Home cinema 5.1 σε 12τμ γίνεται?

anima

Established Member
15 December 2009
196
Συνάδελφοι καλησπέρα,

Τον τελευταίο χρόνο, έχει χαλάσει την ηρεμία μου η οικονομική κρίση και οι καραγκιόζηδες που βγαίνουν στα κανάλια (άσχετο θα μου πείτε αλλά πρέπει και γω να πω κάπου τον πόνο μου). Οπότε σκέφτομαι να στήσω ένα home cinema μήπως ξαναβρώ τη γαλήνη.

Έχω ήδη το htpc και μια 47αρα οθόνη. Το πρόβλημά μου είναι τα ηχεία. Ενδιαφέρομαι για ένα σχετικά καλό σύστημα που απαρτίζεται από τα εξής:

ένα ζευγάρι whaferdale diamond 10.7 μπροστά
ένα ζευγάρι whaferdale diamond 10.3 πίσω
whaferdale diamond 10 cs κεντρικό
Πιθανότατα και ένα gemini ii sub

Το θέμα είναι, μπορώ να βάλω αυτά τα ηχεία σε χώρο 12τ.μ ή θα πνίγουν εκεί μέσα? Ο χώρος έχει 2.1 μ ύψος.

Ρώτησα ένα φίλο πιο σχετικό από εμένα και μου είπε να το ξεχάσω και να πάρω pc ηχεία σαν τα logitech z-5500. Επίσης η άποψη του είναι ότι όσα λεφτά και να δώσω για ηχεία και εξοπλισμό δε θα καταφέρω να ακούσω μουσική σε 12τμ χώρο από προσωπική του εμπειρία.

Χρειάζομαι την βοήθεια και τις συμβουλές σας!

Ευχαριστώ.

Τα ηχεία βάσης της wharfedale τα 10.1 για παράδειγμα μοιάζουν πολύ με τις κολόνες wharfedale 10.3. Οπότε υπάρχει λόγος να πάρω ηχεία βάσης? Ρωτάω γιατί θα προτιμούσα να έχω floorstanding ηχεία.

http://www.wharfedale.co.uk/Product...66/CID/173/language/en-GB/Default.aspx#detail

http://www.wharfedale.co.uk/Product...66/CID/171/language/en-GB/Default.aspx#detail

Αν πάρω μεγαλύτερο ηχείο (wharfedale 10.7) θα έχω πρόβλημα με την ακουστική του χώρου?

Ο χωρος μου ειναι παρομοιως με τον δικο σου..
11-12 τ.μ υπνοδωματιο με 40αρα c530 σε συνδεση με pc και επειδη ψαχνομουνα για ηχεια και ενισχυτη κατεληξα στο συμπερασμα οτι ειναι overkill για τον χωρο και παρηγγειλα τα z5500 τα οποια περιμενω μεσα στην εβδομαδα...
Εαν δεν βιαζεσαι να παρεις κατι αμεσα θα σου πω εντυπωσεις οταν μου ερθουν...

Ο χώρος σου είναι πολύ μικρός. Αν δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου η μετακόμιση, προσανατολίσου σε ηχεία βάσης και όχι δαπέδου.

Σε μικρούς χώρους 10 - 15 τετραγωνικών δεν συνιστάται η αγορά ηχείων δαπέδου, διότι ο όγκος των χαμηλών είναι μεγάλος και σε συνάρτηση με το μικρό μέγεθος του χώρου έχουμε σαν αποτέλεσμα την υπερφόρτωσή του με χαμηλές συχνότητες προκαλώντας το λεγόμενο "μπουμάρισμα". Αντίθετα η τοποθέτηση μικρότερων ηχείων βάσης θα έχει σαφώς καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ο χώρος σου είναι πολύ μικρός. Αν δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου η μετακόμιση, προσανατολίσου σε ηχεία βάσης και όχι δαπέδου.

Σε μικρούς χώρους 10 - 15 τετραγωνικών δεν συνιστάται η αγορά ηχείων δαπέδου, διότι ο όγκος των χαμηλών είναι μεγάλος και σε συνάρτηση με το μικρό μέγεθος του χώρου έχουμε σαν αποτέλεσμα την υπερφόρτωσή του με χαμηλές συχνότητες προκαλώντας το λεγόμενο "μπουμάρισμα". Αντίθετα η τοποθέτηση μικρότερων ηχείων βάσης θα έχει σαφώς καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ πολύ για τις εξηγήσεις, προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με τα ηχεία, τα καλώδια, τους ενισχυτές το χώρο και μου χουνε πέσει πολλά μαζί και έχω υπερφορτώσει :)

Επίσης για τον άλλο φίλο που πήρε τα z5500 να πω ότι κοιτάω και αυτά εδώ

http://www.teufelaudio.com/home-cinema-systems/motiv-5-digital.html

αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε τίποτα

να πεις στον φίλο σου που σου προτείνει τα χαζο logitech ότι τον προσκαλώ να ακούσει τα δικά μου floorstanding και αμα μπουμάρουν σε ίδιο χώρο με τον δικό σου θα του τα κάνω δώρο.

Προφανώς η εμπειρία του είναι πολύ μικρή για να σου λέει τέτοιες ανακρίβειες.

να πεις στον φίλο σου που σου προτείνει τα χαζο logitech ότι τον προσκαλώ να ακούσει τα δικά μου floorstanding και αμα μπουμάρουν σε ίδιο χώρο με τον δικό σου θα του τα κάνω δώρο.

Προφανώς η εμπειρία του είναι πολύ μικρή για να σου λέει τέτοιες ανακρίβειες.

Δηλαδη εσυ συγκρινεις με λιγα λογια σετ crystal audio των 1500 ευρω με τα z5500 των 320 ευρω τα οποια ειναι ηχεια για pc....
Και τι θα την κανει ολη αυτην την ισχυ ρε φιλε εαν δεν μπορει να την χαρει ο ανθρωπος που εαν βαλει την ενταση στο μισο θα γκρεμιστει το δωματιο?

φυσικά και δεν τα συγκρίνω αφού δεν υπάρχει καμία σύγκριση άλλωστε.
Απλά απάντησα στον προβληματισμό του σχετικά με το αν μπορεί να βάλει ηχεία full height όπως τα whaferdale που σκέφεται.

Όσο για την ισχύ, αν κρίνεις το ηχείο μόνο απ' την ισχύ του τότε μάλλον τα καλύτερα θα ήταν αυτά που χρησιμοποιούν οι γύφτοι στα πανηγύρια.

φυσικά και δεν τα συγκρίνω αφού δεν υπάρχει καμία σύγκριση άλλωστε.
Απλά απάντησα στον προβληματισμό του σχετικά με το αν μπορεί να βάλει ηχεία full height όπως τα whaferdale που σκέφεται.

Όσο για την ισχύ, αν κρίνεις το ηχείο μόνο απ' την ισχύ του τότε μάλλον τα καλύτερα θα ήταν αυτά που χρησιμοποιούν οι γύφτοι στα πανηγύρια.

Και βεβαια συγκριση εκανες απο την στιγμη που 'προσκαλεσες' τον φιλο του για ακροαση..
Τεσπα,μην παιζουμε με τις λεξεις...
Ο καθενας οπως την βρισκει,επι του θεματος ομως τα z5500 ειναι πληρως ικανα για να καλυψουν ενα δωματιο 12 τ.μ και με ποιοτητα αλλα και με ενταση...

Tα z5500 είναι για παιχνίδια στο pc και καμιά ταινία κατεβασμένη... όχι πανάκεια! Αν θέλει κάποιος να "ακούσει" μουσική θέλει ηχεία βάσης. Τα δαπέδου είναι λίγο επικίνδυνα για τον χώρο του.

Μετά πρέπει να ακούσει ποια του αρέσουν, στο αυτί, όχι εμφανισιακά.
Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει γιατι έτσι μπορούμε να συζητήσουμε απο τα z5500 ως ένα ζευγάρι hi-end των 20.000 ευρώ... χαζομάρα δεν είναι;;;

παιδιά ο άνθρωπος ρωτάει συγκεκριμένα για whaferdale diamond 10.7 και λέει τον προβληματισμό του για το αν θα μπουμάρουν.
Διαβάστε λίγο καλύτερα το πρώτο post.

Ούτε για high end των 20χιλιάδων ρώτησε ούτε για τα χάλια logitech ενδιαφέρθηκε. Απλά του τα πρότεινε τα 2α κάποιος άσχετος που μάλλον δεν έχει ακούσει τίποτα καλύτερο απο ηχεία για PC.

Τώρα αμα θέλει να ακούσει όποιον τα παρήγγειλε ή τα έχει και του τα θίξαμε, ας τα πάρει. Χώρο εξάλλου μπορεί να καλύψουν και μεγαλύτερο αν τα βάλει να γκαρίζουν.

πάρε μια πεντάδα μικρά ποιοτικά ηχεία βάσης και ένα μικρό και επίσης ποιοτικό σαμπάκι γιατί παρόλο που ο χώρος σου είναι μικρός, οι ταινίες έχουν πληροφορία για σαμπ.

Εγώ έχω παρομοίως μικρό χώρο στο χομσίνεμα και έχω βάλει και προβόλι και magnepan smga... (3.5Χ4.5 μέτρα)

μην αγχώνεσαι φιλαράκι....

Σημαντικο ειναι εκτος των τετραγωνικων να μας πεις τις διαστασεις του χωρου ,αλλιως ειναι 2 χ 6 , και αλλιως 3χ4 . Μην ξεχνας οτι ανεφερες οτι θα εχεις θεαση απο 47αρα οποτε οσο πιο κοντα εισαι τοσο πιο κουραστικη η θεαση . Οσο για τον ηχο πιστευω οτι τα m-cube της mission ειναι οτι πρεπει ή εναλλακτικα τα vm1 της B&W . Φίλε στέργιο χωρις να θελω να σε προσβάλλω γιατι ξερω οτι μερικες φορες προσαρμοζουμε το συστημα μας στο χωρο , αν εχεις βαλει προβολικο σε τετοιο χωρο τοτε μιλαμε για σκησεις αυχενα....μην το πάρεις στραβά , ξερω και εγω απο αναλογες προσαρμογες!!!

Kαλύτερα να πάρεις βάσης Wharfedale.
Οι κολώνες δεν είναι απόλυτο οτι θα μπουμάρουν γιατί δεν είναι όλα τα δωμάτια ίδια,αλλά καλύτερα βάσης,τα βολεύεις και πιο εύκολα.

Απ'την στιγμή που θες και προφανώς μπορείς να πάρεις άλλης κλάσης πράμα,έστω και entry level,άστα τα z-5500 για όσους έχουν Casual χρήση Gaming στο PC.

Γενικώς ετοιματζούρα και ειδικά για PC δεν είναι να παίρνεις σε καμιά περίπτωση διότι τα τελευταία χρόνια και με 350-400ε φτιάχνεις κλάσεις ανώτερο σύστημα κομμάτι-κομμάτι... Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες πέφτει παντόφλα αν υπάρχει ξεχωριστός ενισχυτής και μεγάλα ηχεία,αλλά προσωπικά ακόμα και εκεί θα προτιμούσα διαζύγιο. :flipout:

τα δε z5500 είναι ίσως το πιο υπερκοστολογημένο ηχείο που θα μπορούσες να πάρεις. Πριν κανα 1,5χρόνο είχε 230euro και τώρα αν το ψάξεις στο skroutz τα πουλάνε μέχρι και 470.

Φαντάζομαι ούτε αυτό θα σου το είπε ο φίλος σου που σου τα πρότεινε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά, θα πάω για ένα συστηματάκι 5.1 που θα απαρτίζεται από μικρά ηχεία βάσης. Τα ηχεία θα είναι ή wharfedale ή q acoustics (από Αγγλία έρχονται σε πολύ γλυκιά τιμή) ή crystal audio. Θα καταλήξω σε ποια αφού πάω να τα ακούσω με δικό μου υλικό.

Λέω να αργήσω λίγο να το υλοποιήσω, να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο που κάνουν clearance τα βρετανικά μαγαζιά σε ενισχυτές επειδή έρχονται τα νέα μοντέλα. Δεν ξέρω αν έχετε δει τις τιμές χώμα που προσφέρουν.

Για το φίλο που ρώτησε το δωμάτιο είναι ακριβώς 3,4χ3,6 και η τηλεόραση έχει μπει στην 3,6 διάσταση