Home Cinema 5.1 σε νέο σπίτι (νοικιασμένο)

Yannis1976

New member
27 July 2011
1
Καλησπέρα!

1η φορά δημοσιεύω στο forum και πιστεύω ότι αν υπάρχουν κάποιοι να με βοηθήσουν τότε θα τους βρω εδώ. Λοιπόν πρόσφατα μετακόμισαμε με τη γυναίκα μου σε καινούριο διαμέρισμα και προσπαθω να βρω κομψές λύσεις να εγκαταστήσω ένα home cinema που έχουμε (SONY HT-DDWG800).
Ο Χώρος είναι ως εξής:
Σε μία αριστερή γωνία όπως στέκεται κανείς έχουμε τοποθετήσει το έπιπλο της τηλεόρασης και γύρω από την τηλεόραση τα τρία ηχεία και το sub. Από την αριστερη γωνία τρέχει προς τα αριστερά ένας τοίχος με παράθυρο στον οποίο έχει μπει και ένας μικρός καναπές μήκους περίπου 1,8μ. Στο τέλος του κάνει γωνία προς τα δεξιά ένας μεγαλύτερος καναπές 2,4μ.
Η ερώτηση έχει να κάνει με τα πίσω ηχεία. Σκέφτομαι το πίσω αριστερά να το βάλω στο τελείωμα του μικρού καναπέ και το πίσω δεξιά στη δεξιά πλευρά του μεγάλου καναπέ, όπως και στο επισυναπτόμενο σχήμα.
Καλώδιο έχω αγοράσει μπόλικο, αλλά αναζητώ συμβουλές για το πως να κάνω την εγκατάσταση όσο γίνεται πιο καθαρά και όμορφα.

Ευχαριστώ πολύ
Γιάννης

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒΉ.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒΉ.jpg
    17.8 KB · Views: 61
Last edited:
Σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού θα βρείς αυτοκόλητο κανάλι σε διάφορα μεγέθη. Η άλλη λύση είναι ασύρματοι αντάπτορες ηχείων, νομίζω ότι κάτι έχει η crystal audio αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Πολυ σωστά θες κανάλι αλλα εχε στο νού σου 2 πρακτικά πράγματα
1.Τα αυτοκόλλητα κανάλια ξεκολλάνε σύντομα (ειδικά αν εχουν μεγάλο μήκος). Βαλε λοιπόν απο μέσα και καμια βίδα με ουπα μια για κάθε μέτρο καναλίου.
2.Νομίζω οτι βλέπω στο σχέδιο και κάποια μέτρα που δεν περνούν απο τοίχο εκει για να μήν σκοντάφτεις στα καλώδια θες κανάλι μπομπέ. Αυτό που κανει καμπύλη και δεν εχει γωνίες.
Καλη επιτυχία
Για να δούμε θα τα καταφέρεις χωρίς να πέσει παντόφλα απο τη γυναίκα.:2thumb22sup: