Home cinema απόψεις!

mixos

New member
7 November 2015
41
Έχω καταλήξει σε ένα build και θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας.
Ο χώρος μου είναι περίπου 30τ.μ
Ενισχυτής: Pioneer vsx-1131
Center: Magnat monitor supreme 252
FL-FR: Magnat monitor supreme 2002
FL-FR: Magnat monitor supreme 802
Subwoofer1: Yamaha NS-sw100
Subwoofer2: Yamaha NS-sw100
Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο ειδικά για sub ελεύθερα.

Δεν ξέρω γιατί είδη τα πίσω ηχεία είναι ίσα με τον καναπέ και δεν μπορούν να πάνε ποιο πίσω οπότε μάλλον οχι. Μπορεί κάποια στιγμή να βάλω Atmos.

κατι δεν εχεις πει καλα ή κατι δεν καταλαβα εγω καλα :)
μπροστινα (FL-FR) σκοπευεις να αγορασεις τα 2002 Ή τα 802;
Μηπως εννοεις οτι θες να αγορασεις τα 2002 ως μπροστα και τα 802 ως surround (SL-SR);

Υπαρχει και η εννοια του "πισω" (RR-RL) σε συστημα 7.X

Τώρα πρόσεξα την πατάτα που έγραψα. Διόρθωση!
SL-SR: 802!

υπερβολη μου φαινεται αυτο. Θυμαμαι ενας φιλος απο το φορουμ ειχε αγορασει τα 202 για sl-sr. Μου ειχε φανει και αυτο υπερβολη :) . Αλλα με τα 802 νομιζω το παρακανεις. Αν το προβλημα σου ειναι το υψος, τοτε καλυτερα να αγορασεις τα 102 ή τα 202 και να τα βαλεις πανω σε τραπεζακι/βαση.
Εκτος αν σκοπευεις να ακους μουσικη σε multichannel stereo (να παιζουν δηλαδη στερεο ολα τα ηχεια) οποτε τα 802 μπορει να χρησιμευσουν. Αλλα και αυτο υπερβολη μου φαινεται :)

αποψη μου...

Εχω μια απορια συμφωνα με το setup του φιλου mixos. Βλεπω οτι τα ηχεια (2002) εχουν αντισταση 4-8ohm στα 225W Rms και ο ενισχυτης δεν αναφερεται στα 8ohm ποσα watt βγαζει μονο 6ohm 1ch driver 170watt. Αυτο δεν θα ζορισει τον ενισχυτη???

Λοιπόν εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης! Εγώ ακούω μουσική και τα βάζω όλα στέρεο θα είναι το βασικό μου σύστημα ήχου. Αλλά όχι μόνο υπάρχει ένα ps2 και ένα ps3 που περιμένουν να συνδεθούν με το καινούριο home Cinema έχω στην κατοχή μου την LG 50UH635V 50" 4k, είναι στο δρόμο ένα tv box alfawise h96 pro+ και τώρα έχω ένα 5.1 με RCA και δικά μου diy ηχεία με 12" μπροστά και 10" πίσω και 6" κεντρικό και τον βλέπω ταινία ή παίζω το βάζω δυνατά. Απλά λέω να πάω σε κάτι ποιο καλό και ποιο ποιοτικό. Λες να μην με καλύψει ή να το μετανιώσω μετά ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό είναι πιθανό με τον ενισχυτή γιαυτό ήθελα να φώτα του forum πριν αγοράσω οτιδήποτε.

ενστικτωδης αποψη θα ηταν οτι, για τις εντασεις που θελεις να παιξεις και για το multichannel stereo, o ενισχυτης δεν θα σε καλυψει. Τα δε diy ηχεια σου με τρομαζουν ακομα περισσοτερο :)
Μαλλον να δεις ειτε προς pre-pro + τελικους ειτε προς εναν av receiver με 4 preouts, ωστε αν δεν σε καλυψει να εχεις τη δυνατοτητα να αγορασεις τελικους.

Οι γνωσεις μου επι του αντικειμενου ειναι περιορισμενες, οποτε ας περιμενουμε και καμμια αλλη αποψη.