αίσθηση των εφέ, απο την στιγμή που έχει γύρω του άλλα 150 άτομα , βρίσκεται σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη απο το αν ήταν στον καναπέ του σπιτιού του, όσο μεγάλη και να είναι η οθόνη και κατα πόσο όλα αυτά τον βάζουν στο κλίμα της ταινίας. Εγώ στον "Προμηθέα" απο την έναρξη μέχρι το τέλος δεν κουνήθηκα απο τη θέση μου, ένιωθα ότι συμμετείχα κι εγω στην "πορεία" του έργου, αυτή την αίσθηση θα την είχα αν το έβλεπα και σε μία αίθουσα σινεμά?

Δυστυχώς είναι αρκετά διαφορετικό το σενάριο όσον αφορά το 3D.
Το κυριότερο πρόβλημα εκτός της ανάλυσης είναι οτί πάμε από έναν ήδη lossy codec,
τον mvc των 3D BluRay, σε κάποιον άλλον lossy codec, τον avc των 3d .mkv.
Όλα τα rips ακόμα και τα Full HD .mkv 3840 x 1080 (για frame packing)
που κυκλοφορούν τώρα τελευταία με ολόκληρη την δεξιά και την αριστερή εικόνα
θα πρέπει να υποστούν re-encode (mvc --> avc).
O πιο σωστός τρόπος για να έχει κάποιος back-up ενός 3D Bluray είναι 1:1 αποθήκευση σε 3Dbd.iso ή φάκελους.

Μάλιστα.. Δεν το γνώριζα αυτό μιας που δεν έχω δει 3d σε matroska..

Χρονια Πολλα σε ολους

Σπιτι και παλι σπιτι με τα τσιγαρακια μου τα σουβλακια μου τα διαλειμματα ωποτε και οταν θελω και τζαμπα
:smash:

Απο τα καλύτερα pop out effects που έχω δει έως τώρα στο σαλόνι μου.

http://www.youtube.com/watch?v=Ly_izxQsHIA Στο 1.46 περίπου είναι η σκηνή.

Έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια για το Sammys Adventures και το Under the sea. Αν τα έχει δει κάποιος ας μας πει εντυπώσεις.

Last edited:
Έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια για το Sammys Adventures και το Under the sea. Αν τα έχει δει κάποιος ας μας πει εντυπώσεις.

Μάλλον εννοείς αυτό που πράγματι είναι εντυπωσιακό... :a0210: Δές το.

Απο την άλλη σε μία αίθουσα σινεμά αναρωτιέμαι αν ο θεατής θα νιώθει ακριβώς αυτή την αίσθηση των εφέ, απο την στιγμή που έχει γύρω του άλλα 150 άτομα , βρίσκεται σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη απο το αν ήταν στον καναπέ του σπιτιού του, όσο μεγάλη και να είναι η οθόνη και κατα πόσο όλα αυτά τον βάζουν στο κλίμα της ταινίας. Εγώ στον "Προμηθέα" απο την έναρξη μέχρι το τέλος δεν κουνήθηκα απο τη θέση μου, ένιωθα ότι συμμετείχα κι εγω στην "πορεία" του έργου, αυτή την αίσθηση θα την είχα αν το έβλεπα και σε μία αίθουσα σινεμά?

Εξ´ορισμού το 3D για να νιώσεις πλήρως την αίσθησή του,θέλει πολλές (πολλές όμως) ίντσες. Αυτό γιατί είναι "προορισμένο" να υποκαθιστά την αίσθηση που θα είχες εάν ήσουν μέρος της ταινίας...εάν ήσουν μπροστά στη Γιόβοβιτς κι έτρωγες το τσεκούρι κατάκρανα !:afro: Με δεδομένο λοιπόν αυτό,στο σινεμά έχεις την κανονική αίσθηση 3D -δεν επηρεάζεσαι καθόλου από τους γύρω σου (δεν τους βλέπεις κιόλας),παρά μόνο αν μασουλάνε πατατάκια και τρίζουν το αλουμινόχαρτο !!!:violent-smiley-030:
Στο σπίτι θέλει μεγάλη οθόνη,γιατί αλλιώς θα είναι σα να βλέπεις να εξελίσσεται η πλοκή κοιτώντας από ένα παράθυρο

Είδα πριν λίγο το Polar Express σε 3D. Μια ταινία που πραγματικά το 3D της με ταξίδεψε. Νομίζω ότι τέτοιες ταινίες μόνο σε προτζέκτορα μπορούν να προβληθούν απλά και μόνο για να νιώσεις αυτό το ταξίδι..