Home cinema Bose & Onkyo? Αμφιβολίες....

George&Co

New member
18 September 2013
8
Χαιρεται. Σκεφτομαι να αποκτισω home cinema Bose σε συνδιασμο με A/V receiver Onkyo, αλλα ακουω-διαβαζω αρκετα εντονα αρνητικα σχολια. Τι γνωμη εχετε για το θεμα? Ευχαριστω.

Re: Home cinema Bose&Onkyo. Αμφιβολιες.

Φίλε μου και γω έχω διαβάσει αρνητικά για την bose αλλά η προσωπική μου εμπειρία είναι διαφορετική...
Έχω ακούσει ηχεία bose και σε αυτοκίνητο και σε home cinema.
Στο home cinema πέτυχα το combo με τον onkyo στα media markt Θεσσαλονίκης και ομολογώ ότι προσωπικά με πόρωσαν...
Παραθέτω τα + και - κατα την προσωπική μου πάντα γνώμη:

Πλεονεκτήματα:
1.Πολύ ωραίο μπάσο που δένει με το σύνολο τον ηχείων αρμονικά, αν και καμιά φορά γίνεται λίγο προβολικό
2.Είναι όλα τα ηχεία ίδιου μεγέθους - τύπου και άρα τα περάσματα από το πίσω μέρος προς τα μπρος της σκηνής γίνονται ομαλότατα χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου. Μόνο το κεντρικό διαφέρει ελαφρώς αλλά από την εμπειρια μου δεν πρόσεξα διαφορά στο ταίριασμα
3. Μπορείς να τα βολέψεις πιο εύκολα στο σαλόνι σου λόγω μεγέθους
4. Οι στάθμες τους, παρά το μικρό τους μέγεθος είναι αξιοπρεπέστατες

Αρνητικά:
1. Συνήθως η γκρίνια έχει να κάνει με την τιμή επειδή τείνουν να είναι ακριβά
2. Δεν ξέρω πόσο αντέχουν αν ανεβάσεις υπερβολικά την ένταση
3. Για μουσική έχω ακούσει μόνο τα ηχεία του αυτοκινήτου και ήταν φοβερά... Δεν ξέρω αν θα σε καλύψουν αυτά του home cinema διότι τα άκουσα σε trailer που έπαιζαν στο media markt και ήταν αριστούργημα

Για μένα τσέκαρε μπας και τα πετύχεις σε demo σε media markt της περιοχής σου και αν τα βρεις σε καλή τιμή και σου αρέσουν και ηχητικά χτύπα τα!!!

Re: Home cinema Bose&Onkyo. Αμφιβολιες.

Και εγω τα ακουσα στο MediaMarkt και μονο εκει. Και εγω εντιποσιαστικα. Δεν ξερω και εγω αν αντεχουν υπερβολικη ενταση, λογικα οχι, λογω μεγεθους τα αλλα καλα πρεπει να πλεονεκτουν. Για μουσικη δεν με νιοαζει και τοσο, γιατι θα παρω αλλο hi-fi system γι'αυτο το σκοπο. Οσο αφορα το overpriced δεν με νιαζει. Οταν κατι μ'αρεσει πραγματικα - πορωνομαι και αποκτωντας το, ευχαριστιεμαι διπλα.

Για ποιον ενισχυτή ΟΝΚΥΟ μιλάμε;

Σε ποια τιμή βρίσκεις το σετ ώστε να σου γίνουν εναλλακτικές προτάσεις;

Καλό πάντως είναι να αποφύγεις τα Bose....

Παιδια, δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο. Ας πουμε, π.χ. Onkyo TX-NR 579 & Bose Acoustimass-10 IV F/R. Η καντε εσεις καποιες προτασεις. Και παλι, μιλαμε για cinema , "κανονικα" ηχεια ειναι αλλη συζητηση, θα ακολουθησει μετα. Και πειτε μου επιτελους γιτι οχι Bose . Ευχαριστω.